- 9 Mayıs 2019
- 1.501
- 1.036
- 53
- 41
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Tabi öyle yalnız benim oteller zincirim olsa burda bi dakika durmamOnu sonradan deditabi bendeki de klasik bir yaklasim oldu sanki Baska irklarla evlenemezlermis gibi
Aboooo bu neymis böyle yaa diyaloğa şok oldumMerhaba, benim icin son zamanlarda sorun olmaya basladi bu durum. Yani asiri israrci dedim ama psikolojide bunun baska bir aciklamasi var mi bilmiyorum. Ben esimin kardesini yalnizca birkac defa gormustum (yurtdisinda yasadigimiz icin) ve bir sorun yasamamistik. Su an bizim yasadigimiz ulkede is buldu sozlesmesini yapti ve yerlesene kadar bizde kalacak. Bir haftadir da bizde kaliyor. Esim kardesinin durumunu kabul eder ve kendisi uyarmisti beni cok inatcidir, sen onu duyma, he de gec ben uyaracagim onu surekli diye. Su an ayni ulkede yasamaya baslayacagimiz icin bu durum beni iyice endiselendiriyor.
Ornek olarak birkac diyalog yazayim. Bana dun bir kargo geldi. Ne gelmis dedi, soyledim(icinde ozel bir aktivite icin bir takim kiyafet var). O andan sonra cevaplar aynen bu sekilde E esimin kardesi, B ben olayim.
E: Neden onu aldin? Oraya gittiginde zaten sana verirler.
B: Evet veriyorlar ama her zaman istedigim bedeni bulamiyorum, kendime ait bir takimim yedekte olsun istedim.
E: Almamaliydin! Bunu saglamak onlarin gorevleri. Benim gittigim yerde hep oyle oluyor.
Burada cevap vermedim, arkadasim vardi onunla konusmaya basladim iste rengi guzel dimi kumasi da guzel diye. Kaynim hala konusmaya devam ediyor, donup dolasip ayni cumleleri soyluyor neden aldin da neden aldin...
E: Kac para verdin ki buna?
Ben fiyati soylerim.
E: Iyiymis ama yine de almamaliydin... diye soylenmeye devam ediyor
B: Evet ama ben boyle karar verdim diyerek kestirip attigimi saniyorum ben bu noktada.
Bu arada ben baska bir odaya gectim arkamdan konusmaya devam ediyordu ama duymadim. Odadan ciktim beni gorur gormez yine basladi.
E: Simdi sen onu oraya gittiginde aktiviteden sonra yikamaya verdiginde geri gelmeyecek sana! Neden aldin ki?
B: Uzerine isim etiketi yapistiracagim, o zaman geri geliyor.
E: Hayir ya beden kalmayinca biri senin bedenini alirsa... Benim gittigim yerde hic kimse kendine ozel takimini almiyor. Sen de almamaliydin (ve ayni minvaldeki bircok cumleyi 2-3 dakika boyunca soyledi, bu arada ben mutfaktaydim)
Bu noktada ben sinirlendim ve biraz yuksek tonda konustum.
B: Zorlama artik! 1 senedir gittigim aktivitede olaylarin nasil gittigini ben senden daha iyi biliyorum. Bunu aldim cok da iyi yaptim, bitti! dedim.
Ben sinirlenip kizinca odasina gitti.
Ama arkadaslar gercekten her konuda ve herkese karsi boyle. Bu sadece bir ornekti, benimki sadece birikmislik.
Mesela icinde ekmek dondurdugum plastik buzluk posetlerini ben birkac defa kullaniyorum yikayip plastik kullanimima dikkat ettigim icin, yikayip kurutmaya koymustum ama ters donmus biri. Dun 1 saat buna soylendi bunlar tabii kurumaz ne yapacaksin bunlari neden sakliyorsun neden tekrar kullaniyorsun bunlari dogru duzgun assaydin kururdu vs.
Gercekten insanin icini tuketene kadar soyleniyor, israr ediyor, hicbir sekilde seni duymuyor konusurken sadece o hakli. Daha cok ornek var boyle ama cok uzun yazdigim icin daha fazla ornek vermek istemedim. Sonuc olarak artik surekli bizde olur eminim cunku bu ulkede tanidigi cok fazla kisi yok.
Ne yapmali, nasil davranmali? Su an ben gercekten sinirliyim ve uzerime gelmeye devam ederse patlamaktan korkuyorum.
Dip not: Esim Turk degil, onunla kultur farki neredeyse hic yasamiyoruz. Kaynimin davranislari kultur farki ile aciklanabilir mi ondan da emin degilim.
Gorumce sanmıştım meger kayınmıs evlerden ırak.
