• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin hediye ettigi ev...

Allah kolaylık versin valla benim eşimde işsiz evet işsiz kocayla yaşamak zor
İşsizliğinin üzerine daha bi asabi oldu sesini yükseltiyo ufacık bişide..
Ben çalışsam çalışıyo olsam oda hepden yan gelir yatar..
ev taşıyoz bi başıma hallediyorum ne bi çevresi var ee parası yok işsiz adam tutsan para istiyo
kıyıda köşede param olsa onuda ister yerdi..
Adam gibi adam yok nerde adam yada bize rast gelmez..

Canim cok tesekkur ederim özelini paylastigin icin...Bazi arkadaslar okumamislar esim daima bu sekilde degildi 3 yil evvel evinin butun ihtiyaclarini alan maasimin bir lirasina bile dokunmayan cocuklarina bana karsi fedakarlik yapan biriyken bu hale nasil geldigimizi anlayamadigim icin bu basligi actigimi anlayamamislar.Canim senin de Allah yardimcin olsun.Bir evlilige maddi problemler girince ASK bacadan kacip gidiyor.Sizi seven,sayan adam gitmis yerine sizi asagilayan,burnundan kil aldirmayan,agzinizla kus tutsaniz yaranamadiginiz bir adam cikip gelmistir...Bunalimlarin,cinayetlerin,bosanmalarin bir cogunda maddi problemler bas rol oynamakta...Sevgilerimle:71::71::71:

bilemiyoruz ki canim, benimkide bir bakis acisi iste, gonlum aksi yonde gelisen birsey olmamasindan yana..

Senetten kastim resmi degil ailesinin yaninda ben hediye ettigim evi simdi parasiyla sattim dedi.Belkide ailesi daima bizim evimizde kaliyor.Acaba ailesini kiramadigi icin bu sekilde yaparsam gelinlerinin evinde oturmaktan utanirlarda kendi evlerine giderler mi diye dusundu bilemem.Kendi evlerine kizlarini oturtmuslardi buda esimin canini SIKIYORDU ama bir turlu ailesine aciklayamiyordu...

bütün yorumları okudum.bence adam gercekten minnet duymak istemedigi icin böyle bişey yapmıs.biraz "odun" tabir edilicek erkek grubuna girdigine süphe yok bugunku degeri evin budur falan demesinden hareketle bunu diyorum.ama kötü niyetli midir derseniz bence değil.cünkü zaten adam calısmıyorken hanımefendinin maaşıyla geçinilmiş bi süre daha böyle sürüp "kadın parası yiyen erkek" olmamak icin böyle bişey yapmış olabilir.zamanında calısırken eşinin maaşına dokunmamıs sonucta.

Cok dogru tesbit...:28::28::28:

kesinlikle katiliyorum evlilikte ben olmaz biz olur benim degil bizim olur.esim bizim arabimizi benim uzerime yapti hatta haberim yoktu istemeden yapti.para mi odeyeyim yani. bence evlilikte senin evin benim evim senin paran benim param cok yanlis aile kavramini yikar.

Valla isleri yolundayken yani 3 yil evveli verdigi ev simdi parasini ver dendigi gibi esinizi tanimam ama Allah vermesin issiz kalirsa ayni teklifi size yapip hadi sen calisiyorsun ben calismiyorum arabanin parasini ver demesin aman yasatmasin bu durumu cok zor

Evet dediğiniz gibi...Hastalık meslek seçmiyor...Terzi kendi söküğünü dikemiyor çoğu zaman..Saygısızlık ta etmek istemiyorum ama yazmadan geçemeyeceğim...Nasıl ki hasta olarak doktor seçmeye,gerektiğinde doktor değiştirmeye hakkımız varsa çok şükür ki şimdi de ilk yıllar için okula göndermeden önce okul seçebiliyoruz,uygun öğretmen de seçebiliyoruz değil mi ?? ...... :55: Kusura bakmayın ben de arkadaş gibi ,bir öğretmen daha farkındalık sahibi olmalı diye düşündüğüm için azcık hayal kırıklığı yaşadım sayenizde....:59:
Mesajlarimin tamamini okumadiginiz kanaatindeyim...

Ağzım açık okudum yazılanları. Siz evli olduğunuza emin misiniz? Bu nasıl iştir anlamadım. Eşlerden biri evi satıyor diğeri alıyor, satış şartlı alış şartlı. Her iki eşde bu satıştan çıkar elde etme çabasında.
Yahu evlilikte birbirine ev satmak olur mu? Bir yaşıma daha giricem.
Yok yok, ben buna evlilik falan demem. Bu olsa olsa çıkarların birlikteliği olur.

