- 17 Kasım 2015
- 3.982
- 3.551
- 83
- 36
okadar abartıyorsunuz kı daha cocugunuz bıle yok. ben hem calıyorum bırde cocuk var 5 dakıkka oturamıyorum. kusura bakma gece 1 2 uyuma erken yat sabahta dersını calıs. üstelık sen hızmetcımı almış? ben 9 yıllık evlıyım iş yerı ıcın yemeklık bırsey alır peşıne onu bıle bana hazırlatmaz. kendı elı ayagı yokmu eşınızıngece 1-2 gibi yatıp sabah kalkınca uykusuzluktan kötü oluyorum en az 7 saat uyumam gerekiyor sanırım. Gece erken uyumaya çalışmam gerekiyorçünkü eşim gidince ev çok dağınık oluyor.gece meyveler kahveler içiyor oturma odası çok dağınık oluyor. Makinede yıkanın bulaşıklar yerleşiyor yerine pis olanları koyuyorm. Hergün makineye çamaşır atıyorum çamaşır katlama vs... bunlar rahat 1 saat sürüyor. uyku da eklenince gündüz öğlene kadar olan vakit çöpe gidiyor. gece erken yatmam gerek sanırım
Kızlar yaklaşık 6 aylık evliyim ve eşim eve her gün en geç 4 te geliyor kızlar. hafta sonu 2 gün tatil. Ben de kpss ye çalışıyorum güya... Neden güya çünkü çalışamıyorum bir türlüSınav mayısta ve ben doğru düzgün henüz hiç çalışamadım kızlar. Eşimin huyları yüzünden... Gece eşim bi türlü yatmak bilmiyor ve bende de bir huy var Evde tv çalışıyorken uyuyamıyorum öbür odada bile olsa sesi çok minik geliyor ve ayrıca eşim yatmadan yatamıyorum illa ona sarılıp öpüp öyle uykuya dalmam lazım Gece 1 gibi yatıyor bende öyle maalesef ve sabah 7 de kalkıyorum eşime kahvaltı hazırlamak için kızlar. Öyle normal bi kahvaltı da istemiyor illa sıcak şeyler olacak. patatesli yumurta, menemen vs.... ben evdeyim çalışmıyorum o çalıyor diye elimden geldiği kadar onu işe konforlu gönderiyorum. ütüsü herşeyi kıyafetleri önüne geliyor. onu yollayınca 1 saat uyuyayım diyorum kızlar 2 saatten aşağı kalkamıyorum. kalktığım da saat 10 oluyor ve ev işi yapmaya başlıyorum mutfakta vs dağınıklık vs ne iş varsa... sonra saat tam 12 olunca öğlen eve geliyor ve önüne gene bir şey koyuyorm ve gidince oturuyorum derse... 1-2 saat çalışıyorum ve tam o sırada ya annem arar ya kayınvalide ya arkadaş.. zaten eşim 3-4 gibi geliyor ve tv açıyor maalesef devam edemilyorum. yemek yapmak istiyorum ama akşam ne yapacğım çoğunlukla belirsiz. hadi markete gidelim diyor bi insan her gün markete gider mi? Markete hafta da bi kaç kez gidilir bütün ihtiyaçlar alınıp gelinir ama biz her gün çıkıyoruz. Parça parça alıyor. Şu eksik diyorum onun acelesi yok sonra alırız diyor. Hepsini tek seferde alsak bölünme durumum olmayacak. Birazda indirimleri takip ediyor 50 kuruşluk indirim var mı diye günlerce bekliyor her gün market. indirim yoksa almıyor bekliyor indirim olduğu an ihtiyacı yoksa bile alıyor ama ihtiyacım olan şeyler çok acil değil diye almıyor. Ayrıca buz dolabımızın derin dondurucu kısmı bomboş. Eşim buzluğa bir şey koydurmuyor. Özellikle et... Buzluğa girip çıkan eti yemiyor içinde ki değerler ölüyor diye ve her gün markete gidip her şeyi günlük alıyroruz ve bu beni yoruyor. Arkadaşlarımla sohbet ediyroum her gün yemeklerini gündüzden yapıp ders çalışıyorlar ve benim ne yapacağım belli olmuyor çoğunlukla. Kuru fasulye yapacağımız günleri seviyorum çünkü bir gün önceden belli oluyor. İnanın artık yoruldum kızlar.. Ders çalışamıyorum. Bunları eşim ile konuştum ama ona göre rahatsızlık verici bi durum yokmuş. Bende bu yüzden ders çalışayım diye gündüzden pek ev işi yapmıyorum bu kez gelip bana söyleniyor neymiş çok dağınıkmışım. kendisi bekarken bile bekar evinde ki arkadaşları böyle değilmiş. İnanın artık yorulmaya başladım kızlar. Ütü , çamaşır, bulaşık, yemek bunlar beni yoruyor. Bi de evimde 3 aydır yatılı misafirlerim vardı. Yarınımı göremiyorum. Çalışmak istiyorum ev de durmak istemiyorum ama sınava hazırlanamadım. Şimdide memlekete gidiyoruz 15 