• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kirici mesaji..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya ne takıyorsun milleti vi de cevap vermişsin o noktalamalara takan kişiler belalı tipler işleri güçleri tartışma burada bir arkadaş grubu yok ki her tipten insan var bazı mesajları görmezden gel. Zaten niyeti iyi olanlar noktalamayla birlikte öneride de bulunmuş.
Sende evliligimin ilk zamanlarını gördüm. Cok sevmeyeceksin iyiniyetine çok güvenmeyeceksin eşinin çünkü yer iyi kişinin içinde aslında bir şeytan yatıyor yeri gelince. Bu taki meselesini de kırıldığını belli et eşine. O da anlayacaktır eminim
Tesekkur ederim oyle yapacagim..

Kendi ailesel durumunuzun farkında olup 2 yıl once gorumcenin taktiği bilezik davasını açarak hatalı olan sizsiniz.

Evlilikte sınırlar önemlidir.

Sakın yanlış anlama, bel altı vurmak ya da laf çarpmak değil amacım. Ama maalesef fil hafızam var kolay kolay okuduğumu unutmam, senin de konunu hatırlıyorum. Eşinin ailesiyle ilgili yaşadığın sorunların sebebi böyle düşündüğün için sınırlarını çizememen olabilir mi sence? Eşin senin sınırlarını umursamıyor ya da bilmiyor bile muhtemelen.
Belki de olabilir. Sınırlarımı bilmiyor değil de bildiği halde onların isteklerini normalleştirip bana vicdan yaptırıyordu. Umursamama gibi bir durum olamaz yetiştirilme tarzının verdiği görev ve sorumluluklara oldukça bağlıydı. E benim de çevrem bana vicdan yaptırıyordu yani aslında dediğiniz gibi hatalı olan bendim. Ama sebebi canım gocaam onun her dediğini yapmalıyım değildi sebebi benim de yanlış yetiştirilmiş olmam . Kendi içimde onlar yaşlı onlar senini gibi düşünmeyebilir onlar farklı takma vs vs.. Yetiştirilirken akraba ilişkilerimde kimsenin beni zorlamamsı ailemin tüm hayatım boyunca bana saygı duymaları ve cidden serbest büyümem de herşeyi yorumlayabilmemde sıkıntı oldu. Genellikle erkeklerin yoğun olduğu yerlerdeydim ve "elti , görümce, kaynana" nedir nasıl geçinmeliyiz nasıl yaklaşmalıyız bela geliyorum der mi? BUnlar hakkında fikrim yoktu. Birden eş aileside bunları dibine kadar yaşayan bir aile olunca ben bir kaç sinir krizi geçirdim çünkü davranış şekillerini algılayamadım .burayı baya takip ettim kadınlar ne yaşıyor ne hissediyor olayın sebebi ne? Şu an eşim artık sınırını biliyor diye düşünüyorum çünkü benim on çocuğum olsa da gideceğimi biliyor en başından beri. Çünkü ben hiç ona bağımlı olmadım başta bu bilinçte değildim ama zaten ailesinin istediği gibi biri asla olmayacağımı ve böyle kalacağımı biliyordu. Şu an o ailede içimizdeki izlandalı gibiyim. Kimse bana yorum yapamaz . Hiçbir zaman yorum yapma hakkı tanımamıştım ama yapıyorlardı ben çünkü insan kırmak istemiyordum ve eşime yükleniyordum o da çok tecrübesiz ve dengesiz davrandı kiminle evlendiğinin farkındaydı ama orta noktaya getirmeye çalışıyordu

Burdaki konuda da eşim aileme bir tepki verse o an sinirlense insan yani sen neydin ki deyip bir yerden vurmazdım emin olun çünkü eşimin ailesi düğün yapmadı benim aileimn yaptığı düğünde bulundular sadece onlar takı taktı (burda dediğimi yanlış anlamayın düğün yapma zorunluluğu yoktu ama istedikleri gelin çok çok gelenekseldi. Konu kendilerine gelince geleneksel olmayan bu aile bana gelince aşırı gelenekseldi)o kadar bir abisi geldi düğüne ailesiyle yüzüme doğru düzgün bakmadılar ama sen evlenirken neydin demek aklıma gelmezdi bunu dersem ona zaten saygı duymuyorum demektir onu zaten alınanlarla seviyorum demektir. Çok pis kavga eden bir insanım sinirlendiğimde -ki bunu tasvip ettiğim söylemiyorum- bunu söylemezdim.

