• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin hediye ettigi ev...

Ates dustugu yeri yakarmis.Esimle bu konuyu actigimda bile tartismaya basliyoruz.O kendini savunuyor ben kendimi savunuyorum.Kelimeler yuksek sesle havada ucusuyor Sana onca yil fedakarlik yaptim ama sen bana 3 yil karsiliksiz bakarim demedin diyor.Ben zaten ondan ev falan istemedim kendi verdi ve kendisi minnet altina girmemek icin karsiligini ev vererek odedim dedi.parayi kendi teklif etti.Ben yalnizda yasasam zaten ayni masraflari yapardim.Sadece ekstra miktarlar canimi acitti.Yok sana evi satiyorum falan bunlar kalbimi kirdi ama ona anlatamiyorum.

Tabi detaylar ortaya ciktikca, olayin ne oldugu belli oluyor, disaridan yorum yapmak , hep bu yuzden sakincali geliyor bana, olmayan seyler kurup dokuyoruz bizler bir anda, karsimizdaki insanin bekledigi , birazcik destekken belki olayi tam bilmedigimizden yanlis seyler dusunup soyluyoruz..

ama sunu soyleyeyim siz bu yukarida alinti yaptiklarimi , yazmamis olsaydiniz, esiniz hakkinda baska seyler dusunuyor olacaktim, arkadaslarinda sasirmasini dogal karsilamak lazim simdi.. herkes ayni seyleri dusundu, esiniz sizi somuruyor sandim ben..

esiniz isini kaybetmenin etkisinde hala cok acik, kendine yediremiyor, sizden para istemeyi, bunun utanciyla size ,aslinda zaten sizin olan evinizi vermeyi teklif etmis, elinde olan birseyden baska zaten size ne verebilirdi?
Erkeklerde gurur, onur bazen sacmasapan seylere imza atmalarina sebep oluyor ama inanin onu oyle iyi anladim ki bunu neden teklif ettigini ve aslinda teklif ettigi seyin yanlisligina ragmen sizin bunu niye kabul ettiginizi, siz de bir nevi esinizin onurunu kurtarmissiniz, bu onun icini rahatlatmis, sizden aldigi para yasallasmis bir nevi(aslinda oyle degil elbette ama ,bunu bu sekilde gormekten baska bir caresi yoktu anlasilan) yazdiginiz seyler kendi arkadas cevremden gordugum bir olayla birden oyle cok benzestiki su anda yadirgayamiyorum..

sikmayin caninizi, sizin olani size satsin varsin:1:
yeterki onlarin gururu, onuru kurtulsun,

Son düzenleme:
Tabi detaylar ortaya ciktikca, olayin ne oldugu belli oluyor, disaridan yorum yapmak , hep bu yuzden sakincali geliyor bana, olmayan seyler kurup dokuyoruz bizler bir anda, karsimizdaki insanin bekledigi , birazcik destekken belki olayi tam bilmedigimizden yanlis seyler dusunup soyluyoruz..

ama sunu soyleyeyim siz bu yukarida alinti yaptiklarimi , yazmamis olsaydiniz, esiniz hakkinda baska seyler dusunuyor olacaktim, arkadaslarinda sasirmasini dogal karsilamak lazim simdi.. herkes ayni seyleri dusundu, esiniz sizi somuruyor sandim ben..

esiniz isini kaybetmenin etkisinde hala cok acik, kendine yediremiyor, sizden para istemeyi, bunun utanciyla size ,aslinda zaten sizin olan evinizi vermeyi teklif etmis, elinde olan birseyden baska zaten size ne verebilirdi?
Erkeklerde gurur, onur bazen sacmasapan seylere imza atmalarina sebep oluyor ama inanin onu oyle iyi anladim ki bunu neden teklif ettigini ve aslinda teklif ettigi seyin yanlisligina ragmen sizin bunu niye kabul ettiginizi, siz de bir nevi esinizin onurunu kurtarmissiniz, bu onun icini rahatlatmis, sizden aldigi para yasallasmis bir nevi(aslinda oyle degil elbette ama ,bunu bu sekilde gormekten baska bir caresi yoktu anlasilan) yazdiginiz seyler kendi arkadas cevremden gordugum bir olayla birden oyle cok benzestiki su anda yadirgayamiyorum..

