kardeşim kimse kmsenin düşüncesine uymaya bilir tabi haklısın sadce yorum istedi ve paylaştık .. ve hiç kimse bu dünyada dert çekmedn sınav yemeden kötüyle karşılaşmadan göçüp gitmiyor . ya ailesinden darbe yiyo ya ewladında ya eşinden ya eşinin ailesinden yada yakınlarından ... rabbimin bize yakıştırdığı sınavları yargılamak haddimize değil .. şimdi çok iii bi aileden kötü ewlat çıkmıo mu yada kötü aileden ii ewlat çıkmıo muki siz böle bi ailede çocuk büyütülürmü die sorguluyorsun.. kocası ve ailesi iyi olsaydı belki ewladında çekicekti rabbim mutlaka bi sınav verioki dio bakalım bana el açacaklar mı benm verdiğim sabrı kullanıp bana yöneleceklermi benm secdeme gelecekler mi die . derbeder arkadaş düşündüğümden de maneviyatlı olduğu için benm ne demek istediğimi çok iyi anladı.. ve o kendine yakışanı yapacak biliyorum.. hepimiz anne baba ewladıyız. ama anne baba ewladında önce biz rabbimin kuluyuz.. ondan gelecek şerde bize yakştrdığı sınavda hamolsun çok şükür.. inşallah onun gücüyle hepsini atlatıcaz.Saygı duyuyorum ama bir kadın bu konuyu okuyup nasıl sabret boşanma diyebiliyor hayret ettim doğrusu. Kadını aile boyu dövmedikleri kalmis evdeki küçük çocuk bile karnına tekme atıyormuş hamileyken o derece yani. Kendi çocuğu nasıl bir ortamda büyüyecek farkındamısınız? Bende arkadaşımıza boşan demedim direk ama ayrı eve çıkma durumu yoksa barışmasın. Günah ya oda anne baba evladı. Sizin evladınız yaşasa bunları otur kızım evinde mi diyeceksiniz?
kardeşim kimse kmsenin düşüncesine uymaya bilir tabi haklısın sadce yorum istedi ve paylaştık .. ve hiç kimse bu dünyada dert çekmedn sınav yemeden kötüyle karşılaşmadan göçüp gitmiyor . ya ailesinden darbe yiyo ya ewladında ya eşinden ya eşinin ailesinden yada yakınlarından ... rabbimin bize yakıştırdığı sınavları yargılamak haddimize değil .. şimdi çok iii bi aileden kötü ewlat çıkmıo mu yada kötü aileden ii ewlat çıkmıo muki siz böle bi ailede çocuk büyütülürmü die sorguluyorsun.. kocası ve ailesi iyi olsaydı belki ewladında çekicekti rabbim mutlaka bi sınav verioki dio bakalım bana el açacaklar mı benm verdiğim sabrı kullanıp bana yöneleceklermi benm secdeme gelecekler mi die . derbeder arkadaş düşündüğümden de maneviyatlı olduğu için benm ne demek istediğimi çok iyi anladı.. ve o kendine yakışanı yapacak biliyorum.. hepimiz anne baba ewladıyız. ama anne baba ewladında önce biz rabbimin kuluyuz.. ondan gelecek şerde bize yakştrdığı sınavda hamolsun çok şükür.. inşallah onun gücüyle hepsini atlatıcaz.
Merhaba,
Tek bir sorum vardı ona da cevap vermemişsiniz. Tekrar soruyorum konu sahibi kızınız olsa aynı lafları edebilirmiydiniz? Benimde kızım var gözünün içine bakıyorum. Vicdan meselesi bazı şeyler.
Çocuk konusunda da çocuğunuz olmadığını düşünüyorum yoksa böyle bir yorum yapmazdınız. Benim 1 yaşındaki bebeğim bile azıcık suratım asık olsa etkileniyor kaldıki kavga gürültü yaşanan bir evde ne olur hali. Ayrica siz benim maneviyat durumumu bilemezsiniz. Konu sahibinin maneviyatı var benim yok gibi bir imada bulunmuşsunuz böyle bir hakkınız yok sizin. Allahla kul arasındadır yorum yapmak size düşmez.
