eşin tazminat isteme işine girersin diye duygu sömürüsü yapıyor bana bence...
bu aramalarda bosanma davası acmasıda kendı aklının işi değil anası elıne vermıstır yapılacaklar lıstesını..
sen telefonunu kapat onun suratına mahkeme gunu son kez gorusuruz de bir daha da muhattap olma bu adamdan...
bu dünyaya ezıyet cekmeye mı geldın arkadasım..
görümcende anahtarın olması gayet normal.. Neticede o annesinin evi ve sen o eve gelin gittin.. Yanlış anlama tabiki rahatsız edicidir bir gelin için ama annesinin evi olması sebebiyle anahtarın onda olması abes değil.
Tamam anne atılmaz,zaten kimse ona atsın demiyor ama kayınpederin hayattaymış. Bu durumda eşinin böyle düşünmesi çok yanlış. Kaldı ki kayınpederin olmasa bile dönüşümü olarak bi hafta sizde, bi hafta görümcende kalsa yine bir şekilde insan razı gelir. Ama hem görümce yakında oturuyor, hem kayın baba hayatta.. Eşin neyin kafasında? Ayrı eve çıksanız bile bırakmış olmuyor ki annesini.
Ama benim en çok takıldığım nokta, bu adam seni gözden çıkartmış ve iki sene iletişimsiz kalmışsınız.. Bu süreçte ben olsam 50 kere boşardım bu adamı.. Sana yazık değil mi arkadaşım? Neden böyle bir adamın nikahı altında kalarak gençliğini çürütüyorsun? Çocugunda yokmuş, şükret bence..
gorumcende anahtarin olmasi normal diyosun cnm ? Peki sence bir insan sabahin korundu gelirmi ben uyurken hemde esiyle cocuguyla ya rahatsiz oluyordum benimde kendime gore bir sorumlulugum vardi
Cnm bu zamana kadar durduğun kabahat ...10kadın boşamak neymış yahu ...gıtsın annesınındizinin dibinde Dursun ozaman ...cahıllilik cnm bunun kültürel alakası yok ...kılıf uyduruyor ...br erkek be eşini annesine erdirecek nede annesini eşine ...terazi olması lazım ama senın eşin taraf olmuş ...
Öncelikle eşinizle zorda kalmadıkca konuşmayın.bunun altında birşeyler var
sonra hakaret davasıda açın,kimse,kimseye hakaret edemez ve psikolojik baskı uygulayamaz.
kesinlikle eşinizin söylediklerine kanmayın,bukadar anneci bir erkekten kocada olmaz,babada olmaz.
canım öncelikle çok geçmiş olsun. allah yardımcınız olsun. şunu unutma canım rabbim yarına bırakır ama yanına bırakmaz. sana yapılanlar eninde sonunda onlardan çıkar. bi yuvayı dağıtmanın vebalini ne bu dünyada verebilirler nede ahirette. rabbim hakkınızda hayırlısını versin. siz evinizi bile ayırsanız bunlar sana rahat vermez. bence artık önünüze bakın allah kolaylık versin.
Görümcende anahtarın olması normal.. Çünkü orası onun gelin çıktığı annesinin, babasının evi. Sen rahatsız olursun tabiki de.. Ama annesi olmaz. Ben de şahsen senin durumunda olsam rahatsız olurdum ama doğruya doğru.. Bu haksız bir rahatsızlık olurdu..
Neticede orası onun annesinin evi.. Şimdi kendimizden pay biçersek; erkek kardeşimiz evlendi, annemizle oturmaya karar verdi. Biz gelin gelmeden önce istediğimiz gibi girip çıktığımız anne evine artık gelin var diye daha az gider miydik?? Sanmıyorum..
