• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kirici mesaji..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
buraya kadar haklısınız ama bu çıkışı anlayamadım?
yeri neresi kadının?
çalışan, eve para getiren, çocuğunun anası kadının yeri neresidir?
ben bu yerini bil lafına gerçekten sinir oluyorum ya, çünkü ben eşimin çocuğunu doğurmuş üstelik ev ekonomisine katkı sağlar borçları beraber öderken kusura bakmasın da yerim eşimin başının üstü olmalı...

bi de bohça muhabbeti yapmış terbiyesiz.
Kusura bakma eline kına da yakamadım elimden bu kadar geldi, 10. yıl dönümümüzde sandığa oturursun "damat kalkmadı" yaparız deseydiniz.
''cocuk bızı yabancılıyor'' lafına bıle kavga cıkarır buda yetmezmıs gıbı eskı konularıda acarsa eşide aynı seyı yaparak yerını gosterır dedım.
anlayamadıysanız bır kere daha okursunuz ?
cıkısı yapan ben degılım bu arada . bana yonelmeyın yanı. asıl konu sahıbı kocasına yapıyor cıkısı kocası da altda kalmıyor ve altda kalmayarak senın hassas noktan varsa benımkıde var yerını bıl dıyor nıye yerını bıl sozu canınızı sıktı ? eşımde olsa herkes yerını bılmelı bırı bana gelıpde ıncır cekırdegını doldurmayacak seylerle kafamı utulerse ne cok tatava yaptın derım mesela ? yerını bıl artık da derım herkesın bır sınırı var zorlama da derım . o sınırları bılmek yerını bılmek gerekır.

ev ekonomısıne saglanan katkı da matah bırsey degıl zaten olması gereken bırsey calısan kadın e bı zahmet ev ekonomısıne de katkı saglasın hele kı su donemde ...bunun ıcın nıye bas ustunde tasınsın ustume ıyılık saglık

ayrıca konu sahıbı hem hıcbırsey yapamadık evlenırken aılemın parası yoktu dıyor hemde herseyı ben yaptım dıyor. bohca muhabbetlerını ılk acanda konu sahıbının kendısı. adamda artık sus dıyerek son lafını soylemek zorunda kalmıs. adamın uslubu sıkıntılı evet ama konu sahıbınınde altda kalır yanı yok yani karsılıklı.

Siz onu hassas yerinden vurdunuz o da sizi.
Olay karsilikli duelloya dönmüş.
Bunun sevmemekle felan alakasi yok.
Bir taraf aksama kadar dirdir edince diğer taraf susmaz.
Herkes karşılığıni verir.

''cocuk bızı yabancılıyor'' lafına bıle kavga cıkarır buda yetmezmıs gıbı eskı konularıda acarsa eşide aynı seyı yaparak yerını gosterır dedım.
anlayamadıysanız bır kere daha okursunuz ?
cıkısı yapan ben degılım bu arada . bana yonelmeyın yanı. asıl konu sahıbı kocasına yapıyor cıkısı kocası da altda kalmıyor ve altda kalmayarak senın hassas noktan varsa benımkıde var yerını bıl dıyor nıye yerını bıl sozu canınızı sıktı ? eşımde olsa herkes yerını bılmelı bırı bana gelıpde ıncır cekırdegını doldurmayacak seylerle kafamı utulerse ne cok tatava yaptın derım mesela ? yerını bıl artık da derım herkesın bır sınırı var zorlama da derım . o sınırları bılmek yerını bılmek gerekır.

ev ekonomısıne saglanan katkı da matah bırsey degıl zaten olması gereken bırsey calısan kadın e bı zahmet ev ekonomısıne de katkı saglasın hele kı su donemde ...bunun ıcın nıye bas ustunde tasınsın ustume ıyılık saglık

ayrıca konu sahıbı hem hıcbırsey yapamadık evlenırken aılemın parası yoktu dıyor hemde herseyı ben yaptım dıyor. bohca muhabbetlerını ılk acanda konu sahıbının kendısı. adamda artık sus dıyerek son lafını soylemek zorunda kalmıs. adamın uslubu sıkıntılı evet ama konu sahıbınınde altda kalır yanı yok yani karsılıklı.

