Eşimin hiç ihtiyaçları yokken ailesin ve evli ablalarına para vermesi canımı sıkıyor

talihsiz84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2008
87
1
96
40
İstanbul

Eşim ve ben orta halli bir aileyiz üç yıllık evliyim iki de bebeğimiz var.Ancak kayınvalidemin memur maaşı olduğu halde ve ablaları maddi durumları iyi kişişlerle evli oldukları halde eşimden para alıyorlar ve istiyorlar sürekli kayınvalidem maaşını dışarıya ve de kızlarına harcıyor eşim kayınvalidemin tüm ihtiyaçlarını fatura aidat yiycek giycek akla gelen tüm masraflarını karşılıyor ancak kayınvalidem kendi maaşına dokunmuyor.Eşimle ev almak istiyoruz manisada ufak bir arsası var eşimin ama satsan 20 milyar etmez benimse ailemden kızlığımda biriktirdiğim 90 milyar kadar alacağım var istersem hemen verirler ama vermek isemiyorlar maddi durumları iyi yoksa ailem eşimin ailesine sürekli para verdini bilior ve ben ev almak istiyorum ancak o paraya dokunup dokunmama konusunda kararsızım ailem bu nedenden dolayı vermeye de yanaşmıyor en ufak bir isteğimde eşim reddediyor bana da harcatmıyor para ancak ailesi ne istese hemen yapıyor sizce ailemdeki paramı alabilirsem almalımıyım?Yoksa eşimle arsasını satıp sıfırdan mı başlamalımıyız?Arkadaşlar beni yanlış anlamasın.İhtiyaçları olsa başım üstüne ama yok.Eşimin sıkışmasını istiyorum ev almalımıyım yapmalıyım?Eşimin paradan haberi var ama alıp alamıycamı o da bilmiyor ne yapmalıyım?Çok rahatsızım kızlar ben harcamalarına çok dikkat eden bir insanım iki bebeğim var .çok masrafları oluyor.Kızlar bir fikir verin akıl verin bana.Bu arada eşim beni bir kere aldattı ailemin para vermemelerinin bir sebebi de bu.

asla ailenizden parayı almayın.aldatan insanın yarın neyapacağıda belli olmaz
kesinlikle almayın bin defa yazarım buraya sizin garantiniz o para anne baba önemli ama evdeki eş ve çocuklarda önemli annesinin ihtiyacı görülüyorsa sizin ve çocuklarınızında ihtiyaçları görülmesi gerek. yarın pişman olursunuz paranız kalsın

asla ailenizden o parayı almayın eşinize sorumluluklarını hatırlatın ayrıca eşiniz o paraya güveniyor söylemeseydiniz keşke :26: eşiniz paramız var diip bence savuruyor mutlaka ailesinede söylemiştir.....o ailesine vereceğine kendi kurduğu yuvasına baksın eşinizle konuşun ve ev almaya ikna edin senin paran var dersede evlenirken almadığım için ailem harcamış sonuçta evliyken değil bekarken yaptım ben o birikimi evliliğmde artıramadım ailenden sıra gelmedi de(tabi bu son cümleyi direkt kurma ama sakın o paraya dokunma çok sorumsuz eşin)

eşiniz yuvanız için ailesinden taviz vermiyor siz hiç vermeyin sorumluluğunu artık evli olduğunu yumuşak bir dille anlatın ihtiyaçlarımız var ev almalıyız bizim için bebeklerimiz için diye başlayın eşiniz o paraya güveniyor sakın tam olarak durduğunu söylemeyin ailesi sürekli istediğine göre ailesinin de haberi var

asla ailenizden o parayı almayın, o para sizin ve bebişlerinizin garantisi, eşinizi borçlandırma fikri de iyi bi fikir bence

asla asla asla o paraya dokunmayın derim ben,hem size ve çocuklarınıza sorumluluğunu bilmeyecek,sizin ve çocuklarınızın rıskını ihtiyacı olmadığı halde annesine verecek üstüne birde sizi aldatacak!ev almayı yada yaptırmayı siz değil o düşünmeli,lütfen o paraya dokunmayın,siz yuvanız için güzel şeyler düşünüyorsunuz ama bunu sizden önce eşiniz düşünmeli ve anladığım kadarıyla eşiniz daha asıl kendi ailesinin kim olduğunu bilmiyor(tabii ablaları ve anneside onun ailesi ama önce siz ve çocuklarınız)
tekrar diyorum,o paraya dokunmayın,gelecek garantiniz o sizin.

Son düzenleme:
Kendi paranıza sakın, sakın dokunmayın.. En azından şuan için. Ev almak istiyormuşsunuz. Borca girin işte. Ucu ucuna yetsin maaşınız. Eşiniz sizin 90 bin liranızı harcamak isterse eğer ailemin sıkıntısı var, veremiyorlar gibi bahaneler bulun. Borca girerseniz dışarıya da verecek paranız olmaz. Eşiniz bizde de yok diye geri çevirebilir..

