• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin hediye ettigi ev...

terzi kendi söküğünü dikemezmiş,
ah be arkadaşım yanlış mı anladım acaba yanlış mı yazdın yaa kafam karıştı sana senin evi satmıyolar demi yoksa başkasına mı satıyorlar karmakarışık oldum + oha oldum bu ne gııı:37::37::37::37::37:

Sana özet geceyim Canim Esimin iki evi var ve yurt disina is icin gitt bende istifa edip gitmeyecegim dedim nedenini sordu.Dunyanin binbir turlu hali var memurluga geri donusum cok zor istifa edemem deyince esimde bana "Sana bana guvenmen icin oturdugumuz evi ustune yapiyorum istifa edersen maddi bir kaybin olmaz dedi.Zaten benimki esimin geri gelmesi icin bir direnmeydi.Yoksa aile birligi icin yinede giderdim ama o karsiliksiz birseyi kabul edemezmis ev verdi.Daha sonra Amerikada isleri olmadi.geri gelecegim aman istifa etme dedi.Sonrada bir suru borcu vardi bakti parasi yok O zaman madem istifa etmene gerek kalmadi tum birikimini ve maasini bana ver ve evin gercek sahibi ol dedi.ama baktim caresizim kabul ettim.3yil evvelinden ise esim cok fedakar biriydi.Maasimin hicbir kismina dokunmazdi ne olduysa issiz kalinca oldu...Atlatmaya calisiyorum.Esim hicbir seyden mutlu olmuyor...Tuhaf biri olup cikti.Hep para hesabi yapiyor...

Konunuzu okumaya başladığımdan beri kendi kendime mantığını bulmaya çalıştım. Yok olmadı. İşin içinden çıkamadım; eşime sordum. "Öyle şey olur mu, bi cebinden alıp ötekine koyuyor onlar" dedi. Bakın biz hala bir kese düşnüyoruz. İki kişinin cüzdanını değil.

Sizin bir sorununuz yok bence(?). Mutlu mesut yaşayıp gidiyorsunuz. Neden mi; eve giren paranız hiç bir olmamış ki.

"Eşinizin size evi satması" "Eşime verdiğim paralarla ben zaten ev alırdım" "evi ondan satın alırsam huzurumuz geri gelir" vs vs.

Bugüne kadar böyle yürütmüşsünüz gemiyi zaten.

Konunuzu okumaya başladığımdan beri kendi kendime mantığını bulmaya çalıştım. Yok olmadı. İşin içinden çıkamadım; eşime sordum. "Öyle şey olur mu, bi cebinden alıp ötekine koyuyor onlar" dedi. Bakın biz hala bir kese düşnüyoruz. İki kişinin cüzdanını değil.

Sizin bir sorununuz yok bence(?). Mutlu mesut yaşayıp gidiyorsunuz. Neden mi; eve giren paranız hiç bir olmamış ki.

"Eşinizin size evi satması" "Eşime verdiğim paralarla ben zaten ev alırdım" "evi ondan satın alırsam huzurumuz geri gelir" vs vs.

TEBRIKLER durumu cozmussunuz galiba:72::72:

Zaten evin gecimini erkek saglamak zorundadir kadin evine katkida bulunur ama kazancini istedigi gibi harcamaktada kimseye hesap vermek zorunda degildir.Siz calisiyor musunuz?Empati yapabildiniz mi yosa bol keseden atiyor musunuz ?Yorum yapmaninda bir usturubu olur Bu ne anlamsiz bir yorum:37::37::37:

Canım konunu hayretler içerisinde okudum. Bunu yaşayan sen olduğun için inanamadım. Forumlarda senin yorumlarını hep beğenirim ne kadar mantıklı bir bayan diye düşünürdüm. Gayet akıllı ve zeki bir kadın olduğunu düşünüyorum ama evliliğinde niye böyle pasifsin anlam veremedim.
Bu adam sana evlilik sözleşmesi falan da yaptırmadı değil mi? Eşin o evi sana hediye etmemiş resmen bugünün değeriyle sana satmış.
Bu adama güvenip sakın işini bırakma. Sen bu adamla mutlumusun başka artı özellikleri var mı ki bu durumu sineye çekiyorsun.

