• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kirici mesaji..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
böyle yapıyoruz biz anlaşamadığımız noktalar olunca.
Anlaşamadığınız ponçik tartışmalardan bahsetmiyorum. Eşiniz sınırlarınızı ihlal ederse diyorum. Örnek veriyorum “senin baban da şöyle böyle, çok yamuk bir adam” vs gibi bir cümleyi 2 sene boyunca ara ara söylerse ne yaparsınız?

ya mantık derken laf sokmadım aslında
eş orada sinirlenmiş lafı "koy"muş mesela di mi
yani evlilik böyle olmaz, olmamalı
of lafı koydum oh haddini bildirdim
yahu evli miyiz savaşta mıyız?
ben ailemin benim gözümdeki üstünlüğünü gösterdim falan
ben bunları savunamıyorum.
eşim bana böyle bir şey dese dur senin asıl derdin ne anlat bana derim, eşim de bana böyle der.
zaten diğerlerine katıldığımı da belirttim ama buna asla ama asla katılmıyorum.
Bence insanlar birazcık anlayışlı olabilseler her şey çözülecek aslında.
Ama yok ille bir had bildirme bir üste çıkma...
evet evlı mıyız savasta mıyız
bızde konu sahıbıne bunu dıyoruz adama savas acıyorsun bu kadar basıt bırsey ıcın bıle
sonrada kocam bana karsılıgında bunu dedı dıye uzuluyorsun kotu konusan ıstemedıgını işitir dıyoruz

adam aılesını daha ustun gostermemıs . kadın cok basıt bırsey ıcın aılesını ezmeye calısınca adamda once kendıne bak demıs cunku konu sahıbı haksız bu konuda. gercekten kayınvalıde ayıp etmıs olsaydı da adam oyle konussaydı zaten kocan yanlıs yapmıs derdık.

bana katılmak zorunda degılsınız zaten. forumunda guzellıgı bu herkes fıkrını soyluyor. ben sıze katıldım veya katılmadım dıyor muyum ? demıyorum . ben goruslere saygı duymayı bılırım

Konuyu okudum özet geçiyorum:

Konu sahibesi 2 yıllık evli, 4.5 aylık bir çocuğu var. Konu sahibesinii babası sorumsuz bir tip, evlenirken konu sahibesi ailesinden destek görmemiş elinden gelenle güzel bir nişan yapmış. Mobilya vs evlendikten sonra almış, konu sahibesi bankacı geliri iyi. Kocası mesaj yazıp demiş ki bir bohçayla bir takım elbiseyle düğün yaptın işin iş.
Tam da bu teşekkürler 😍

Konu sahibi, konuşmayın tavır yapın bir süre. Bohcayi kafata takan erkek de ilk defa görüyorum. İyi bir işiniz varmış siz ona muhtaç değilsiniz gerekirse resti çekin ve lütfen şu düğün görümce kaynana konularını da bırakın. İçinizde kalmis belli de nereye kadar lafını edebilirsiniz ki?

Tam da bu teşekkürler 😍

Konu sahibi, konuşmayın tavır yapın bir süre. Bohcayi kafata takan erkek de ilk defa görüyorum. İyi bir işiniz varmış siz ona muhtaç değilsiniz gerekirse resti çekin ve lütfen şu düğün görümce kaynana konularını da bırakın. İçinizde kalmis belli de nereye kadar lafını edebilirsiniz ki?
Adam bohçaya takılmamış aslında.
Konu sahibi artık bu durumu kaç kere eşine dediyse adam da benim aileme laf ediyorsun ama dön de kendi ailene bak.
Bir bohça bir elbise ile seni gelin ettiler demiş.
Yani en azından anlaşılamayan konudan çıkardıgım bu.

Terbiyesiz adam millete gösteriş yapmak için bilezik takmışlar hala bu devirde yapılan bohçayı konuşuyor. Evlenince borçları da kendiniz ödemişsiniz sanki beyefendi kendi ödedi velev ki öyle oldu evlenmeseydi sizinle. Bence kırılacağınız birşey yok eşiniz çok basitleşmiş üstelik hava atacağı bir argümanı bile yokken yapmış bunu acınası geldi bana
sen bellıkı yıne konuyu tam okumamıssın canısı :)
mıllete gosterıs ıcın bılezık takılması kesınlıkle cok sacma ben konu sahıbının yerınde olsam aa ne munasebet neyse o kımı kandırıyoruz der en bastan oyle bırseye alet olmazdım mesela. bır durusu olmalı ınsanın.

