Eşimin giyim kuşam meselesi.Bıktım!

hangi marka kız benım kocanında ihtiyacı var birazcık

Zarayı demiş arkadaş da şu an zaten neredeyse tüm markalar indirimde, kimi %50 kimi %70 e dayandı.

Kış indirimi Aralıktan itibaren başlar her yıl zaten, ocak ortası %70 lere varır, bir sonraki sene için depo zamanıdır, ihtiyaçlarınızı ve hep giyilecek basicleri bu dönemde almanızı tavsiye ederim.

Klasik giyim tarz demedim ki, benim tarzım bu sadece. Çiçekli elbise de giyiyorum, yırtık Jean de ama tarzımı katıyorum içine. Özensiz giyim tarz değil benim için. Jean , beyaz tişört giyerim ama atıyorum kırmızı bir çanta ya da leopar desen ayakkabı ile tarzımı ortaya koyarım.

Jean kalın gösteriyor evet çünkü kalın bir kumaş. Açın bakın aynı kişilere hatta bir mankene bakın, Jean giyerken bacakları nasıl görünüyor düz kesim bir pantolonla nasıl görünüyor.

Yok siz tarafından değil, diğer arkadaşları kastettim çünkü alışveriş yapan, bir kazağa 200 tl veren hemen topa tutuluyor. Sanki herkes ucuz almak zorunda. Kaliteyi ucuza ben de almayı severim ama artık öyle kalite eskisi gibi ucuza yok pek.

Ben de seviyorum alışverişi, iyi giyinmeyi, işim gereği de gerekiyor. Bugün mesela hafif makyaj ve sade giyindim sabah gelen 80 yaşındaki müşterim "cenazen mi var çok özensizsin bugün seni hep şıkşıkırdım görmeye alıştım" dedi...Oysa hafif allık, rimelim var, saçlarım düzgün; eteğim şık hırkam ince çorabım topuklu ayakkabım var...

Benim tarzım 30-40-50 ler...kimininki değildir ama o "özen" çok ayrı bir kavram. Ben de Jean giyiyorum, ama yüksek bel giyerim altına şık bir ayakkabım var kırmızı bir babet olur, leopar topuklu botum olur, o havayı katarım. Kast ettiğim bu aslında, tarzını katmak çok farklı bir şey.

Adamın hayatında boşluk var onu alışverişle doldurmaya çalışıyor...Genelde bunu kadınlar yapar...Sonra da giyinirken kendi tarzına dönüyor...

inceledim biraz da eşimin tarzı değil
mankenler fit kaslı uzun boylu

benımki orta boylu kilolu

Bazisina gore orta gelirlilerin alisveris yapabilecehi bir yer degil malesef
Oradaki 250 tl ayakkabı size uygun gelebilir fakat 4 kisilik bir ailenin ayakkabi masrafı 1000 tl olur vede 4000 tl bile maas alsa kiraci olsa gene olmaz.
Yani size gore 10.000tl geliriniz olsa kendinizi orta seviyede goruyor olabilirsiniz
Biz memur olarak orta seviyede görüyoruz ve bj baysnin esi coktaaan butceyi yikmis.

Yoksulluk sınırının 5.500 tl civarı olduğu ülkemizde 10.000 tl ancak ortalama görülebilir..

Ayy ayni beni yazmissiniz bende oyle ihtiyacim olsun olmasin aliyorum fakat hep ayni seyleri giyiyorum daha etiketli duruyolar dolabimba.
Takinti gibi bisey bence kirmadan konusmaya çalışın.

eveeet, iste gonlume gore bi hatun. oyle bir dunya ki artik, bakimsizligin adi dogallik olmus. ozensizligin (bana gore birazda cimriligin) adi rahatlik olmus. ‘insanlar icin mi yasiyoruz!’ kilifi altinda ozenen, giyinmeyi seven, sikir sikir olmaktan buyuk keyif alan insanlari resmen yerle bir ediyorlar.

