• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin hediye ettigi ev...

Abartmıyorsun maalesef...
Eşin sana gelip,durumumuz kötü,sen de destek ol,birlikte aşalım deseydi kazancını seve seve verirdin herhalde.
Ama bu şekilde seni bir anlamda dolandırmış gibi olmuş.
Jest yapar gibi evi sana vereyim diyor,sonra senden kar etmeye çalışıyor,bir de üzerine kredi faizi ekliyor.Bu kadarı gerçekten fazla.
Bu arada tapuyu alabildin mi ? Yoksa borcun (!) bitince mi tapuyu üzerine geçirecek ?

Güzel arkadasım senınde sıkıntı duyduğun bir konu hakkında sana

fikrende olsan sana yardımcı olabılırsem ne mutlu bana...

Gelelim durumuna siz zaten eşinizin tüm mallarına kanunen ortaksınız

su an istemediğiniz evide almak zorunda bırakılman eşinin ard niyetliliği bence

senın hali nazırdakı naktini alabılmek ve evi sana satsa bıle ilerde bu evide sana

yar etmez bu aç gözlülükteki adam. Çok ayıp bence eşinin yaptığı ne demek ya sana

satayım ? Senin o eve verdiğin kadın olarak emeklerın var sana birde paran karsılığı

senetlı sepetlı ev satması valla eşin ahlakını ticarette kaybetmiş k bakma ama

İşinden istifa etmemektede yerden göge haklısın , evinde olsa işin olmazsa

oda cok zor sonucta evde lazım ama ihtıyaclarda karsılanmalı.

Eşini çok yadırgadım bencede kullanılıyorsunuz , hem iyi niyet olarak hemde madden

O kadar mal varlığı varken sana nıye ev hedıye etmıyorda satıyor ?

sen kimsin o evde o zaman ? Bak çk sinirlendım ya

duygusal olma arkadsım geç kocam çocuğum olayını , baksana eşin duygusal değil

tilki modunda hemde evı sana kat kat fazlasına satmıs .

Kimin malını kime satıyor ? Bence şöle okkalı tavrını koy.

Sen evim dıyorsun,kocam dıyorsun, huzur diyorsun

karsındakı vicdan demıyor, ayıp demıyor

Ailesini gözetıyor seni değil .Bu dedıklerım kışkırtma amaçlı değil ama yanlış anlamanı istemem

Ben olsam zırnık vermem , kaba adamsa kabaca sttır derım :1: töbe töbe ya

Arada yorumlarınızı okurdum, genel olarak mantıklı gelirdi, beğenirdim ama kendi hayatınızda neden böyle garip şeyler yaşamaya izin verdiniz anlayamadım.
insan evlenirken aci ve tatli gunde diye evlenmiyor mu? Canim,zaten evi gecindirmek durumum olustu cunku esim issiz kaldi .Esimde parami karsiliksiz almak durumu olusacak ve ele gune rezil olacak buna bu sekilde bir formul buldu.yani Sen evi gecindir Bende Sana evin tamamini vereyim.Karsiliksiz olmamis diye dusundu.Anlayacaginiz esim kendi arkadas ortaminda kimseden bir kurus alsa onun karsiligini verir.Bosanmaktan bahsetmiyorum ki?Yarisini alayim .Ona bakilirsa zaten benim parasini verdigim evde bosanirsam yarisi esimin olacak.Erkek icinde kadin icinde ayni.Sadece bu evi almak ani oldu ve buna kendimi alistiramadim....

Güzel arkadasım senınde sıkıntı duyduğun bir konu hakkında sana

fikrende olsan sana yardımcı olabılırsem ne mutlu bana...

