• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin hediye ettigi ev...

Senin gibi bir insan hayatında adamın, çok şanslı

başkası olsa o senetlerle yattı yatağın altını tutuşturur onunla birlıkte:1:

Bak burdakı onca insan mantıklı bulmadı , sende kendince iyimser nedenler yaratma

boşuna .

Asıl sorun,buradaki çok kişiye ters gelen olan ne biliyormusun?Evlilik ve aile dediğimizde,bunlara yüklediğimiz anlam.Evlilik,aile olmak demek iki insanın bireyler olmaktan çıkıp ortak paydalarda buluşmalarıdır.Bu maddiyatla başlar.tüm alışkanlıklarımız,yaşadğımız ev hayatı vs devam eder.evli olmak daha çok hepimize bizi çağrıştırır.Toplum olarak evliliği böyle algılarız.Evilikte kişilerin birbirlerine nefes alma alanları bırakmaları farklı birşey, yanlış anlasılmasın.
Eşinin senden önce edindiği mal varlığı varsa ki ( bu bile olsa, yaptığı çokta olması gereken bir durum değil)belki yaptığına haklı bir taraf bulunabilir.Ama evlilik için de kimi az yada çok kazandığı çok önemli değil,kazanılan aile içindir.aileden kasıt.eş ve çocuklardır.gün olur o geçindirir,gün olur biz geçindiririz.yeterki işin içine art niyet girmesin.arkadaşlarımın dediği gibi deseki sana paraya ihtiyacımız var.zaten veriyorsun..ama sana evi satarken bile maliyetini bırakıp,bugünki değeri şu diye hesaplayıp daha yüksek meblağ ile ev satması çok ta normal gelmiyor açıkçası.(ne amaçla olursa olsun ,ister senin paranı yememek adına sana ev satsın vs) ve sende de aynı düşüncenin hakim olduğunu görüyorum."Emekli olsam ancak bir evim zorla olacak dedim"demişsin.senin ve ailenin zaten eviniz var.eşinin seninle paylaşamdığı parası var.
bu arada seni yargılamıyorum arkadaşım.çünkü insan içinde bulunduğu durum ters olsada bir şekilde onu kabuuleniyor ve bir süre sonra normalmiş gibi geliyor.mantık çerçevesine oturmaya çalışıyor.hepimiz bir şekilde evliliğimizi ve yaşamımızı devam ettirmeye çalşıyoruz işte.

Yorumunda yargilamadan tesbitler yaptigin icin tesekkur ederim.

Senin gibi bir insan hayatında adamın, çok şanslı

başkası olsa o senetlerle yattı yatağın altını tutuşturur onunla birlıkte:1:

Bak burdakı onca insan mantıklı bulmadı , sende kendince iyimser nedenler yaratma

boşuna .

Biz esimle birbirimizi cok severek evlendik.Parasiz kalma korkusu insana neler yaptiriyor.Zaten esimde olayin farkinda hadi evin parasi verildiginde bu sefer neyi bahane edecek.Evvelki mesajlarinda bahsettigin yavas yavas elini cek tavsiyesi cok akillica arkadasim.

yargılamak derken eşinizimi kastettiniz anlayamadım
eşinizin size evi yüksek fiyattan satması bana normal gelmedi açıkça ilk kez böyle birşey duydum
...

Burda yaptığın fedakarlık sende rahatsızlık oluşturmuş

açmıssın konu , ama sen razıysan bize mantıksız gelmesi sorun değil

herkez evliliğinde zamanla ne aldatmaları , ne haksızlıkları ,ne şiddeti

zamanla içinde sindirip oturtuyor, Ama zamanın telafisi yok kaybedilenlerınde

sen içinde bir yerde sindir , o zaman kendince mantıklı açıklamalar yap kendine

sindirim sisteminin bozulacağı ana kadar , çünkü aslına bakarsan sanada mantıksız gelıyor.

Ailene babana sor istersen . Takdir edilecek yönü herşeyımı kendi bilek hakkımla yaptım

demek istemen , gurulusunuz ...

eşim parasız kalsa ben ona veririm bunun için bana bir şey vermesine gerek yok ama oda ev yada arba alıcak olsa bana verir..güvenmek çok önemli evlilikte ....

yargılamak derken eşinizimi kastettiniz anlayamadım
eşinizin size evi yüksek fiyattan satması bana normal gelmedi açıkça ilk kez böyle birşey duydum
...

Benim butun bu olanlara hala katlanmami bazi arkadaslar yargilamislar.Dedigim gibi esim parasiz kalmaktan cok korkuyor.3 yil evvel bu sekilde degildi.Maasimin kurusuna dokunmazdi.Evin butun ihtiyaclarini esim karsilardi.Adam degisti.Ne yapacagimi nasil sevgiyle adami yola getirecegimi bilmiyorum...