Esin, o oyle bırı görme duyma demıs ya.. sen el kızısın, es gecmek zorunda degılsın.
Kardesıne yapacak bu tembihi, bize yapıyorsun ama yengen yapma o yabancı kalbini kırar uzulursun diyecek.
Fedakarlık neden kadından bekleniyor?
Anlayıs?
Ben neden esimin ruh hastası kardesıne bes saat aynı seyi anlatayım ki 'o öyle biri' diye
O bana sormamayı denesin mesela.
Alttan alma, ulkeye yerlesmıs sureklı gorusceksiniz belli ki. Haddını bildir seninle konusurken, karsısında abisinin olmadigini bilsin. Kimse kimseyı idare etmek zorunda degıl.
Ne yani o helikopterlerde gezip otel otel turlamiyor musun? Ellerinde cantalar yanında yardımcı yok mu ? Vardır be çantaları o taşır falan. Buraya konu acma git alışveriş yaprahatlarsin
Tabi öyle yalnız benim oteller zincirim olsa burda bi dakika durmam
none of your business de ona olay kapansınbence takıntı hastalığı olabilir.benim kardeşimde var mesela birşeye taktığı zaman sürekli söyler.
Benim de tanıdığım bir kaç adet insan var. Benim öğrendiğim şey bunlarla alakalı, hiç bir şey paylaşmamak ve sorulara tam yanıt vermemek. Mesela bunu ne kadara aldın, fazla vermedim- önemli değil, boş ver. Ne aldın, özel bir kaç şey, boşver. Kısacası hiç detaya, özele girmek, fikrini sormak vs yok. Bunlara ancak bu şekilde davranılır.
Aslında adam bildiğiniz narsist, bencil biri anlattığınıza göre. Parası da var, oteller zinciri dediniz ama size çökmüş. Evde kalmak değil yani amacı, gelip bir sizin huzurunuzu kaçırayım, baskı kurayım. Siz cevap verdikçe hoşuna gidip sizi çıldırtması ondan. Sürekli sizi manyağa çevirecek ve sonra siz sinirle ağlarken bu tatmin olacak. Alışmıştır herkesin ona tapmasına işte. Siz oralı olmayıp, gözlerinizi belertip, he he canım. Aman boşver derseniz, yok gibi yaparsanız çıldırır, tepki vermeyin, eşinizi de uyarın. Tepkisiz kalırsanız- yüzünüzde mimik oynamayacak, hatta uyuyun yanında vs. Hemen diğer taktiklere geçer. Sürekli haklı olduğunu duymak istiyor. Pohpohlanmak istiyor. Sakın. Evden gitse bile gelir, uğraşır sizinle.
Kürt mu ispanyol demedi mi yahu
Herşey olabilir
Onu sonradan deditabi bendeki de klasik bir yaklasim oldu sanki Baska irklarla evlenemezlermis gibi
ayyy içim sıkıldı okurkenMerhaba, benim icin son zamanlarda sorun olmaya basladi bu durum. Yani asiri israrci dedim ama psikolojide bunun baska bir aciklamasi var mi bilmiyorum. Ben esimin kardesini yalnizca birkac defa gormustum (yurtdisinda yasadigimiz icin) ve bir sorun yasamamistik. Su an bizim yasadigimiz ulkede is buldu sozlesmesini yapti ve yerlesene kadar bizde kalacak. Bir haftadir da bizde kaliyor. Esim kardesinin durumunu kabul eder ve kendisi uyarmisti beni cok inatcidir, sen onu duyma, he de gec ben uyaracagim onu surekli diye. Su an ayni ulkede yasamaya baslayacagimiz icin bu durum beni iyice endiselendiriyor.
Ornek olarak birkac diyalog yazayim. Bana dun bir kargo geldi. Ne gelmis dedi, soyledim(icinde ozel bir aktivite icin bir takim kiyafet var). O andan sonra cevaplar aynen bu sekilde E esimin kardesi, B ben olayim.
E: Neden onu aldin? Oraya gittiginde zaten sana verirler.
B: Evet veriyorlar ama her zaman istedigim bedeni bulamiyorum, kendime ait bir takimim yedekte olsun istedim.
E: Almamaliydin! Bunu saglamak onlarin gorevleri. Benim gittigim yerde hep oyle oluyor.
Burada cevap vermedim, arkadasim vardi onunla konusmaya basladim iste rengi guzel dimi kumasi da guzel diye. Kaynim hala konusmaya devam ediyor, donup dolasip ayni cumleleri soyluyor neden aldin da neden aldin...
E: Kac para verdin ki buna?
Ben fiyati soylerim.