Bak canım yanlış anlama ben sana haksızsın demiyorum.. İnsan kendi annesi, kardeşleriyle bile fikir ayrılığına düşüp kavga ediyorken.. El ile çok zor
merhaba arkadaslar bana yardimci olursaniz sevinirim
esimle evlenmeden once ailesiyle yasamayi kabul ettim. Fakat basima gelmeyen kalmadi. Nisanliyken bana cok iyi davraniyorlardi. Ama ayni eve girdigim an 360 derece degistiler. Esim sirf annesiyle yasiyor. Ama bir ablasi evli, allah dusman basina vermesin on gorumceye bedel. Esimle tartisalim diye kaynana ve gorumce ellerinden geleni yapmaya basladilar. Surekli beni huzursuz ediyorlardi. Bende artik onlarin davranislarini gorup onlara yuz vermemeye basladim bu kezde sen ruh gibisin, bizimle konusmuyorsun diye surekli bana psikolojik baski yapiyorlardi.
Esime'de anlatigim zaman beni anlamiyordu. Olay sadece bundan ibaret degil :
-kiz kardesinin elinde evin anahtarinin olmasi istedigi zaman eve girmesi benim haberim olmadan
-kocasiyla gelip bizde kalmalari yakinlarda oturdugu halde bir iki hafta boyunca ustelik
-kocami bana karsi kiskirtmalari
-uzerime ufaktan ufaktan iftira atmalari
-makyajimdan tutun, giyindigim kiyafetlere, sac modelime, dogum kontrol ilaclarima, nasil temizlik yaptigima, nasil yemek yaptigima varana kdr herseyime karismalari
-gorumcem ve kaynanamin sacma sapan kiskanciklari
-cocugunu bana karsi kiskirtmasi ona yenge demiceksin tamammi onu sevmiceksin konusmicaksin onunla tarzdan laflar sarfetmesi
-ozel hayatimiza mudahele etmeleri
-annesinin hakaretleri defol git ben oglumu evlendircem
-oglum seninle mutlu degil biliyorum mutluyum desede siz hic bir zaman mutlu olamicaksiniz
-aileme yonelik hakaretleri
-esimin benden habersiz eve erkek arkadaslarini getirmesi
-allahin gunu enistesinin gelip bizde kahvalti yapmasi ha yapsin ona bisey demiyorum ama herseyin bi siniri var benim isim var gucum var evimin temizligi var vs vs
-esimle disari cikmamiz surat asmasi aldigimiza karismasi bana sozlu saldirilarda bulunmasi benden habersiz disariya neden cikiyorsunuz bunu sen cok simarmaya basladin gibi ifadeler
-kaynanamin yaptigim yemeklere surat asmasi neden boyle yaptin neden tuzlu olmus neden soyle neden boyle arti benim oglum sana yemek yapman icin malzeme almaya mecbur degil demesi
-kayinpederimin karisma bornozlu dikilmesi bana neden sabahin yedisinde kahvalti hazirlamiyor demesi
vs vs tabi bu yasadiklarimin kisa bir ozeti
bunlardan dolayi esime ayri eve cikalim dedim gerekirse bir ust kata yada karsi apartmana tasinalim dedim ama red etti ben annemi birakamam omur boyu yasiyorsun boyle yasamiyorsan sen bilirsin gibi ifadelerde bunlundu. Ama sen kabul ettin annemle yasamayi dedi benden dedimki boyle olacagini bilseydim kabul etmezdim zaten dedim. Yani ondan ayrilmasini imkan yok !!!!!! Peki ben boyle bir evliligi nasil surdurebilirim ??? Akil var mantik var 10 kadin bosarim ama annemi birakmam seklinde ifadelerde bulunuyordu surekli.
Bu iki kisi yuzunden biz esimle surekli tartisiyorduk. Ve sonunda istediklerini elde ettiler ayrildik ve esim bana bosanma davasi acmis ayrildiktan iki yil sonra.
Ve biz bu ayrilik sureci icinde hic konusmadik. Bu son gunlerdede irtibata tekrar gectik. Yasadigimiz sorunlardan konusuyoruz arti bosanmayla ilgilide. Nedense bana iyi davranmaya basladi. Bunun altinda kesin bir sebep oldugunu dusunuyorum.
Kendisi suclu taraf olmasina ragmen evliligin kurallarini yerine getirmedigi halde benden davaci oluyor.
