• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kardeşinden gelen mesaj?

Kazuletbagyan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
300
358
53
29
Eşimin kardeşi eşine dehşet bir fiziksel şiddet uyguluyor. Bende buna tepki gösterdim. Ve eltime “ kendin ve çocukların için doğru kararı ver, daha fazla bu şiddete susma dedim. Eşimin annesine de bu şiddete göz yumduğu için kızdım ve “senin oğlunda insanlık,şeref yok olsa karısını kapıya atıpda üstüne araba sürmezdi. Senin oğlun insan evladı değil dedim”.

Eltim boşanma kararı almış. Kocası da bana sabah bu mesajı atmış.

“Amacına ulaştın yuvam yıkıldı umarım bu dünyada gün yüzü görmezsin benim burda çektiklerimin bin katını yaşarsın yuva yıkanın yuvası olmaz derler sen merak etme aynısını yaşaman için her dakka dua edecem allaha”

Kendi derdim yetmiyor birde bu eklendi. Neden çünkü karısına cesaret verdiğim için. Çünkü hepimiz şiddete susmalıyız.

Eşime gösterdim oda “yalan mı kızı sen doldurdun” dedi. İnanabiliyor musunuz ben onlar gibi “karı-kocadır bir 7 yıl dövmüş 7 yıl daha dövsün demediğim için bana böyle söylüyor. Sonra da haklısın kardeşime haddini bildirecem falan dedi. Kafam karman çorman bir mesele bitmeden diğeri başlıyor

Eşimin kardeşi eşine dehşet bir fiziksel şiddet uyguluyor. Bende buna tepki gösterdim. Ve eltime “ kendin ve çocukların için doğru kararı ver, daha fazla bu şiddete susma dedim. Eşimin annesine de bu şiddete göz yumduğu için kızdım ve “senin oğlunda insanlık,şeref yok olsa karısını kapıya atıpda üstüne araba sürmezdi. Senin oğlun insan evladı değil dedim”.

Eltim boşanma kararı almış. Kocası da bana sabah bu mesajı atmış.

“Amacına ulaştın yuvam yıkıldı umarım bu dünyada gün yüzü görmezsin benim burda çektiklerimin bin katını yaşarsın yuva yıkanın yuvası olmaz derler sen merak etme aynısını yaşaman için her dakka dua edecem allaha”

Kendi derdim yetmiyor birde bu eklendi. Neden çünkü karısına cesaret verdiğim için. Çünkü hepimiz şiddete susmalıyız.

Eşime gösterdim oda “yalan mı kızı sen doldurdun” dedi. İnanabiliyor musunuz ben onlar gibi “karı-kocadır bir 7 yıl dövmüş 7 yıl daha dövsün demediğim için bana böyle söylüyor. Sonra da haklısın kardeşime haddini bildirecem falan dedi. Kafam karman çorman bir mesele bitmeden diğeri başlıyor

tabi şiddete sessiz kalmadın diye suçlu arıyorlar kendi yanlışlarını örtmek için seni kullanmak istiyorlar merak etme onun bedduası tutmaz rabbim kim haklı kim haksız biliyor sana zarar vermesine fırsat vermesin inşallah

Birisi fikir sorarsa fikrimi belirtip geçerim, onun dışında karı-koca ilişkileri hakkında yorum yapmayı sevmiyorum. Özellikle de akrabalık bağım varsa...

Şiddet ya da aldatma durumunda hemcinsimize destek olmak önemli ama boşanma kararı almasında rol almamak gerek.

Çünkü yarın iyi olurlar, siz kötü olduğunuzla kalırsınız. Sinirleriniz bozulur boş yere...

Ayrıca kayınvalidenize tepkinizi abartılı buldum. Senin oğlun insan evladı değil demek sen insan değilsin demek oluyor... Bunca zaman ses çıkarmayan kadın, siz bunları söyleyince oğluna cephe alacak değil.

Görmezden gelin demiyorum ama aranıza mesafe koyup görüşmeyi kesebilirdiniz.

