Eşimin gizli kredi kartı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Büyük şok olurdu

Öğretmenim. Yani düz maaşım birçok memuriyet pozisyonuna göre düşük sayılır. Buna rağmen sizin mesajınızdan sonra ufak bir hesap yaptım, cüzdanımda kredi kartı toplam limitim 40binin üstünde. İstersem bu 3 farklı kartı, 40binlik tek bir karta da dönüştürebilirim, 4er binlik 10kart da yapabilirim, sistem buna izin verir. Buradaki mesele 40bin limitim var diye 40bini kullanmamaktır.

Sadece bilgilendirme olması açısından yazmak istedim, 24bin tek kart limiti için öyle çok uçuk bir rakam değil, hele ki hanımefendinin eşinin maaşı 8,5muş.

Karıya kıza değil lakin belki ortaya çıkmasa harcayıp borca girecekti
Girebilir. Borcumuz var diyorsunuz adam çalışıyor yetmiyor belki ama siz gezmeye gidebiliyosunuz mesela. O size diyor mu hayat müşterek evlilik bu değil sen de çalış diye. Bi de size hediye almış alt tarafı gece adamı uyandıracak kadar ne var bunda. Banka göndermiştir muhtemelen onu da. Bu kadar hassassanız söyleyin size hediye almasın.

çok gereksiz tepkiler vermişsiniz bence, kredi kartı bilinçli kullanıldığında oldukça faydalıdır.
herhangi bir harcamasını görseniz sinirlenmekte haklısınız diyeceğim ama öyle bir şey de olmamış. bir de uyandırıp sorguya çekmeler falan, ben haklı göremedim sizi.

Gönderir memur musunuz da nereden bileceksiniz, bankaların herkese sunduğu hizmet farklı. Benim babam da eşim de memur bankadan kart geldiğinde bankanın verdiği limit 15.000 20.000 30.000 olabiliyor. Ve bunu babamdannda eşimden de biliyorum bunu onlar kendileri ayarlamadı kartı aldıkları sırada banka belirledi. Kendileri sonradan isterlerse bu limiti düşürebiliyorlar sanırım ama genelde limit bankanın verdiği gibi duruyor. Bana da banka öğrenciyken 400 liralık limit vermişti aidatsız kartıma, istediğim gibi yükseltemiyordum ve düşüremiyordum, çünkü banka izin vermiyordu.

Son düzenleme:
Ayrıca bankalar maaş kartı vs yenilendiğinde süresi bitince de maaş kartıyla birlikte yanında siz istemediğiniz halde kredi kartı yollayabilir kullanmak veya kullanmamak sizin insiyatifinize kalmış.

Peki ya şimid umursamamasi?

Ne yapsin peki, adam mi oldurdu haram mi yedi bu kadar tepki veriyorsunuz?? Maas hesabi olanlara banka kart veriyor limit de maas x 3 veya x4 oluyor adam da almis iste. Zaten adam yememis karttan, 1 tek alisveris hediye yapmis, size.

Kredi karti herkeste var zaten olmasi da gerek yani, ucak bileti, tatil satin alma, taksitli esya, internet alisverisi icin gerek. Soyle tepki verdiginiz icin soylememistir.

Niye adama hayati zindan ediyorsunuz? Borc varken adam karttan cekip pavyonda kariyla kizla mi yedi sanki iyice sacmalamissiniz.

Yahu ne güzel işte adam hediye almış. Sizden saklamadı tepkinizdenmiş. Ay keşke benim kocamda böyle yapsa

Neden hep memur kefil isterler düşündünüz mü? Kıyamette kopsa memur maaşını alır çünkü sizin kocanızın şirketinin olması bu garantiyi veremiyor bankalara. Bi de emin gibi geniş geniş atıp tutmak nasıl bi şey anlamadım. Herkes bilmediğinin bile uzmanı maaaşallah.
24 bin, 8500 lira maaş alan bi memur için az bu arada istese artırabilirdi limiti. Bankaların gönderdiği hazır kartlardan büyük ihtimalle. Konu sahibini daha da doldurmayın yani. İstişarelere devam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…