Ayrıca hiçbir kadının daha doğrusu hicbir insanın hor görüldüğü , hırpalandığı bir hayatı yaşamak kendine yakışan olamaz kusura bakmayın bu sadece sizin fikriniz.
kardeşim kimse kmsenin düşüncesine uymaya bilir tabi haklısın sadce yorum istedi ve paylaştık .. ve hiç kimse bu dünyada dert çekmedn sınav yemeden kötüyle karşılaşmadan göçüp gitmiyor . ya ailesinden darbe yiyo ya ewladında ya eşinden ya eşinin ailesinden yada yakınlarından ... rabbimin bize yakıştırdığı sınavları yargılamak haddimize değil .. şimdi çok iii bi aileden kötü ewlat çıkmıo mu yada kötü aileden ii ewlat çıkmıo muki siz böle bi ailede çocuk büyütülürmü die sorguluyorsun.. kocası ve ailesi iyi olsaydı belki ewladında çekicekti rabbim mutlaka bi sınav verioki dio bakalım bana el açacaklar mı benm verdiğim sabrı kullanıp bana yöneleceklermi benm secdeme gelecekler mi die . derbeder arkadaş düşündüğümden de maneviyatlı olduğu için benm ne demek istediğimi çok iyi anladı.. ve o kendine yakışanı yapacak biliyorum.. hepimiz anne baba ewladıyız. ama anne baba ewladında önce biz rabbimin kuluyuz.. ondan gelecek şerde bize yakştrdığı sınavda hamolsun çok şükür.. inşallah onun gücüyle hepsini atlatıcaz.
Katılıyorum canım hepsine. Yazık ki ne yazık. Bir kadın böyle düşünsün çok acı değil mi?Canım bunu yazabilen insan eminim kendi kızına da reva görür bu işkenceleri ya.. boşveer. Ona göre insan hırpalanmak için bu dünyaya gelmiş. pardon kadın. Secde etmek için sınavlardan geçmemiz gerekiyormuş.. O insan çocuğunu mutsuz evde büyütünce çocuk hesap sormayacak mı. anne neden beni bu evde büyüttün diye? Bu çocuğun kötü geçen çocukluğunun hesabını kim vericek o zaman. O çocuk dünyanın en iyi insanı olarak yetişse nolur. Çocukluğu elinden alınmış psikolojik sorunları olan bir yetişkin olucak.
Niye o kötü kalpli kaynana hayatını istediği gibi yaşıyor da konu sahibimiz yaşayamıyor? Adaleti öbür dünyada mı beklicek yani..
Maneviyatı olan insan kimsenin göz göre göre böyle eriyip bitmesine müsaade edemez zaten.
Ama kadın değil mi? Görevi bu sınavları geçmek değil mi.. Böyle düşündüğümüzü bilen erkekler de iyice bindirsin yükü eşeğe tabi.
Allahım içim nasıl cız ediyor bunları okuyunca. Benim bildiğim islam dini bu değil.
Diğer yorumları okumadım ama evet anlattığın gibi ise eşinin açtığı dava muhtemelen red olur, ya da çok uzar ama eğer dava red olsa bile üç yıl sonra tekrar boşanma davası açtığında tek celse de boşanırsınız, bunu biliyor musun. Peki neden sen de açmıyorsun dava, onu anlamadım. Anlattığına göre bu şartlar altında yaşamak hakikaten zor, ev ev üstüne olmaz çünkü. Ama eşin de annesinden ayrılacağa benzemiyor. O zaman bırak annesinin koynunda yatsın. Sen dava açsaydın senin şartlarında boşanırdınız. Yani ne biliyim takıların falan varsa alabilirdin, nafaka, tazminat falan isteyebilirdin, eşinin evlilikten sonra sahip olduğu herşeyin yarısı senin, eğer varsa araba, ev, mülk ,şirket hissesi falan yarısını alabilirdin . O açtığına göre davayı, eğer dava red olmazsa, yine boşanırsınız, ama onun şartlarında. Neden hakkını aramıyorsun ki? Bunca hizmetin var onlara. Ben olsam tazminat bile isterdim.
Cnm zaten ben bosanmayi dusunuyorum simdiye kadar neden acmadim dersen ugrasmak istemedim avukatlar dunyanin parasini talep etti benimde maddi durumum buna el vermedi devlet avukatida tutsam birsey yapmazdi yapmazda eminim esim ne yaparsa yapsin artik umrumda degil gercekten kul hakkina giriyorlar biliyorum ama ben ilahi adalete daha cok guveniyorum allah elbet karsiligini kat kat verecektir onlara
bence kimseyi suçlama...
sana eşin peşin peşin söylemiş. annemle yaşayacaksın diye...
burda 1 elin parmakları kadar azdır. aynı evde, ev ev üstünde yaşayıpta çok mutlu olan...
suçlu tamamen sendin. neden kabul ettin...
Canım bunu yazabilen insan eminim kendi kızına da reva görür bu işkenceleri ya.. boşveer. Ona göre insan hırpalanmak için bu dünyaya gelmiş. pardon kadın. Secde etmek için sınavlardan geçmemiz gerekiyormuş.. O insan çocuğunu mutsuz evde büyütünce çocuk hesap sormayacak mı. anne neden beni bu evde büyüttün diye? Bu çocuğun kötü geçen çocukluğunun hesabını kim vericek o zaman. O çocuk dünyanın en iyi insanı olarak yetişse nolur. Çocukluğu elinden alınmış psikolojik sorunları olan bir yetişkin olucak.