burada asıl konu su : bebek babanesını yabancılıyor . babanede bebek bızı yabancılıyor dıyor gayet normal olarak :KK70: konu sahıbıde vay efendım kaynanam bana nasıl bunu der dıye esıne mesaj atarak kavga baslatıyor yetmıyor eskı defterlerıde acıyor
adamda enı sonu sen neydın kı demıs. bazen bazı lafları soyleyene degıl de soyletene bakmak gerekır
keske ınsanlar ne olursa olsun sakınlıgını korusa ama bu kadar kucuuk seyler ıcın bıle tartısma cıkaran bır ınsana karsı kocasının sabrı kalmamıs ve aynı sevıyede karsılık vermek zorunda da kalmıs olabılır

ıkı taraflı bakmak lazım :KK66:

Merhaba arkadaslar iki senelik evliyim.Eşimle ben birbirimizi çok seviyoruz onun da beni sevdiğini biliyorum eşim olgun birisidir ve bana karşı cocuksu,saf bir sevgisi de var onu bu yuzden de cok seviyorum..sevgi cumlelerini kapatayım.. Benim sorunum şu,bu kadar sevgiye rağmen birbirimize bir kaç konuda düşman gibi söylemlerde bulunuyoruz.Ailesinin genel olarak bi zararı olmasa da bazı konularda haklı yere elestiri hakkina bile sahip olamıyorum elesturdigim zsman esim tarafindan bazen evet diye kabul ediliyorum esim bazen dunyanin en nankor insani olabiliyorum..Bebeğimiz oldu suan 4,5 aylik aile arasinda konusurken birseyden rahatsiz oldum ertesi sabah malesef ki aksam konusmak yerine mesaj attim.Esimin karsiligi dugun masraflarina kadar geldi,dugun zamani ablasi kendi altinini bozdurarak bana iki bilezigi fazladan ablasi almisti 2 tane daha olsun diyerek..biz dugunden sonra geri verdik bi ara şunu soyledim bize iki bilezik de yeterdi dugunden snra neden geri verdik fazla gorunsun dye dedim aslinda iyi bsey solemstm.Beni uzen nokta daha çok şu oldu,benim babam biraz sorumsuzdur iki kiz kardes olarak kendi cabalarimizla evlendik cok daha fazla katkida bulunmak istesek de dugun masraflari konusunda kiz kardesimin ve benim basi egik kaldi ve babamiza bu yuzden kirgin ve kizginiz..akrabadan yana sansimizda yok baba tarafiyla babam sebebyle küsüz.Anne tarafi ayri memlekette dolayisiyla dugunumzde bir elin bes parmagini gecmeyen bi kac dost akraba katildi. Annem cok cabalamistir bizim icin ama ev hanimi ve bir geliri olmadgi icin olan birikimleri ile bize yardim etti.Ben cok guzel bir nişan ve bohca yaptim herkes cok begendi.Dugun masraflari ve mobilyalari evlendikten sonra birlikte odedik bankaciyim hatri sayilir iyi bir maasim var.Her neyse mesajlasirken en sonunda agzina doldu ve icindekileri atti "bir bohca ve bir takim elbiseyle dugun yaptniz, kimse de gelmedi dugune" dedi bu konunun bizim icin hassas oldugundan hep bahsetttm ona hatta hala babamla ilgili sorunlarkmizi bilir.Buna ragmen can alici konusabiliyor.Bu konuda ona acimiyorum ve daha fazla tepkimi koyarak davranmak istiyorum. Uzun oldu farkindayim tavrimin nasil olmasi gerektgini biliyorum "canimi yakan konuyu yuzume vurdugun icin sana kirgnm" dedim ancak gururum da kirildi en azindan annem,kiz kardesim ve kendi adima daha dik durmak istiyorum daha fazla ne yapabilirim fikrinizi almak istiyorum...
Arkadaslar anlasilmadigini soylemis duzeltme yaptim sevgiler.
Ilk once kavganizin konusu ne kadar kinci insanlar olduğunuzu gosterir. Çocuğunuz var, 2 senedir evlisiniz taki mi kaldi, bohça mi kaldi ya? Gerçekten normal gelmiyor bana. Soylediyi de kirici. Lutfen kendi adiniza taki, bohça konularini kapatin. O açinca da koskocaman adamsin yakişiyor mu o konulari açip dokmek? Ayip değil mi bu kadar zaman sonra bunlari biriktirmen ve kusman. Çocuğunuz için birikim, harcama konularini konuşun. Eskileri kapatin. Ailesiniz bu şeylerin lafi olmamali.