Gelelim durumuna siz zaten eşinizin tüm mallarına kanunen ortaksınız

su an istemediğiniz evide almak zorunda bırakılman eşinin ard niyetliliği bence

senın hali nazırdakı naktini alabılmek ve evi sana satsa bıle ilerde bu evide sana

yar etmez bu aç gözlülükteki adam. Çok ayıp bence eşinin yaptığı ne demek ya sana

satayım ? Senin o eve verdiğin kadın olarak emeklerın var sana birde paran karsılığı

senetlı sepetlı ev satması valla eşin ahlakını ticarette kaybetmiş k bakma ama

İşinden istifa etmemektede yerden göge haklısın , evinde olsa işin olmazsa

oda cok zor sonucta evde lazım ama ihtıyaclarda karsılanmalı.

Eşini çok yadırgadım bencede kullanılıyorsunuz , hem iyi niyet olarak hemde madden

O kadar mal varlığı varken sana nıye ev hedıye etmıyorda satıyor ?

sen kimsin o evde o zaman ? Bak çk sinirlendım ya

duygusal olma arkadsım geç kocam çocuğum olayını , baksana eşin duygusal değil

tilki modunda hemde evı sana kat kat fazlasına satmıs .

Kimin malını kime satıyor ? Bence şöle okkalı tavrını koy.

Sen evim dıyorsun,kocam dıyorsun, huzur diyorsun

karsındakı vicdan demıyor, ayıp demıyor

Ailesini gözetıyor seni değil .Bu dedıklerım kışkırtma amaçlı değil ama yanlış anlamanı istemem

Ben olsam zırnık vermem , kaba adamsa kabaca sttır derım :1: töbe töbe ya

Canim,herkes bir sekilde isinden istifa edebilir.hastalik,daha iyi bir is,yurt disi,evlilik,dogu hizmeti v.s.Bastan esimin beni ikna edemediginin akabinde bana evi hediye etti.Ben o kadar mutlu oldum ki...Emekli olsam ancak bir evim zorla olacak dedim.ikna oldum.Ama esim issiz kalinca psikolojisi degisti.Verdigi ev bende istifada etmemisim bu ikisi ona batmaya basladi aslinda evi bastan istemiyorum dedim.Ama o zaman bir suru issiz koca hanimlari hic karsilik almadan yuvalarina bakiyorlar sen ev kazaniyorsun acaba kac tane kadin emeginin karsiliginda ev kazaniyor dedi...

Abartmıyorsun maalesef...
Eşin sana gelip,durumumuz kötü,sen de destek ol,birlikte aşalım deseydi kazancını seve seve verirdin herhalde.
Ama bu şekilde seni bir anlamda dolandırmış gibi olmuş.
Jest yapar gibi evi sana vereyim diyor,sonra senden kar etmeye çalışıyor,bir de üzerine kredi faizi ekliyor.Bu kadarı gerçekten fazla.
Bu arada tapuyu alabildin mi ? Yoksa borcun (!) bitince mi tapuyu üzerine geçirecek ?

Aynen duygularima tercuman oldun.Tesekkur ederim. Neden vermeyeyim ki?Maasimiz cocuklarimiz ve evliligimiz icin feda olsun.Piyasa hesabina gore emlakcilar bu fiyat uzerinden satiyorlarmis.Ben bu evin taksitlerini odedigimde ister kiraya verirmisim... ister satarmisim...ama esime verdigim bir kurustan dolayida esim bana minnet duymayacakmis zaten o evi simdi alsaymisim bu fiyata alirmisim.

Canim,herkes bir sekilde isinden istifa edebilir.hastalik,daha iyi bir is,yurt disi,evlilik,dogu hizmeti v.s.Bastan esimin beni ikna edemediginin akabinde bana evi hediye etti.Ben o kadar mutlu oldum ki...Emekli olsam ancak bir evim zorla olacak dedim.ikna oldum.Ama esim issiz kalinca psikolojisi degisti.Verdigi ev bende istifada etmemisim bu ikisi ona batmaya basladi aslinda evi bastan istemiyorum dedim.Ama o zaman bir suru issiz koca hanimlari hic karsilik almadan yuvalarina bakiyorlar sen ev kazaniyorsun acaba kac tane kadin emeginin karsiliginda ev kazaniyor dedi...

eee o zaman sorun yok.. eşinize bakmaya devam edin..üstelik zaten sizin olan evide size satmış ne güzel işte..

