Eşimin huyları ve mutsuzluğummm

Bahane bulmaktan vazgeçin birşeylerden ödün vermeniz gerekiyor ben kpss calısırken ki hem okul vardı hem staj hem de kpss hazırlanıyordum yeri geliyordu 3 saatlik uykuyla kalıyordum.

her gün ne çamaşırı yıkıyorsun anlamadım, çamaşır ütü haftalık iştir. eşinin yardımcı olmaması ve market olayında gerçekten haklısın ama, bence ev işleri o kadar da uzun sürmez, vaktıni almaz,elin yavaş ya da pratik değilsim bence ya da mükemmele yakın yapmaya çalışıyorsun...
3 ay yatılı misafir kim yaa yeni evli evinde, inan öğretmenliğe başlayınca daha zorlanırsın sen,şuan 8-9 saatimiz dışarda geçiyor, eve gelince aynı işleri bizde yapıyoruz , kapıları kapa çalış, bence sen eşini sorun etmişşsin kafan bunlara gittiği için odaklaşamıyosun, pek beklediğin gibi çıkmamış evliliğin, Allah hyardımcın olsun inşallah

Ideallerin gerçek olabilmesi için bazı fedakarlıklarda bulunmak lazım. Sabah kalktığınızda tekrar uyumayın. Ortalığı toplayıp dersinize başlayın hemen. 2 ya da 3 günde bir temizlik yapsanız sorun olmayacaktır. Temizlik yapmadığınız günler ütü, çamaşır işlerini eşiniz evdeyken öğleden sonra yapın. Ertesi günün yemeğini de eşiniz evdeyken akşamları yapın. Bir süre onunla vakit geçirip tekrar derse dönebilirsiniz. Sonra da 12-1 gibi yatıp sabah aynı sürece devam edin. Benim anladığım siz tv sesini bahane ediyorsunuz. Sizi asıl rahatsız eden evde birinin oturup eğlenirken sizin ders çalışıyor olmanız. Benim tavsiyem kendi geleceğinizi kurtarmanız. Dünyanın bin türlü hali var. Bana göre kadınların mutlaka ama mutlaka kendi gelirleri olmalı!

Esin senden önce nasıl bi hayat yaşıyormuş çok merak ettim. Boşuna kpss ye filan çalışıyorsunuz Zaten eşinizın kadrolu hizmetçisi olmuşsunuz. Sizın hayatınız diye bi şey kalmamış resmen eşinizın hayatında fıguranlık yapıyorsunuz. Ne bu böyle ya dünyadaki tek çalışan insan o sanki. Zaten yapması gereken bi şeyi yapıyor diye ona ekstra bi hızmet göstermeyin lütfen. Madem evden siz sorumlusunuz siz düzenleyin yemeği, temizliği alışverişi o da ayak uydursun buna.

Kendi kendinizin ayağına sıkıyorsunuz onu bu kadar bencilce davranmaya alıstırarak. Şu an siz iyi niyetle ben evdeyim istediği şeyleri yapayım elime yapışmaz diyorsunuz muhtemelen ama bi kaç zaman sonra esınz bunları sizin sorumlulugunuz gibi benimseyip yapmadığınız da problem çıkartmaya başlayacak. Öncelıgınız kendiniz olsun ondan arta kalan zamanlarda diğerlerine vakit ayırın.

Mesela ilk olarak eşinizle konuşun sabah kahvaltı yapmak istiyorsan gece televizyonu 11 de kapatacaksın uyuyacağız, bu kadar uykuyla ben kahvaltı hazırlayamıyorum diye. Kapatmıyorsa siz de sabah uyanmayın. Karşılıklı fedakarlık olmadığı sürece evlilik değil sömürü oluyor aranızdaki sey

Eşinizin her işini niçin siz görüyorsunuz? Başta nasıl alıştırırsanız öyle gider. İleride çocuğunuz olunca daha büyük sıkıntılar yaşarsınız. Sabah kahvaltıyı kendisi yapıp çıkabilir. Ütüyü de yapabilir. Sanki hiç bu işleri yapmamış mı bekarken? İki kişisiniz, eviniz nasıl o kadar dağınık olabiliyor? Yemek konusuna gelince: her gün dört dörtlük yemek olmaz ki! Yerine göre eşiniz de yapabilir, bazen kahvaltı yaparsınız, en basitinden arada makarna yaparsınız bazen de dışarıda yiyebilirsiniz. Çocuk olsa yemek konusunda hassas olunmasını anlarım ama bu durumda abartı gibi geldi bana.Buzluğa et vs. atılmasına karşı çıkması saçma bugün olmasa ileride bir gün mutlaka atacaksınız artık bu şekilde yürüyor bu yemek işleri. Ayrıca madem evin her işini sen göreceksin o halde yemek temizlik alışveriş işlerine ne karışıyor eşiniz? Geceleyin eşiniz yatıncaya kadar odanızda çalışabilirsiniz. Diyelim ki 1 e kadar çalışıp beraber uyursunuz. sabah da onunla kalkarsınız tekrar uyumazsınız, çalışmaya koyulursunuz. Eşiniz işten gelince çalışmayı bırakır, yemek hazırlama işine koyulursunuz. genel temizliği hafta sonu eşinizle yaparsınız çabuk biter. günlük 6 saat uyku yeter sınavı kazanmak istiyorsanız bazı şeylerden de feragat etmelisiniz. bir de günlük telefonla konuşma işinden bahsetmişsiniz. bunu sonlandırmalısınız ben sınava çalışıyorum uzun süre konuşamam mesajını karşı tarafa vermelisiniz. Kolaylıklar dilerim.

