• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin huyları ve mutsuzluğummm

6yillik evliyim ise giderken hiç kahvaltı hazırlamadim, eşşek kadar adam bi simit alsın yesin sen atanana kadar idare etsin bu ne köle gibi bi Hayat erkenden evde bi de hiç sevmem erken eve gelip yayılan erkeği bunalirim....

Çalışmamı istiyorsan anlayış göster kulaklıkla telefondan/bilgisayardan izle filmini. Ben sana mümkün olduğunca iyi imkanlar sunmaya çalışıyorum sende bana bunu sunmalısın deyin. Yok evde oturmanızdan hoşnutsa yapsın öküzlüğünü ama siz yine de çalışın. Ahh ah mesleğinizi elinize almadan neden evlendiniz ki.. :KK12:

Ne bu be eşinin market hobisi mi var bizim de yatmamiz biri ikiyi buluyo iki küçük çocuk var iş bitmiyor yatana kadar geç vakit oluyo bir buçuk yaşında oğlum var gece de on kere kalkıyor bölük bölük uykum var ve ayrıca soba yakiyorum soba sonmesin cocuklar usumesin diye sobaya bakıyorum gece ve sabah dokuz gibi kalkıyoruz ama bu deliksiz bir uyku değil parça parça ve her gece bu şekilde keşke bende bir de uyuyup sabah yedide kalksam gayet zinde olurdum yeterli yani ki gün içinde ki yorgunluklar çocuklu olan evlerde emin ol daha fazla sen önce uykundan fedakarlık yapacaksin belli ki uykuya düşkünsun ama böyle başarı elde edemezsin 6 saat uyku gayet guzel fazlası tembellik

Uyuma tatlim.ortaligi topla cay olurken.yemegi ocaga koy evini sil supur.gunluk oturtursan sistemini geri kalan tum zamanlar senin. esin gelene kadar bi çok vaktin var.daha olmadi temizligi o gelince yap nasılsa calisamiyorum dedin.
Yemege bir gece önce karar verebilirsin evdeki sebze vs durumuna gore.

Hayatım evliliğin ilk yılları bu duygular, olanlar, tartışmalar mutlaka olacak.
Sen sakince anlat bunları eşine. evin alışverişini evin kadını yapar bu bütün toplumların kanunudur. eşinin derdi parayı kontrol etmektir, bütçeyi konuşun aranızda rahatlayacaktır.
onu sevdiğini ancak seninde bir hayatın olduğunu kısaca anlat ona.

kusra bakmayın okurken icim sisti.
öyle bir kahrolarak yasadıgınız sorunları anlatmıssınızkı sanki cözumsuz dunyanın sonu gibi..
madem bu kadar dertlısın ve kpps ön planda bazı şeylerden ödun vereceksiniz.
mesala illaki eşine sarılarak uyuma gelmiyorsa git yat erkenden uykunu al
tv sesinden rahatsız oluyorsan kulaklarına pamuk tıka uyurken.
al işte çözum.
market alış verişide zamanla oturur.
herşeyi eşine göre planlamak zorunda degilsin.

Ben böyle durumlarda şöyle yaparım: eşimi işe gönderdikten sonra uyumam (zaten hiçbir zaman uyumam eşim gittikten sonra), akşam yemeğini de hemen sabahtan yaparım. Günün geri kalanı da bana kalır. Siz de öyle yapın mesela öğlen gelince de yemek hazır olur akşam için de hazır olur. Öğlen o işe gittikten sonra gelene kadarki zaman diliminde de çalışabilirsiniz böylelikle.

5 aylik evliyim esime bir kere ise giderken kahvalti hazirlamadim :KK15: aksam isten geldiginde yemeği hazirlamaya yardim eder,toplamaya yardim eder,gun icinde aradiginda temizlik yapıyorum dedigimde h.sonu beraber yapariz yorma kendinin der.valla burda boyle okuyunca ben mi fazla gevsegim yoksa esimmi cok anlayisli bilemiyorum ama senin ki biraz köleliğe kaciyor canim.
Kendi islerinide aksatma içinden geldigini yap seninde bir hayatın var ve bu sinavi kazanmayi ıstiyorsun eşininde sana destek olmasini sağla ki destek olmak zorunda.
O destek olmazsa sende bazi seylerini aksat mesela ben senin yerinde olsam sabah kahvalti hazirlamam laf yaparsada kusura bakma senin televizyonun yuzunden uyuyamadim o yuzden kalkamamisim kahvalti istiyosan erken gel yat benimle veya tvyi acma de.
Azcik yaptirim yap kusura bakmada sen onun eşisin hizmetçisi değil alistirma herseyi önüne getirmeye oda biseylerin ucundan tutmayi öğrensin.cocuk oldugunda 1700 parçaya bolunursun valla :KK19:
Aynen katılıyorum :KK9:

Akşam en azından 11 gibi yatalım dese ben sabah tekrar uyumam çünkü uykusuz olunca derse konsantre olamıyorum en az 7 saat uyumam gerekiyor :KK43: Sabahları zeytin peynir ile kahvaltı yapsa sıcak şeyler beklemese ya da bi yarım saat fazla uyusam. :KK43: Evde olduğu günler evde bir işin ucunu tutsa... Yemek yaparken yardım etse... Evimde 3 ay yatılı misafir baktım bir kez olsun gelip yardımcı olmadı yeni evliyim alışmam kolay olmuyor :KK43: Yorucu geliyor herşey :KK43:
İşte tüm bunları eşine anlatman lazım. Sen bunu bunu yapmıyorsun gibi değil yapmaman beni mutsuz ediyor şeklinde.
Anlamıyorsa bir cinnet herşeyi çözer ;)

Back