neden hala kızgınsınız anlamadım
ama eşlerin yeri bence birbirlerinin yanıdır zaten
ama eşle aynı mantıktasınız bunu anladım.

buraya kadar haklısınız ama bu çıkışı anlayamadım?
yeri neresi kadının?
çalışan, eve para getiren, çocuğunun anası kadının yeri neresidir?
ben bu yerini bil lafına gerçekten sinir oluyorum ya, çünkü ben eşimin çocuğunu doğurmuş üstelik ev ekonomisine katkı sağlar borçları beraber öderken kusura bakmasın da yerim eşimin başının üstü olmalı...

bi de bohça muhabbeti yapmış terbiyesiz.
Kusura bakma eline kına da yakamadım elimden bu kadar geldi, 10. yıl dönümümüzde sandığa oturursun "damat kalkmadı" yaparız deseydiniz.
Kimsenin yeri bir başkasının başının üstü değildir.

Eşinizin ailesine karşı yeriniz belli. Çizgiyi aşarsanız adamlar da yerinizi göstermek zorunda kalır. Siz duruşunuzu korur, sınırları ihlal etmezseniz sorun olmaz. Bu iki taraf için de geçerli.

Kimsenin yeri bir başkasının başının üstü değildir.

Eşinizin ailesine karşı yeriniz belli. Çizgiyi aşarsanız adamlar da yerinizi göstermek zorunda kalır. Siz duruşunuzu korur, sınırları ihlal etmezseniz sorun olmaz. Bu iki taraf için de geçerli.

katılmıyorum
yerinizi bildirmiş demesine de katılmıyorum üyenin
çünkü onlar artık adı üstünde birbirlerine "eş" ler.
hayat gayeleri "eş" denk olmaları. Yerini bildirmek zorunda kalacağım biri bana eş değil demektir zaten.

neden hala kızgınsınız anlamadım
ama eşlerin yeri bence birbirlerinin yanıdır zaten
ama eşle aynı mantıktasınız bunu anladım.
kızgın degılım ? neden ısrarla kızgın oldugumu dusundugunuzude anlamadım ıcınız rahatlayacaksa suan kahve ıcıyorum sıcacık bır ortamım var cok huzurlu bır muzık dınlıyorum ve sabahda muhtesem uyandım
yazdıgım gercek sıze sert gelmıs olabılır belkıde ?

eşle aynı mantık derken ? sanırım orada bana laf sokmaya calıstınız allah ıyılıgınızı versın . ben herkesın yerını bılmesı taraftarıyım sız benım mantıgımı bırakıp konuya odaklanın ıstersenız ıyı forumlar.

valla param vardı ama gereksiz gördüğüm için nişanı evde yaptım,bohçayı zaten yapmadım. Kaynanama da " yalnız yaşıyorum başımda annem babam da yok ben size bohça yapamayacağım siz de bana yapmayın " dedim ,ailem düğünün yarı masrafını ödedi, kayınvalidemler düğün masrafının ancak yarısı kadar bir miktarı çıkarıp verebildiler..
para olmaması ayıp değil ben zaten karşımdaki aileyi de kendimi de bilerek evlendim.
Konu açılırsa siz durumun bu olduğunu,çok da güzel hallettiğinizi ailenizle gurur duyduğunuzu söyleyip konuyu değiştirin.
yanlış anlaşılmaya yönelik bu tarz muhabbetlere de mesajla girmeyin.

katılmıyorum
hayat gayeleri "eş" denk olmaları. Yerini bildirmek zorunda kalacağım biri bana eş değil demektir zaten.
Orada arkadasın kastettigi sen kadınsın yerini bil sus otur minvalinde bir açıklama degil.
Sen benim kardeşimin taktıgı ve geri aldıgı bileziklere kadar laf ediyorsun ama senin de ailen bunu bunu yaptı diyerek durumun kendi ailesinin yaptıgı şeylerden bir farkı yok diyerek yerini yani durması gereken sınırı göstermiş.

katılmıyorum
Konu sahibi ve eşi sizin görüşünüze göre eş değillermiş demek ki. Adam yerini bildirmek zorunda kalmış.