Adam bohçaya takılmamış aslında.
Konu sahibi artık bu durumu kaç kere eşine dediyse adam da benim aileme laf ediyorsun ama dön de kendi ailene bak.
Bir bohça bir elbise ile seni gelin ettiler demiş.
Yani en azından anlaşılamayan konudan çıkardıgım bu.
Evet yorumları okudum da öyle olmuş sanırım. Konu sahibi ailesinden vurulunca canı sıkılmış, ama kendi de yapmış 🙄

Bu tarz konularda hep kız tarafı çok güzel ve beğenilen bir nişan yapar, erkek tarafınınki yarım yamalak olur nedense.
Bilezik konusunda iyi niyetle söylememişsiniz siz de laf sokmuşsunuz, bu mesele düğün öncesinde konuşulur biterdi, iki sene geçmiş hala iyi niyetle bunun muhabbeti yapılmaz.
Düğünde eksiklerinizi söylüyorsunuz zaten bir şey yapamadık diye. E siz söyleyince iyi niyetli oluyor eşiniz söyleyince zayıf yerinizden vurulmuş oluyorsunuz. İkiniz de hatalısınız.

Anlaşamadığınız ponçik tartışmalardan bahsetmiyorum. Eşiniz sınırlarınızı ihlal ederse diyorum. Örnek veriyorum “senin baban da şöyle böyle, çok yamuk bir adam” vs gibi bir cümleyi 2 sene boyunca ara ara söylerse ne yaparsınız?

ya kadın da aman aman senin anan baban şerefsiz deyip dümdüz gitmemiş ki
bir şeye bozulmuş, ben kadın haklı da demiyorum zaten
bizde de böyle tartışmalar oluyor tabi ki, ben de eskiden açıyordum böyle yok şu bu
o zaman eşim de sakince dinleyip ama biz de bunu yaptık, bak ben bunu yaptım, sen zaten her şeye yetişiyorsun bizim kimseye ihtiyacımız yok ki deyip beni mantıklı düşünmeye sevk ediyordu.
Geçen hakaret konusunda yazdığım gibi, kişilere böyle yaklaşınca ortalık had bildirmeye değil de mantıklı düşünmeye evriliyor ve sonunda kendimi bu konuyu açtığım için pişman ve üzgün hissediyordum. Bir de eşimi üzdüğüm için üzülüyordum hatta.
Artık bu şekilde bitti o tüm mevzular.

Ben de hiçbirşey anlamadım gerçekten..durup dururken 2 senelik evlilikten sonra düğünden neden bahsetsin adam hiç aklım da almadı. bizim ertesi gün sorsam eşime bilmezdi kim ne aldı kim ne verdi :)) bu durup dururken olmaz yani, siz ne dediniz olay nasıl başladı ilerledi açıklayamamışsınız..sonuç itibariyle dert mi kalmadı dünyada arkadaşım, millet nelerle uğrasıyor şu hayatta, aileniz çocuğunuz sağlığınız yerinde dert mi arıyorsunuz anlamıyorum ki

ya kadın da aman aman senin anan baban şerefsiz deyip dümdüz gitmemiş ki
bir şeye bozulmuş, ben kadın haklı da demiyorum zaten
bizde de böyle tartışmalar oluyor tabi ki, ben de eskiden açıyordum böyle yok şu bu
o zaman eşim de sakince dinleyip ama biz de bunu yaptık, bak ben bunu yaptım, sen zaten her şeye yetişiyorsun bizim kimseye ihtiyacımız yok ki deyip beni mantıklı düşünmeye sevk ediyordu.
Geçen hakaret konusunda yazdığım gibi, kişilere böyle yaklaşınca ortalık had bildirmeye değil de mantıklı düşünmeye evriliyor ve sonunda kendimi bu konuyu açtığım için pişman ve üzgün hissediyordum. Bir de eşimi üzdüğüm için üzülüyordum hatta.
Artık bu şekilde bitti o tüm mevzular.
Yok ben anlatamadım sanırım. Yine cevap alamadım. Neyse.

mıllete gosterıs ıcın bılezık takılması kesınlıkle cok sacma ben konu sahıbının yerınde olsam aa ne munasebet neyse o kımı kandırıyoruz der en bastan oyle bırseye alet olmazdım mesela. bır durusu olmalı ınsanın.

