Esimin gida harcamalari

Ben maddi acidan butcenizde cok sorun yaratmiyorsa bile saglik acisindan surekli baklava almasini falan istemezdim. Ayda bir neyse de birkac gunde bir cok fazla benim icin. Bunu acikca esinizle konusabilmelisiniz diye dusunuyorum, ben olsam ikinci baklava kutusunu aldiginda konusurdum.

Disaridan yemek soylemek ile ilgili birkac yorum okudum ama virus mide asidinde canli kalmiyor. Disaridan gelen yiyecegi kutusundan cikartip tabaga alip, ellerinizi guzelce yikayip yemenin bir sakincasi yok. Kimsenin yemek yerken yemege dokundugu eliyle burnuna falan dokunmadigini varsayiyorum :) Asya ulkelerinin cogunda, benim yasadigim ulke dahil, evde yemek yapma kulturu yok. Bazi evlerde mutfak bile yok. Ev yemegi satan yanyana minik restaurantlardan olusan, saglikli ve inanilmaz uygun fiyatli olan yemek yerleri var. Lokal insanlar oradan yiyor. O sebeple 1 hazirana kadar hepimiz evdeyiz ama onlar calisiyor, insanlar da hala gidip yemek aliyorlar her gun. Benim kocam asya yemeklerini sevmedigi icin biz hep evde yemek yapiyoruz ama maddi olarak kesinlikle zarardayiz cunku marketler cok daha pahali:)
Siz sanırım Singapur'daydınız orayı hiç görmediğim için bilemem elbette ama ben ülkemizde çok kaliteli bir kaç yer hariç lokantalarda hijyene, hijyeni geçtim temizliğe dikkat edildiğini hiç zannetmiyorum.
Geçen yıl Hürriyet gazetesinde bu konuyla ilgili bir yazı dizisi okumuştum, o janjanlı-markalı işletmelerin mutfaklarıyla ilgili birinci ağızdan anlatılanlar beni benden almıştı.
Yani corona virüsü midede yaşamasa da, sipariş yemekle bulaşma riski düşük olsa da dışardan yemek bana göre sağlıklı ve hijyenik değil.
Bir de mutfağında tencere kaynamayan ev hiç bana göre değil.
Evde yemek yapmak maliyetli mi?
O konuda kısmen haklısınız hele ki dengeli ve çeşitli besleneyim derseniz.
Yoksa hamburger zincirlerinden, bazı döner ve lahmacun markalarından sipariş vermek çok da pahalı değil.

İyi aksamlar. Eşim bana göre fazlaca harcama yapıyor. Özellikle hazır gıdalara bayılır. Evde komposto şu bu içecek var. Gider hazır içecek alır. Gecen degsiik bi icecek almis hic icemedik ici bildigin glikoz surubu ve boya yazıyor üstünde.
Şimdi ramazan ayındayız diye ilk gün tatlı baklava almış 70 liraya o bitti bugün yine almış. Birlikte yeriz dedim diyor.
Yine geçen yemek yapma sipariş veriyim dedi 150 tllklahmacun kebap vs aldık. Bıkac gün sonra yine sipariş verelim der. Ben onun canı istemiştir diye bsy demiyorum.
Bir de evde iki kişiyiz.4 kişilik aile kadsr gıda harcaması yapıyoruz. Ben eve sebze meyve et almayalım demiyorum ama eşim hazır şeylere düşkün
Esimin kilosu fazla 86 kilo benim de boyuma göre fazla kilom 65.
sağlıksız geliyor bunlar ve maddi olarak bana göre fazlaca.
Aynı benım esim eli hıc bis geldıgını girmedim ben de cok yakınıyordum baktım bazılarının esi ekmek almaya laf ediyor saldım sizde salın

Ayni benim eşim.

1 keresinde dışarı çıkıyordu. Çilek alir mısın dedim.
Olur alırım dedi.

Gitmiş 1 kasa çilek almış gelmis.

1 kasa çilek. Şaka değil.

Çilek yemekten çileğe dönmüştüm.

Adamın kafasına vura vura sipariş veriyorum.

3_4 tane kabak al diyorum. 6 7 tane alıp geliyor.

Brokoli al dedim. Yani yiyecek olduğum 2 çatal brokoli. Bunu biliyisun be adam. Gitmiş 50 liraya brokoli almış. 1 canta dolu dolu.

Öğrendim artik. Miktarı kesin ve net olarak belirtmezsem kapıya tırla getiriyor.

Fazla alırsan boşanırım demek de işe yarıyor.

Dışardan yemek yemek kadar sağliksiz birsey yok bana kalırsa. Kimbilir ne etleri ne yağları kullanıyorlar. Ev yapımı meyvesuyu hastasiyim. Asitli içecek ne ben ne ailem içer. Çocuğum tadını bile bilmez. Hastalıklara gebe demek sık dışardan yemek yiyen kişi demek.. uyarmalı konuşmalisiniz.

Ay bacım seni çok iyi anlıyorum. Gitmiş bugün um kurabiyesi almış gelmiş sevmezsin ki dedim olsun bi tane yerim diyor. Bir tane yemek için koca paket mi alınır. Ben artık cipsten soğudum deyip 4 paket cips alır. Bunlar en küçüğü. Zannetmeyin ki obur bi adam yoo kuş kdar yer ama saçma sapan şeyler alır. Ha bir de azıcık üşüse üstünü giymek yerine elektrik sobasını yarınlar yokmuş gibi yakar.
Cocuklugunda mahrumiyet yasayanlar boyle yapar genelde,kimi ayni duruma dusmekten olesiye korkar,birikim yapar,kimi de o zaman yiyemedim simdi yiyeyim der,ipin ucunu kacirir.

