• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kirici mesaji..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burdan çıkarılacak tek bisey var..Kim olursa olsun (ister kocan ister çocuğun) anne baba kardeslerinle aranda geçen hiç biseyi onlara yansitmayacaksin gelir böyle yüzüne vururlar en zayıf yerinden..

Anlatma kardeşim anne babanla sorunlarını ona buna sende onun anne babası hakkında konuşma 7 yıllık evli biri olarak yazıyorum hepsini yaşadım tecrübe ettim 7 yıllık evlilikten aktarıyorum sana elime hicbisey geçmedi annen baban böyle insanlar dediğim için sadece saygı sevgi bitiyor cocuklar için evlilik yürüyor..

Merhaba arkadaslar iki senelik evliyim.Eşimle ben birbirimizi çok seviyoruz onun da beni sevdiğini biliyorum eşim olgun birisidir ve bana karşı cocuksu,saf bir sevgisi de var onu bu yuzden de cok seviyorum..sevgi cumlelerini kapatayım.. Benim sorunum şu,bu kadar sevgiye rağmen birbirimize bir kaç konuda düşman gibi söylemlerde bulunuyoruz.Ailesinin genel olarak bi zararı olmasa da bazı konularda haklı yere elestiri hakkina bile sahip olamıyorum elesturdigim zsman esim tarafindan bazen evet diye kabul ediliyorum esim bazen dunyanin en nankor insani olabiliyorum..Bebeğimiz oldu suan 4,5 aylik aile arasinda konusurken birseyden rahatsiz oldum ertesi sabah malesef ki aksam konusmak yerine mesaj attim.Esimin karsiligi dugun masraflarina kadar geldi,dugun zamani ablasi kendi altinini bozdurarak bana iki bilezigi fazladan ablasi almisti 2 tane daha olsun diyerek..biz dugunden sonra geri verdik bi ara şunu soyledim bize iki bilezik de yeterdi dugunden snra neden geri verdik fazla gorunsun dye dedim aslinda iyi bsey solemstm.Beni uzen nokta daha çok şu oldu,benim babam biraz sorumsuzdur iki kiz kardes olarak kendi cabalarimizla evlendik cok daha fazla katkida bulunmak istesek de dugun masraflari konusunda kiz kardesimin ve benim basi egik kaldi ve babamiza bu yuzden kirgin ve kizginiz..akrabadan yana sansimizda yok baba tarafiyla babam sebebyle küsüz.Anne tarafi ayri memlekette dolayisiyla dugunumzde bir elin bes parmagini gecmeyen bi kac dost akraba katildi. Annem cok cabalamistir bizim icin ama ev hanimi ve bir geliri olmadgi icin olan birikimleri ile bize yardim etti.Ben cok guzel bir nişan ve bohca yaptim herkes cok begendi.Dugun masraflari ve mobilyalari evlendikten sonra birlikte odedik bankaciyim hatri sayilir iyi bir maasim var.Her neyse mesajlasirken en sonunda agzina doldu ve icindekileri atti "bir bohca ve bir takim elbiseyle dugun yaptniz, kimse de gelmedi dugune" dedi bu konunun bizim icin hassas oldugundan hep bahsetttm ona hatta hala babamla ilgili sorunlarkmizi bilir.Buna ragmen can alici konusabiliyor.Bu konuda ona acimiyorum ve daha fazla tepkimi koyarak davranmak istiyorum. Uzun oldu farkindayim tavrimin nasil olmasi gerektgini biliyorum "canimi yakan konuyu yuzume vurdugun icin sana kirgnm" dedim ancak gururum da kirildi en azindan annem,kiz kardesim ve kendi adima daha dik durmak istiyorum daha fazla ne yapabilirim fikrinizi almak istiyorum...
Arkadaslar anlasilmadigini soylemis duzeltme yaptim sevgiler.
Bu hep boledır bırı bısey soyler sen katsılkk verırsın ayrıca kocan borcsuz mu evlendı evlendıkten sonra borcları beraber odemedınızmı .Karı koca kavgasından çok mahalle kavgasına dönmüş bu olay