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali olmuş. Bir laf vardır falancanın duası kabul olsa gökten bi şeyler yağardı diye aynı o durum, ürüsün dursun köşede. Eltiniz akıllı kadınmış ki terketmiş onu. Normalde o da sizi suçlu çıkarabilirdi. Hiç cevap falan atmayın.
Normalde karışmayın derdim aile meselesi ama kadın öldüresiye dayak yemiş buna susan tepki göstermeyen insan değildir zaten.

Birisi fikir sorarsa fikrimi belirtip geçerim, onun dışında karı-koca ilişkileri hakkında yorum yapmayı sevmiyorum. Özellikle de akrabalık bağım varsa...

Şiddet ya da aldatma durumunda hemcinsimize destek olmak önemli ama boşanma kararı almasında rol almamak gerek.

Çünkü yarın iyi olurlar, siz kötü olduğunuzla kalırsınız. Sinirleriniz bozulur boş yere...

Ayrıca kayınvalidenize tepkinizi abartılı buldum. Senin oğlun insan evladı değil demek sen insan değilsin demek oluyor... Bunca zaman ses çıkarmayan kadın, siz bunları söyleyince oğluna cephe alacak değil.

Görmezden gelin demiyorum ama aranıza mesafe koyup görüşmeyi kesebilirdiniz.
Ben kayınvalidemi çok severim. 13 yaşında 30 yaşındaki adama vermişler. Çok çekmiş. Büyükte saygı duyarım. Ama bu kadar şey yaşayan bir kadın buna susarsa kızarım. Çok kızarım. Sordum dedim ki eltimin bir ahlaksızlığı mı var anne diye ben kefilim namusuna dedi. O zaman oğlun niye dövüyor dedim, sen niye dur demiyorsun dedim beni de döver dedi? Eşime dönüp sen birşey de dedim bana bile vurur o manyak dedi? Kardeşi benimle yaşıt eşimde bizde 6 yaş büyük. Görümceme dönüp sen niye susuyorsun dedim. Ben daha önce kızın ailesini arayıp “kızınız ölüyor, gelin kurtarın dedim” ve bu yüzden dayak yedim daha da karışmam dedi. Benim yerimde siz olsanız napardınız? Üstelik doğru düzgün bir işi yok eşim bakıyor hepsine.

Adam olaydin da karına insan gibi davransaydin, deseydiniz keşke. Sanki millet keyfe keder bosaniyor ya. Sizi takdir ettim. Bu rezilleri toplayıp barınağa kapatsalar keşke de dünya rahat etse.
Bu adamın yaptiklarını foruma yazsam. Linç yerdi artık siz düşünün

Hiç cevap vermedim. Direkt abisine gösterdim oda ona hak verdi sonra gelip sen haklısın dedi
Boşver sonuçta kardeşi yani illaki içinde bir burukluk olmuştur o yüzden ilk öyle söylemiştir, sonrasında zaten sen haklısın demiş. Kaldıki belki sen bir insanı zulümden kurtarmış oldun bu paha biçilemez, sen buna odaklan.

Geri zekalıya bak... Tabi elinin altında hep bir kum torbası lazımdı adama, bu zaruri ihtiyacını elinden aldınız, çok ayıp etmişsiniz. Hiç utanmıyor yani, gerçi utanma duygusu olsa bir insana şiddet uygulayamaz. Bir de dua edeceğim diyor. Madem inançlısın, Allah korkun olsaydı keşke, böyle rezil bir insan olmazdın ama o da yok. Yerinizde olsam, "ben de o kadına çektirdiğin eziyetlerin aynısını yaşamadan, bu dünyadan gitme diye dua ediyorum" derdim. Şuan ben öyle ediyorum çünkü. Sizi de tebrik ediyorum, herkes sesini çıkarmıyor böyle yaratıklara karşı.

Hiçbir görümcem benimle muhatap olmuyor. Kayınvalidem de aynı şekilde. Ben ararsam konuşurlar yoksa beni dönüp bir kere aramazlar. Zaten geçen gün gittiğimiz çift terapisinde eşimin ailesinin beni istemediğini öğrendim. Daha iyi anladım bu tavırlarını....

Back