Eşimin köpek sevgisi ve sürekli tartışma

Evde hayvan beslemek istemeyeni hemen hayvan dusmani ilan etmek cok yanlis bende beslemem ugrasamam ve dediginiz gibi kil tuy sevmiyorum ama esinizin kopegi oldugunu ve ona duskun oldigunu bilerek evlenmisiniz bu konuda yapacak bisey yok maalesef birde zehirleyesim geliyor cumlesini kurmasaydinjz keske sonucta o da bir can esinjzle konusup ortak bir yol bulun

böyle insanlar kim biliyor musun;
hani kedi evi yapılınca onu kırıp tekmeleyen insan müsvetteleri var ya heh işte burda yazan cok ınsancıl tıpler aynen o reelde gordugumuz yaratıklar oluyor...neT!
Kesinlikle haklısın. Konunun en başında ilk yaptığım yorum da bu yüzden di işte. Hayvanlara insanlardan daha fazla değer veriyorum demiştim. Aynen oyle.içlerinde hiçbir kötülük olmayan allahın sessiz kulları onlar. Biz sahip çıkıp korumazsak Allah bunun hesabını bizden sorar.
O çok sevgi dolu vicdanli insancıklar insan sevgisinden dem vurmaya devam etsinler.önce hayvanları sevmeyi öğrensinler sonra gerisi geliyor zaten.m

Yani köpeği tarasanız birde yapışkanlı ev temizleyiciler oluyor. kıllar için.
köpeğe ayrı bir barınak yapsanız.

Tarıyorum, özel pudrası var pudralıyorum, düzenli olarak yıkıyorum ama hayvan nihayetinde tüyleri dökülüyor. Kendi saçıma tahammül edemiyorum bir de köpek tüyü, kıyafetlere sıvanıyor. Titizim elimde değil

Ay Allahım.
Ben de hayvanları çok seviyorum ama konu sahibini anladım, yanlış bir dille anlatmış, bu konuda çok da bilgili değil gibiler zaten karı-koca.
Ya gözlerden kalpler çıkacak kadar çok sevmek ya da hiç sevmemek mi gerekiyor, başkası olmuyor mu? Çok da yüceltmiyor demek ki bazı insanlar. O da bir can amenna eziyet edenleri gördüğümde nasıl ağladığımı sinirlendiğimi o insanlara aynı şeyleri yapasım geldiğini ben bilirim, gerçekten sevmeyen birini görünce ben de bir yüzümü buruşturabiliyorum bazen ama insan daha üstündür bunun da farkındayım. İnsandan daha değerli görmek kişinin tercihidir ki bence de daha saflar tabi ki, sevgisi farklı olur. Ama mesela evde köpeğe bakamam bunu da biliyorum fakat ileride evcil hayvan düşünüyorum eğer sorumluluğunu alabileceğimden emin olursam.

Zehirleme kısmını okuyunca ben de bir durdum, bazı noktalarda da haksız ama kadın bunalmış ve bilgi azlığı var.
Bu kadar nefret dolu sözler çok çok ağır gerçekten bu konuya, gözlerim açıldı okurken, eleştiri değil bu. Herkes aynı derecede yakınlık kurmak sevmek zorunda değil, gerçekten aşırı bir abartı var. Hayvana çok ilgi göster, çok sev, istediğin kadar sevgiye boğ ama "bazı durumlarda" çok abartılı kalıyor. Bazı şeylerin kişisel olduğunun farkında olmak lazım. Ben de aşırı bağlanıcam belki ama kişisel bu.

Bu arada konu sahibi hayvan mutsuz gibi duruyor gerçekten, eşiniz yanlış bakıyor ve bence sadece uzaktan yemeğini ver, oyna, başını okşa havasında. Ayrıca hayvanlar illa yemek artığı yemez, et verebilirsiniz. Ya daha çok bilinçlenin ya da başka bir yuva bulun.

Çok teşekkürler kaybolduğu üç yıl oldu hala aklıma geldi mi gözlerim dolar. İnsanlar anlamıyor ama evdeki bir hayvan o evin bir bireyi oluyor insandan farkı kalmıyor. Hayvan gözüyle görmüyorsun ki..
Yok kaybolduğunda 4 yaşındaydı ben aldığımda ili aylıktı. Ama yirmi günlükten beri insanla yaşamış hiç avlanmamış bir kedi nasıl barınır nasıl yaşar ki

senin zihniyetine sahip kocam yüzünden 5 yıllık yol arkadaşımı ona çok iyi bakacak bir aileye vermek zorunda kaldım..köpeğe de iyi bakarsan kıl tüy koku olmaz o da sizin yetersizliğiniz.

Haklısınız süper güçlerim var ama kullanmıyorum. Yetersiz ve sevgisizim

Biz de iki kedi besledik ayrı tarihlerde. Kedilerimiz hem dışarıda hem evde yşıyorlardı. Yani kısıtlama yoktu, evimiz bahçeliydi zaten. Kızışma döneminde ikisi de çekip gider 1 hafta sonra gelirlerdi. Birincisi iki yıl böyle yaşadı, bir aylık gitme dönemi de olmuştu. Bir gün sabaha karşı sesini duyduk çatılardan ama gelmedi. bir daha geri de dönmedi. İkinci de aynı böyle çekti gitti ve gelmedi. Biz de oradan taşındık sonra. Geldilerse bile bilmiyoruz. Veterinere sorduğumuzda ''mahalledeki liderlik savaşını kaybetmiştir, dönmeyebilir'' dedi. Biz de öyle kabullendik. Bir daha da kedi beslemedik üzüldük çok.