Kadinlar kulubu diyerek o kadar pata küte dertlesmek istemisim ki birakin noktalamayi yazdigim kelimeye dönüp bakmadim aslinda zor da olsa anlasilabilen bir konu yuzunden konu sahibini bu kadar uzmeye degmezdi diye dusunuyorum benim de belirtmis oldugunuz rahatsizliklarimdan var yeterince hassasim cok zor olmamaliydi tavsiyede bulunabilmek ve seviyeli elestirmek.. uzun zamandan sonra actigim ilk ve belli ki belli bir sure icin son konuydu size de gecmis olsun cok cok iyi anladim tesekkurler..
Aslında ben sizin konunuzu okuduğumda eşinize yazdığınız mesajın içeriğinde görümcenizin fazla gözüksün diye takıp sonrasında geri aldığı bilezikleri konu yaptınız sandım.(Eğer böyle yaptıysanız çok yanlış davranıyorsunuz ve eşinizin hala düğün meseleleri hakkında konuşması da bu yüzden derim.) Ama sizin mesajda yazdığınız şey Kayınvalidenizin bebeğinize yönelik sürekli söylediği cümle ise, kayınvalidenize o söylediği sözün hoşunuza gitmediğini söyleyebilirdiniz. Bu konuyu sonrasında eşinizle de konuşabilirdiniz.."Sonuçta sen anneni daha iyi tanırsın..annenin ne demek istediğini anlamaya çalışıyorum ." diyebilecekken eşinize gidip de mesaj yazma nedeniniz bence akşama kadar bekleyememeniz değil.Eşinize mesaj yazdınız çünkü sizi rahatsız eden bir konuda eşinizle karşılıklı oturup konuşamıyorsunuz bence

Sen kocana kalkıp görümce ve bileziklerden bahsedersen kocan da sana ailenden dem vurur.
Hayır hassas noktanız olsa ne olur, olmasa ne olur ?
Eşinize gereksiz mevzudan ötürü yazıp cizince haklı olmuyorsunuz ki illa bir karşılığı olmalıydı eşiniz de bunu yapmış işte.
Ha eğer sen mesajda görümce ve bileziklerden bahsetmediysen ve eşin de direkt bu konudan yazmaya basladiysa merak ettim ne yazdın da bu adam düğüne kadar getirdi konuyu ?
Durduk yere tutup bunu yazdıysa o halde ayıp etmis ama yok sen ablasindan bahsettikten sonra yazdiysa karşılıklı rovans almışsınız.

Son düzenleme:
Dugunu, erkek tarafi yapar. Kimsenin katilmamasi yine erkegin hisimlari ile ilisiginin kuvvetli olmadigini gosterir. Az ziynet takilmissa bu yine o tarafin sanidir. Kiz tarafi sadece nisani yapar.
Bence esiniz, once ulkemizde dugunun erkege ait oldugunu kabul etsin. Sizi degil kendisini elestirebilir bu baglamda.
Ablasinin taktigi bilezigi geri vermemeliydiniz bence. Dugunde geline takilan ziynet, bagis niteligindedir ve gelinin hakkidir kanunen ve dinen.

Kadinlar kulubu diyerek o kadar pata küte dertlesmek istemisim ki birakin noktalamayi yazdigim kelimeye dönüp bakmadim aslinda zor da olsa anlasilabilen bir konu yuzunden konu sahibini bu kadar uzmeye degmezdi diye dusunuyorum benim de belirtmis oldugunuz rahatsizliklarimdan var yeterince hassasim cok zor olmamaliydi tavsiyede bulunabilmek ve seviyeli elestirmek.. uzun zamandan sonra actigim ilk ve belli ki belli bir sure icin son konuydu size de gecmis olsun cok cok iyi anladim tesekkurler..
Ya ne takıyorsun milleti vi de cevap vermişsin o noktalamalara takan kişiler belalı tipler işleri güçleri tartışma burada bir arkadaş grubu yok ki her tipten insan var bazı mesajları görmezden gel. Zaten niyeti iyi olanlar noktalamayla birlikte öneride de bulunmuş.
Sende evliligimin ilk zamanlarını gördüm. Cok sevmeyeceksin iyiniyetine çok güvenmeyeceksin eşinin çünkü yer iyi kişinin içinde aslında bir şeytan yatıyor yeri gelince. Bu taki meselesini de kırıldığını belli et eşine. O da anlayacaktır eminim