tatil olduğu için. bir hafta 10 gün kadar daha çalışma durumum olmayacak. sınav mayıs ayında ve ben başarısız olacağım. Özel sektörde çalışmamı da istemiyor Ben çalışmıyorum diye asgari geçim indirimi alıyor 200 tl civarı ya da 180 tl sanırım. o kesilecek diyor. ev de işleri kim yapacak diyor. eve hafta da 1 kez bir yardımcı lazım diyor eline kala kala eline fazla bir şey kalmayacak diyor Yol parası yok şu yok bu.... aldığın paraya değmeyecek diyor. kosgebe başvuralm hibe çıkarsa dükkan açarsın diyor kızlar yani özelde az para verecekler diye istemiyor çalışmamı ders çalışmama da yardımcı olmuyor. her iş bana bakıyor inanın artık yoruldum. Sizlerle dertleşmek için yazdım ((( Uzun oldu biraz kusura bakmayın
yapmıyacaksın zeytın peynır okadar ders calıscam üstelık bır yumurta kırmak yada menemen yapmak 1 saat sürmüyor... destek vemıyorsqda yapmıyacaksın. sızın calısmanızı ıstemıyor ama kuruş cevırıyor?? evdekı hızmetcısı hızmet edemıcek cunkıAkşam en azından 11 gibi yatalım dese ben sabah tekrar uyumam çünkü uykusuz olunca derse konsantre olamıyorum en az 7 saat uyumam gerekiyorSabahları zeytin peynir ile kahvaltı yapsa sıcak şeyler beklemese ya da bi yarım saat fazla uyusam. Evde olduğu günler evde bir işin ucunu tutsa... Yemek yaparken yardım etse... Evimde 3 ay yatılı misafir baktım bir kez olsun gelip yardımcı olmadı yeni evliyim alışmam kolay olmuyor Yorucu geliyor herşey
eve erken geldiğini bilerek belirttim hatta en geç 4 te geliyor bazı günler 2 de... hiç yardım etmiyor. sürekli neskafeler çaylar.. meyveler bekliyor önüne... herşeyi önüne istiyor. Eline liste vermem mümkün değil liste olsa bile indirimde ihtiyacı olmayan şeyleri alıyor. illa beni de götürüyor hadi diyor zorla
Yatılı misafirler vardı 3 ay bizde kaldılar bir kez olsun bi işin ucundan tutmadılar. Şimdi bize yakın bi yere yerleştirdik onları ev tuttuk ve bütün para bizden çıktı 2000 tl kadar borç verdik. Evlerinde eşyaları yok doğru düzgün her gün bi sürü çamaşır atıyorum çoğu onların. Eşim aşırı titiz biri günde 2 kez banyo yapar sürekli makineye at diyor şu an mesela makine çalışıyorBence siz kendinizce herşeye bir bahane bulmuşsunuz. Ders çalışmamanızın sorumlusu eşiniz sanıyorsunuz aslında sizsiniz. Gece 1 de yatıp sabah 7 de kalkmak aman amanda zor bişey değil ki. Eşiniz 1 de yatsın, sizde 12 de yatın. O tv izlesin siz ders çalışın. Ders arası molalarda kahve çay için meyve yiyin. Bulaşıkları hemen makineye koyun. Sonradan toplama derdiniz olmaz. Nasıl hergün çamaşır makinesi çalışır anlamadım.
Sadece market olayında size hak verdim. O da çözülmeyecek bi durum değil. Her markete gittiğinizde 2 günlük 3 günlük yemeklik malzeme alın. 3 çeşit değil 2 çeşit pişirin.
Herşeye rağmen kendiniz için bişey yapmaya çalışmanız çok hoş. Başarılar diliyorum.
Valla arkadaşım kusura bakma da sen ders çalışmak istemiyorsun.
Sana kendi durumumu anlatayım da belki içinde bulunduğun rahatlığın farkına varır ve kendini derslere verirsin.
Haftanın 3 günü dershaneye kursa yetişmek için 5.30 da kalkıyorum. Genellikle 3 yaşındaki oğlum da ben gideceğim için uyanmış oluyor.
Dershaneden 12 gibi dükkana varıyorum. 5 e kadar dükkanımızda çalışıp, 5 te eve geçip oğlumla 11 lere kadar oynarken ara ara yaprak test çözmeye çalışıyorum. 12 de yatağa ne şekilde yattığımı inan bilmiyorum.
Oğluma 5 e kadar annem bakıyor, ben eve geldiğinde sadece 2 dk oturup günü anlatıyor. Sonra akşam yemeği hazırla oyun oyna derken pestilim çıkıyor.
Ha eşim hiç yardım etmez bu arada ne evin işine ne çocuğa.
Annemde 68 yaşında anca oğluma yemek yapıp oyun oynuyor onunla. Sağolsun o olmasa dershaneye de gidemezdim.
Yaşım da 34 bu arada. Daha çabuk yoruluyorum eskiye göre, ama ben senin durumunda olsam derece yaparım yani.