E: Iyiymis ama yine de almamaliydin... diye soylenmeye devam ediyor
B: Evet ama ben boyle karar verdim diyerek kestirip attigimi saniyorum ben bu noktada.
Bu arada ben baska bir odaya gectim arkamdan konusmaya devam ediyordu ama duymadim. Odadan ciktim beni gorur gormez yine basladi.
E: Simdi sen onu oraya gittiginde aktiviteden sonra yikamaya verdiginde geri gelmeyecek sana! Neden aldin ki?
B: Uzerine isim etiketi yapistiracagim, o zaman geri geliyor.
E: Hayir ya beden kalmayinca biri senin bedenini alirsa... Benim gittigim yerde hic kimse kendine ozel takimini almiyor. Sen de almamaliydin (ve ayni minvaldeki bircok cumleyi 2-3 dakika boyunca soyledi, bu arada ben mutfaktaydim)
Bu noktada ben sinirlendim ve biraz yuksek tonda konustum.
B: Zorlama artik! 1 senedir gittigim aktivitede olaylarin nasil gittigini ben senden daha iyi biliyorum. Bunu aldim cok da iyi yaptim, bitti! dedim.
Ben sinirlenip kizinca odasina gitti.
Ama arkadaslar gercekten her konuda ve herkese karsi boyle. Bu sadece bir ornekti, benimki sadece birikmislik.
Mesela icinde ekmek dondurdugum plastik buzluk posetlerini ben birkac defa kullaniyorum yikayip plastik kullanimima dikkat ettigim icin, yikayip kurutmaya koymustum ama ters donmus biri. Dun 1 saat buna soylendi bunlar tabii kurumaz ne yapacaksin bunlari neden sakliyorsun neden tekrar kullaniyorsun bunlari dogru duzgun assaydin kururdu vs.
Gercekten insanin icini tuketene kadar soyleniyor, israr ediyor, hicbir sekilde seni duymuyor konusurken sadece o hakli. Daha cok ornek var boyle ama cok uzun yazdigim icin daha fazla ornek vermek istemedim. Sonuc olarak artik surekli bizde olur eminim cunku bu ulkede tanidigi cok fazla kisi yok.
Ne yapmali, nasil davranmali? Su an ben gercekten sinirliyim ve uzerime gelmeye devam ederse patlamaktan korkuyorum.
Dip not: Esim Turk degil, onunla kultur farki neredeyse hic yasamiyoruz. Kaynimin davranislari kultur farki ile aciklanabilir mi ondan da emin degilim.
Farklı bir bakış acısıyla yaklaşmak istiyorum. Okurken nedense psikoljik sorunları olduğunu düşündüm. Ya da bu zamana kadar fark edilmemiş beyin ile ilgili bir durum. Zihinsel engel falan
Aboooo bu neymis böyle yaa diyaloğa şok oldum
Gorumce sanmıştım meger kayınmıs evlerden ırak.
Esin, o oyle bırı görme duyma demıs ya.. sen el kızısın, es gecmek zorunda degılsın.
Kardesıne yapacak bu tembihi, bize yapıyorsun ama yengen yapma o yabancı kalbini kırar uzulursun diyecek.
Fedakarlık neden kadından bekleniyor?
Anlayıs?
Ben neden esimin ruh hastası kardesıne bes saat aynı seyi anlatayım ki 'o öyle biri' diye
O bana sormamayı denesin mesela.
Alttan alma, ulkeye yerlesmıs sureklı gorusceksiniz belli ki. Haddını bildir seninle konusurken, karsısında abisinin olmadigini bilsin. Kimse kimseyı idare etmek zorunda degıl.
Tam bi ruh hastası. Bence fazla sabırlısın
Ben coktan agzının payını vermiştim yerinde olsam.
Aman yarabbi! Ay çok kötü ya. Ben okurken gerildim...
Bir an evvel yer bulun gitsin ayhhh!
Haklısın. Belki de herkes arkadaşı alttan aldığı için çenesini kapatmayı öğrenememiştir.
ayyy içim sıkıldı okurken
ben böyle insanlara hiç tahammül edemiyorum kim olursa olsun kendi öz kardeşim de olsa böyle laklak yaparsa ağzının payını veririm
sana ne niye aldıysam aldım sen ne hesap soruyorsun
bide sizde kalacakmış, eşiniz de farkında durumun
bence lafınızı hiç esirgemeyin her şeye burnunu sokmasın. yoksa yaşaması çok zor olur
Aynen oyle. Alttan ala ala ortaya sacma sapan bırı cıkmis baksanıza. Sanki ıyılık yapıyorlar. Arkadası da yoktur emınım kaynınınHaklısın. Belki de herkes arkadaşı alttan aldığı için çenesini kapatmayı öğrenememiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?