- 29 Eylül 2018
- 498
- 878
- 23
- 37
- Konu Sahibi sufisentir
-
Ben de ilk okuduğumda kendimi pek bi fakir hissettim ne yalan söyleyeyim:)Kusura bakmayın ama mesajınız ve üslubunuz çok irite edici. Gizli, alttan alta bir aşağılama, küçümseme. Size göre orta standart bir markadır ama konu sahibine göre ortalama değildir. Belkide konu sahibinin sizin kadar parası yoktur.
Dikkat ettim de bütün yorumlarınız da bu üslup var maalesef. Üzüldüm adınıza.
KovaEsiniz hangi burç :)
Markayla alakalı genel algıya kişisel algıya çevirmek bence saçma. Sana göre iyi marka bana göre kötü marka diye bişey yoktur. İyi markalar orta markalar ve kötü markalar standarttır. Kişi kendi içinde bu marka bana göre yada benim bütçeme göre en iyi marka diyebilir ama genel algıya göre konuşacaksak bahsi geçen marka orta standart markadır ve bunun aldında kimseyi küçümseme aranmamalıdır. Sizin tüm mesajlarınızı inceleyecek vaktim olsa bende mutlaka sizin için üzülecek bişeyler bulurdum ama malesef okadar geniş vaktim yok. Sizde lütfen benim için üzmeyin kendinizi.Kusura bakmayın ama mesajınız ve üslubunuz çok irite edici. Gizli, alttan alta bir aşağılama, küçümseme. Size göre orta standart bir markadır ama konu sahibine göre ortalama değildir. Belkide konu sahibinin sizin kadar parası yoktur.
Dikkat ettim de bütün yorumlarınız da bu üslup var maalesef. Üzüldüm adınıza.
Koton belki orta mağaza olabilir ama lcw ve defacto bildiğiniz kötü markadadır. Avmlerdeki mağaza yerleşiminin neye göre olduğunu araştırmanızı öneririm. Lcw en alt katta olmadığı hiçbir avm görmedim mesela..damat tween ortalama mağaza mı Allah aşkına sizin paranız bol galiba... ortalama mağaza lcw defacto koton oluyor.
Bunlarda avm markaları olduğuna göre onlar üst standart markaysa tabiki damat orta standart kalıyor. Herkes buna dikkat etmiş,asıl mesela adamın giymemesiydi :)Orta zara mango tarzı benim bildiğim.Lux olarak pradaları chanelleri dusunursek haklısınız evet.
Merhaba hanımlar
Benim derdim esimin ayakkabi ve kıyafet sorunu.
Şimdi kısaca anlatamaya çalışayım.
Eşim uygun markaların ürünlerini beğenmiyor kesimleri güzel değil diyor kumaşı kötü diyor vs.
Gidip genelde damat tween mağazasından alıyor kıyafetlerini.
Ayakkabıda da öyle hotic,tergan,tanca vs.hep pahalı deri ayakkabılar alır.
Inanın artık evde ayakkabı koyacak yer yok tüm vestiyer dolu.
Mesela aynı ayakkabının 3 rengi de var.
Aynı ceketin 3 rengi de var vs.
Şimdi benim derdim şu aldıklarını giymiyor.
Yanı şöyle bi düğünde ne bileyim önemli bi yere giderken yılda 3 4 kez ancak giyiyor aldıklarını.
2 3 tane ucuz spor ayakkabı ucuz pantolon ve hırkası vs. var sürekli onları giyiyor.
Ama ayakkabı parçalanacak hala giyiyor mesela.
Neden diye sorduğumda ise yeni şeyleri ise giderken giyip mahvedemezmis yazık olurmuş.
Isı de masa başı inşaatta falan çalışmıyor yani.
Dolapta neredeyse 10 15 çift yepyeni ayakkabı duruyor.
Haliyle eskimiyor ayakkabi ve kıyafetler.
Ama beyfendi yine her sene yeni şeyler almak istiyor yeni sezon ürünlerinde oluyor hep gözü.
Sinirimi zıplatan ise şu gerçekten ihtiyacı olan şeyi almıyor.
Diyorum ki bak spor ayakkabıya ihtiyacın var alalım o gidip kundura alıyor ve giymiyor tabi ki çünkü rahat değilmiş.
E peki neden aldin o zaman beğenmişmiş!