Eşinizin ilginç bir hediye verme şekli var.Valla ne o hediyeyi alırım ne paramı veririm.Ev zaten ikinizin ortak malı.Haa hasta olur zorda kalır evde, parada verilir ama bu eşinizin kendi çıkarını düşünmesi sadece...

Aırkadasım kocan işsiz kalsın tabıkı sen evıne bakmalısın çalışıyorsan yarın bir gün yine

işe başlar .Hayat müşterek sende olur onda olur sonucta hayat ortak.

Ama sorun benım anlamadığım verdiği ev nıye batmış ?Ne demek kaç kadın emeği karsılığında

kazanıyor demesı , erkek dışarda kadın hiç bir şey yapmasada evde çalışıyor .İş değil demek

evde yapılan işler . Emek değil mi bunlar yoksa siz sadece kendi işlerınızmı yapıp cıkıyorsunuz.

Çok ıyı nıyetlısın arkadsım , sana kocanı boşa demıyorum. Ama kim olur olsun

herkez sınırını bılmelı , arkası gelmez yoksa , sonra keşke yapmasaydım etmeseydım

dersınız .Yaşın kaç bilmem ama ben şu yaşıma geldim bazı şeyler keşke hiçççç

yapmasaydım dedım.Evin tapusunu aldıysan , bence sundun imkanları yavaş yavaş al

sana oturum ince hesaplar yapana kadar , otursun kendine iş arasın eşin ( k bakma az cok seni tahmın

edebılıyorum kızdımdan diyorum bu son cümleyı )

böyle hediye filan olmaz. Bu ne biçim koca :53:
Madem hediye verdiği evi size zorla sattı bir de üstüne çatır çatır ödemeyi yaptırıyor. Siz de ondan ve ailesinden oturdugu için kira alın. Evlilikte böyle şey mi olurmuş...

böyle hediye filan olmaz. Bu ne biçim koca :53:
Madem hediye verdiği evi size zorla sattı bir de üstüne çatır çatır ödemeyi yaptırıyor. Siz de ondan ve ailesinden oturdugu için kira alın. Evlilikte böyle şey mi olurmuş...

Dogru.
Madem bu kadar ticari kari-koca iliskileriniz, sizin kocadan da kira almak gerekiyor bu durumda. Onun kendi anlayisina gore boyle olmasi gerekiyor.

Ben de başlığı okuyunca vay be ne kocalar var dedim:53:
Ne hediyesi düpedüz 1e 5 isteyip satmış pazarlıklar bilmemneler piyasa böyle lafları karı koca değil emlakçı müşteri ilişkisi gibi :53:

pes diyorum baskada birsey demiyorum...

hayatimin anlami esim dediginiz kisiden bahsediyorsunuz dimi...

yaaaaa insanin hayat arkadasi nasil birsey yapar aklim bir turku almiyor...

kusura bakmayin ama tamam huzur...

sonucta cahil bir insan degilsiniz okumus tahsilli birisiniz,nasil boyle birseyi kabul ettiniz kimin malini kime satiyor...

hani evliliklerde hersey ortak,senin benim diye birseymi var zaten onun olan sizindir...

yazik ne hakla tum birikiminizi aliyor ve siz bunu bile bile kabul ettiniz...

cocuklariniza yazik,nasil bir baba yaaaaaa...

kusra bakmayin ama baba demeye bile dilim varmiyor...

rabbim yardimciniz olsun,size hayirli bir kapi acsin...

