Esimin kardesi ve asiri israrci karakteri

No es asunto suyo yani none of your business. Hatta üstelerse none of your business, mate. Bu biraz kültürle de ilgili çünkü İspanyollarda da bizde var olan her haltı merak etme fazlasıyla var. İspanyol bir kız arkadaşım bana, peki nasıl hamile kaldın, yani neler oldu, hangi pozisyondu falan deyince bende ufak bir şok geçirmiştim ama onlar için birazda normal.

No es asunto suyo yani none of your business. Hatta üstelerse none of your business, mate. Bu biraz kültürle de ilgili çünkü İspanyollarda da bizde var olan her haltı merak etme fazlasıyla var. İspanyol bir kız arkadaşım bana, peki nasıl hamile kaldın, yani neler oldu, hangi pozisyondu falan deyince bende ufak bir şok geçirmiştim ama onlar için birazda normal.

Bebe hangi pozisyon olduğunu bildirim veriyor sanki bize 😂

Merhaba, benim icin son zamanlarda sorun olmaya basladi bu durum. Yani asiri israrci dedim ama psikolojide bunun baska bir aciklamasi var mi bilmiyorum. Ben esimin kardesini yalnizca birkac defa gormustum (yurtdisinda yasadigimiz icin) ve bir sorun yasamamistik. Su an bizim yasadigimiz ulkede is buldu sozlesmesini yapti ve yerlesene kadar bizde kalacak. Bir haftadir da bizde kaliyor. Esim kardesinin durumunu kabul eder ve kendisi uyarmisti beni cok inatcidir, sen onu duyma, he de gec ben uyaracagim onu surekli diye. Su an ayni ulkede yasamaya baslayacagimiz icin bu durum beni iyice endiselendiriyor.

Ornek olarak birkac diyalog yazayim. Bana dun bir kargo geldi. Ne gelmis dedi, soyledim(icinde ozel bir aktivite icin bir takim kiyafet var). O andan sonra cevaplar aynen bu sekilde E esimin kardesi, B ben olayim.

E: Neden onu aldin? Oraya gittiginde zaten sana verirler.
B: Evet veriyorlar ama her zaman istedigim bedeni bulamiyorum, kendime ait bir takimim yedekte olsun istedim.
E: Almamaliydin! Bunu saglamak onlarin gorevleri. Benim gittigim yerde hep oyle oluyor.
Burada cevap vermedim, arkadasim vardi onunla konusmaya basladim iste rengi guzel dimi kumasi da guzel diye. Kaynim hala konusmaya devam ediyor, donup dolasip ayni cumleleri soyluyor neden aldin da neden aldin...
E: Kac para verdin ki buna?
Ben fiyati soylerim.
E: Iyiymis ama yine de almamaliydin... diye soylenmeye devam ediyor
B: Evet ama ben boyle karar verdim diyerek kestirip attigimi saniyorum ben bu noktada.

Bu arada ben baska bir odaya gectim arkamdan konusmaya devam ediyordu ama duymadim. Odadan ciktim beni gorur gormez yine basladi.

E: Simdi sen onu oraya gittiginde aktiviteden sonra yikamaya verdiginde geri gelmeyecek sana! Neden aldin ki?
B: Uzerine isim etiketi yapistiracagim, o zaman geri geliyor.
E: Hayir ya beden kalmayinca biri senin bedenini alirsa... Benim gittigim yerde hic kimse kendine ozel takimini almiyor. Sen de almamaliydin (ve ayni minvaldeki bircok cumleyi 2-3 dakika boyunca soyledi, bu arada ben mutfaktaydim)

Bu noktada ben sinirlendim ve biraz yuksek tonda konustum.

B: Zorlama artik! 1 senedir gittigim aktivitede olaylarin nasil gittigini ben senden daha iyi biliyorum. Bunu aldim cok da iyi yaptim, bitti! dedim.

Ben sinirlenip kizinca odasina gitti.

Ama arkadaslar gercekten her konuda ve herkese karsi boyle. Bu sadece bir ornekti, benimki sadece birikmislik.

Mesela icinde ekmek dondurdugum plastik buzluk posetlerini ben birkac defa kullaniyorum yikayip plastik kullanimima dikkat ettigim icin, yikayip kurutmaya koymustum ama ters donmus biri. Dun 1 saat buna soylendi bunlar tabii kurumaz ne yapacaksin bunlari neden sakliyorsun neden tekrar kullaniyorsun bunlari dogru duzgun assaydin kururdu vs.