Telefonda konustugumuzdada bana diyorku surekli ayri eve cikalim diye bana baski yapiyordun diyor. Ama ben annemi omur boyu birakamam o benim icin cok degerli diyor. Farkindaysan sirf sen husursuz oluyordun diyor. Yani esim cok pasif, cok saf onu kendi yapmis olduklari kotuluklere daim ediyorlardi ve halende ediyorlar.
Esime diyorumki peki bana neden karisiyorlardi neden ablanin elinde evin anahtari vardi diyorum neden gelip kocasiyla bizde kaliyordu diyorum evi oldugu halde diyorum ve cevabi bizim kulturumuz boyle diyor, kulturle aglakali diyor.
Arkadaslar simdi bu kultur meselesimi cahillik meselesimi ??? ınsanliklami yoksa seytanliklami aglakasi var ??? Biri bana yardimci olsun lutfen davasi muhtemelen red olacak cunku turk medeni kanunun geregi bir erkegin ayri ev acma mecburiyeti var. Bende dava acicam iki yillik surecden sonra su ana kadar tehditlerinden dolayi acmadim ama ben kusursuz taraf olduguma inaniyorum ve sonuna kadarda mucadele etcem. Bana yardimci olursaniz sevinirim.. Tesekkurler simdiden
Yani cnm evimi ayirsam dahi napip ederler uzerime iftira atarlar zaten ufaktan ufagada dokunduruyorlardi esime rahat yok yani cunku sonucta esim bunlara maddi destekte cok bulunuyor banada gelince durduk yere eve ayirip masrafami gireyim diyor adalet yok cahillik cok
Merhaba arkadaslar bana yardimci olursaniz sevinirim
Esimle evlenmeden once ailesiyle yasamayi kabul ettim. Fakat basima gelmeyen kalmadi. Nisanliyken bana cok iyi davraniyorlardi. Ama ayni eve girdigim an 360 derece degistiler. Esim sirf annesiyle yasiyor. Ama bir ablasi evli, allah dusman basina vermesin on gorumceye bedel. Esimle tartisalim diye kaynana ve gorumce ellerinden geleni yapmaya basladilar. Surekli beni huzursuz ediyorlardi. Bende artik onlarin davranislarini gorup onlara yuz vermemeye basladim bu kezde sen ruh gibisin, bizimle konusmuyorsun diye surekli bana psikolojik baski yapiyorlardi.
Esime'de anlatigim zaman beni anlamiyordu. Olay sadece bundan ibaret degil :
-Kiz kardesinin elinde evin anahtarinin olmasi istedigi zaman eve girmesi benim haberim olmadan
-Kocasiyla gelip bizde kalmalari yakinlarda oturdugu halde bir iki hafta boyunca ustelik
-Kocami bana karsi kiskirtmalari
-Uzerime ufaktan ufaktan iftira atmalari
-makyajimdan tutun, giyindigim kiyafetlere, sac modelime, dogum kontrol ilaclarima, nasil temizlik yaptigima, nasil yemek yaptigima varana kdr herseyime karismalari
-Gorumcem ve kaynanamin sacma sapan kiskanciklari
-Cocugunu bana karsi kiskirtmasi ona yenge demiceksin tamammi onu sevmiceksin konusmicaksin onunla tarzdan laflar sarfetmesi
-Ozel hayatimiza mudahele etmeleri
-Annesinin hakaretleri defol git ben oglumu evlendircem
-Oglum seninle mutlu degil biliyorum mutluyum desede siz hic bir zaman mutlu olamicaksiniz
-Aileme yonelik hakaretleri
-Esimin benden habersiz eve erkek arkadaslarini getirmesi
-Allahin gunu enistesinin gelip bizde kahvalti yapmasi ha yapsin ona bisey demiyorum ama herseyin bi siniri var benim isim var gucum var evimin temizligi var vs vs
-Esimle disari cikmamiz surat asmasi aldigimiza karismasi bana sozlu saldirilarda bulunmasi benden habersiz disariya neden cikiyorsunuz bunu sen cok simarmaya basladin gibi ifadeler
-Kaynanamin yaptigim yemeklere surat asmasi neden boyle yaptin neden tuzlu olmus neden soyle neden boyle Arti benim oglum sana yemek yapman icin malzeme almaya mecbur degil demesi
-Kayinpederimin karisma bornozlu dikilmesi bana neden sabahin yedisinde kahvalti hazirlamiyor demesi
vs vs Tabi bu yasadiklarimin kisa bir ozeti
Bunlardan dolayi esime ayri eve cikalim dedim gerekirse bir ust kata yada karsi apartmana tasinalim dedim ama red etti ben annemi birakamam omur boyu yasiyorsun boyle yasamiyorsan sen bilirsin gibi ifadelerde bunlundu. Ama sen kabul ettin annemle yasamayi dedi benden dedimki boyle olacagini bilseydim kabul etmezdim zaten dedim. Yani ondan ayrilmasini imkan yok !!!!!! peki ben boyle bir evliligi nasil surdurebilirim ??? akil var mantik var 10 kadin bosarim ama annemi birakmam seklinde ifadelerde bulunuyordu surekli.
