Esimin hediye ettigi ev...

Yorum filan okumadım gerek yok...12 sayfa dolmuş...
Bunun adı evlilikse ben hiç evlilik görmedim...Bunun adı karı koca olmaksa ben onu da görmedim...
Yerinizde olsam gerçekten arkama bakmadan kaçarım...
Tüylerim diken diken oldu yaaaa....

ticari zekaya sahip olsa ne olacak ayol ?
bana gore bes para etmez
karisini musteri gibi gorup,esnaf agziyla "krediyle alsan su kadara patlardi da benden alirsan daha ucuza gelir" diyen adama kusura bakmayin ama ben koca demem.
bi size kakalamaya calistigi evin yaninda kiytirik bi hediye verip " ayagin alissin" demedigi kalmis

İlk mesajını okudum ona göre cevap yazıyorum, o mesajı okuyunca bir dizide kadir vardı, ağzı laf yapan, herkesi kandıran, dolandıran bir karakter eşin gözümde öyle canlandı.
Seni resmen kandırmış, öncelikle eğer o evleri siz evlenmeden önce aldıysa bilemem ama zaten bir karı koca arasında alım satım ticaret olamaz, o evler evli kaldığınız sürece senin de, ki siz evliyken aldıysa malın yarısı zaten sizin. Madem satıyor maliyetine satsaydı, kar koymak zorunda mıydı?
Bir de senet yapmış bu nedir anlamadım.

hiç yorumları falan okumadım...
direk cevap verecem..
bu nasıl bir evlilik anlamadım ben...
karı koca arasında paranın lafı olurmu bence bu çok çirkin bi durum
ne demek evi sana satayım bu nasıl bir anlayıştır ki..
yok kredi alırsan şöyle pahalı olur böyle pahalı olur ...
ben olsam böyle bi adamdan koşarak kaçardım
bana göre çok ters bi durum aklım mantığım almadı doğrusu

Son düzenleme:
okurken ağzım açık kaldıtek bir söz söyleyeceğim canım ben ev hanımıyım bir mesleğim yok ama yinede benim eşim bana böyle bir teklifle gelse kapının önüne koyarım onu
hiç böyle evlilik olur mu allah aşkına:26: seni kullanmasına izin verme

Sizi kandırmış,bu ev konusuda bana bir oyun gibi geliyor.Sonra istifa etme geliyorum demiş.

Oyuna gelmişsiniz.Hepsi planlı yapılmış.Tamamen ticaret ilişkisi ve karı kocalık böyle olmaz ki..

Birbirine destek olmanız gerekirken köstek olunmuş..

istifa etmen karsiliginda iki evimden birisini ki oturdugumuz evi ustune yapacagim ama sende istifa edeceksin dedi.Zaten ilerde aile birligi icin bi sekilde istifa edecektim.Bende kabul ettim.

Ama o zaman bir suru issiz koca hanimlari hic karsilik almadan yuvalarina bakiyorlar sen ev kazaniyorsun acaba kac tane kadin emeginin karsiliginda ev kazaniyor dedi...

Bir onceki cevabimda da belirttim.Bu adam boyle degildi.Maasimin bir lirasina bile dokunmazdi.Evin tum ihtiyaclarini karsilar,en iyi markalardan beni ve cocuklarini giydirirdi.Allahim bu adam neden degisti???

Sana onca yil fedakarlik yaptim ama sen bana 3 yil karsiliksiz bakarim demedin diyor.[/I]

Ben memur bir aileden geliyorum, eşim de ben de hep bordrolu çalıştık. Ticaret yapan bir insanın mantığından pek anlamam. Ama benim gördüğüm sizin, eşiniz yurtdışında iken istifa etmeniz için teklif ettiği evi almanız bir hata olmuş. İlk başlarda değilse bile sonradan eşiniz bunu bir güvensizlik göstergesi gibi kabul etmiş. Burada bizlere bu hareketi ne sebeplerle yaptığınızı anlatmanızın evliliğinize bir yararı yok, önemli olan eşinize anlatabilmeniz. Ama ona da anlatamadığınız belli ki, Sana onca yil fedakarlik yaptim ama sen bana 3 yil karsiliksiz bakarim demedin gibi laflar ediyor. Bence siz de eşinizin kalbini kırmışsınız.

Gözünüz yer mi, yapmalı mısınız bilememem ama, eşininizin eskisi gibi olabilmesi için belki de, evin tapusunu iade etmeniz, maaşınızı kendi maaşınız gibi değil, ailenin ihtiyaçları için kullanılacak bizim paramız gibi gördüğünüzü eşinize anlatabilmeniz gerekiyordur. Bu işler yapılırsa, senedi size nasıl iade edecek, tabi o da hassas bir şekilde halledilmesi gereken bir konu. Karı-koca arasındaki senet hukuken geçerli mi değil mi bu da araştırılabilecek bir konu, benim bir fikrim yok. Eğer geçmişte de ailesinin geçimini eşiniz sağladıysa, bunu bugün de devam ettirmek istemesi onun açısından doğal. Tabi ben bunu yapın, yapmayın diyemem ama benim aklıma gelen yegane çözüm bu, eski kocanıza kavuşabilmenizi sağlayabileceğini düşündüğüm.