BRAVO Beni anladiniz SIzi Ayakta alkislamak istiyorum:46::46::46::71::71::71:

bazen evet sevgiyle yola gelir bazen de tavır koymak gerekebilir
80 liralık evi 130 a alacağıma güzel bir ev alıp krediyle öderim...

canım her zaman doğru tespitlerin mantıklı yaklaşımlarınla beğendiğim birisin kk de ama kağıt imzalatmış yada senet sanırım konu sahibi arkadaşa garip geldi bana biraz:44:

O zaman en kısa sürede bir işe başlaması kendi kendini

iyi hissetmesini sağlar , kendince stres yapmıs anlaşılan

Kendine anca bu şekılde gelır , işsizlik pskolojısı zordur erkekler için

size direk dokunmuş ucuda ,

kadınlar her durumda mağdur olmamak için kendini kollamalı
burada yazan arkadaşlar size üzüldükleri için yazıyorlar bir anne ilk kendi çıkarlarını gözetmeliki çocuklarına faydalı olsun
bence yaptığınız anlaşmada sizin çıkarlarınıza ters düşen bir şeyler var..
eşiniz niye gurur yapıyorki bana saçma geldi yeri gelince sizde onun parası ile geçinmişsiniz oda kendi çıkarlarını ön planda tutuyor olmasın size karşı yurt dışında gözü fazla açılmış alabilir...

eşiniz olacak adam evliliğe iş anlaşması gibi bakıyor,ona göre evlilik bile iş kurumu:53:kendisini fazla kaptırmış,resmen sizi kullanıyor,ya kocanın karısına durduk yere ev satar mı yav ne bu.daha neler duyacağız:50:

resmen size normal bi müşteri gibi evi satmışşş
hemde birsürü şartla... yok kiraya vermek yok satmak yok.....
insan karısına ev satarmı yahu
onun kazandığı para nereye gidiyor peki
yani siz ona para veriyosunuz ev alıyosunuz
o ne yapıyo o parayla
kocanızsa evine bakmakla yükümlü değilmi..
çok üzgünüm ama sizi basbaya kullanıyo yani
çok şaşrıdım yaaaa
insan nası olurda karısına ev satar
bide üstüne yetmezmiş gibi maaşınızı sömürüyo

Canim esim bana "Evi aldin ve su an parasini oduyorsun tipki taksitle mantigiyla davraniyor" ama benim su asamada ev almaya niyetim yokti ki:58:

NEDEMEK suan evinin parasını ödüyorsun ..eşin seninle ticari amaçlı evlenmiş gibi dicem ama çocuklarınzda varmış baya olmuş yani..

benm babam ev alsa annemn üzerine yapcak ve annem çlşmyr . kaynpederm ev aldı kaynvalidemin üzerine yaptı .ve allah kısmet ederde bizde ev alır isek eşim sorgusuz sualsiz üzerime yapar.istersem
.ki bende çalşmıyorum... böle meselelerin konuşulması çok saçma değişik.. parasız olduğu için paranıza ihtiyacı olablir ki bunu sana evi satıyorm gibisnde yapması çek senet imzalatması gibi davranışlar çok yersiz. eşinizdir.tamam paranızın tamamını bile verirsiniz gönülden o ayrı.. ki siz öle yaptığınız zamanda eşiniz hiç böle koşula moşula evi size satma gibi işler yerine bişe sölemedn direk üzerinize yapsaydı keşke.doğru olan bu..

ki eşinize karşı gelemiyorsunz sanırım bu konuda.. iyi düşünün düşüncelerinizide karşı tarafa söleyin içinzde tutup kendinizi harap etmeyin ki aileside yanınzdaymış... ve tüm paranızı eşinize vermek yerine bi kısımını sürekli kaldırmaya çalışın çocuklarınızn geleceği için...

önceden yaptığınız bi iş bu eğer bu şekil eşinze katlanabiliyorsanız dayanın işi düzeldği zaman inşallah oda rahatlar düzelir.boşan demek bize kolay gelir ..biraz sabredin..inşallah huzurlu olursnuz zamanla.. sonuçta krediye falan girmesseniz bide bide az biraz parada biriktirirseniz çocuklarınz adına.. inceldği yerden kopacak kısmına gelidğinz zaman evliliğinizde çok zor atlatmassınz . ama inşallah tabiki olmaz öle bişey..hakınnızda hayırlısı olsun..

yanlış cümleler kurduysam kusura bakmayn bya bi karışık düşünceler ile yazdım gel gitlerim oldu..

o ne yapıyo o parayla
çok şaşrıdım yaaaa
evi kendi çalıştığım parayla alıyorsam kirayada verebilmem yeda şartlara göre satabilmem gerek çok saçma:19:

basbaya kullanılıyorsunuz,kıvırmaya gerek yok....
evlilikte ben olmaz,biz olur......
kocanızın gururu ,onu kırılmasın yeterki...siz maaşınızı verin,kocanızdan şartlı şurtlu ev satın alın..hem de kendi evinizi...hey Allah'ım........:53:

o ne yapıyo o parayla
çok şaşrıdım yaaaa
aynen katılıyorum....