Bu iki kisi yuzunden biz esimle surekli tartisiyorduk. Ve sonunda istediklerini elde ettiler ayrildik ve esim bana bosanma davasi acmis ayrildiktan iki yil sonra.
Ve biz bu ayrilik sureci icinde hic konusmadik. Bu son gunlerdede irtibata tekrar gectik. Yasadigimiz sorunlardan konusuyoruz arti bosanmayla ilgilide. Nedense bana iyi davranmaya basladi. Bunun altinda kesin bir sebep oldugunu dusunuyorum.
Kendisi suclu taraf olmasina ragmen evliligin kurallarini yerine getirmedigi halde benden davaci oluyor.
Telefonda konustugumuzdada bana diyorku surekli ayri eve cikalim diye bana baski yapiyordun diyor. Ama ben annemi omur boyu birakamam o benim icin cok degerli diyor. Farkindaysan sirf sen husursuz oluyordun diyor. Yani esim cok pasif, cok saf onu kendi yapmis olduklari kotuluklere daim ediyorlardi ve halende ediyorlar.
Esime diyorumki peki bana neden karisiyorlardi neden ablanin elinde evin anahtari vardi diyorum neden gelip kocasiyla bizde kaliyordu diyorum evi oldugu halde diyorum ve cevabi bizim kulturumuz boyle diyor, kulturle aglakali diyor.
Arkadaslar simdi bu kultur meselesimi cahillik meselesimi ??? Insanliklami yoksa seytanliklami aglakasi var ??? Biri bana yardimci olsun lutfen davasi muhtemelen red olacak cunku Turk medeni kanunun geregi bir erkegin ayri ev acma mecburiyeti var. Bende dava acicam iki yillik surecden sonra su ana kadar tehditlerinden dolayi acmadim ama ben kusursuz taraf olduguma inaniyorum ve sonuna kadarda mucadele etcem. Bana yardimci olursaniz sevinirim.. Tesekkurler simdiden
elbetteki cahillik annesi aç mı açıkta mı üstelik kocasıda başında..hani yalnız olsa sizden başka kalacak yeri olmasa anlarım ama öyle bir durumda söz konusu değil siz iyi dayanmışsınız gene ...gitsinler ozaman kültürlerine uygun birisini bulsunlar .. Bu ne ya bu kadar olmaz ki böyle insanlar nasıl bi zihniyete sahip ya oğulları mutlu olsun aile olsun neden isytemezler anlamıyorum
Merhaba,
Uzun süre ayrı kalmışsınız ama eşiniz barişmak istiyor sanırım. Sizinde niyetiniz varsa barışmaya bişeyleri düzeltmeden barişmayın derim. (Özellikle aynı evde yaşama konusu) Zaten bir sürü sıkıntı çekmişsiniz bu saatten sonra aynı şartlarda bu evliliği sürdürmemelisiniz.