How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Eşimin kardeşlerine çay doldurmak..

Gecekusum999

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2022
1.264
1.346
63
25
Kızlar eşimin kardeşleri ortaokul öğrencileri anlayacağınız yaşları küçük biri kız biri erkek.Eşimin ailesinin evine gittiğimizde gelin olduğum için hizmeti ben yapıyorum dolayısıyla..Çay kültürleri çok yoğun bardakları küçük çayı ocakta kaynar ve hızlı içerler ciddi anlamda çay peşinde koşturur nadiren otururdum.Ara sıra kayınbabam kızım sen otur diye küçük görümceme çay getir derdi.Çocuklara çay koymaktan gocunmam ama herkesin çayı dururken bardakların bitirip benim onlara çay dökmemi beklemeleri sinirimi bozuyor.Kv kb köye gittiler eşim çocukları alıp gelmiş.Karınları açmış vs vs bugüne kadar evimde çok kaldılar her hizmetlerini yaptım sevecen davrandım fakat bir kere olsun bana teşekkür edilmedi sanki görevimmiş de onlara bakmak zorundayım gibi..ki kıymet bilmediklerini anlayınca çocukları da kabul etmek istemiyorum.Anlayacağınız artık bu durum zoruma gitmeye başladı.Eşime kızdım anası babası düşünmüyor sen mi düşünüyorsun ise gittiğinde sen değil ben bakıcılık yapacağım çocuklara onların bir anne babası var düşünsünler bı zahmet dedim en sonunda.Laf da söyleyemiyorum çocuklara kayinvalidemgil hemen durumu büyütüyorlar vay efendim sen çay dökmedine getirirler meseleyi.Eşime söyledim ben yengem bana çay dökse utanırım hemde abim buna müsade etmez kalk kendi çayını al diye bana kızardı diyorum.Eşimde haklısın sana saygı duymaları gerekir diyor fakat icraat 0 asla kardeşlerine laf söylemiyor.Bu durumla ilgili tavsiye edeceğiniz bir şey var mı ? Ahkam kes laf söyle yada abisinin evi tabi kalacaklar cart curt da demeyin kızlar benimde abilerim var eşlerinden de asla hizmet beklemedim o yaştayken de dahil..

Ben ilk evlendiğimde kv kp önüme cay bardağını uzatırdi al koy dercesine Ben de canım annenle banana çay koyar mısın çay istiyorlar dedim her defasında teşekkür etmeyi asla bilmezlerdi Ben teşekkür ede ede onlara da etmeyi öğrettim asla kalkmam hizmet edecek diye dört dolanmam çünkü ne yazık ki kv anlayışsız ve nankör biri haketmedigi için yapmıyorum ama sofra kurar kaldırırım beraber yiyoruz sonuçta ama herkes çayını alsın keyfe keder hizmet yapmam 55inde gencecik insanların peşine kosamam kucuk evladım var sonuçta yadigardilar ama alıştılar sen de ortaokula giden çocuklar o kadar küçük değiller sofra kurup kaldırırken yardım iste ağa paşa oturmasınlar 2,5 yaşında kızım var benimle sofra topluyor kucuk seyleri bana getirir tehlike arz etmeyen şeyleri hem o çok mutlu oluyor hem de sorumluluk ogreniyor

Zorla al sen doldur demiyorlardır ya.. Baktın boş bardakla bekliyorlar beklesinler, hiç tenezzül etme.
Ben de sevgilimin kuzeninin evine gidiyorum, sadece yemek masasını toplarken yardım ediyorum. Çay kahve servisine pek karışmıyorum çünkü onun evi. İçimden gelir teklif ederim ama ne demek benim sorumluluğum olacakmış? Herkes kendi evinden sorumludur.

Eşinizin yaşı kaç onların yaşları kaç

Bu kadar sıkınti ediyorsan yapma
Çay dökmeninde mi adeti örfü oluyormuş bunuda yeni duydum
Kim bossa kim ayaktaysa dökülür çay çeşme yada kendi kalkar döker çayını

Alla alla ne dertler var ne adetler var

Ee yapmayın? Niye kadın hizmet eder algısını devam ettiriyorsunuz ki? Kendi kendinize rol üstlenip sonra da şikayetçi olmuşsunuz bu durumdan.
Kızlar aile danışmanım bu şekilde tavsiye etti maalesef köy kafasına sahip insanlar olduğu için..O da sadece yediğimi içtiğimi kaldırmak o kadar.Bu çay meselesini aşamıyorum sadece..