güzel kardeşim ya hayat zor koşullar zor bir bir çifte türk geleneklerine göre erkek çalışır kadın oturur vs. dır ya sizler daha modern insanlarsınız hayatı sana zorlaştırıyor bence:( ve emin ol ben tarafsz bir şekilde okuyup yazıyrm hiç ama hiç abartmıyorsun özellikle bir kadına erkeğine bakmak nasıl bir duygu anlıyabiliyorum
istersen 2 ay ister 12yıldır evli ol ama erkek eve para getiremiyor üstelik üzerinde bir mahcubiyet hissetmeyip evi terk ediyorsa..
ama üzülmeyin yaşanlar sorunların hiç biri çözümsüz değildir hem sizin yapmanız gereken şey suçlunun kim olduğunu aramak değil( çünkü abartıyor muyum diye sormuşsunuz ) bir çözüm yolu bulmaktır çünkü olan olmuş siz eşinizden hayatı paylaştığınız insandan para verip bir ev satın almışsınız ama ona para vermeniz evinize para veriyr gibi olması gerekirdi bence ama sadece sizin maaşınız harcanıyormuş...
her neyse ben size bir tavsiye vermek istyrm bu stressi yaşamayın diye öncelikle bu durumu kabul etmeniz lazım eşiniz böyle bir insan(bunu yanlış anlamayın öçünkü herkesi oldugu gibi kabul etmek ilk kural bu annenizi bile ) değştrmiceğiniz şeyleri önce kabul edin içinde olduğunu durumu mesela
sonra kesinlikle bir çözüm haritası çizin kendize
ama hiç bir zaman suçu birazda kendinize atmayın o zaman her zaman affedici ve susan içine atan stresslşi bir kadın olursunuz allah bağışlasın iki tanede çocugunz varmış
kendnize iyi bakın
artık çözüm yolu bulmaya bakın içinde oladuğunuz durumda ne kadar sürüklenirseniz o kadar dibe vurur ama siz üstünüde örtmeyin kökünden bitirin bu meseleyi

yaa bu ne saçma bi şey anlamadım ben,insan kendi evini satın alırmı yahuu
bir cebinden çıkar diğerine koy,eşinizin sizi kullanmasına izin vermeyim.resmen kocanız sizi sömürüyor:47:

Sana özet geceyim Canim Esimin iki evi var ve yurt disina is icin gitt bende istifa edip gitmeyecegim dedim nedenini sordu.Dunyanin binbir turlu hali var memurluga geri donusum cok zor istifa edemem deyince esimde bana "Sana bana guvenmen icin oturdugumuz evi ustune yapiyorum istifa edersen maddi bir kaybin olmaz dedi.Zaten benimki esimin geri gelmesi icin bir direnmeydi.Yoksa aile birligi icin yinede giderdim ama o karsiliksiz birseyi kabul edemezmis ev verdi.Daha sonra Amerikada isleri olmadi.geri gelecegim aman istifa etme dedi.Sonrada bir suru borcu vardi bakti parasi yok O zaman madem istifa etmene gerek kalmadi tum birikimini ve maasini bana ver ve evin gercek sahibi ol dedi.ama baktim caresizim kabul ettim.3yil evvelinden ise esim cok fedakar biriydi.Maasimin hicbir kismina dokunmazdi ne olduysa issiz kalinca oldu...Atlatmaya calisiyorum.Esim hicbir seyden mutlu olmuyor...Tuhaf biri olup cikti.Hep para hesabi yapiyor...

Canım anladım şimdi belki de borçlar yüzünden bunalmış olabilir. öncesinde böyle olmadığına göre belki o da maddi durumu düzeltmeye çalışıyordur. Eşini tanımadığım için gereksiz bir yorum yapmak istemiyorum. Eşin evine bağlı mı ailesine düşkünse sorun sadece maddi durumsa zamanla düzelir diye düşünüyorum.