Haftasonu hep eşofman tarzı giyiyor diyorum ki bak böyle rahat ediyorsun gel eşofman alalım sana o gidip klasik ceket alıyor veya daha klasik pantolonlar alıyor ve tabi ki dolap bekliyor bunlar.
Ben adamı sürekli eski püskü saçma sapan kıyafetlerle görüyorum.
Ama dolabı zengin iş adamının dolabı gibi adeta.
Bir de diyeceksiniz ki çok mu zenginsinizde alıyor hayır değiliz orta halli bi aileyiz.
Ama mesela taksitle bolduruyor bir şeyden kısıyor ne yapıp edip onu alıyor.
Bu adamın giymediği kıyafetlere ve ayakkabılara para ödemekten biktim artık bütçemi ayirayim diyorum dimdizlak kalsın öyle.
Onun maaşı büyük oranda ev kredisine gidiyor benim maaşla ev dönüyor sayılır.
Cidden parayı çok güzel sıvıyor israf ediyor biktim artık kızlar.
Siz olsanız ne yapardınız haksız mıyım?
Ha bu arada ben de arada pahalı şeyler alırım evet ama ben aldığım şeyi yirtilana kadar giyerim harcadığım paranın hakkını veririm yani.
İhtiyacım olmayan şeyi almam.
Esas sinir olduğum mesele bu.
Çok da ortalama bi mağaza değil bana göre.
Indirim zamanında vs.evet biraz ortalamaya yaklaşıyor diyebiliriz.
Hayır aksine esimin babasının durumu gayet iyiymiş son çocuk zaten her istediği alınmış yapılmış bi insan.
Markayla alakalı genel algıya kişisel algıya çevirmek bence saçma. Sana göre iyi marka bana göre kötü marka diye bişey yoktur. İyi markalar orta markalar ve kötü markalar standarttır. Kişi kendi içinde bu marka bana göre yada benim bütçeme göre en iyi marka diyebilir ama genel algıya göre konuşacaksak bahsi geçen marka orta standart markadır ve bunun aldında kimseyi küçümseme aranmamalıdır. Sizin tüm mesajlarınızı inceleyecek vaktim olsa bende mutlaka sizin için üzülecek bişeyler bulurdum ama malesef okadar geniş vaktim yok. Sizde lütfen benim için üzmeyin kendinizi
Bunlarda avm markaları olduğuna göre onlar üst standart markaysa tabiki damat orta standart kalıyor. Herkes buna dikkat etmiş,asıl mesela adamın giymemesiydi :)
Egonuzun bulunduğu yüksekliği anlamak için tüm mesajlarınızı incelemeye gerek yok zaten. Benim mesajlarımı inceleyecek vaktiniz yok ama herkese cevap vermeye vaktiniz var, maşallah. Üşenmeyin inceleyin lütfen tüm mesajlarımı. Zaten vakti olmayan size göre çok az mesajım var, merak etmeyin.
Keşke siz de asıl meseleye yorum yapsaydınız!
Ben de aynı sizin gibi büyüdüm hep özenirdim güzel giyinen çocuklara.Ben işe girene kadar 10 yaşımdan 23 e kadar yani hep başkalarının kıyafetini giyerdim. İşe başladım, uygun fiyatlı Koton vs alıyordum, güzel olanları kıyamazdım bazen saklardım...Sonra kilo aldım vücudum oturdu hiç giyemedim:) Şimdi ne alsam giyiyorum pahalı da alıyorum ucuz da, Koton da alıyorum, Beymen de, Max Azria da...
Eşiniz belki böyle bir dönemden geçiyordur. Beğendiği kıyafetlere "sahip olabilme" duygusunu tatmin ediyordur. Bir de smokin falan değilse ceketi işyerine giyebilir bence. Masa başı işte zaten şık olması gerekmiyor mu?
Ben de aynı sizin gibi büyüdüm hep özenirdim güzel giyinen çocuklara.
Aslında benim ondan daha çok almam lazım :)
Işte is yerinde sık olsun istiyorum ben de ama o önemsemiyor gerek yok diyor.