Mesajlarimin tamamini okumamissiniz yarim yamalak yorum yazmissiniz

size ev mi sattı bu nasıl bir mantık allah aşkına
nasıl evlilik
bilemiyorum çok şaşırdım
bir de madem ev sizin satlığa çıkarın bakalım ne yapacak

Konu sahibi arkadaşım,mesajlarını okudum ve eşini sevdiğininde farkındayım.Ama anladıklarımı yazmak zorundayım.Evlisiniz ve eşinizin malları var.Ancak siz gelecek için endişe duyuyor ve yaşlılıkta bir evim olsun dedim diyorsunuz demekki eşinizin bundan sonraki hayatınızda olmaması ile ilgili korkularınız var,ona güvenmiyorsunuz.Yoksa yaşlılıkta eşiniz ölse dahi kullanacağız mallarınız olur değil mi?Eşinize gelince ;ben çalışmıyorum ve bu yüzden kendimi ezik hissediyorum bu evi senin üzerine yapayım deseydi kendisini takdir ederdim.Ancak eşiniz kendini baktırdığı yetmemiş gibi birde satışını yaptığı evle kara geçmiş.Üstelik size üzerinde şerh olan bir tapu sunmuş.Madem geleceğini düşünüyorsun hemen bir avukata git ve bu işin hukuki boyutunu öğren kendini ve çocuklarını sağlama al. Hayatımda kimseye boşan diyemedim benim haddime de düşmez ama anladığım kadarıyla zaten senin boşanmana gerek kalmayacak.Bu adam istediği şartlar oluştuğunda kendiliğinden gidecek.Dğer mallarının tapuları ne durumdadır,kimin üzerine ne yapmıştır,banka hesapları.Sonra boşanıcam deyip sana sattığı evin yarısını da alarak bir kere daha kara geçmesin.Durumuna çok üzüldüm.Bunları yaşamak kolay değil ama her evlilik güzel olacak diye bir kural yok.Bundan sonra birşeyleri düzeltmeye çalışsanız bile bu güvensizlik aranızda hep olacak. Kendini sağlama almanı öneririm, o erkek ona bişey olmaz inan ama senin çok canın yanar.Allah yardımcın olsun arkadaşım
Cok iyi niyetli ve sevgi dolu bir cevap yazmissiniz tesekkur ederim.Allah hepimizi sasirmaktan korusun. :71::71::71:

sanki eşinizde bir kararsızlık var
maddi durum iyiyken bişeyler yapmaya kalkışmış olmamış işsiz kalmış
başaramayıp işsiz kalınca da ne yaptığını bilmez hale gelmiş belliki
bir de eskiden maddi durumunuz çok iyiyse ve şimdi kötüye gidiyorsa,ve senin işn düzenli olduğundan kendini ezik filan mı hissediyor acaba
ama tüm bunlarda eşler arasında bir şeylerin alma satma davasına girmesini açıklamıyor
burada ayıp etmiş cidden

pes doğrusu!
ömrümde böyle saçmalık görmedim. evlilikte eşler arasında alacak verecek davası olmaz siz evli değilsiniz; bu evlilik değil . üstelik sizi göz göre göre kullanan bu adamla halen evlisiniz ve onun yüzünden işinizden de istifa etmişsiniz. insan eşine ev satar mı ya silkelenin ve kendinize gelin
Mesajimda belirtmistim su an calismaktayim istifa etmene gerek kalmadi ben yurt disindan geri geliyorum demisti....

sanki eşinizde bir kararsızlık var
maddi durum iyiyken bişeyler yapmaya kalkışmış olmamış işsiz kalmış
başaramayıp işsiz kalınca da ne yaptığını bilmez hale gelmiş belliki
bir de eskiden maddi durumunuz çok iyiyse ve şimdi kötüye gidiyorsa,ve senin işn düzenli olduğundan kendini ezik filan mı hissediyor acaba
ama tüm bunlarda eşler arasında bir şeylerin alma satma davasına girmesini açıklamıyor
burada ayıp etmiş cidden
Aynen tatlim bende esimle eski huzurumuzu ariyorum belkide evet dememin altinda tekrar mutlu olabilir miyiz?duygusu yatiyor.Adam parasiz kalmaktan o kadar korkuyor ki

ee sonuçta siz tüm cevapları biliyorsunuz sürekli eşinizi savunuyorsunuz niye konu açtınız yemin ederim anlamadım:26::26:

bende ozaman kendi evimi eşime satayım parasız kalmaktan bende korkan bir insanım...

Ben memur bir aileden geliyorum, eşim de ben de hep bordrolu çalıştık. Ticaret yapan bir insanın mantığından pek anlamam. Ama benim gördüğüm sizin, eşiniz yurtdışında iken istifa etmeniz için teklif ettiği evi almanız bir hata olmuş. İlk başlarda değilse bile sonradan eşiniz bunu bir güvensizlik göstergesi gibi kabul etmiş. Burada bizlere bu hareketi ne sebeplerle yaptığınızı anlatmanızın evliliğinize bir yararı yok, önemli olan eşinize anlatabilmeniz. Ama ona da anlatamadığınız belli ki, Sana onca yil fedakarlik yaptim ama sen bana 3 yil karsiliksiz bakarim demedin gibi laflar ediyor. Bence siz de eşinizin kalbini kırmışsınız.