burada asıl konu su : bebek babanesını yabancılıyor . babanede bebek bızı yabancılıyor dıyor gayet normal olarak :KK70: konu sahıbıde vay efendım kaynanam bana nasıl bunu der dıye esıne mesaj atarak kavga baslatıyor yetmıyor eskı defterlerıde acıyor
adamda enı sonu sen neydın kı demıs. bazen bazı lafları soyleyene degıl de soyletene bakmak gerekır
keske ınsanlar ne olursa olsun sakınlıgını korusa ama bu kadar kucuuk seyler ıcın bıle tartısma cıkaran bır ınsana karsı kocasının sabrı kalmamıs ve aynı sevıyede karsılık vermek zorunda da kalmıs olabılır

bir insan eşine ne hakla sen neydin der ne demek sen neydin kadın onunla evlenince ingiltere kraliçesi mi olmuş ki ?
Babanne yabancılıyor derken çok getirmiyorsun bizden uzak tutmak istiyorsun gibi kinayeli laflar kullandı belki kadında eşine yansıttı veya kavga edesi geldi insanın hiç sinirli anı olamaz mı sen neydin dediği kadınla dizmiş o evi onun maaşıyla yaşıyor rahat hayatını tek başına çalışsa şu an beyefendi "ne" olurdu acaba?

Çocukla çalış didin evde uğraş üstüne gidip laf ye adamda seni çeyizliğinle vursun kusura bakmayın ben adamda haklı taraf göremedim

Evet sanki adam durduk yere bohça muhabbeti yapmış.
Kayınvalidesinin basit bir lafını mesele edip, eski konuları açan konu sahibine laf yok adam terbiyesizin önde gideni.
Eşimin ailesini eleştirme hakkım yok diye de dertlenmiş, ailem de benim hassas çizgimdir eşim her lafının dedikodusunu yapamaz benimle, yaptırmam yani. Aynı şekilde ailemle de oturup eşimin laflarını analiz etmem.

Bazı kadınlar istiyor ki, ben eşimin ailesine istediğimi söyleyeyim ama o benimkine toz kondurmasın.

Son düzenleme:
Evet sanki adam durduk yere bohça muhabbeti yapmış.
Kayınvalidesinin basit bir lafını mesele edip, eski konuları açan konu sahibine laf yok adam terbiyesizin önde gideni.
Eşimin ailesini eleştirme hakkım yok diye de dertlenmiş, ailem de benim hassas çizgimdir eşim her laflarının dedikodusunu yapamaz benimle, yaptırmam yani. Aynı şekilde ailemle de oturup eşimin laflarını analiz etmem.

Bazı kadınlar istiyor ki, ben eşimin ailesine istediğini söyleyeyim ama o benimkine toz kondurmasın. Ne güzel kafalar.
kesınlıkle aynı seyı dusundum bende
kendımden ornek vereyım ;
kayınvalıdemle gorusmedıgımı bılıyorsunuz dava acsam haberlere cıkardık oyle sıkıntılar yasadım ama esıme hıc senın annen soyle dedı boyle dedı dıyerek ömür torpulemem, bırkere kocamın ne sucu var bunda :D ayrıca gelın kaynana bızım aramızdakı mesele ve bız yetıskın ınsanlarız hemde bugun kotu oluruz yarın ıyı ama kocam ona soyledıgım sozlerı asla unutmaz ne gerek var. boyle dusundugum ıcın kocamda bana asla kotu seyler soylemedı -soylemek zorunda kalmadı oyle ortam olusmadı

haklı olmama ragmen senın ananda boyle soyle deseydım normal olarak o da annesı zoruna gıdecektı ve bana karsılık verecektı bu sefer bız kavgaya tutasacaktık saygısızlık dız boyu adı da kayınvalıdem yuzunden evlılıgım catırdadı olacaktı :olamaz:

o yuzden once bız es olarak- ınsan olarak ustumuze dusenı yapıp daha yapıcı , ılımlı, olumlu ve uzun vadelı dusunelım once bız dogru olalım da sonra karsıyı tarafı elestırırız . bunu bırcok kısı atlıyor. konuda da goruldugu gıbı... maalesef :(

bir insan eşine ne hakla sen neydin der ne demek sen neydin kadın onunla evlenince ingiltere kraliçesi mi olmuş ki ?
Babanne yabancılıyor derken çok getirmiyorsun bizden uzak tutmak istiyorsun gibi kinayeli laflar kullandı belki kadında eşine yansıttı veya kavga edesi geldi insanın hiç sinirli anı olamaz mı sen neydin dediği kadınla dizmiş o evi onun maaşıyla yaşıyor rahat hayatını tek başına çalışsa şu an beyefendi "ne" olurdu acaba?