Aynen duygularima tercuman oldun.Tesekkur ederim. Neden vermeyeyim ki?Maasimiz cocuklarimiz ve evliligimiz icin feda olsun.Piyasa hesabina gore emlakcilar bu fiyat uzerinden satiyorlarmis.Ben bu evin taksitlerini odedigimde ister kiraya verirmisim... ister satarmisim...ama esime verdigim bir kurustan dolayida esim bana minnet duymayacakmis zaten o evi simdi alsaymisim bu fiyata alirmisim.

ne kadarda sakinsiniz maşallah ve çok iyi niyetlisiniz çevrenizdeki herkezi herkezi bırak size o evi şimdiki emlak fiyatı ile satan eşinizi bile iyi niyetliymiş gibi anlatyorsnz hissi var cümlelerinzde... ço değişik ya.. burada okuduğum bi çok konu sebebiyle hayata bakış açım baya bi değişti..

çok değişik ilişkiler değişik istekler.Allah yardımcımız olsun..:26:

bütün yorumları okudum.bence adam gercekten minnet duymak istemedigi icin böyle bişey yapmıs.biraz "odun" tabir edilicek erkek grubuna girdigine süphe yok bugunku degeri evin budur falan demesinden hareketle bunu diyorum.ama kötü niyetli midir derseniz bence değil.cünkü zaten adam calısmıyorken hanımefendinin maaşıyla geçinilmiş bi süre daha böyle sürüp "kadın parası yiyen erkek" olmamak icin böyle bişey yapmış olabilir.zamanında calısırken eşinin maaşına dokunmamıs sonucta.

Şimdi yazacağım şeyleri belki yadırgayabilirsiniz. Öncelikle işsiz bir insanla evliliğin zor olduğunu bilirim. Çünkü benim eşim 8 yıl çalışmadı, işsizlikten değil tembellikten ama 1,5 yıl bakıcı parası vermeyelim diye ikizlerimize baktı. Eşimle evlendiğimde evim vardı ama ben eve taşınmaya karar verip tadilat yaptırana kadar eşime bir evim olduğunu söylemedim. Belki katı gelecek ama ben herkes için bir açık kapı bırakılması taraftarıyım. Eşimizde olsa kimseye yüzdeyüz güvenmemeliyiz. Yanlış anlamadıysam eşiniz evin satma ve kiralama işlerinde yetkiyi kendisinde bırakmış. Ya borçlar bittiğinde evi satarsa ne olacak. Tamam eşimiz ama bir yere kadar bence. Bu kadar iyiniyetli olmayın derim. Çünkü eşinizin kafası tam tüccar kafası.

Pardon yukarıyı okudumda siz yazınızda sadece evi bana verecek dememişmiyiniz benim kafam karıştı.

Son düzenleme:
Bir onceki cevabimda da belirttim.Bu adam boyle degildi.Maasimin bir lirasina bile dokunmazdi.Evin tum ihtiyaclarini karsilar,en iyi markalardan beni ve cocuklarini giydirirdi.Allahim bu adam neden degisti???

yanlış anlamış olablirm ama eşinizin söledğiniz gibi durumu birden bozulması ve erkek olarak sizin maaşınıza muhtaç olması çok zoruna gitmiş ve onedenle böle saçma hemde çok saçma teklif ile ve ticaret adamı olarak baya yağlı bi dille sizi ikna etmiş..ben bunu çıkardım... ve bence baya bi araştırp sorun eşinizn size anlatamadığı sorunları çok yüklü borçları olabilir..işin içinden çıkamadığı için belkide artık son yol olarak saçma sapan bişeyde bulunmuş size karşı.. aniden değişti ise eşiniz bence bilmediiğnz daha başka sorunlar var ortada ..

Back