Merhaba arkadaslar iki senelik evliyim.Eşimle ben birbirimizi çok seviyoruz onun da beni sevdiğini biliyorum eşim olgun birisidir ve bana karşı cocuksu,saf bir sevgisi de var onu bu yuzden de cok seviyorum..sevgi cumlelerini kapatayım.. Benim sorunum şu,bu kadar sevgiye rağmen birbirimize bir kaç konuda düşman gibi söylemlerde bulunuyoruz.Ailesinin genel olarak bi zararı olmasa da bazı konularda haklı yere elestiri hakkina bile sahip olamıyorum elesturdigim zsman esim tarafindan bazen evet diye kabul ediliyorum esim bazen dunyanin en nankor insani olabiliyorum..Bebeğimiz oldu suan 4,5 aylik aile arasinda konusurken birseyden rahatsiz oldum ertesi sabah malesef ki aksam konusmak yerine mesaj attim.Esimin karsiligi dugun masraflarina kadar geldi,dugun zamani ablasi kendi altinini bozdurarak bana iki bilezigi fazladan ablasi almisti 2 tane daha olsun diyerek..biz dugunden sonra geri verdik bi ara şunu soyledim bize iki bilezik de yeterdi dugunden snra neden geri verdik fazla gorunsun dye dedim aslinda iyi bsey solemstm.Beni uzen nokta daha çok şu oldu,benim babam biraz sorumsuzdur iki kiz kardes olarak kendi cabalarimizla evlendik cok daha fazla katkida bulunmak istesek de dugun masraflari konusunda kiz kardesimin ve benim basi egik kaldi ve babamiza bu yuzden kirgin ve kizginiz..akrabadan yana sansimizda yok baba tarafiyla babam sebebyle küsüz.Anne tarafi ayri memlekette dolayisiyla dugunumzde bir elin bes parmagini gecmeyen bi kac dost akraba katildi. Annem cok cabalamistir bizim icin ama ev hanimi ve bir geliri olmadgi icin olan birikimleri ile bize yardim etti.Ben cok guzel bir nişan ve bohca yaptim herkes cok begendi.Dugun masraflari ve mobilyalari evlendikten sonra birlikte odedik bankaciyim hatri sayilir iyi bir maasim var.Her neyse mesajlasirken en sonunda agzina doldu ve icindekileri atti "bir bohca ve bir takim elbiseyle dugun yaptniz, kimse de gelmedi dugune" dedi bu konunun bizim icin hassas oldugundan hep bahsetttm ona hatta hala babamla ilgili sorunlarkmizi bilir.Buna ragmen can alici konusabiliyor.Bu konuda ona acimiyorum ve daha fazla tepkimi koyarak davranmak istiyorum. Uzun oldu farkindayim tavrimin nasil olmasi gerektgini biliyorum "canimi yakan konuyu yuzume vurdugun icin sana kirgnm" dedim ancak gururum da kirildi en azindan annem,kiz kardesim ve kendi adima daha dik durmak istiyorum daha fazla ne yapabilirim fikrinizi almak istiyorum...
Arkadaslar anlasilmadigini soylemis duzeltme yaptim sevgiler.
Eşiniz dünyalar iyisi bile olsa fazla güvenmeyin, eşinize ve ailesine sakın özelinizi anlatmayın, eşinize de biraz mesafeli olun hatasını anlaşın, ne var yani evlenirken bişey yapamadiysan işiniz gücünüz var beraber ödüyorsunuz ne güzel, eşiniz sınırını aşmış..

ınsan ılıskılerınde basarılı olması gereken bır bankacının burada bıle kendısını ıfade edememesı ne acı

ayrıca sureklı basıt seylere sıkayet edersenız adamda bı nooktada patlar... sen kendıne bak demeye calısmıs bır bohca bır elbıseyle geldın sankı sen neydın kı demeye calısmıs bunu da dıyebılmesı ıcın oncesınde sızın ona bırsey soylemıs olmanız gerekıyor. hatalarınız yuzde ellı ellı. karsılıklı
su kayınvalıde mevzularında polıtık olmayı ogrenmenız lazım. kımseyı sevmek zorunda degılsınız ama delı de olsa manyakda o esınızın annesı . annesı oldugu ıcın saygı duyar onu oyle kabul edersınız . mesafelı ve resmı durursunuz karsılıklı sorunlarınız o yuzden olmaz gul gıbı gecınır gıdersınız.

aılesının genel olarak zararı yok dıyorsunuz bazı seylerı goz yumabılırsınız ya da rahatsız oldugunuz o seyı esınıze mesaj olarak atmak yerıne sızı rahatsız edene bundan hoslanmadım kırıldım dıyebılırsınız yanı kısıyle halledersınız sorun cıkmaz
hıc kımse annesını kardesını babasını cekıstırenı sevmez. sen benım aılemı bana boyle sıkayet edersen bende ederım benım hassas noktamla oynarsan bende oynarım demeye getırmıs esınız. dogru mu bana gore degıl ama o kendıne gore dogru. sorunlarınızı sorun cıkararak cozmeye calıstıgınız ıcın yasanıyor bunlar .