Evlilikte sınırlar önemlidir.

Sakın yanlış anlama, bel altı vurmak ya da laf çarpmak değil amacım. Ama maalesef fil hafızam var kolay kolay okuduğumu unutmam, senin de konunu hatırlıyorum. Eşinin ailesiyle ilgili yaşadığın sorunların sebebi böyle düşündüğün için sınırlarını çizememen olabilir mi sence? Eşin senin sınırlarını umursamıyor ya da bilmiyor bile muhtemelen.
Şunu da ekliyeyim hiç bir zaman giyimimden fikirlerimden yaşayış şeklimden ödün vermedim çok kapalı bir aileyken benim gelinliğim çok açık bir modeldi kimseye fikir sormadım alırken eşime gerektiğini düşündüğüm konularda fikir sorarım

Belki de olabilir. Sınırlarımı bilmiyor değil de bildiği halde onların isteklerini normalleştirip bana vicdan yaptırıyordu. Umursamama gibi bir durum olamaz yetiştirilme tarzının verdiği görev ve sorumluluklara oldukça bağlıydı. E benim de çevrem bana vicdan yaptırıyordu yani aslında dediğiniz gibi hatalı olan bendim. Ama sebebi canım gocaam onun her dediğini yapmalıyım değildi sebebi benim de yanlış yetiştirilmiş olmam . Kendi içimde onlar yaşlı onlar senini gibi düşünmeyebilir onlar farklı takma vs vs.. Yetiştirilirken akraba ilişkilerimde kimsenin beni zorlamamsı ailemin tüm hayatım boyunca bana saygı duymaları ve cidden serbest büyümem de herşeyi yorumlayabilmemde sıkıntı oldu. Genellikle erkeklerin yoğun olduğu yerlerdeydim ve "elti , görümce, kaynana" nedir nasıl geçinmeliyiz nasıl yaklaşmalıyız bela geliyorum der mi? BUnlar hakkında fikrim yoktu. Birden eş aileside bunları dibine kadar yaşayan bir aile olunca ben bir kaç sinir krizi geçirdim çünkü davranış şekillerini algılayamadım .burayı baya takip ettim kadınlar ne yaşıyor ne hissediyor olayın sebebi ne? Şu an eşim artık sınırını biliyor diye düşünüyorum çünkü benim on çocuğum olsa da gideceğimi biliyor en başından beri. Çünkü ben hiç ona bağımlı olmadım başta bu bilinçte değildim ama zaten ailesinin istediği gibi biri asla olmayacağımı ve böyle kalacağımı biliyordu. Şu an o ailede içimizdeki izlandalı gibiyim. Kimse bana yorum yapamaz . Hiçbir zaman yorum yapma hakkı tanımamıştım ama yapıyorlardı ben çünkü insan kırmak istemiyordum ve eşime yükleniyordum o da çok tecrübesiz ve dengesiz davrandı kiminle evlendiğinin farkındaydı ama orta noktaya getirmeye çalışıyordu

Burdaki konuda da eşim aileme bir tepki verse o an sinirlense insan yani sen neydin ki deyip bir yerden vurmazdım emin olun çünkü eşimin ailesi düğün yapmadı benim aileimn yaptığı düğünde bulundular sadece onlar takı taktı o kadar bir abisi geldi düğüne ailesiyle yüzüme doğru düzgün bakmadılar ama sen evlenirken neydin demek aklıma gelmezdi bunu dersem ona zaten saygı duymuyorum demektir onu zaten alınanlarla seviyorum demektir. Çok pis kavga eden bir insanım sinirlendiğimde -ki bunu tasvip ettiğim söylemiyorum- bunu söylemezdim.
Sevindim çözebildiğine.

İşte sen bunları söylemediğin için eşin de sana konu sahibinin eşinin verdiği cevapları vermiyor. Sen söylersen bir susar iki susar üçüncüde kırar.