Gerçekten kocanızın iyi bir ticari kafası var. Kendi evinizi size sattığına göre çok zeki adam. Hey Allahım ne erkekler var.Bazıları karılarına yatlar katlar alır bazılarıda işte böyle karısını sömürür.Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama ona verdiğin para veya eve şimdiye kadar yaptığın masraflarla kendine ev alırdınki zaten. İnsan tanıdığına bile ev satacak olsa indirim yapıyor kocan ise sana birde faiz uygulamış.Hiç abartmıyorsun bence bu adam seninle bir gelecek düşünmüyor.Çocuklarım için demişsin ya birgün bir bakarsın çocuklarınla ortada kalmışsın.Tabiki herzaman pozitif olmak lazım ama bence önce çocuklarını ve kendini düşün ona göre at adımlarını.Verme paranı ha para vermedin diye evide terk ederse sen hiçbirşey kaybetmezsin bence.

ilk başlığı okuyunca "eşimin hediye ettiği ev " vay be kocaya bak dedim içimden ama üzüldüm adınıza sanırım eşiniz ticarette öğrendiği kalpazanlıkları üzerinizde denemiş ve başarılıda olmuş ...
Allah sabır versin böyle biriyle yaşamak çok zor olmalı :26:

evlilik sozlesmesi olsaydida bu kadar cikar olmasaydi bir evlilikte
ben sizin duygularinizi ogrenmek istiyorum
uzuluyormusunuz? incindinizmi?
sizdemi ticari amacli goruyorsunuz bu evliligi
oyle olmasa esiniz yurt disindayken size ev teklif ettigi zaman
kabul etmezdiniz
ama bir yandan bakiyorum seviyorsunuz yumusaksiniz ona karsi
madem omur boyu beraber yasayacaginizi dusunuyorsunuz
bu ev meselesi nedir

Ya bu konuları okuyup okuyup evlilikten soğuyorum.
Eşler arasında alıp satma mı olur ya?
Bu nasıl mantık:26:

valla canim avrupalilar bile kolay kolay sozlesme yapmazlar
bende ilk duyuyorum
sen sogma evlilikten :) adalet sevgi saygi olustuktan sonra
evlilik her zaman guzel gider..
bu konu cok istisna bir durum umarim bunun modasida cikmaz ulkemizde

pes doğrusu!
ömrümde böyle saçmalık görmedim. evlilikte eşler arasında alacak verecek davası olmaz siz evli değilsiniz; bu evlilik değil . üstelik sizi göz göre göre kullanan bu adamla halen evlisiniz ve onun yüzünden işinizden de istifa etmişsiniz. insan eşine ev satar mı ya silkelenin ve kendinize gelin

eşin senin gibi dürüst,sakin bir insan bulmuş ve kurnazlıkla,süslü laflarla seni satın almış.

senin kazancını kendinin gibi görülmesi için kendi evinizi sana satmış.

senin rahatsız olduğun extra harcamalardan da bu sonuç çıkıyor;sen benim için çalışıyorsun ve kazandığın para benim diyor.

çok kurnaz ve parayı önemseyen bir adam.

öğretmen olmakla kurnaz olunmuyor maalesef.

benim yiğenim de üniversiteyi türkiye derecesiyle kazandı,süper bir okulda okudu,şimdi bir üniv.de öğretim görevlisi.
yaşı 23 henüz.

karşısına çok kurnaz biri çıktı ve süslü laflarla,pohpohlamalarla kendine bağladı.

yiğenime sorsanız ondan iyisi yok.

daha sevgililer, çeyizlerini almak için ortak hesap açmayı teklif etmiş uyanık.

kaç yıllık doktor ve ailesinin durumu da iyi.

evlenecekleri belli bile değil,zaman ne gösterir kim bilebilir.

onurlu bir erkek taş taşır ama eşinden, sevdiğinden faydalanmaya çalışmaz mecburiyet hasıl olmadıkça.

biz de eşimiz,ailemiz için çalışıyoruz.

faiz de ayrı mevzu.

Allah kolaylık versin valla benim eşimde işsiz evet işsiz kocayla yaşamak zor
İşsizliğinin üzerine daha bi asabi oldu sesini yükseltiyo ufacık bişide..
Ben çalışsam çalışıyo olsam oda hepden yan gelir yatar..
ev taşıyoz bi başıma hallediyorum ne bi çevresi var ee parası yok işsiz adam tutsan para istiyo
kıyıda köşede param olsa onuda ister yerdi..
Adam gibi adam yok nerde adam yada bize rast gelmez..

evi kendi çalıştığım parayla alıyorsam kirayada verebilmem yeda şartlara göre satabilmem gerek çok saçma

Evi bastan verdigi zaman istifa edersen ev verecegim ama satmayacaksin cunku sadece guvence anlaminda evi ustume yaptigini soyledi.Senet resmi falan degil ailesinin yaninda evi sattigini soyledi.Sadece lafla yoksa resmi bir senet yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…