Bebeginizin gelisimiyle ilgili daha fazla okuyabilirsiniz, 4-5 aylik bebek babaanne, hala bunlari tanimaz bag kuramaz, ancak bundan sonra sosyal cevreyi taniyip tepki vermeye baslayacak. Su anda tüm dünyasi anne baba onun. Bunu söyleyin kayinvalideye, bebegin normal gelisim evresinin bu yönde oldugunu bilirse söylenmez laf sokmaz, ayrica kocanizin bohca mohca muhabbeti yapmasi bana da aşiri basit geldi, bohcanin hazirlanmasi adeti bile bana sacma geliyo, elinde bohca hazirlayip goturmek falan, bohcaci teyze gibi. Bunun muhabbetini annesi yapti cok bence, kocanizin kendi cumleleri olamaz, 60 yas ustu gun teyzesi muhabbeti bunlar. Kocaniz kendi dusunup soyluyosa, kendisi icin bi sonra ki step hamamda gelin görme, kina tepsisi hazirlama falan olabilir, bunlara calişsin.

Sizin hassanls noktaniz olabilir. Onun hassas noktasibda ilesi belliki. Siz onu iradan vurmuďunuz karsıligında o da sizi vurmuş. Ona gelince elestiriye acik dehil ama size gelince hassas noktam oluyor. Tekntaraflı bakiyorsunuz olaylara.

Es ailesini de eleştirmeyin mesafe koyun ama esinize iyininsanlar deyin gecin yyeribgeldiginde.bahsetmeyin bile.

Tesekkurler

Sevgili tahin helva, hakliyim ve bir durusum var burada benim gibi dusunebilen kisilere tavrima ne ekleyebilcegimi sordum,mesajla esine donmek vs cocuksu buldugunuz seyleri ancak dipnot olarak elestirseydiniz fikrinizi alirdim daha fazla fikrinizi almak istemiyorum zira siz konulari dogru degerlendirebilen biri gorunmek isterken aksine yeterince kirici konusmak isteyen biri gibisiniz bence ikincisi gibi duruyor iyi aksamlar.
sız konuyu acarken olanı bıtenı anlattıgınızda en cok kendı tarafınızdan yazarsınız tum konu sahıplerı yapar bunu...
bızlerde konuyu okurken ıkı tarafıda dusunuruz ve kısının stılınden, kendını ıfade edıs bıcımınden, uslubundan az cok ne olmus anlar ona gore yorumlarız...

haklı degılsınız ve dogru bır durusunuz yok. ''bu cocuk yabancılıyor bızı'' sozu o kadar basıt normal sıradan ve dogru kı. dogru yabancılıyor cunku herkes ısınde gucunde sık gorusme ımkanımız yok ,buyuyunce kendısı sıze sık gelmeye basladıgında yabancılamaz babanesı dıyebılecegınız cok normal bır dıyalog. bu kadar cıt kırıldım olmayın ya ınsanlar sızınle konusmaya korkar , dısardan bakınca da komplekslı gorunursunuz.

ıletısım kurmayı beceremeyıp o yuzden de kınlenıp esınıze'' bak senın anan yıne boyle konusuyor bıktım'' mınvalınde yazar ıncır cekırdegını doldurmayacak seylerle karsısına sorun olarak gelırsenız o da sozlerıyle yerınızı gosterır .

sızın sorun olarak gosterdıgınız cumleye bakılırsa o aılede en gergın ve streslı kısı bellıkı sızsınız. etrafa yaydıgınız enerjı buradan bızı bıle gerdı, kendınıze kotuluk yapıyorsunuz farkında degılsınız. acaba yasınız mı kucuk ? neden boyle yaptıgınızı anlamaya calısıyorum

Yani Kırılmanız çok normal eşiniz fazlaca abartıyor niye açılıyor eski yapılanlar bir kere bunu net eşinize söyleyin artık eskiler açılmasın yoksa dönüp dönüp başa geliriz diye. Bu sizin içinde geçerli belli ki hassas noktası ailesi eşinizin yapılanlar doğruda yanlışta olsa aile konularında hassaslar söylemeyin unutun siz de eskileri evliliğiniz üstünden yıllar geçmiş geçin artık bileziği bohçayı boş verin. Ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz kimseye ihtiyacınız yok yapmışsınız nişanınızı öyle yada böyle önemli olan mutlu olmak. Valla evlilik orta yolu bulmak oturup konuşup sizin de eşinizin de hassas noktalarını konuşup onları orda çözüp bir daha açmamak olmalı yoksa insan çok yıpranıyor ve karşısındakini de çok yıpratıyor. Evliliğimin ilk yıllarında bende eşimin ailesinden yana çok sıkıntı çektim şimdi düşündükçe diyorum ki ne gereksiz yıpratmışım kendimi diye eşimde yapılanları görüyordu biliyordu yanımdaydı hep beni destekledi ama yine de ona bu böyle şu şöyle diye yakınır dururdum ne gereksizmiş onları konuşmak onu da kendimi de yıpratmak şimdiki aklım olsa asla yapmaz eşimle çıkar gezerdim valla.Bir de size tavsiyem asla eşinize ailenizin size yaptığı veya yapmadığı olumsuz şeyleri söylemeyin yani ailenizi babanızı kötülemeyin sonra böyle en ufak şeyde yüzünüze vurulur.