Zaten evin gecimini erkek saglamak zorundadir kadin evine katkida bulunur ama kazancini istedigi gibi harcamaktada kimseye hesap vermek zorunda degildir.Siz calisiyor musunuz?Empati yapabildiniz mi yosa bol keseden atiyor musunuz ?Yorum yapmaninda bir usturubu olur Bu ne anlamsiz bir yorum:37::37::37:

Tam 3 yıldır bilfiil çalışıyorum. Evlendik evin eşim 2 ay sonra işsiz kaldı. Allaha şükür benim garanti mesleğim ama hicbir zaman evin gecimini erkek sağlar diye düşünmedim. Tarzım değil belki de. Şimdi kazancımız çok iyi ama her şey ortak. Kira, borclar, mutfak masrafı. Ayın 15 inde tek hesapta toplanır vs vs.

Erkek hesap vermek zorunda da kadın neden değil? Lafı gelince eşitiz deriz? Feminist duygularımız tavan yapar? Erkek çalışsın çabalasın biriktirsin ev alsın ben de ohhhh paramı harcayayım, var mı böyle bir mantık?

Babam 30 yıllık devlet memuru, annem ev hanımı. Gözünün nuruyla dantel örer eve ekmek alırdı. O neden üstüne başına almadı acaba diye düşündürttünüz bana? Bileydi annem de üstüne başına harcardı ya da yan gelir yatardı.

Ben kötü birsey söylemedim size. Bol keseden atmadım. Hakaret etmedim. Diyorum ki; kendinizi boşyere üzmeyin. Siz ticari sözleşmelerinizi imzalamışsınız....

kuzum mesaj attım bakıver görüşürüz:71::71:

ailesinin parmağı olabilir mi acaba?:44::44::44:
başlıycam onun gururundan da ha insan eşine böyle teklif de bulunurken gururlanmıyo utanmıyo ama eşine ev satarken gurur yapıyo madem 2 evi var birini satıp borçlarını ödesin diğer ev de de siz oturun.

Son düzenleme:
hayretler içinde ağzım açık okudum yazınızı.Madem eşiniz evi size parayla üstelik değerinin çok üstünde satıyor .Sizde eşinizden kira taleb edin bu kirada evin kira değerinin iki katı olsun.:28:

aa yuh yani...
sizinki evlilik değil canım benim
kullandırtma kendini rica ediyorum....

şaştım kaldım yaaa
kusura bakmayın ama sizi biraz saf yerine koymuş
keyfine bakıyo adam...

Esim Bogazici Universitesi isletme mezunu...okumamis degil:58:

Ben biraz anlıyorum galiba eşinizi, cünkü bende oradan mezunum. Eğer hala benim zamanımdaki gibiyse eğitim sistemi insani biraz, nasıl söyleyeyim, küçük dağları ben yarattım, şeklinde yetiştiriyorlar. Eşiniz zamanında iyi kazandı, başarılı bir iş adamı oldu (aileden kalmadığını varsayıyorum), şimdi çok zorlanıyor. Herkes için attan inip eşeğe binmek zordur, ama eşiniz gibi çıtayı fazlaca yüksek tutanlar için sanıyorum daha da zor oluyor. Belki biraz gururunun okşanmaya, kendine güvenin geri gelmesi için sizden desteğe ihtiyacı vardır.

Ben biraz anlıyorum galiba eşinizi, cünkü bende oradan mezunum. Eğer hala benim zamanımdaki gibiyse eğitim sistemi insani biraz, nasıl söyleyeyim, küçük dağları ben yarattım, şeklinde yetiştiriyorlar. Eşiniz zamanında iyi kazandı, başarılı bir iş adamı oldu (aileden kalmadığını varsayıyorum), şimdi çok zorlanıyor. Herkes için attan inip eşeğe binmek zordur, ama eşiniz gibi çıtayı fazlaca yüksek tutanlar için sanıyorum daha da zor oluyor. Belki biraz gururunun okşanmaya, kendine güvenin geri gelmesi için sizden desteğe ihtiyacı vardır.
ne alakası var arısına ev satmakla anlayamadım pek:44:

Evle ilgili fikrimi konu sahibine daha önce yazmıştım. Konu sahibi, ev konusunun yanısıra, eşim işsiz olunca garipleşti, hiç bir şeyden mutlu olmuyor, hep para hesabı yapıyor da demiş. Ben onunla ilgili yazdım.
sıkıntısı olmayan varmı günümüz şartlarında evin hanımında varsa o an hanımınki beyinde varsada onun parası kullanılır ne varki...

Back
X