yanlis anlasilmasin herkes kendi bilir, istedigi sekilde gorunebilir. zerre ilgilendirmez beni. ama avrupanin gobeginde yasiyor ve calisiyorum, memleketi gectim, su ulkede (guya modern ya hani) bile topuklu ayakkabilar, fonlu saclar, makyajlar, oyyyyle tuhaf tepkiler topluyor ki. is hayatinda bu konuda ciddi sikintilar cektim. israrla gram degismedim, hatta kendime ozenmem daha da artti diyebilirim.

cevrenize bolca ilham vermeye devam etmenizi dilerim:))

Sizin konunuzu hatırlıyorum kadın yöneticiniz kıyafetinizi eleştirmişti değil mi?

Ben de çok sık karşılaştım ama kendimi değiştirmedim artık bıktılar söylemekten herkes kabullendi:) Kendim için yapıyorum çünkü, kimse için değil. Her gün topuklu ayakkabı giyiyorum, şıklık için, boy uzatmak için değil, boyum 1.75 ama hala ülkede topuklu ayakkabı sadece boy uzatmak için giyilir gibi bir imaj var. Kalem eteği babetle mi giyeyim, tabi ki topuklu ayakkabı giyeceğim.

Kadınların pek ilham alası yok, ama erkek çalışma arkadaşlarımdan çok takdir topluyorum, içimizi açıyorsun diyorlar, siyah giydiğimde karalara bürünmüşsün eski renklerine dön diyorlar. Pembe, pudra, mint, saks, kırmızı...Renklerden korkmuyorum artık ve kullanıyorum. Ama dengeli kullanarak, uygun kombinle. Kırmızı gömleğimi koyu haki pantolonumla giyerim ve hem şık hem ciddi olurum.

Neyse susayım ben, tanıştığımıza memnun oldum tekrar :)

Ben alıp alıp koleksiyon yapan biri olduğum için eşine kızamadım. Hatta ben de lazım olanı değil, beğendiğimi alırım. Utandım şu an :))) :)))

uzun zamandır çalışmıyorum ama giyime kuşama çok önem veririm .kendimi bakımlı şık olunca iyi hissediyorum çünkü.indirim takip ederim ama marka alırım hep .ıvır zıvır giyim takı saat almam pazara bile gitsem ustumdekilerle oradan avm ye ya da yemeğe gidecek kadar şıkım dır ben de tuhafım sanırım ortalama türk kadını değilim .markete tektaş beştaş saat takmadan gitmem

evimin yakınındaki avm de artık bazı avmlerde ust katlarda ama kalite sıfır o konuda hemfikirim

Eşin benim ikizim ben de kovayım. Ve tam eşin gibiyim. Evi marka ve günlük hayatta az giyeceğim kıyafet ayakkabı çantalarla doldururum. Bir ayakkabı modelini beğendiysem farklı renklerinin hepsini alırım. Ama ne olur biliyor musun? Hiçbirini giymem aynı şeyleri giyer çıkarım. Artık eskisi kadar alışveriş yapmıyorum. Çünkü artık her şey çok pahalı. Eskiden aldığım hala etiketi üzerinde kıyafetlerimi giyiyorum. Ama inan eskisi kadar alım gücüm olsa yine almaya başlarım. Bu huy huy…

Savurgan bir kocanız var.benim sevgilim de öyle.götüne giyecek donu yok, o marka senin, bu marka benim gezip duruyor.eline para geçmeyegörsün o gün içinde biter.dediğiniz gibi aynı ürünü bile gider alır, alacak ye lni birşey bulamazsa.gören de zengin sanacak ? Evlensek falan kira, fatura ödeyecek parası yok kilık, kıyafet o biçim.eee madem o kadar kalite düşünü beyefediler ona göre kazansınlar paralarını.çözümüm yok.dertleşmek amaçlı yazdim.

Bu konu nasıl hortladı bilmiyorum yıllar evvel açmıştım
Bosanali epey oldu. Artık parasını nereye harcıyor hiç ilgilenmiyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…