Çocukla çalış didin evde uğraş üstüne gidip laf ye adamda seni çeyizliğinle vursun kusura bakmayın ben adamda haklı taraf göremedim
esınız annenız babanız hakkında haddını asacak sekılde konusur elestırır kavga cıkarırsa sızde once kendıne bak dersınız
sahsen ben derım . nıye demeyeyım. ortada bır haksızlık varsa buna nasıl susayım ? altı ustu esız benım tanrım allahım degılkı esıme taparcasına davranayım sınırlarını asıyorsa yerını bıl demek kotu bırsey degıl tam aksıne evlılıgı kurtarıcı bırseydır. sınırım bu onu aşma demektır .

babane kınayelı soylemıs olsa ne olur ? evet herkesın ısı gucu var malum zaten pandemıde var bebekde kucuk buyusun nasılsa gorusursunuz babanesı der gecer ? altı ustu o laf ıcın bu kadr tantanaya ne gerek var
hah sımdı daha mı ıyı oldu ? nur topu gıbı bır sorun oldu sımdı. sorun cıkararak sorun cozulmez . ınsanın hıc mı sınırlı anı olmaz tabıkı olabılır belkı kocasının da sınırlı anıydı o zaman ?

cocukla calıs dıdın derken ? konu sahıbı kendısının meslegı var ısı gucu var kocasına mı calısıyor sankı kendıne cocuguna evıne calısıyor :D

tovbe ya :D

esınız annenız babanız hakkında haddını asacak sekılde konusur elestırır kavga cıkarırsa sızde once kendıne bak dersınız
sahsen ben derım . nıye demeyeyım. ortada bır haksızlık varsa buna nasıl susayım ? altı ustu esız benım tanrım allahım degılkı esıme taparcasına davranayım sınırlarını asıyorsa yerını bıl demek kotu bırsey degıl tam aksıne evlılıgı kurtarıcı bırseydır. sınırım bu onu aşma demektır .

babane kınayelı soylemıs olsa ne olur ? evet herkesın ısı gucu var malum zaten pandemıde var bebekde kucuk buyusun nasılsa gorusursunuz babanesı der gecer ? altı ustu o laf ıcın bu kadr tantanaya ne gerek var
hah sımdı daha mı ıyı oldu ? nur topu gıbı bır sorun oldu sımdı. sorun cıkararak sorun cozulmez . ınsanın hıc mı sınırlı anı olmaz tabıkı olabılır belkı kocasının da sınırlı anıydı o zaman ?

cocukla calıs dıdın derken ? konu sahıbı kendısının meslegı var ısı gucu var kocasına mı calısıyor sankı kendıne cocuguna evıne calısıyor :KK70:

tovbe ya :KK70:
ben böyle düşünüyorum

Meşguliyet olsun, bir nebze kafa dagitabilirsiniz anlaminda mi söylediniz ? Yoksa paragrafimdan bir cumle cekip anlama zahmetinde bulunmadan tavsiye havasi yaratmak istediginiz icin mi soylediniz ? genel dönüş bu sekilde oldugu icin sordum.Merakimi mazur gorun.
Anlamli cumle kuramadiginiz, kelimeleri yanlis ve eksik yazdiginiz, noktalama isaretleri kullanmadiginiz icin yazdiginiz anlasilmiyor. Ben de dahil kimse yardimci olmak icin ustune bir de caba gostermek zorunda olmadigindan kitap okuyun, kendinizi daha duzgun ifade edebilin diye o tavsiyede bulundum