Benim bi tane iş arkadaşım var sizin eşiniz gibi.. Kadın sürekli alışveriş yapıyo.. İşyerine sürekli kargo falan geliyo ama aldıklarını bi kere bile giymiyo.. Pahalı parfümler alıyo, söylemesi ayıp bi kere bile ter kokusundan öteye gittiğini görmedim.. Sürekli eski püskü tüylenmiş kazaklarla işe geliyo, modası geçmiş oantolonlarla takılıyo 100 yıllık falandır heralde.. aldıkların nerde diyoruz evde diyo niye giymiyosun diyoruz, aman zaten işe geliyorum eve gidiyorum giyip eskitmek istemiyorum diyo.. Haftasonu da evden dışarı çıkmayan birisi eminim yine giymiyo.. Yani bu huy bence istifçilik hastalığı gibi bişey.. Bence çözüm olarak eski bulduğunuz kıyafet ve ayakkabılarını bi ihtiyaç sahibine verin veya atın.. Biraz bağırış çağırış olur ama bence sonra aklı başına gelirMerhaba hanımlar
Benim derdim esimin ayakkabi ve kıyafet sorunu.
Şimdi kısaca anlatamaya çalışayım.
Eşim uygun markaların ürünlerini beğenmiyor kesimleri güzel değil diyor kumaşı kötü diyor vs.
Gidip genelde damat tween mağazasından alıyor kıyafetlerini.
Ayakkabıda da öyle hotic,tergan,tanca vs.hep pahalı deri ayakkabılar alır.
Inanın artık evde ayakkabı koyacak yer yok tüm vestiyer dolu.
Mesela aynı ayakkabının 3 rengi de var.
Aynı ceketin 3 rengi de var vs.
Şimdi benim derdim şu aldıklarını giymiyor.
Yanı şöyle bi düğünde ne bileyim önemli bi yere giderken yılda 3 4 kez ancak giyiyor aldıklarını.
2 3 tane ucuz spor ayakkabı ucuz pantolon ve hırkası vs. var sürekli onları giyiyor.
Ama ayakkabı parçalanacak hala giyiyor mesela.
Neden diye sorduğumda ise yeni şeyleri ise giderken giyip mahvedemezmis yazık olurmuş.
Isı de masa başı inşaatta falan çalışmıyor yani.
Dolapta neredeyse 10 15 çift yepyeni ayakkabı duruyor.
Haliyle eskimiyor ayakkabi ve kıyafetler.
Ama beyfendi yine her sene yeni şeyler almak istiyor yeni sezon ürünlerinde oluyor hep gözü.
Sinirimi zıplatan ise şu gerçekten ihtiyacı olan şeyi almıyor.
Diyorum ki bak spor ayakkabıya ihtiyacın var alalım o gidip kundura alıyor ve giymiyor tabi ki çünkü rahat değilmiş.
E peki neden aldin o zaman beğenmişmiş!
Haftasonu hep eşofman tarzı giyiyor diyorum ki bak böyle rahat ediyorsun gel eşofman alalım sana o gidip klasik ceket alıyor veya daha klasik pantolonlar alıyor ve tabi ki dolap bekliyor bunlar.
Ben adamı sürekli eski püskü saçma sapan kıyafetlerle görüyorum.
Ama dolabı zengin iş adamının dolabı gibi adeta.
Bir de diyeceksiniz ki çok mu zenginsinizde alıyor hayır değiliz orta halli bi aileyiz.
Ama mesela taksitle bolduruyor bir şeyden kısıyor ne yapıp edip onu alıyor.
Bu adamın giymediği kıyafetlere ve ayakkabılara para ödemekten biktim artık bütçemi ayirayim diyorum dimdizlak kalsın öyle.
Onun maaşı büyük oranda ev kredisine gidiyor benim maaşla ev dönüyor sayılır.
Cidden parayı çok güzel sıvıyor israf ediyor biktim artık kızlar.
Siz olsanız ne yapardınız haksız mıyım?
Ha bu arada ben de arada pahalı şeyler alırım evet ama ben aldığım şeyi yirtilana kadar giyerim harcadığım paranın hakkını veririm yani.
İhtiyacım olmayan şeyi almam.
Esas sinir olduğum mesele bu.
Benim eşimde de marka takıntısı var.. ben nerden olsa giyinirim ama adam boxera 50 tl veriyorgeçen sene bir deri cekete 300 tl verdi aslında sezon sonunu bekleseler daha uygun olacak ama benim eşim asla beklemez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?