- 13 Temmuz 2017
- 17
- 10
- 8
- 40
- Konu Sahibi Kazuletbagyan
Helal olsun sana.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eltinize tavsiyede bulunmanız ve gözünü açmanız güzel ama kayınvalideye senin oğlun şöyle şöyle diye çıkışmak yanlış olmuş. Onlar bir şekilde barışır olan size olur. Bu dünya böyle. Üçüncü kişilerin önünde bu kadar ağır sözlerle tepki göstermeyin bana kalırsa.Eşimin kardeşi eşine dehşet bir fiziksel şiddet uyguluyor. Bende buna tepki gösterdim. Ve eltime “ kendin ve çocukların için doğru kararı ver, daha fazla bu şiddete susma dedim. Eşimin annesine de bu şiddete göz yumduğu için kızdım ve “senin oğlunda insanlık,şeref yok olsa karısını kapıya atıpda üstüne araba sürmezdi. Senin oğlun insan evladı değil dedim”.
Eltim boşanma kararı almış. Kocası da bana sabah bu mesajı atmış.
“Amacına ulaştın yuvam yıkıldı umarım bu dünyada gün yüzü görmezsin benim burda çektiklerimin bin katını yaşarsın yuva yıkanın yuvası olmaz derler sen merak etme aynısını yaşaman için her dakka dua edecem allaha”
Kendi derdim yetmiyor birde bu eklendi. Neden çünkü karısına cesaret verdiğim için. Çünkü hepimiz şiddete susmalıyız.
Eşime gösterdim oda “yalan mı kızı sen doldurdun” dedi. İnanabiliyor musunuz ben onlar gibi “karı-kocadır bir 7 yıl dövmüş 7 yıl daha dövsün demediğim için bana böyle söylüyor. Sonra da haklısın kardeşime haddini bildirecem falan dedi. Kafam karman çorman bir mesele bitmeden diğeri başlıyor
Olsun sonuçta doğru olanı yaptın. Gerisine karışma.Eşimin kardeşi eşine dehşet bir fiziksel şiddet uyguluyor. Bende buna tepki gösterdim. Ve eltime “ kendin ve çocukların için doğru kararı ver, daha fazla bu şiddete susma dedim. Eşimin annesine de bu şiddete göz yumduğu için kızdım ve “senin oğlunda insanlık,şeref yok olsa karısını kapıya atıpda üstüne araba sürmezdi. Senin oğlun insan evladı değil dedim”.
“Amacına ulaştın yuvam yıkıldı umarım bu dünyada gün yüzü görmezsin benim burda çektiklerimin bin katını yaşarsın yuva yıkanın yuvası olmaz derler sen merak etme aynısını yaşaman için her dakka dua edecem allaha”
Kendi derdim yetmiyor birde bu eklendi. Neden çünkü karısına cesaret verdiğim için. Çünkü hepimiz şiddete susmalıyız.
Eşime gösterdim oda “yalan mı kızı sen doldurdun” dedi. İnanabiliyor musunuz ben onlar gibi “karı-kocadır bir 7 yıl dövmüş 7 yıl daha dövsün demediğim için bana böyle söylüyor. Sonra da haklısın kardeşime haddini bildirecem falan dedi. Kafam karman çorman bir mesele bitmeden diğeri başlıyor
Eşimin kardeşi eşine dehşet bir fiziksel şiddet uyguluyor. Bende buna tepki gösterdim. Ve eltime “ kendin ve çocukların için doğru kararı ver, daha fazla bu şiddete susma dedim. Eşimin annesine de bu şiddete göz yumduğu için kızdım ve “senin oğlunda insanlık,şeref yok olsa karısını kapıya atıpda üstüne araba sürmezdi. Senin oğlun insan evladı değil dedim”.
O zaman size de işkembeden sallamak şart oldu bana. Ben karısına “boşan” demedim bu 1!Boşan demek haksızlığa karşı çıkmak olmuyor. Ya da gidip kayınvalideye çıkışmak...
Eltiye her durumda destek olacağını hissettirmesi yeterli olurdu. 7 yıldır dayak yiyen kadın eltisinin söylemesiyle mi akıl edecek boşanmayı, belli ki artık ayyuka çıktığı için utanmış da boşanacağım demiş.
Adam cinnet geçirip kadına bir zarar verirse de konu sahibi kendini “haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, ben susmadım” diyerek rahatlatır.
Ama sırf susmadım demek için de boş konuşmamak lazım. Öyle adamın arkasından saydırıp kadına da kuru kuru “boşan” demekle olmuyor.