Gözünüz yer mi, yapmalı mısınız bilememem ama, eşininizin eskisi gibi olabilmesi için belki de, evin tapusunu iade etmeniz, maaşınızı kendi maaşınız gibi değil, ailenin ihtiyaçları için kullanılacak bizim paramız gibi gördüğünüzü eşinize anlatabilmeniz gerekiyordur. Bu işler yapılırsa, senedi size nasıl iade edecek, tabi o da hassas bir şekilde halledilmesi gereken bir konu. Karı-koca arasındaki senet hukuken geçerli mi değil mi bu da araştırılabilecek bir konu, benim bir fikrim yok. Eğer geçmişte de ailesinin geçimini eşiniz sağladıysa, bunu bugün de devam ettirmek istemesi onun açısından doğal. Tabi ben bunu yapın, yapmayın diyemem ama benim aklıma gelen yegane çözüm bu, eski kocanıza kavuşabilmenizi sağlayabileceğini düşündüğüm.
Olabilir dediginiz gibi onunda kalbi KIRILMISTIR fakat geri vermeyi teklif ettim.Hayir bir sefer benden aldin diyerek gurur yapiyor.dahasi ben gercekten bir oyuna geldim ama esimin gururu kurtulsun ailesi bak karisinin parasini yiyor demesinler diye bile bile evi fazla fazla parasina aldim.Esimden tek istegim beni anlamasi belki takdir etmesi belkide vefa gostermesiydi.Belki eski huzurlu gunlerimize geri donmekti.Cunku para mutluluk icin kazanilir eger mutluluk vermiyorsa o parayi kazanmaninda anlami kalmiyor.Esime de aciyorum.O bu kadar planlar yapacak birisi degildi.Ama insanlar cig sut emmis der annem degisebiliyor.Ben esime verdigim paralarla su an en iyi bir evi satin alabilirdim.Ama issiz oldugu icin psikolojisi cok tuhaf son kelam ALLAH YARDIMCIM OLSUN AMiN

eşin senin gibi dürüst,sakin bir insan bulmuş ve kurnazlıkla,süslü laflarla seni satın almış.

senin kazancını kendinin gibi görülmesi için kendi evinizi sana satmış.

senin rahatsız olduğun extra harcamalardan da bu sonuç çıkıyor;sen benim için çalışıyorsun ve kazandığın para benim diyor.

çok kurnaz ve parayı önemseyen bir adam.

öğretmen olmakla kurnaz olunmuyor maalesef.

benim yiğenim de üniversiteyi türkiye derecesiyle kazandı,süper bir okulda okudu,şimdi bir üniv.de öğretim görevlisi.
yaşı 23 henüz.

karşısına çok kurnaz biri çıktı ve süslü laflarla,pohpohlamalarla kendine bağladı.

yiğenime sorsanız ondan iyisi yok.

daha sevgililer, çeyizlerini almak için ortak hesap açmayı teklif etmiş uyanık.

kaç yıllık doktor ve ailesinin durumu da iyi.

evlenecekleri belli bile değil,zaman ne gösterir kim bilebilir.

onurlu bir erkek taş taşır ama eşinden, sevdiğinden faydalanmaya çalışmaz mecburiyet hasıl olmadıkça.

biz de eşimiz,ailemiz için çalışıyoruz.

faiz de ayrı mevzu.

Evet Tatlim,insan huzur ariyor ve giden param olsun belki esimi mutlu edebilirim diyor ama bos bir kovayi dolduramazsiniz bazen bu soz aklima geliyor ne kadar versemde onun ic huzuru yok ve mutlu olmuyor olanda benim fedakarliklarima ragmen hala esimle yakaladigimiz ilk gunlere donemiyoruz. Cocuklarima yansitmamaya calisiyorum.

ee sonuçta siz tüm cevapları biliyorsunuz sürekli eşinizi savunuyorsunuz niye konu açtınız yemin ederim anlamadım:26::26:

Hani Bir Derdim VaR:( giris cumlesinde icinizi dokup rahatlamak isterseniz diyor ya o cinsten Canim.Zaten esim duzenli bir is kurana kadar benim durum bu evin parasini odemem bitsede esimin cocuklarimin babasi olarak kalmasi ve kurdugumuz sofrada her zaman oturup bir aile olabilmemiz icin bu fedakarliga devam benimki sadece bir dertlesme...

Arada yorumlarınızı okurdum, genel olarak mantıklı gelirdi, beğenirdim ama kendi hayatınızda neden böyle garip şeyler yaşamaya izin verdiniz anlayamadım.

terzi kendi söküğünü dikemezmiş,
ah be arkadaşım yanlış mı anladım acaba yanlış mı yazdın yaa kafam karıştı sana senin evi satmıyolar demi yoksa başkasına mı satıyorlar karmakarışık oldum + oha oldum bu ne gııı:37::37::37::37::37:

Back
X