Kesinlikle ailenden parani alma, yoksa kizliginda yillarca kendi biriktirdigin paranida kaybedersin! Esin öncelikle kendi cekirdek ailesine sahip cikip kendi cekirdek ailesinin rahatini temin etsin, sonra cocuklarinin gelecegi icin birikim yapsin, ondan sonra annesini ve ablalarini düsünsün. Kaldiki annesinin ve ablalarinin maddi durumu sizinkinden daha iyiyse esini yaptigida sacmalik.
Bu arada esinin kendi ailesine para harcadigindan eminmisin? Belkide esin senin bilmedigin baska yerlere harcamalar yapiyordur
Sakin kendi birikimlerini ailenden alipta carcur ettirme, o senin ve cocuklarinin gelecekte tek garantisi olabilir

neden herşeyi eşinize anlatıyorsunuz ki.ne gereği vardı o parayı öğrenmesinin
kesinlikle almayın o parayıda

bence de alma canım eşin o paraya güvenip yine ailesine para yedirmeye devam edecek. senin ve çocuklarının evinin sorumluluğu eşinde ailesinin ya da ablalarının değil. sorumluluklarının bilincinde olması gerek. ev istiyorsa kendi yapsın başkalarına bakacağına ailesine baksın. ben senin yerinde olsam (eğer çalışıyorsan tabii) o parayla kendime ev alırım üstünü de maaşımla taksit taksit öderim kendi evim olur. kirasını da çocuklarım için yatırım ederim.

maşallah yaa nasıl bırıktırdın az uz degıl 90 milyarrrr fiyuuuuuuuu.....
valla yerınde olsamm asla ama aslaaa almazdım ailemden nasıl olsa para senın neden alıptaa degmeyen eşin için harcıcaksın bosver bıde senı aldatmıss
inankı degmezzz
sen onu cocuklarının ve snın gelecegın ıcın saklamalısın asla dokunma derım gelecegın sana ve ailene ne getırecegı bellı olmaz

aileye para verme konusunada gelınce

ailesıne verıyorsa senınde mecburen ıhtıyaclarını karsılamak zorunda ne ıstıyorsan alamk zorunda

yerınde olsam bıktırana kadar borca sokarım onu ailesınede bır daha para veremez borcum var der sonrada bakarkı para tatlı borcunuz bıtıncede vermeyı keser ailesınee...

canım bencede parana dokunma illa ev almayı istiyosanda bırak eşin alsın boş yere harcayacağına en azından ailesi için harcamış olur.biriktirdiğin paranda senin garantin olur.bu zamanda eşinde olsa kimseye haddinden fazla güvenmemek gerek.insanoğlu sonuçta ki seninki sabıkalıymış zaten(allah yardımcın olsun canım

kac kisi alma dedi ailenden parayi
bende alma derim..
guvenilir degil esin aldatmadan dolayi
ayrica sana harcatmayip ihtiyaci olmayan ailesine harclik veriyorsa
sen cikartip evlenmeden once biriktirdigin 90 milyari verecek halin yok

haaa verirsin ama noterden gecip evi sadece ve sadece senin ustune olacagini soylersin
aksi halde bir kurus verme..

nereden baslasam bilemedim,bir cok konu var ortada...

sizin kizliginizda biriktirdiginiz parayi ailenizden alin ölümlü dünya ne olur belli olmaz..,üzerinize bir mal alsinlar noterden anlasma yapin mesela annenizin üzerine olsun vefaat edince sizin ve sizin cocugunuzun.böyle ailesine para veren ese zaten maliniz kalmasin...

simdi bazilari diyor ki kadinda calismali. eger müslümansa evet isterse calisir yok istemezse ona esi esi yoksa babasi bakmak ZORUNDADIR..esiniz sizi bakmak zorundadir sizin ihtiyaciniz oldugunda alamam diyemez,kendim calistigim para diyerek de parasini kardesi bile olsa savuramaz.cünki artik ailesi esidir,ayrica ALLAH o calissa bile sizin rizkinizida veriyor onun calistigi parada hakkiniz var...

ben hayatimda gözlemledigim kadariyla ANNE BABA nin verdigi para cocuga yakisyor EVLAT in verdigi para sorun oluyor...eger ihtiyac olursa tabiki anneye ve kardesede yardim edilir,bu esinin bilgisi ve onayi dahilinde olmalidir...hic bir KADIN parasinin haksiz yere baskasina verilmesini istemez.o para alan GÖRÜMCELER versinde paralarini GÖRÜMCELERINE görelim...

esinize sira gelince bu durumun asil sorumlusu kendisi...ailesine hep vermeyi alistirmis...evlendikten sonra bunu yapamayacagini idrak edememis...eger anlatarak anliyorsa konusmanizi tavsiye ederim yoksa evliliginiz boyunca bu hep sorun olacaktir bana inanin...

ayrica esiniz parasini kimseye veremesin diye borclanin..ev alin araba alin...bakalim o cok sevgili KIZKARDESLERI ona tavir almayacakmi?ama onlar yinede anlamaz o ayri dava....

ALLAH yardim etsin...

Son düzenleme:
eşin sorumluluklarının farkında değil galiba.seni kısıtlayıp ihtiyacı olmayan annesine kardeşlerine para vermesi çok saçma.bunu yapmasına izin verme gerekirse tartış gözdağı ver ama buna izin verme canım.ayrıca eşin seni aldatmış hiçbir şekilde güven vermiyor bence paranı ailenden alma eşini borca sok ki kimseye para vermesin

eşinizin ailesine anlamsız para yedirmesi yetmiyormuş gibi bir de aldatması üstüne siz hala ailenizdeki paranızı aliyim mi almiyim mi ikilemi içerisindesiniz öyle mi?
çok ilginç...
hal böyleyken tutumlusun diye size Allah razı olsun mu dedi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…