Gercekten insanin icini tuketene kadar soyleniyor, israr ediyor, hicbir sekilde seni duymuyor konusurken sadece o hakli. Daha cok ornek var boyle ama cok uzun yazdigim icin daha fazla ornek vermek istemedim. Sonuc olarak artik surekli bizde olur eminim cunku bu ulkede tanidigi cok fazla kisi yok.

Ne yapmali, nasil davranmali? Su an ben gercekten sinirliyim ve uzerime gelmeye devam ederse patlamaktan korkuyorum.

Dip not: Esim Turk degil, onunla kultur farki neredeyse hic yasamiyoruz. Kaynimin davranislari kultur farki ile aciklanabilir mi ondan da emin degilim.

Eşiniz uyarmış sizi zaten fazla açıklama yapıyorsunuz bmve ona cevap hakkı veriyorsunuz 😊

Keske sanane diyebilsem ben de bu aralar cok istiyorum sanane diyebilmek. Burada aramiza dil bariyeri geliyor. Esim Ispanyol benim Ingilizce veya Ispanyolca laf sokma konusunda biraz calismam lazim :))
ispanyollar hanımköylüdür ya :KK71: :halay: daha doğrusu anaerkildir.karılarının ağzının içine bakar.bu kayın ne böyle adamı katil eder.açık açık söyle eşini gitsin konuşsun kardeşiyle bir otelde falan kalsın huyundan bıktım özelim de kalmadı falan de.

Merhaba, benim icin son zamanlarda sorun olmaya basladi bu durum. Yani asiri israrci dedim ama psikolojide bunun baska bir aciklamasi var mi bilmiyorum. Ben esimin kardesini yalnizca birkac defa gormustum (yurtdisinda yasadigimiz icin) ve bir sorun yasamamistik. Su an bizim yasadigimiz ulkede is buldu sozlesmesini yapti ve yerlesene kadar bizde kalacak. Bir haftadir da bizde kaliyor. Esim kardesinin durumunu kabul eder ve kendisi uyarmisti beni cok inatcidir, sen onu duyma, he de gec ben uyaracagim onu surekli diye. Su an ayni ulkede yasamaya baslayacagimiz icin bu durum beni iyice endiselendiriyor.

Ornek olarak birkac diyalog yazayim. Bana dun bir kargo geldi. Ne gelmis dedi, soyledim(icinde ozel bir aktivite icin bir takim kiyafet var). O andan sonra cevaplar aynen bu sekilde E esimin kardesi, B ben olayim.

B: Evet veriyorlar ama her zaman istedigim bedeni bulamiyorum, kendime ait bir takimim yedekte olsun istedim.
E: Almamaliydin! Bunu saglamak onlarin gorevleri. Benim gittigim yerde hep oyle oluyor.
Burada cevap vermedim, arkadasim vardi onunla konusmaya basladim iste rengi guzel dimi kumasi da guzel diye. Kaynim hala konusmaya devam ediyor, donup dolasip ayni cumleleri soyluyor neden aldin da neden aldin...
Ben fiyati soylerim.
B: Evet ama ben boyle karar verdim diyerek kestirip attigimi saniyorum ben bu noktada.

Bu arada ben baska bir odaya gectim arkamdan konusmaya devam ediyordu ama duymadim. Odadan ciktim beni gorur gormez yine basladi.

E: Simdi sen onu oraya gittiginde aktiviteden sonra yikamaya verdiginde geri gelmeyecek sana! Neden aldin ki?
E: Hayir ya beden kalmayinca biri senin bedenini alirsa... Benim gittigim yerde hic kimse kendine ozel takimini almiyor. Sen de almamaliydin (ve ayni minvaldeki bircok cumleyi 2-3 dakika boyunca soyledi, bu arada ben mutfaktaydim)

B: Zorlama artik! 1 senedir gittigim aktivitede olaylarin nasil gittigini ben senden daha iyi biliyorum. Bunu aldim cok da iyi yaptim, bitti! dedim.

Ama arkadaslar gercekten her konuda ve herkese karsi boyle. Bu sadece bir ornekti, benimki sadece birikmislik.

Mesela icinde ekmek dondurdugum plastik buzluk posetlerini ben birkac defa kullaniyorum yikayip plastik kullanimima dikkat ettigim icin, yikayip kurutmaya koymustum ama ters donmus biri. Dun 1 saat buna soylendi bunlar tabii kurumaz ne yapacaksin bunlari neden sakliyorsun neden tekrar kullaniyorsun bunlari dogru duzgun assaydin kururdu vs.