Kadının ailesine daha önce telefon açmış görümce, “kızınız ölüyor, gelin alın” diye. Sahip çıkacak aile bırakır mıydı bu lafın üstüne kızlarını o evde. Peki şimdi boşansa ne yapacak kadın? Nerede kalacak, ne iş yapacak, ne yiyecek, çocuklarına nasıl bakacak? Konu sahibi bunları da düşünmüş mü acaba?
Boşanmak ceza mı o adama? Önce suçu neyse cezasını almasını sağlayacaksın. Adam akıl hastasıysa hastaneye yatırılmasını sağlayacaksın. Ondan sonra kadın güvendeyse boşanacak. Karısı boşanmak istiyor diye öz evlatlarını öldürüyor bu ülkede insanlar.
Bunları düşünmeden boşan demek sadece işkembeden sallamak oluyor.
Eşimin kardeşi eşine dehşet bir fiziksel şiddet uyguluyor. Bende buna tepki gösterdim. Ve eltime “ kendin ve çocukların için doğru kararı ver, daha fazla bu şiddete susma dedim. Eşimin annesine de bu şiddete göz yumduğu için kızdım ve “senin oğlunda insanlık,şeref yok olsa karısını kapıya atıpda üstüne araba sürmezdi. Senin oğlun insan evladı değil dedim”.
O zaman size de işkembeden sallamak şart oldu bana. Ben karısına “boşan” demedim bu 1!
Adam askere gitti, etkinde ailesinin yanına gitti ve boşanma kararını bu olaydan 1 ay sonra aldı bu 2!
Kadının kendisi şikayetçi olmadığı sürece benim yaptığım şikayetin bir yaptırımı olmuyor bu 3!
Ben insanlara neden dur demediniz neden sustunuz diye sordum, benim gözümün önünde olsa canım pahasına korurdum. Ayyuka çıkan olay adamın dövmesi değil karısını kendi istediği mahrem bir video ile tehtid edip kendi karısını bununla tehtid etmesi. Senin gibi düşünen insanlar yüzünden şiddetin önüne geçilemiyor, insanlar susuyor. Umarım azalırsınız.
O zaman size de işkembeden sallamak şart oldu bana. Ben karısına “boşan” demedim bu 1!
Adam askere gitti, etkinde ailesinin yanına gitti ve boşanma kararını bu olaydan 1 ay sonra aldı bu 2!
Kadının kendisi şikayetçi olmadığı sürece benim yaptığım şikayetin bir yaptırımı olmuyor bu 3!
Ben insanlara neden dur demediniz neden sustunuz diye sordum, benim gözümün önünde olsa canım pahasına korurdum. Ayyuka çıkan olay adamın dövmesi değil karısını kendi istediği mahrem bir video ile tehtid edip kendi karısını bununla tehtid etmesi. Senin gibi düşünen insanlar yüzünden şiddetin önüne geçilemiyor, insanlar susuyor. Umarım azalırsınız.
Gülüyorum ve geçiyorum. Süz denk gelirseniz benim yaptığımı yapmayın. Diyin ki “ ben susuyorum çünkü sana verecek param yok, bir evim de yok, fiziksel olarak koruyacak gücüm de. O yüzden ben seni buna katlanma diye gazlamayayım. Sen dayak yemeye devam et ben bunlara sahip olana kadar yada sen sahip olana kadar yada sahip olan biri çıkana kadar. Ama lütfen o zamana kadar bahsettiğin intihar eylemini gerçekleştirme yada dayakçı kocan öldürmesin seni. Ben birşey diyemiyorum çünkü imkan yok. Cesaret parayla satılıyor. Çünkü insan olabilmek için bunlara ihtiyacım var. Sana umut veremem başka bir hayatın olabileceğine dair çünkü bunlara sahip değilsen ye dayağı otur aşağı.”Yukarıda belirttiğim cümle=boşan demek bu 1!
Müneccim olmadığım için dün söylemeyip bugün söylediğiniz kısımları öngöremedim, bu 2!
Sen değil, siz. Bu 3!
Keşke sizin gibi milleti gazlayıp, kendini de şiddete karşı çıkmış sayanlar da azalsa, hatta bir an önce bitse. Bu da 4!
Ne güzel demişsiniz, ağzınıza sağlık.Anlatamazsın kardeşim boşver..
Burada atıp tutanlar apartmanlarında bir kadın dayak yerken polisi aramaktan acizler adam bize de sarar boşver derler..
Ne yapılmalı acaba? Önce sığınma evi açıp sonra mı tepki göstereceğiz?
Güvenlikmiş. Güvenliği kolluk kuvvetleri sağlar insanlar değil.
Her birey kendi nezdinde yardım eder. Uyarır konuşur cesaret verir geri kalan kişiye kalmıştır. Gider uzaklaştırma ister.
Sizin korkmamış sırt çevirmemiş elinizden geleni yapmışsınız.
Vicdanınız rahat olsun..