TV açık, oğlumla konuşurken bile test çözebiliyorsam ki gürültüye karşı çok hassassım. Ama benim bi hedefim var işte. Senin hedefin yok demek ki.
İnşallah çabalarsın arkadaşım.
Tam olarak bilmiyorum ama çalışmadıgm için yani eşi calismiyor diye 180 tl mi ne fazla yatıyorMuş tam olarak bilmiyorum asgari geçim indirimi başka birşey olabilirEşinizin aldığı agi iptal olmaz ki. Kim dedi öyle birşeyi. O zaten ayrı bir ücret olarak değil hakkı olan bir para.
Kızlar epey yorum yapan olmuş hepsini okuyamadim. Ben zaten hiç ders calismiyor değilim 4 saat kadar çalışıyorum ama yetmiyor. Daha fazla çalışmam gerek. Genel kültür genel yetenek eğitim ve alan çalışıyorum ama Mayıs a kadar genel kültür genel yetenek sadece. Benim bölümüm den atanmak zor o yüzden p3 den çok yüksek almam gerek. Daha fazla çalışmam gerek. Yatılı 3 aydır misafir vardı eşimin akrabası çocuklu sıkıntılı dönemdi biz sahip çıktık. Evde bütün işler hep bana baktı 3 ay. Evin bütün odaları yatak serili idi. Çok sıkıntı yaşadım bu misafir yüzünden ama bir kez dile getirmedim hatta burada bile. Ama dersten geri kaldım o misafir in problemleri ile hep biz ilgilendk özellikle de ben. Her günüm hastane de dışarı da resmi yerlerde geçti hep onlara yol yoldam gösterme ile. Çok oyalandim 3 aym in rahat yarısı çöpe gitti. Cenaze vs sıkıntılar da vardı. Yani güllük Gülistanlik evde Aylak Aylak durmadım. Evet bende de bi isteksizlik oluşmaya başladı ders konusunda boşa giden zamanlarm onlar içim de geri kalmışlik bi sıkıntı oluşturdu. Ama gene de tuttum bırakmadim. Şu an o akrabalara buradan ev tuttuk bize çok yakınlar bütün işlerine hep biz koştk şu an buz dolabı, çamaşır makinesi falan yok onların çamaşırlarını da ben yıkıyorm eşim her gün kıyafet değiştiriyor illa her gün makine doluyor. Bulaşık makinesi günde 2 kez doluyor. Bize geliyorlar gün içinde. Eşim atanmamı çok istiyor ama destek olmuyor
Tam olarak bilmiyorum ama çalışmadıgm için yani eşi calismiyor diye 180 tl mi ne fazla yatıyorMuş tam olarak bilmiyorum asgari geçim indirimi başka birşey olabilir
180 cokmu allahını seversem calıssam cok daha ıyı maas alcan kesılırse kesılsınTam olarak bilmiyorum ama çalışmadıgm için yani eşi calismiyor diye 180 tl mi ne fazla yatıyorMuş tam olarak bilmiyorum asgari geçim indirimi başka birşey olabilir
Ailem den çok uzaklardaym kızlar memlekette kaldı onlarCanim niye kendinden geleceğinden taviz veriyorsun. Ben senin yerinde olsan burada çalışmıyorum der topladım pilimi pirtimi babamın evine giderim. Orada ekmek elden su golden adam akıllı çalışırım. Sadece pazarları gelirim eve.
Esinle de konuş, kendine gelsin. Gıcık kaprisli çocuk gibi.
Eşim kadrolu öğretmen. Yatıyor farkı görüyoruz hatta arkadaşlarına da çalışmayan eşi olanlara da yatıyor. Yattığını biliyorum ama ismi ne bilmiyorum. Ben eğitim fakültesi mezunuyum. Hem öğretmenlik hem düz memurluk için uğraşıyorum nasip bakalım. Eşim 2 yıl önce kpss ile atandı torpil yok. Merkezi alıMda torpil yok zatenHayır öyle birşey yok isterseniz arayın sgk yı sorun. Ya da internetten araştırın.devlet mwmuru olmak çok zor ayrıca. Bence puanın 80 den az ve akp li alraban yoksa boşa rüyalara girmeye gerek yok. Okuduğun bölüme göre iş bul çalış bence :)) düz menurlar bile 80 den aşağı alım olmuyorki.
Eşim kadrolu öğretmen. Yatıyor farkı görüyoruz hatta arkadaşlarına da çalışmayan eşi olanlara da yatıyor. Yattığını biliyorum ama ismi ne bilmiyorum. Ben eğitim fakültesi mezunuyum. Hem öğretmenlik hem düz memurluk için uğraşıyorum nasip bakalım. Eşim 2 yıl önce kpss ile atandı torpil yok. Merkezi alıMda torpil yok zaten
Çıkmadı başvuru yaptım. Kpss den başka şansım yokHe öğretmenliklerde bilmiyorum.peki ücretli öğretmenlik yapsanız olmaz mı
Evet sopalık, ama değiştiremedim ne yazık ki.Canim senin kocan da sopalikmis. Okurken ben daraldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?