Gercekten insanin icini tuketene kadar soyleniyor, israr ediyor, hicbir sekilde seni duymuyor konusurken sadece o hakli. Daha cok ornek var boyle ama cok uzun yazdigim icin daha fazla ornek vermek istemedim. Sonuc olarak artik surekli bizde olur eminim cunku bu ulkede tanidigi cok fazla kisi yok.

Ne yapmali, nasil davranmali? Su an ben gercekten sinirliyim ve uzerime gelmeye devam ederse patlamaktan korkuyorum.

Dip not: Esim Turk degil, onunla kultur farki neredeyse hic yasamiyoruz. Kaynimin davranislari kultur farki ile aciklanabilir mi ondan da emin degilim.
Eşinize rahatsız olduğunuzu söyleyin kardeşi ile konuşup kendi evine geçme işini hızlandırsın. Kendi evine geçtikten sonra görüşme sıklığınızı kademeli olarak azaltabilirsiniz.Sizin yanınızda uzun kalacak gibiyse direk kendisiyle konuşup rahatsız olduğunuzu söyleyebilirsiniz.

Keske sanane diyebilsem ben de bu aralar cok istiyorum sanane diyebilmek. Burada aramiza dil bariyeri geliyor. Esim Ispanyol benim Ingilizce veya Ispanyolca laf sokma konusunda biraz calismam lazim :))

Canim eskiden bende sanane diyemezdim kendi içime atıp üzülürdüm. Benim K.v sürekli hale getirdi bu durumu bende niye kızlarına layık gördügünü bana görmüyor diye kafaya takardim. sonra cok hastalandim anladimki sadece kendi ailem üzüldü. Hani derlerya ağlarsa anam ağlar diye. Artik bende beni kıranları kırıyorum umrumda olmuyor.

Benzer bişeyi kayınvalidem yapıyordu,gözlerimi devirip tersledim. Son oldu. Cevap verdikçe pekişiyor sanki.
Bakın kaç kere sormuş kıyafet meselesinde, durup durup konuşması zaten kendini haklı görmesine işaret. Yani siz ne derseniz deyim haklı sanıyor kendini. En azından yormazsınız kendinizi. Adam deliden farksız, kendini haklı sansa kaç yazar.

Evet acikcasi susmayi hic denemedim ben de, bir de onu mu denesem? Boyle cidden yordu beni, bugun uzerimde ekstra bir sinir var belki bu sebepten.

I wanted it, I did it and I am very satisfied with what I have done. So you can use your precious time and thinking to other subjects related with you not me.

Bu kadar uzun cumleler kurmama izin vermez, hemen sesini yukseltip bastiriyor cunku. Ama ama ama hep bu sekilde...

Çeneye vurmuş evlendirin onu:rolleyes:

Inanilmaz capkindir, hayatinda hic uzun iliskisi olmamis cunku hicbir kadina baglilik hissetmiyor. Ama hayatinda hep bir kadin vardir hic bos kalmaz.

belli ki bir rahatsizligi var. zitlasmayin. cocugunuza aciklar gibi, sinirlenmeden ama sınırları cizerek konuşun. neden sorunlari olan birine laf sokasiniz ki, esiniz de size kardesinin sorunlu oldugunu soylemis zaten, laf sokma cabasi neden

Burada da benim susamiyor olma problemim devreye giriyor. Haksiz oldugunu bildigim birine karsi susamiyorum ama denemem lazim.

ay ben gelemezdim böyle şeylere gerçekten sabrım kaldırmazdı

Benim de pek kaldirmiyor. Bugun uzerimde ekstra bir sorun var bundan oldugunu dusunuyorum.

Seni ilgilendirmez deyip hic aciklama yapmayin. Daha da rahatsız edici boyut alirsa eşinizle konusun otelde kalabilir bir kac hafta.

Esime anlatacagim ama otelde kalmasini ben de istemem cunku esimin kardesi.

Resti cekin,bu sekilde beni elestiremezsin misafirsin hadfini bil sınırını asma,saygiyi kaybetmeyelim diyin

Saygi duyuyor mu onu da bilmiyorum ki, sanki kendinden baska kimseye saygi ya da sevgi duymuyor gibi

Vallahi cok dogru tespit etmiş arkadas 😂

Dogru :))

Esimin diger aile / arkadaslarinda boyle bir sey gormedim. Yani bu kadarini hic yasamadim, ne benim ne esimin cevresinde. Kultur farkindan daha cok kaynimin problemi bu.