Annem hep der giyiminden kes boğazından kesme ☺️ Ama dediğiniz gibi dışarıya eğilim iyi değil evde yapılan hiçbirseyin yeri dışardan gelenle doldurulamaz .. bence hazır şeylere karşı siz tutumlu olun özellikle zararlı içeçeklere ..

Eşinin aldığı baklavaya söylenen ilk kadınsınız diyecem de değilsinizdir herhalde. Bazı insanlar kendini şımartmayı sevmiyor nedense. Eski insanlar yapardı bunu genelde “ne dondurması çocuğum evde karpuz var” 😂
Bunu ben yapıyorum eşime.

Ne kolası saçmalama. Ben meyvesuyu yaptım ondan içersin 🤣🤣🤣

Yapma bunu yapmaaa, bunu anneler yapar. Adamın kafa karışmasın 😂

Bu arada konuda kocası kola sevmeyen tek kadın benim sanırım 😬
Onun kafası zaten karışık.
Inanmayacaksin ama
Çok sevdiğinden içmiyor.

Doymama korkusu ile midesini şişiriyor.

Mesela beyefendinin doydum diye sofradan kalktığını görmedim hic
Yemek bitti diye kalkıyor.

Seviyor icmeyi ama asıl amacı tokluk hissini patlama noktasında hissetmek.

Ben evliliğimin ilk 1 buçuk senesi aç gezdim. Ne kadar yaparsam yapayım adam hepsini yiyordu.
Ben yetiştirip yiyemiyordum.

Gözü dönüyordu resmen. Afrikadan fırlamış gibiydi her öğün. Çıldırıyordu.

Ne çektim ben ondan bilsen. Benim asabımı bozdu bu yeme hastalığı yüzünden.

Sonrasında ayakkabi bağlayamama, merdiven çıkamama noktasına gelince durdu.

Şimdi nispeten daha iyi.

En azından ben de doyabiliyorum 😊

Bunu ben yapıyorum eşime.

Ne kolası saçmalama. Ben meyvesuyu yaptım ondan içersin 🤣🤣🤣
Yapma bunu yapmaaa, bunu anneler yapar. Adamın kafa karışmasın 😂

Bu arada konuda kocası kola sevmeyen tek kadın benim sanırım 😬
Off aynı cümleyi kurdum bugün hem de daha kırsalını. Bu yemekle kola içilmez ayran yaptım onu iç 😂
Ben de nefret ediyorum ebeveyni gibi davranmaktan ama su yerine kola içtiği zaman bir yerde müdahale etme ihtiyacı hissediyor insan. Ne mutlu sana KudrAlobar 😂

Onun kafası zaten karışık.
Inanmayacaksin ama
Çok sevdiğinden içmiyor.

Doymama korkusu ile midesini şişiriyor.

Mesela beyefendinin doydum diye sofradan kalktığını görmedim hic
Yemek bitti diye kalkıyor.

Seviyor icmeyi ama asıl amacı tokluk hissini patlama noktasında hissetmek.

Ben evliliğimin ilk 1 buçuk senesi aç gezdim. Ne kadar yaparsam yapayım adam hepsini yiyordu.
Ben yetiştirip yiyemiyordum.

Gözü dönüyordu resmen. Afrikadan fırlamış gibiydi her öğün. Çıldırıyordu.

Ne çektim ben ondan bilsen. Benim asabımı bozdu bu yeme hastalığı yüzünden.

Sonrasında ayakkabi bağlayamama, merdiven çıkamama noktasına gelince durdu.

Şimdi nispeten daha iyi.

En azından ben de doyabiliyorum 😊

Oyy ciddi mevzuymuş ama bu. Tedavi falan aldı mı?

Ben de tam tersi, yemek yemekten nefret ederim. Mecbur olduğum için ve idare edecek kadar yerim sadece. Yemek seçmem, önüme ne konsa yerim ama yaklaşık 1 yaşında bebek porsiyonu kadar. İki uç noktayız eşinle 😂

Ay lahmacunu nasıl yaptınız, son zamanda canım istiyor ama dışardan yemek söylemek bile tedirgin ediyor. İnternette bir çok tarif var ama denenmiş tarif herzaman makbuldür.
Sana bu tarifimi vericem yıllarca yapıyorum net

5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Çeyrek yaş maya
Tuz
Su

Unu öncelikle deriN bir kaba boşalt ortasını ac mayayi ufak ufak ekle üzerine tuz sıvı yağ bir çay bardağı su ekle hafif bayati eriterek karıştır elinle sonra yavaş yavaş suyunu ekle çok sert olmasın hamurun çok yumuşakta kulak memesinden biraz sert olmalı çünkü lahmacun hamuru poğaça gibi olmamalı

Fırında yapma kurutuyor varsa elektirikli tavada yoksa eğer beb hep böyle yapıyorum ocagi orta ateşte aç varsa sık kullandığın bir tavada yap lahmacunlari tavaya koy kapağını kapat orta ateşte pişir

Asla bir önceden hamur açıp bekletme yumuşak olur şekilsiz olur bi lahmacun pistimi tavanı köşeye al diğerini aç tavana koy

Off aynı cümleyi kurdum bugün hem de daha kırsalını. Bu yemekle kola içilmez ayran yaptım onu iç 😂
Ben de nefret ediyorum ebeveyni gibi davranmaktan ama su yerine kola içtiği zaman bir yerde müdahale etme ihtiyacı hissediyor insan. Ne mutlu sana KudrAlobar 😂

Benimki kola mı meyve suyu mu diye sorsan ayran yok mu diyen bi tip. Koy önüne haşlama sebzeyi bayıla bayıla yer, içli köfteye burun kıvırır. Değişik adam.

X