Biri bana bu şaka desin
evlilikte alıp satma olurmu yahu eşin buna nasıl cürret etti o kelimeleri nasıl yanyana dizdide böyle bir teklifle geldi sen nasıl kabul ettinde birde senet imzaladın
böylesinide ilk defa duydum

benim mantığım bu yazılanların hiçbirini kabullenmedi
eşiniz ticari bir beyine sahip olabilir ama bunu aile kurumunun içinde uygulaması ve sizinde buna izin vermeniz şaşırtıcı
bana bu olayı bu kadar iyimser yada doğal karşılamak tuhaf geldi
sizde eğer istifa etseydiniz size bu teklifi sunduğunda
tazminatınımızı ödetecektiniz
ananom şirket gibi bişey olmuş sizin evliliğiniz
ağzım açık kaldı

Benim butun bu olanlara hala katlanmami bazi arkadaslar yargilamislar.Dedigim gibi esim parasiz kalmaktan cok korkuyor.3 yil evvel bu sekilde degildi.Maasimin kurusuna dokunmazdi.Evin butun ihtiyaclarini esim karsilardi.Adam degisti.Ne yapacagimi nasil sevgiyle adami yola getirecegimi bilmiyorum...

Eşinizi çok sevdiğiniz belli.
Hala onu savunuosunuz.
Ama bütün bunları bize anlatırken çoğunluğun bunu anormal karşılıcağını bilmeniz gerekirdi...
Yapılan yorumları yargılamak olarak değerlendiriosanız baştan açmamanız lazımdı bu konuyu...

Bir onceki cevabimda da belirttim.Bu adam boyle degildi.Maasimin bir lirasina bile dokunmazdi.Evin tum ihtiyaclarini karsilar,en iyi markalardan beni ve cocuklarini giydirirdi.Allahim bu adam neden degisti???

Canım onu en ıyı sen bilebilirsin , niye değiştiğini

çünkü sen gözlemleyebılırsın , yanında olan sensın

:71:

Sen çok cici bir insansın sen ve cocukların için en iyisi

olur umarım.

Yurt dışına gıden erkeklerde değişim normal :1:

nereye gitmişti

Bu soruyu kendisine sordunuz mu belki konuşup herşeyi halledersiniz kendi aranızda...

Ates dustugu yeri yakarmis.Esimle bu konuyu actigimda bile tartismaya basliyoruz.O kendini savunuyor ben kendimi savunuyorum.Kelimeler yuksek sesle havada ucusuyor Sana onca yil fedakarlik yaptim ama sen bana 3 yil karsiliksiz bakarim demedin diyor.Ben zaten ondan ev falan istemedim kendi verdi ve kendisi minnet altina girmemek icin karsiligini ev vererek odedim dedi.parayi kendi teklif etti.Ben yalnizda yasasam zaten ayni masraflari yapardim.Sadece ekstra miktarlar canimi acitti.Yok sana evi satiyorum falan bunlar kalbimi kirdi ama ona anlatamiyorum.

Canım onu en ıyı sen bilebilirsin , niye değiştiğini

çünkü sen gözlemleyebılırsın , yanında olan sensın

:71:

Sen çok cici bir insansın sen ve cocukların için en iyisi

olur umarım.

Yurt dışına gıden erkeklerde değişim normal :1:

nereye gitmişti

Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin.Amerika

sadece ilk mesajınızı okuyabildim arada belki benim aklıma takılan soruların cevabını vermiş olabilirsin bilemiyorum... öncelikle mesajlarından eşini çok sevdiğini anlıyorumm tabiikide çok seveceksin çünkü o senin eşin çocuklarının babası ve hayatını paylaştığın insan...
bazen hayat insanlara çok garib gelen olaylarla bizi sınıyor... işin belki hiç tahmin edemeyeceğimiz bir yönü var bilemiyorumm...bence yadırgamadan empati kurarak bakmak lazım.. eşinizle konuşmalısınız bence evlilikte senin paran benim param olmaz ben böyle huzursuz oluyorum biz hayatı paylaşmak için evlendik herkes çalışıp kazandığını ortak kasaya koyar ihtiyaçlar oradan alınır birikimse beraber yapılır, harcama yapılacaksa beraber harcanır.. yani bilrmiyorum bence böyle ama tam tersi durumlarla da karşılaşmıştımm.. arkadaşım anlatmıştı.. eşi asla eve bir ekmek yoğurt bile kendi parasından harcamazmış yaptığı masrafın yarısını gelip kızdan alırmış:53:çok şaşırmıştım ama herkesin düşüncesi farklı bilemiyorumm... size eşiniz ve çocuklarınızla mutlu sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorumm..

Back
X