Niye o kötü kalpli kaynana hayatını istediği gibi yaşıyor da konu sahibimiz yaşayamıyor? Adaleti öbür dünyada mı beklicek yani..
Maneviyatı olan insan kimsenin göz göre göre böyle eriyip bitmesine müsaade edemez zaten.
Ama kadın değil mi? Görevi bu sınavları geçmek değil mi.. Böyle düşündüğümüzü bilen erkekler de iyice bindirsin yükü eşeğe tabi.
Allahım içim nasıl cız ediyor bunları okuyunca. Benim bildiğim islam dini bu değil.
yacını okuyorum kaç gündürsinir oldum.Benim kaynanada buunun bi alt modeli .Bunun gibilerei tutçan kafalarını birbirine yapıştıracan .Alahın cezaları
ben konunun içeriğini tam bilmiyordum özellikle şiddet olduğunu.. böle bişeye asla okey vermem kardeşim tabikide .. çocuğum yok . olsa tabiki benmde canm yanardı onunkisi yanarsa.. ki bırak kendi ewladımın boşanan anne babaların arasındaki çocuklara oturup ağladığımıda bilirim .. yakınımda çok var çünkü.. ayrıca ben sizin maneviyatınızın miktarını varlığını yokluğunu söylediğimi zannetmiorum .. çünkü onu ben sen o bu şu bilemez rabbim bilir. sadce derbeder arkadaşımızın maneviyatınnın güçlü olduğunu tdüşündüğümü söledim öle anımsıyorum hissediorum.ben gereken cvbı verdm derbeder hanıma . bebeğiniz küçükmüş baya tam da yaşında çok gzeldir o şimdiMerhaba,
Tek bir sorum vardı ona da cevap vermemişsiniz. Tekrar soruyorum konu sahibi kızınız olsa aynı lafları edebilirmiydiniz? Benimde kızım var gözünün içine bakıyorum. Vicdan meselesi bazı şeyler.
Çocuk konusunda da çocuğunuz olmadığını düşünüyorum yoksa böyle bir yorum yapmazdınız. Benim 1 yaşındaki bebeğim bile azıcık suratım asık olsa etkileniyor kaldıki kavga gürültü yaşanan bir evde ne olur hali. Ayrica siz benim maneviyat durumumu bilemezsiniz. Konu sahibinin maneviyatı var benim yok gibi bir imada bulunmuşsunuz böyle bir hakkınız yok sizin. Allahla kul arasındadır yorum yapmak size düşmez.
Ayrıca hiçbir kadının daha doğrusu hicbir insanın hor görüldüğü , hırpalandığı bir hayatı yaşamak kendine yakışan olamaz kusura bakmayın bu sadece sizin fikriniz.
eger tamamen ayrılmaya karar verdıysen senı tebrık edıyorum... sennın kocandan ne köy olur ne kasaba.... ayrı evede cıksan aılesıne rest cekemez orayada gelırler.... bence en ıyısını yapmıssın ... hastalıklı bı evlılıktense bekar kalmak daha ıyıdır zannımca...
Zaten benim esim onlara bagimli yasiyor annesi yönetiyor kizi ve oglucu uyguluyor yada ikiside planli projeli bizim huzurumuzu bozmak icin ellerinden geleni yapiyorlardi sagliksiz bir evlikten dogan cocuklarin sonu ne olurdu ??? hic dusunmek bile istemiyorum bugun arkamda kimsenin destegi olmadan dimdik ayaktayim ayri eve ciksak dahi annesi ve kiz kardesi napip edip esimi kiskirtirlardi bana karsi yine huzurumuz olmazdi cnm esim adaletsiz davrandi ve bunun karsiligi er gec alicaktir muhakkak
canım eşin muhtemelen haksız olduğunu bildiği için senin ondan tazminat istememen için yapıyor ayrıca telefonda sakın aleyhine delil olacak şekilde konuşma sakın da tazminat almadan yol verme....
seni kandırmak için yapıyr yoksa telefonda sen hep böyle dediğin için ayrıldık demek niye ?
dava açtıktan sonra iletişime geçip senin yüzünden gibi konuşması bana çıkarcılık gibi geldi asla aleyhine kullanacağı kelimeler etme ailesi hakkında telefonda sakın küfürlü yada aşağılayıcı konuşma onlar eğer böyle yapmasalardı ben onları annem gibi ablam gibi sevmeye hazırdım
ama onlar bana insanın ite davranmayacağı şekilde davrandılar ve sen bunları gördüğün halde ben 10 kadın alır boşarım deyip beni yanlızlaştırman bu noktaya getirdi diyebilirisin bence
ama sakın senin o cadolaz ablan annen olmasa sen böyle şerefsiz olmasan gibi kelimeler kullanma SAKIN !!!