Merhaba arkadaslar iki senelik evliyim.Eşimle ben birbirimizi çok seviyoruz onun da beni sevdiğini biliyorum eşim olgun birisidir ve bana karşı cocuksu,saf bir sevgisi de var onu bu yuzden de cok seviyorum..sevgi cumlelerini kapatayım.. Benim sorunum şu,bu kadar sevgiye rağmen birbirimize bir kaç konuda düşman gibi söylemlerde bulunuyoruz.Ailesinin genel olarak bi zararı olmasa da bazı konularda haklı yere elestiri hakkina bile sahip olamıyorum elesturdigim zsman esim tarafindan bazen evet diye kabul ediliyorum esim bazen dunyanin en nankor insani olabiliyorum..Bebeğimiz oldu suan 4,5 aylik aile arasinda konusurken birseyden rahatsiz oldum ertesi sabah malesef ki aksam konusmak yerine mesaj attim.Esimin karsiligi dugun masraflarina kadar geldi,dugun zamani ablasi kendi altinini bozdurarak bana iki bilezigi fazladan ablasi almisti 2 tane daha olsun diyerek..biz dugunden sonra geri verdik bi ara şunu soyledim bize iki bilezik de yeterdi dugunden snra neden geri verdik fazla gorunsun dye dedim aslinda iyi bsey solemstm.Beni uzen nokta daha çok şu oldu,benim babam biraz sorumsuzdur iki kiz kardes olarak kendi cabalarimizla evlendik cok daha fazla katkida bulunmak istesek de dugun masraflari konusunda kiz kardesimin ve benim basi egik kaldi ve babamiza bu yuzden kirgin ve kizginiz..akrabadan yana sansimizda yok baba tarafiyla babam sebebyle küsüz.Anne tarafi ayri memlekette dolayisiyla dugunumzde bir elin bes parmagini gecmeyen bi kac dost akraba katildi. Annem cok cabalamistir bizim icin ama ev hanimi ve bir geliri olmadgi icin olan birikimleri ile bize yardim etti.Ben cok guzel bir nişan ve bohca yaptim herkes cok begendi.Dugun masraflari ve mobilyalari evlendikten sonra birlikte odedik bankaciyim hatri sayilir iyi bir maasim var.Her neyse mesajlasirken en sonunda agzina doldu ve icindekileri atti "bir bohca ve bir takim elbiseyle dugun yaptniz, kimse de gelmedi dugune" dedi bu konunun bizim icin hassas oldugundan hep bahsetttm ona hatta hala babamla ilgili sorunlarkmizi bilir.Buna ragmen can alici konusabiliyor.Bu konuda ona acimiyorum ve daha fazla tepkimi koyarak davranmak istiyorum. Uzun oldu farkindayim tavrimin nasil olmasi gerektgini biliyorum "canimi yakan konuyu yuzume vurdugun icin sana kirgnm" dedim ancak gururum da kirildi en azindan annem,kiz kardesim ve kendi adima daha dik durmak istiyorum daha fazla ne yapabilirim fikrinizi almak istiyorum...
Arkadaslar anlasilmadigini soylemis duzeltme yaptim sevgiler.
Evleneli 2 sene olmus,üzerine cocuk bile olmus hala düğün bohcası mı konusuluyor yahu?
Ablasının geri aldıgı 2 bileziği söylemissiniz (iyi niyet nerde burda göremedim)adam da onun üzerine sizin yapmadıklarınızı söylemis.
Ne oldu?Kim kazandı bu kavgada?
Evliliğiniz yeni,bikac sene gecince anlayacaksınız ki;bu sizin evliliğiniz.Ne yaptıysanız birlikte yaptınız yada yapamadınız.(9 senelik evli konusuyor)
Kalkıp bu saatten soınra bohca yapmayacagınıza göre,eksiklerinizi ortaya dökmekten vazgecin.