Haklısınız süper güçlerim var ama kullanmıyorum. Yetersiz ve sevgisizim
yoo evin içinde değilmiş eşin iki günde bir yıkasa sen günde iki kere o alana süpürge açsan vallahi kokmaz,bak ben evde köpek beslenmesine karşıyım ama alanı olup beslediği hayvanı eşi istiyor diye atılmasına karşıyım..yani bakılacak bu yavruya yolu var mı?

o biraz aile öğretileri ile alakalı.anne babasından sevgi merhamet kavramlarını öğrenememiş insanlar,asla hayvan sevemezler,cünkü bilmiyorlar o sevgi nasıldır..ben cocugumun yanında sinek öldürmüyorum vurmayı oğrenmesin diye...cunku temelden başlar böyle seyler...he cok klas anneyım perfect bişeyim demıyorum ama hayvan sevgısı aıleden görulur..merhamet ınsanın kalbıne sonradan asla yerleşmez..
hele golden cınsı bır köpeği olan konu sahıbı için ise..üzgünüm sinirle dedim demek şu anlama gelıyor; iç sesim zehirle diyor ama emin değilim buraya konu açayım istedim...daha da savunma yapmasın cok komık oluyor zıra

Yazık sizin gibi insanlara! Bir de evden atmışsınız zaten daha ne istiyorsunuz? Zehirlemek istiyorum ne demek? Lanet olsun sizin gibi küçücük bir cana tahammül edemeyen insanlara.
İnşallah çocuğunuz olmaz hiç, gönülden ediyorum bu bedduayı, o sevgiyi hiç tadamazsınız. O köpeği bakın o zaman nasıl seviyorsunuz

Ben olsam böyle bir ilan verirdim.

Komik misiniz? Bakın köpek değil de kayınvalde diye açsaydım ben bu konuyu eminim haklısın derdiniz. Bilerek evlenmişsin ay çekeceksin seveceksin demeyin gerçekten çok zor ve aynı şiddetle sevmiyoruz o hayvanı.

ya bu konuda yazanlar gercek mi ya. inanmiyorum okudukca cildirasim geliyor. evde hayvan besleyemem evet yapamam karakterime uygun degil ama mecbur kalirsam seve seve cocugum gibi bakarim.
yok insana deger verilmiyor yokbkimsesiz cocuklar cildirdiniz mi siz???
bunlarivyazanlardan kacrmtaneneiz kimsesiz bir cocugu alip yedirdi icirdi giydirdi, bunlari yazan insan deger veren kactananiz cop toplayan bir ailenin aylikbihtiyacini giderdi.
konu sahibi diger arkadaslarin dedigi gibi ne sen.ne de esin hayvandan anlamiyorsunuz. bir kopek.okadar tuy dokmez egitimli hayvan cis yapmaz heryere. bunun yaninda senin yemeginden yememeli ya da envazindan esinin verdigi kadar yememeli.
bence hayvan eziyet etmeyin. ve lutfen sinirlendiginizde sozlerinize dikkat edin... kisi dusundugunden degil soylediginden sorumludur.

İnş hiç çocuğun olmaz mı tebrikler çok sevgi dolu bir insansınız.

Ben de alamadım bir daha kedi. Ama on sene sonra yine denerim belki. Kedili hayat da Harika bir şey çünkü
Benimki kısırdı. Manyak komşu atmak istediğinde doğalgaz kutularına tırmanmış, adamı da yırtmış yakalanmamak için ama enseden yakalayıp atmış ruh hastası.
Kapıcıda yıllık izindeydi, ben olsam engellerdim abla biliyordum sizin kızı diye.
Bir sürü üst üste gelen şey hayvanın eceline sebep oldu işte.

altını çizdiğim ve renklendirdiğim cümlenize katılmıyorum. temizlik anlayışı olmayan köpeklerin sahiplerinde eğitim anlayışı sıfırdır. cümlenin doğrusu bu.

bi tane maltese terrier köpeğim var, ilk geldiği zaman bilmediği için nereye rast gelirse oraya yapıyodu tuvaletini. ama sonra eğittim, şimdi isterse evin ta öteki ucunda olsun, tuvaleti geldiyse kesinlikle gazetesine koşuyor hemen.

hatta tuvaletini yaptığı gazetenin yanında bi miktar gazete daha bulunduruyorum, inanmayacaksınız ama son zamanlarda da şunu alışkanlık edindi, eğer kakasını yaptıysa gidip diğer gazeteye de poposunu silmeye çalışıyor bacaklarını açıp

ilk geldiği zamanlarda yemeğini mama kabının içinden alır halıya koyar orda yerdi. şimdi yemeyi de öğrendi mama kabının dışına asla yemek dökmüyor.

ayrıca tüyü de dökülmüyor, tüyü dökülen köpeğin vitamine ve bakıma ihtiyacı var demektir. düzenli tarayıp vitaminlerini eksik etmeyince hiçbişeycik olmuyor.

bembeyaz kar topu gibi geziyor evde, çoğu gece bizimle aynı yatakta uyur, o an canı kimle uyumak istiyorsa onun odasına gider :)

kısacası eğer iyi eğitir öğretirseniz, kediler ve köpekler çoğu insandan daha temiz oluyor.

Yani haklısınız bir yerde bende evde ve kıyafette kıl tüy sevmem.

kayinvalideni de zehirlemeni pek istemezdik diye dusunuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…