Eşiniz sizin sınırlarınızı ya da ailenizin sınırlarını ihlal ederse (umarım olmaz öyle bir şey) ne yapacaksınız?

katılmıyorum
sırf esız dıye aılelerın agzından cıkan en ufak basıt bır soz ıcın kımse kafa utuleyemez. bende sırf esıyım dıye kantarın topuzunu kacırarak konusamam.
es olunca bırbırıne ezıyet etmek gereksız kavga cıkarmak hakkını vermez kımseye, herseyden once ınsanız . buna uygun davranıp konusmak gerek . saygıyı korumak gerek.

E esinizde ailesi konusunda hassassa ne olacak? Üzerinden bu kadar zaman geçmişken daha niye düğün takı mevzularını açıyorsunuz ki. Kusura bakmayın ama evi camdan olan başkasına taş atmasın.

kızgın degılım ? neden ısrarla kızgın oldugumu dusundugunuzude anlamadım ıcınız rahatlayacaksa suan kahve ıcıyorum sıcacık bır ortamım var cok huzurlu bır muzık dınlıyorum ve sabahda muhtesem uyandım
yazdıgım gercek sıze sert gelmıs olabılır belkıde ?

eşle aynı mantık derken ? sanırım orada bana laf sokmaya calıstınız allah ıyılıgınızı versın . ben herkesın yerını bılmesı taraftarıyım sız benım mantıgımı bırakıp konuya odaklanın ıstersenız ıyı forumlar.

ya mantık derken laf sokmadım aslında
eş orada sinirlenmiş lafı "koy"muş mesela di mi
yani evlilik böyle olmaz, olmamalı
of lafı koydum oh haddini bildirdim
yahu evli miyiz savaşta mıyız?
ben ailemin benim gözümdeki üstünlüğünü gösterdim falan
ben bunları savunamıyorum.
eşim bana böyle bir şey dese dur senin asıl derdin ne anlat bana derim, eşim de bana böyle der.
zaten diğerlerine katıldığımı da belirttim ama buna asla ama asla katılmıyorum.
Bence insanlar birazcık anlayışlı olabilseler her şey çözülecek aslında.
Ama yok ille bir had bildirme bir üste çıkma...

katılmıyorum
Eşim incir çekirdeğini doldurmayacak meselelerden ailemi elestirir bu konuda sorun yaşamanıza rağmen tekrar tekrar aynı seyi yaparsa, ona anladığı dilden konuşurum bir yerden sonra. Bu da bir şekilde yer bildirmek oluyor. Kimsenin kimse üzerinde sonsuz kredisi yoktur, olmamalı da.

Eşiniz sizin sınırlarınızı ya da ailenizin sınırlarını ihlal ederse (umarım olmaz öyle bir şey) ne yapacaksınız?

böyle yapıyoruz biz anlaşamadığımız noktalar olunca.

Terbiyesiz adam millete gösteriş yapmak için bilezik takmışlar hala bu devirde yapılan bohçayı konuşuyor. Evlenince borçları da kendiniz ödemişsiniz sanki beyefendi kendi ödedi velev ki öyle oldu evlenmeseydi sizinle. Bence kırılacağınız birşey yok eşiniz çok basitleşmiş üstelik hava atacağı bir argümanı bile yokken yapmış bunu acınası geldi bana

ya mantık derken laf sokmadım aslında
eş orada sinirlenmiş lafı "koy"muş mesela di mi
yani evlilik böyle olmaz, olmamalı
of lafı koydum oh haddini bildirdim
yahu evli miyiz savaşta mıyız?
ben ailemin benim gözümdeki üstünlüğünü gösterdim falan
ben bunları savunamıyorum.
eşim bana böyle bir şey dese dur senin asıl derdin ne anlat bana derim, eşim de bana böyle der.
Ev içinde sürekli bu konular açılıyorsa insan bir yerden sonra hayırdır ya ? der yani maya.
Evinin içini bilemiyoruz elbette ama sürekli bilezik, bohça muhabbetleri tek basına yapılacak şeyler degil.
Birbirlerinin sürekli ailelerini eleştirip dügün gününe kadar konuyu indirgiyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back