Bence part ya da otelde kalabilir. Bu kadar meraklı ve saygısız insanla yaşayamazdım haftalarca. En iyisi duymazdan gelmek ama onu da haklıyım diye algılayıp iyice üstünüze gelir.

Bunu teklif etmem acikcasi sonucta esimin kardesi. Ama duymazdan gelmeyi denemem lazim saniyorum ki :)
Eşiniz uyarmış sizi zaten fazla açıklama yapıyorsunuz bmve ona cevap hakkı veriyorsunuz 😊

Evet sanirim hakli olabilirsiniz, susmayi hic denemedim ama gormezden gelmeyi deneyebilirim.

Birkac hafta sabırlar diliyorum size =)

Cok tesekkurler :)

Eşiniz nerde siz bu konuşmaları yaparken bi kes sesini diyemiyor mu

Esim isteydi bu aralar fazla mesaili calisiyor.

Bence adamın psikolojik bir sıkıntısı var. Eşinize daha önce bir teşhis konulup konulmadigini sorun bence. Bu inatcilikla açıklanabilecek bir olay değil.

Bildigim kadariyla yok, belki doktora gitmemistir? Ama bana da inatciligin ustunde bir sey gibi geliyor. Hic normal degil.

Ben fiyati soylerim.

Yabancılarda da erkekler kaynana oluyormuş demek ki.. onlarda yok sanıyordum 😀

Hiç cevap verme kendini haklı sanmaz hatta söylenmeye başlayınca bi kere yüzüne bak , sonra başka bişeyle ilgilen hiç duyma onu sende laf bastır başkasıyla konuş. Yalnızsan aç bi müzik hiç duyma onu. Kayınpederim de aynı senin kaynın gibi ben bunları yapıyorum çok bozuluyor daha da muhatab olamiyor

ispanyollar hanımköylüdür ya :KK71: :halay: daha doğrusu anaerkildir.karılarının ağzının içine bakar.bu kayın ne böyle adamı katil eder.açık açık söyle eşini gitsin konuşsun kardeşiyle bir otelde falan kalsın huyundan bıktım özelim de kalmadı falan de.

Benim kocam hanimkoyludur kendi de der. Bu kardesi ile zaten o kadar zit kutuplar ki ben de inanmiyorum bazen ayni anne babadan olduklarina :)))

Eşinize rahatsız olduğunuzu söyleyin kardeşi ile konuşup kendi evine geçme işini hızlandırsın. Kendi evine geçtikten sonra görüşme sıklığınızı kademeli olarak azaltabilirsiniz.Sizin yanınızda uzun kalacak gibiyse direk kendisiyle konuşup rahatsız olduğunuzu söyleyebilirsiniz.

Evi sirketi ayarliyor o yuzden birkac hafta daha bizimle. Ama kendi evine gectikten sonra gorusme konusunu mutlaka azaltacagim.

Yabancılarda da erkekler kaynana oluyormuş demek ki.. onlarda yok sanıyordum 😀

Benim kocam boyle degil, kardesi ile de cok farklilar hatta kardesi ailesindeki herkese gore cok farkli kime cekti bilmiyorum :))

Benim kocam hanimkoyludur kendi de der. Bu kardesi ile zaten o kadar zit kutuplar ki ben de inanmiyorum bazen ayni anne babadan olduklarina :)))

Evi sirketi ayarliyor o yuzden birkac hafta daha bizimle. Ama kendi evine gectikten sonra gorusme konusunu mutlaka azaltacagim.

Benim kocam boyle degil, kardesi ile de cok farklilar hatta kardesi ailesindeki herkese gore cok farkli kime cekti bilmiyorum :))
Erkeğin kaynanaligi da hiç cekilmez

Eşiniz Türk olsaydı hiç baştan uyarmazdı kardaşım gelmiş ne yapıyorsa yapar sen karışma o benim kardeşim derdi. Yine eşin anlayışlı hiç olmazsa. Görmezden gelmeyi deneyin bence. Kültürden degil bence onun kişilik karakter yapısından kaynaklanıyor bu şekilde çevresini çok daraltır. Böyle cok eleştirince acaba Başak burcu mu dedim.

Back