Merhaba arkadaslar iki senelik evliyim.Eşimle ben birbirimizi çok seviyoruz onun da beni sevdiğini biliyorum eşim olgun birisidir ve bana karşı cocuksu,saf bir sevgisi de var onu bu yuzden de cok seviyorum..sevgi cumlelerini kapatayım.. Benim sorunum şu,bu kadar sevgiye rağmen birbirimize bir kaç konuda düşman gibi söylemlerde bulunuyoruz.Ailesinin genel olarak bi zararı olmasa da bazı konularda haklı yere elestiri hakkina bile sahip olamıyorum elesturdigim zsman esim tarafindan bazen evet diye kabul ediliyorum esim bazen dunyanin en nankor insani olabiliyorum..Bebeğimiz oldu suan 4,5 aylik aile arasinda konusurken birseyden rahatsiz oldum ertesi sabah malesef ki aksam konusmak yerine mesaj attim.Esimin karsiligi dugun masraflarina kadar geldi,dugun zamani ablasi kendi altinini bozdurarak bana iki bilezigi fazladan ablasi almisti 2 tane daha olsun diyerek..biz dugunden sonra geri verdik bi ara şunu soyledim bize iki bilezik de yeterdi dugunden snra neden geri verdik fazla gorunsun dye dedim aslinda iyi bsey solemstm.Beni uzen nokta daha çok şu oldu,benim babam biraz sorumsuzdur iki kiz kardes olarak kendi cabalarimizla evlendik cok daha fazla katkida bulunmak istesek de dugun masraflari konusunda kiz kardesimin ve benim basi egik kaldi ve babamiza bu yuzden kirgin ve kizginiz..akrabadan yana sansimizda yok baba tarafiyla babam sebebyle küsüz.Anne tarafi ayri memlekette dolayisiyla dugunumzde bir elin bes parmagini gecmeyen bi kac dost akraba katildi. Annem cok cabalamistir bizim icin ama ev hanimi ve bir geliri olmadgi icin olan birikimleri ile bize yardim etti.Ben cok guzel bir nişan ve bohca yaptim herkes cok begendi.Dugun masraflari ve mobilyalari evlendikten sonra birlikte odedik bankaciyim hatri sayilir iyi bir maasim var.Her neyse mesajlasirken en sonunda agzina doldu ve icindekileri atti "bir bohca ve bir takim elbiseyle dugun yaptniz, kimse de gelmedi dugune" dedi bu konunun bizim icin hassas oldugundan hep bahsetttm ona hatta hala babamla ilgili sorunlarkmizi bilir.Buna ragmen can alici konusabiliyor.Bu konuda ona acimiyorum ve daha fazla tepkimi koyarak davranmak istiyorum. Uzun oldu farkindayim tavrimin nasil olmasi gerektgini biliyorum "canimi yakan konuyu yuzume vurdugun icin sana kirgnm" dedim ancak gururum da kirildi en azindan annem,kiz kardesim ve kendi adima daha dik durmak istiyorum daha fazla ne yapabilirim fikrinizi almak istiyorum...
Arkadaslar anlasilmadigini soylemis duzeltme yaptim sevgiler.
Ben direk şahsıma hakaret edilmiyorsa ve gerçek anlamda yine şahsıma karşı tekrarı olan kırıcı bir şey yapılmıyorsa sürekli eleştirmeye karşıyım..
Bazen bazı şeyleri hoş görebilmek, sessiz kalmak lazım.
Ayrıca eskiyi ısıtıp ısıtıp gün yüzüne çıkarmak eskiden haklıda olsanız sizi haksız konumuna düşürür ki konuyu önce siz açmışsınız.
Sizin için aile durumu ne kadar hassassa demek ki gündeme getirdiğiniz mevzuda eşiniz için o kadar hassas ve olayın sonu bu noktaya getirecek bir şeymiş.
Belli ki eşiniz de bu konudan rahatsız ama erkekler hassaslıklarını kadınlar kadar belli etmiyor.
Burada tek suçlu yok şu durumda iki tarafta kırgın ve iki tarafta hem haklı hem haksız.
Daha fazla tepki koymak eşinizi de daha fazla itici davranmaya yöneltecektir.
Bunun yerine tavsiyem kendi hatanız için özür dilemek ve ondan da sizi kırdığı için özür dilemesini istemektir.

Ve daha sonrasında da bu konuları asla açmamaktır..

Kimin neye ne kadar durumu yetiyorsa herkes onu yapıyor evlilik dönemlerinde, ben olsam “durumumuz buna yetiyordu, içine attın attın şimdi sinirlenince beni bu mahçup olduğum konudan mı vuruyorsun?” diye vicdan azabına sürüklerdim sanırım onu ve küserdim hatasını anlayana kadar 😬 iyi bir şey değil ama bazen duygusal manipülasyon yapıyorum galiba 😂

ben böyle düşünüyorum
Evlilikte sınırlar önemlidir.

Sakın yanlış anlama, bel altı vurmak ya da laf çarpmak değil amacım. Ama maalesef fil hafızam var kolay kolay okuduğumu unutmam, senin de konunu hatırlıyorum. Eşinin ailesiyle ilgili yaşadığın sorunların sebebi böyle düşündüğün için sınırlarını çizememen olabilir mi sence? Eşin senin sınırlarını umursamıyor ya da bilmiyor bile muhtemelen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back