Merhaba arkadaslar iki senelik evliyim.Eşimle ben birbirimizi çok seviyoruz onun da beni sevdiğini biliyorum eşim olgun birisidir ve bana karşı cocuksu,saf bir sevgisi de var onu bu yuzden de cok seviyorum..sevgi cumlelerini kapatayım.. Benim sorunum şu,bu kadar sevgiye rağmen birbirimize bir kaç konuda düşman gibi söylemlerde bulunuyoruz.Ailesinin genel olarak bi zararı olmasa da bazı konularda haklı yere elestiri hakkina bile sahip olamıyorum elesturdigim zsman esim tarafindan bazen evet diye kabul ediliyorum esim bazen dunyanin en nankor insani olabiliyorum..Bebeğimiz oldu suan 4,5 aylik aile arasinda konusurken birseyden rahatsiz oldum ertesi sabah malesef ki aksam konusmak yerine mesaj attim.Esimin karsiligi dugun masraflarina kadar geldi,dugun zamani ablasi kendi altinini bozdurarak bana iki bilezigi fazladan ablasi almisti 2 tane daha olsun diyerek..biz dugunden sonra geri verdik bi ara şunu soyledim bize iki bilezik de yeterdi dugunden snra neden geri verdik fazla gorunsun dye dedim aslinda iyi bsey solemstm.Beni uzen nokta daha çok şu oldu,benim babam biraz sorumsuzdur iki kiz kardes olarak kendi cabalarimizla evlendik cok daha fazla katkida bulunmak istesek de dugun masraflari konusunda kiz kardesimin ve benim basi egik kaldi ve babamiza bu yuzden kirgin ve kizginiz..akrabadan yana sansimizda yok baba tarafiyla babam sebebyle küsüz.Anne tarafi ayri memlekette dolayisiyla dugunumzde bir elin bes parmagini gecmeyen bi kac dost akraba katildi. Annem cok cabalamistir bizim icin ama ev hanimi ve bir geliri olmadgi icin olan birikimleri ile bize yardim etti.Ben cok guzel bir nişan ve bohca yaptim herkes cok begendi.Dugun masraflari ve mobilyalari evlendikten sonra birlikte odedik bankaciyim hatri sayilir iyi bir maasim var.Her neyse mesajlasirken en sonunda agzina doldu ve icindekileri atti "bir bohca ve bir takim elbiseyle dugun yaptniz, kimse de gelmedi dugune" dedi bu konunun bizim icin hassas oldugundan hep bahsetttm ona hatta hala babamla ilgili sorunlarkmizi bilir.Buna ragmen can alici konusabiliyor.Bu konuda ona acimiyorum ve daha fazla tepkimi koyarak davranmak istiyorum. Uzun oldu farkindayim tavrimin nasil olmasi gerektgini biliyorum "canimi yakan konuyu yuzume vurdugun icin sana kirgnm" dedim ancak gururum da kirildi en azindan annem,kiz kardesim ve kendi adima daha dik durmak istiyorum daha fazla ne yapabilirim fikrinizi almak istiyorum...
Arkadaslar anlasilmadigini soylemis duzeltme yaptim sevgiler.
Pardon da düğünü mobilyayı zaten siz yapmışsınız evlendikten sonra. Kendini bi halt sanan eşinizin ailesi ne yapmış ki ailenizi yerme hakkını kendinde görüyor. Yapmadıkları gibi bi de ona buna hava atar gibi düğün sonrası alınmak üzere bilezik takmış görümce.. sırf millete hava atmak için gösteriş olsun diye ne ayıp.. ne münasebet ya siz nasıl kabul edersiniz böyle bir şeyi.. lütfen dik durun biraz sizin yumuşak karnınızı öğrenmiş eşiniz ordan vurmaya çalışıyor..

İçine kaynana kaçmış eşinizin böyle insanlarla tartışılmaz. Biraz sakinleşsin ortam eşinize ağzının ayarı olmadığını söyleyin bir daha tartışmayı böyle götürürse benimde senin için söyleyeceklerime zemin hazırlıyorsun diyin. O lafının üzerine ödünç bilezikle düğün yapanda sizdiniz diyebilirdiniz. Düğün kredisini beraber ödüyorsunuz düğünü nasıl eşiniz yapmış şöyle bir düşünsün bakalım.

Daha fazla ne yapabilirsiniz? Siz de eşinizi kırmışsınız farkında değilsiniz galiba..

Tavsiyem altın için, eşyalar için özellikle Aileler için birbirinizi kırmayın çünkü bunlar için yapılan hiçbir tartışmanın evliliğinize bir katkısı yok..
alıntı için kalp kalp kalp :D

konu sahibi konu silmek yasak Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konuyu geri getirecektir

kız gıbı ne o oyle ya. ona mı içerlenmiş yıllar boyu. ama bence dolduruşa gelıyor belliki oda.
bir erkeğin böyle bir şey dediğini ilk duydum. ne anlamsız gereksiz lakırdılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back