Kızlar aile danışmanım bu şekilde tavsiye etti maalesef köy kafasına sahip insanlar olduğu için..O da sadece yediğimi içtiğimi kaldırmak o kadar.Bu çay meselesini aşamıyorum sadece..
Aile danışmanınızı değiştirmenizi öneririm. Pek işinin ehli birine benzemiyor.

Soyleyin yapsinlar ağzınız yok mu sizin de çocuklara değil de eşinize soyleniyorsunuz. Sofra mi kurulacak kalkin yardım edin sofrayı kurun deyin sofrayı toplayın bulaşıkları makineye atın boşaltın vs. Soyleyin yapsinlar zorlarina giderse daha da gelmezler zaten.

E koyma çay?
Ben olsam şakayla karışık, ben yaşlıyım artık hadi bana biriniz bir çay koysun da getirsin der hizmet beklerdim
Soyleyin yapsinlar ağzınız yok mu sizin de çocuklara değil de eşinize soyleniyorsunuz. Sofra mi kurulacak kalkin yardım edin sofrayı kurun deyin sofrayı toplayın bulaşıkları makineye atın boşaltın vs. Soyleyin yapsinlar zorlarina giderse daha da gelmezler zaten.
Sürekli öyle söylüyorum gel al götür içeri.Bunu ben yapayım şunu sen yap vs vs ..

Bizde köylüyüz bizim kafamız hiç öyle değil
Bunun köylü şehirli kafasıyla ne alakası var
Ailenin terbiyesi gelin hizmet edicek onlarda keyif sürücek
gereksiz adetler boş şeyler hepsi bu
Siz yapmayın ortaokul talebesine lafinizi geçirin

Büyüklere saygı kalkın işinizi yapın den bana da bir çay koyun den

Kızlar eşimin kardeşleri ortaokul öğrencileri anlayacağınız yaşları küçük biri kız biri erkek.Eşimin ailesinin evine gittiğimizde gelin olduğum için hizmeti ben yapıyorum dolayısıyla..Çay kültürleri çok yoğun bardakları küçük çayı ocakta kaynar ve hızlı içerler ciddi anlamda çay peşinde koşturur nadiren otururdum.Ara sıra kayınbabam kızım sen otur diye küçük görümceme çay getir derdi.Çocuklara çay koymaktan gocunmam ama herkesin çayı dururken bardakların bitirip benim onlara çay dökmemi beklemeleri sinirimi bozuyor.Kv kb köye gittiler eşim çocukları alıp gelmiş.Karınları açmış vs vs bugüne kadar evimde çok kaldılar her hizmetlerini yaptım sevecen davrandım fakat bir kere olsun bana teşekkür edilmedi sanki görevimmiş de onlara bakmak zorundayım gibi..ki kıymet bilmediklerini anlayınca çocukları da kabul etmek istemiyorum.Anlayacağınız artık bu durum zoruma gitmeye başladı.Eşime kızdım anası babası düşünmüyor sen mi düşünüyorsun ise gittiğinde sen değil ben bakıcılık yapacağım çocuklara onların bir anne babası var düşünsünler bı zahmet dedim en sonunda.Laf da söyleyemiyorum çocuklara kayinvalidemgil hemen durumu büyütüyorlar vay efendim sen çay dökmedine getirirler meseleyi.Eşime söyledim ben yengem bana çay dökse utanırım hemde abim buna müsade etmez kalk kendi çayını al diye bana kızardı diyorum.Eşimde haklısın sana saygı duymaları gerekir diyor fakat icraat 0 asla kardeşlerine laf söylemiyor.Bu durumla ilgili tavsiye edeceğiniz bir şey var mı ? Ahkam kes laf söyle yada abisinin evi tabi kalacaklar cart curt da demeyin kızlar benimde abilerim var eşlerinden de asla hizmet beklemedim o yaştayken de dahil..
İnsan iyi geçinmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır ama istemiyorsa içinden gelmiyorsa yapmamalı. Geçinmeye gönlü olan birbirini anlayarak geçinir. Yani karşı tarafın sizin bunların göreviniz olmadığını bilmeleri gerek. Yaptığınız işleri ortaklaşa yapın. Kim ne düşünürse düşünsün. Hem birseyler öğrenirler hem de sizin gözünüze batmazlar. İçinize atarak bir yere varamazsınız.

Aile danışmanınız BİM psikolog galiba :KK53: şaka bir yana doldurmayın çayları bitince, boş bardaklara bakar bakar sonra mecbur kendileri alırlar, boğazınıza yapışacak değiller ya.

Back