Asıl sorun,buradaki çok kişiye ters gelen olan ne biliyormusun?Evlilik ve aile dediğimizde,bunlara yüklediğimiz anlam.Evlilik,aile olmak demek iki insanın bireyler olmaktan çıkıp ortak paydalarda buluşmalarıdır.Bu maddiyatla başlar.tüm alışkanlıklarımız,yaşadğımız ev hayatı vs devam eder.evli olmak daha çok hepimize bizi çağrıştırır.Toplum olarak evliliği böyle algılarız.Evilikte kişilerin birbirlerine nefes alma alanları bırakmaları farklı birşey, yanlış anlasılmasın.
Eşinin senden önce edindiği mal varlığı varsa ki ( bu bile olsa, yaptığı çokta olması gereken bir durum değil)belki yaptığına haklı bir taraf bulunabilir.Ama evlilik için de kimi az yada çok kazandığı çok önemli değil,kazanılan aile içindir.aileden kasıt.eş ve çocuklardır.gün olur o geçindirir,gün olur biz geçindiririz.yeterki işin içine art niyet girmesin.arkadaşlarımın dediği gibi deseki sana paraya ihtiyacımız var.zaten veriyorsun..ama sana evi satarken bile maliyetini bırakıp,bugünki değeri şu diye hesaplayıp daha yüksek meblağ ile ev satması çok ta normal gelmiyor açıkçası.(ne amaçla olursa olsun ,ister senin paranı yememek adına sana ev satsın vs) ve sende de aynı düşüncenin hakim olduğunu görüyorum."Emekli olsam ancak bir evim zorla olacak dedim"demişsin.senin ve ailenin zaten eviniz var.eşinin seninle paylaşamdığı parası var.
bu arada seni yargılamıyorum arkadaşım.çünkü insan içinde bulunduğu durum ters olsada bir şekilde onu kabuuleniyor ve bir süre sonra normalmiş gibi geliyor.mantık çerçevesine oturmaya çalışıyor.hepimiz bir şekilde evliliğimizi ve yaşamımızı devam ettirmeye çalşıyoruz işte.

:53: böyle bi sacmalikta ilk defa duydum.
esinin annesi babasiyla oturdugunuz evi sanami satmis hemde kredi faizinide hesaplayarak :52:
böyle ince hesaplari birakip iyi kötü demese bi is bulsa, gururuda yapmaya gerek kalmaz esinin.
kira kontrati yap sende ozaman, bari onlada faizini ödersin uyanik esine:53::60:

abartmıyosunuz!
adam anasını boyayıp babasına karı diye satmış, o ev zaten sizin, kirası evin ihtiyaçları için kullanılmıyor mu?
eşler arasında borç-alacak ilişkisi olmaz ortada bir mal mülk varsa zaten herkes gelirinden yararlanır, borç varsa birlikte ödenir.
siz zaten size ait olan bir ev için borç ödüyosunuz şu anda, eşiniz de sizi aptal yerine koyup imkanlarınızı kullanıyo, kendinize gelin ve bu gidişe dur deyin...

ancak boşanma durumunda ev tamamen sizin kullanımınızda olacak değil mi..

ama zaten bir boşanma durumunda,otomatikman mallar ikiye bölünüyor..
boşanma durumunda,size düşecek olan mallar,bu evin değerinden fazla olucaktır tahminimce..
(diyorsunuz ya,üstlerinde başkaca mallar var diye,buna dayanarak söylüyorum..)

bence laf kalabalığıyla sizi mantıklı bir iş olduğuna inandırmış..
ama değil..

yani şu an halihazırda oturulmakta olan eve,normal koşullarda kira mı verecektiniz,eğer para veriyor olmasanız eşinize?
hayır..
vs vs..

o,zaten evi geçindirmekle görevli..
sizin paranız,çocuklarınız için birikse fena mı olur..
3 sene sizin paranızla geçinilmesi yetmiş de artmış bile..
buna bir son verin derim ben..

Son düzenleme:
Back
X