Evliliginiz iletişim üzerine kurulmamış.maddiyat üzerine kurulmuş gibi duruyor
3/5bilezik,3/5fazladan insan olsa ne olur düğünde olmasa ne olur?
Babanız sizin hassas noktanız,anne ablada eşinizin hassas noktası birbirinizin açığını aramak yerine hayatın akışını doğru çizmeye çalışın,birbirinize özen emek vermeyi deneyin.
Mesleğiniz güzel olabilir ama sadece para kazanma noktasında güzel bir meslek başkalarının karşısında yüceltmek için değil.

Herseyi geride bırakın yaşamı doğru yerden ilelerletin

Ya şöyle millete karşı çok görünsün diye altın takıp düğün sonrası geri alan ailelerden tiksiniyorum. Her şeyi millet için yaptıkları ne kadar belli di mi!

Varsayalım ki bir bohçayla evlendiniz. Nolmuş? Eşinizin çok zoruna gitmişse evlenmeseymiş. Koca karı lafları bunlar. Kendi aralarında konuştuklarından da şüphe ederdim.

Konu "annen bunu bunu dedi"den 2 sene önceki düğüne nasıl geldi?
Siz "annen 'çocuk bizi yabancılıyor' dedi" dedikten sonra eşiniz direkt "siz de bir bohça bir damatlıkla düğün yaptınız" dememiştir herhalde. Ya konuyu oraya siz getirdiniz ya da çok ağır eleştirdiniz ki eşiniz de bu konuyu açtı diye düşündüm. Aksi çok saçma çünkü.
Karşılıklı kırıcı olmuşsunuz ve bunu da siz başlatmışsınız gibi duruyor.

Babanızın size çeyiz, bohça yapmamasını dert edecek kadar geleneklere bağlı bir insansanız düğünü ve eşyaları niye eşiniz ve siz ödediniz? Hadi ödediniz, neden babam şunu bunu yapmadı diye eziliyorsunuz?
Madem gelenek, o zaman düğünü eşyayı da eşinizin ailesi yapmalıydı değil mi?
2 yetişkin insanın evliliğine ailelerin sponsor olması bana göre saçmalık ama bohça, don mon diye ağlayacak kafada olsaydım düğünü, eşyayı karşılamamış erkek tarafına babamı ezdirmezdim. Gelenek bi bana gelenek değil herhalde.

sizin hassas olduğunuz noktalar varsa eşinizin de var. eşim ailesi konusunda eleştiri kaldırmıyor dediğiniz şey tam da bu aslinda. ailesi eşinizin hassas noktası. sizin eleştirilerinizden belli ki bunalmış ve size ayni şeyi yapmaya çalışmış.

doğru mu değil, yetişkin insanlarsınız, açıkça bu tür eleştirilerden rahatsız olduğunu söyleyebilirdi. ama sizin yaptığınız da doğru değil. veliye çocuk şikayet etmek gibi aileyi şikayet etmek hoş durmuyor. hele ki ara mesajlardan gördüğüm gibi, bu çocuk bizi yabancıliyor sözü gibi alelade,basit bir konuşmayı bile şikayet ediyorsanız eşiniz artık bıkmış olabilir. buluttan nem kapan insanlar, sonunda boğulmaya mahkum oluyorlar. bence dikkatli olmanızda fayda var.

karsısına sorun olarak gelırsenız o da sozlerıyle yerınızı gosterır .

buraya kadar haklısınız ama bu çıkışı anlayamadım?
yeri neresi kadının?
çalışan, eve para getiren, çocuğunun anası kadının yeri neresidir?
ben bu yerini bil lafına gerçekten sinir oluyorum ya, çünkü ben eşimin çocuğunu doğurmuş üstelik ev ekonomisine katkı sağlar borçları beraber öderken kusura bakmasın da yerim eşimin başının üstü olmalı...

bi de bohça muhabbeti yapmış terbiyesiz.
Kusura bakma eline kına da yakamadım elimden bu kadar geldi, 10. yıl dönümümüzde sandığa oturursun "damat kalkmadı" yaparız deseydiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back