- 26 Mayıs 2018
- 8.188
- 38.690
- 51
- Konu Sahibi ayyuzlum01
Siz sanırım Singapur'daydınız orayı hiç görmediğim için bilemem elbette ama ben ülkemizde çok kaliteli bir kaç yer hariç lokantalarda hijyene, hijyeni geçtim temizliğe dikkat edildiğini hiç zannetmiyorum.Ben maddi acidan butcenizde cok sorun yaratmiyorsa bile saglik acisindan surekli baklava almasini falan istemezdim. Ayda bir neyse de birkac gunde bir cok fazla benim icin. Bunu acikca esinizle konusabilmelisiniz diye dusunuyorum, ben olsam ikinci baklava kutusunu aldiginda konusurdum.
Disaridan yemek soylemek ile ilgili birkac yorum okudum ama virus mide asidinde canli kalmiyor. Disaridan gelen yiyecegi kutusundan cikartip tabaga alip, ellerinizi guzelce yikayip yemenin bir sakincasi yok. Kimsenin yemek yerken yemege dokundugu eliyle burnuna falan dokunmadigini varsayiyorum :) Asya ulkelerinin cogunda, benim yasadigim ulke dahil, evde yemek yapma kulturu yok. Bazi evlerde mutfak bile yok. Ev yemegi satan yanyana minik restaurantlardan olusan, saglikli ve inanilmaz uygun fiyatli olan yemek yerleri var. Lokal insanlar oradan yiyor. O sebeple 1 hazirana kadar hepimiz evdeyiz ama onlar calisiyor, insanlar da hala gidip yemek aliyorlar her gun. Benim kocam asya yemeklerini sevmedigi icin biz hep evde yemek yapiyoruz ama maddi olarak kesinlikle zarardayiz cunku marketler cok daha pahali:)
Geçen yıl Hürriyet gazetesinde bu konuyla ilgili bir yazı dizisi okumuştum, o janjanlı-markalı işletmelerin mutfaklarıyla ilgili birinci ağızdan anlatılanlar beni benden almıştı.
Yani corona virüsü midede yaşamasa da, sipariş yemekle bulaşma riski düşük olsa da dışardan yemek bana göre sağlıklı ve hijyenik değil.
Bir de mutfağında tencere kaynamayan ev hiç bana göre değil.
Evde yemek yapmak maliyetli mi?
O konuda kısmen haklısınız hele ki dengeli ve çeşitli besleneyim derseniz.
Yoksa hamburger zincirlerinden, bazı döner ve lahmacun markalarından sipariş vermek çok da pahalı değil.