Senin önceliğin kpss olmalı. Meyvesini kahvesini isteyince hayatim çalışıyorum de getirme. Erken yat, ilk başta uyuyamasan bile sonraları alisirsin. Söylemeden gecemeyecegim evlenmiş olabilirsiniz ama sizi ilgilendiren konularda kararları kendiniz alın lutfen. Yani ozelde calismak istiyorsaniz calisin atanmak istiyorsaniz atanin ama sizin karariniz olsun. Esiniz fazla mudaheleci gibi çünkü

erken uyumaniz sart .. yok esime sarilmadan öpmeden uyuyamiyorum nedir ? evlenmeden önce ne yapiyordun.. en azindan sinavina kadar bunu yapmaya bilirsin.. böyle bi es icinde sinavini heba etme derim.. iyice calis kazan ve rahat edersin..

erken uyuyuncada... erken kalkip esine kahvalti hazirlarsin... evini hemen toparlarsin oturup dersine bakarsin esin gelene kadar.. arayanda arasin biraz anlayisli olsunlar.. acma telefonu.. ders zamaninda hergünde ugrasilmaz öyle ayni kisilerle konusmaya.. markez konusuna gelince cok SIKICI gercekten.. tek tek alinca hergün daha masraf olur zaten hergün icinde ihtoyac olmayan bile aliniyor .. toptan alinca daha mantikli en azindan belirli bi alisveris günü var bu bitti gidince aliriz.. denilir olur biter cok aciliyeti yoksa

Calisabilmeniz icin sessiz bir ortam sart. Bunu ses kesen endustriyel kulak tikaclari/kulakliklari ile yapabilirsiniz.
Ama sorun adamda. O sizin KPSS ye girmenizi istemiyor.
Siz boyun egiyorsunuz.
Eger o zorluk cikarmasa:
(1) Moduler yemek pisirin. (parca parca) Mesel youtubeda haftalik yemek hazirligi nasil yapilir videolari var.
(2) Mutlaka dondurucuya dondurabilecek her seyi hazirlayip koyun. Ben sunlari tek kisilik recel kavanozlarinda dondururum: Pismis yesil mercimek, pismis karistirilmis domates, kesilmis sogan, pismis pirinc (plastik tek kisilik porsiyonlarda), kendi yaptigim glutensiz pizzalar, pogacalar, ekmek, artan turlu sebzeler, az miktarda tavuk, balik, kiyma.
(3) Salatalari bile iki kisilik buyuk boy kavanozlarda dolapta hazir tutabilirsiniz.Sosunu dokmeden.
(4)Bos zmanlarda mutfaga cagirin, patates soysun, havuc, maydonoz temizlesin, makinasinin sefligini ona verin.
(5) Aksamdan patates ve yuumurta kaynatinin, kahvalti sofrasini hazir edin.
(6) Aksam 10:30 yatin,beklemeyin, kulaginiza kulaklik/pamuk takin.
(7)Cmasirlarini ayri sepete koysun,calistrmayi ogretin, kendisi makinaya atsin yikasin.
(8) Elektrik supurgesin verin eline kirlettigi yerleri supursun.
(9) Alisverisi uc gune bire cikarin.
(10) KPSSye kadar misafir yasagi getirin. Geleceklere acikca soyleyin sinavim var sonra gelin diye.

Saten kazanmayınız diye yapıyor kazansanız bile bu elem eder kalllem eder yine yollamaz ve kuruş hesabı yapan erkek kadını beyinen çok yorar işiniz zor

O zaman kahvaltı hazırlama kendisi hazırlasın. Esin öğretmen anladigim kadarıyla. Günde sadece 6 saat çalışıyor diye senden ev işi bekliyor. Senin günde 10-12 saat ders çalışman lazım. Dolayısıyla ev işi yapmaya vaktin yok. Ama onun var. Ona bunu açıkla.

Hepi topu 6 aylık evliymis. Ne ara bu kadar alismis adama illa yanına gelmeden uyuyamıyor konu sahibi anlamadım gitti.

İyi o zaman kendi gidip alsın, sende akşam yemek yapamam ders çalışacağım de geç odaya çalışma gitsin markete alsın malzemeyi gelip yapsın.

Gece salonu toplamadan asla yatamıyorum , sende mutlaka topla makineye yerleştirmende 2 dakikani alır.
Benim eşimde tv karşisinda cekirdek yer sehpa ortada durur yerlere dökülür ,bide polar örter üzerine herşeyi yatağımıza geçmeden toparlar öyle yatarım çalıştıgımız icin eve biri gelir diye daima toplu bırakırim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…