• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ettiği lafa bakın kendimi çok kötü hissediyorum

Belli ki kocan üzüntüden hayata biraz sitem etmiş, sen de üzüntüden bunları kendi üzerine alınmışsın. Yaşananların nedeninin sen olduğunu düşünseydi emin ol o psikoloji ile sana "sen yapamıyorsun" gibi ağır laflar ederdi ama o "neden herkesin çocuğu oluyor bizim ki olmuyor" demiş. O sadece ikinizin adına üzülmüş. Ben demimiş biz demiş! Hem şöyle düşünmek gerekiyor ki sen de öyle düşünüyorsun rabbim büyük size bir tane yavru bağışlamış bakarsın belki bir tane daha bağışlar bilemeyiz bunu. Belki de böyle devam edersiniz. Ama şunu bil ki her işte bir hayır vardır ve belki olmaması hayırlıdır.

Keşke evlenmeseydim belki ona çocuklar verebilecek birileriyle evlenirdi demişsin. Böyle yapma kendine yazık edersin. Belki de en mutlu olabileceği kişi sensin. Düşün ki sen olmasaydın eşin dünya da belki de tek başına kalacaktı ne senin gibi ona değer veren biri ne de bir tane oğlu. Böyle zamanlarda en güzeli bir olmak, aile olmak birbirinize destek olmanız ve allaha sabır vermesi ve hayırlısının olması için dua etmeniz.

Rabbim hakkınızda hayırlı olanı gönlünüzde, gönlünüzde olanı da hakkınızda hayırlı eylesin.

bebeğini 2 saat önce düşürmüş biri olarak hem sizin hassaslığınız var hemde üzülen eşinizin isyanı
olur böyle sözler, kasıtlı değildir.

bu arada tuvalette bebek düşünce normal hayatına devam edebiliyor mu kadınlar?
filmlerde dizilerde falan çok kanamalı olup hastaneye kaldırıyolar da şaşırdım

Cok geçmis olsun bebeginizi kaybetmenize uzuldum. Kendinisizi ise yaramaz gibi hissetmeyin bu sizin elinizde olan bir sey degil, bu Allah'in elinde olan bir sey bizlere sadece sabredip kabullenmek duser. Bunu esinizin de biliyor olmasi lazim. Sizi suçlar gibi konusmasi size eziyet. Allah nasip etmeyecekse hiç yataktan kalkmayip her gun istirahat etseniz de nafile, veya nasip edecek olsa her gun kendinizi yoracak seyleri yapsaniz da bebeginizi korurdu. Demekki sizin imtihaniniz, sakin kendinizi bu baglamda kotu hissedip kendinize eziyet etmeyin.
Sessizce aglayip, esinizin soylediklerine karsi sessiz kalmaniz dogru olmamis. O esnada sasirdiginiz icin birsey dememis olabilirsiniz ama lutfen esinizi alin karsiniza ve sizin de ne kadar cok cocuk istediginizi kaybetmekten dolayi en az onun kadar hatta daha uzgun oldugunuzu anlatin. Sonra bu isin sizlerin iradesinde olmadigini soyleyin. Soyledigi sozlerin sizi ne kadar incittigini, yaraladigini ve kendinizi degersiz ve ise yaramaz hissettirdigini ifade edin. Bunlari soylemek zorundasiniz ki esiniz de yaptigi hatanin farkina varsin ve sizin karsinizda degil yaninizda yer alsin. Zira bu sizin isteyerek yasadiginiz bir sey degil... Icinize atip esinizden uzaklasmanizi ve onun hatasini ona gostermemenizi dogru bulmuyorum. Ve hemen konusup onun yaptigi seyin ne kadar yanlis oldugunu anlatmanizi tavsiye ediyorum. Ne guzel bir tane evladiniz varmis ya hiç evlat sahibi olmayanlar ne yapsin? Bu imtihandan alninizin akiyla ve birbirinizi kirmadan incitmeden bir olarak cikmanizi diliyorum.

o an eşimle konuşmayı istedim içimden çok şey geçirdim fakat
oğlumda babasının yanındaydı
eşim bi anda içinde bulunduğu durumu kaldıramadığı için bu sözleri oğlumda yanımızdayken söyledi

eğer bende bişey söyleseydim zaten çok hassastım o an
kesin alınganlık yapardım ve olay belkide tartışmaya dönüşürdü ve ben oğlumun yanında böyle bişeyin yaşanmasını istemediğim için sustum
eşim gece işe gidicek uyuyo şu an oğlumda uyuyo
bu olayı unutup kapatmaya niyetim yok zaten ama eşimle birbirimizi kırarak değil birbirimizi anlayarak bi konuşma yapmak istiyorum
acının üstüne tazeyken deşmek hiç iyi olmazdı zaten

Niye hastaneye gitmiyorsunuz ? Allah korusun yaaa..Kanamanız var mı ??

bebeğini 2 saat önce düşürmüş biri olarak hem sizin hassaslığınız var hemde üzülen eşinizin isyanı
olur böyle sözler, kasıtlı değildir.

bu arada tuvalette bebek düşünce normal hayatına devam edebiliyor mu kadınlar?
filmlerde dizilerde falan çok kanamalı olup hastaneye kaldırıyolar da şaşırdım

şu an filimde değiliz malesef keşke film seyrediyo olsaydım

içimin tamamen temizlenip temizlenmediğini bilmiyorum

fakat o parçayı düşürmeden dakikalar önce nasıl bi acı çektiğimi çok iyi biliyorum

allahıma şükürler olsunki
parça düştükten sonra ağrım hafifledi

Belli ki kocan üzüntüden hayata biraz sitem etmiş, sen de üzüntüden bunları kendi üzerine alınmışsın. Yaşananların nedeninin sen olduğunu düşünseydi emin ol o psikoloji ile sana "sen yapamıyorsun" gibi ağır laflar ederdi ama o "neden herkesin çocuğu oluyor bizim ki olmuyor" demiş. O sadece ikinizin adına üzülmüş. Ben demimiş biz demiş! Hem şöyle düşünmek gerekiyor ki sen de öyle düşünüyorsun rabbim büyük size bir tane yavru bağışlamış bakarsın belki bir tane daha bağışlar bilemeyiz bunu. Belki de böyle devam edersiniz. Ama şunu bil ki her işte bir hayır vardır ve belki olmaması hayırlıdır.

Keşke evlenmeseydim belki ona çocuklar verebilecek birileriyle evlenirdi demişsin. Böyle yapma kendine yazık edersin. Belki de en mutlu olabileceği kişi sensin. Düşün ki sen olmasaydın eşin dünya da belki de tek başına kalacaktı ne senin gibi ona değer veren biri ne de bir tane oğlu. Böyle zamanlarda en güzeli bir olmak, aile olmak birbirinize destek olmanız ve allaha sabır vermesi ve hayırlısının olması için dua etmeniz.

Rabbim hakkınızda hayırlı olanı gönlünüzde, gönlünüzde olanı da hakkınızda hayırlı eylesin.

amin

evet vakit geçtikçe bende olayı kabullendikçe eşimi anlayabiliyorum fakat genede
bizim son 3 yıldır yaşadıklarımızı düşünerek sabrettiğimiz şeyleri aklına getirerek bundada vardır bi hayır diyip şükretmeliydi
eşimin yşadıkları kolay değil çok acılar çekti ve sabretmmeyi öğrendi sanıyodum yanılmışım ...

düşük yapan benim psikolojim allak bullak oldu içinizden can çıkması kolay değil beni anlaması lazımdı isyan bize göre değil
allah korusun
daha kötü bi acıyla sınanmaktan korkarım ben allah daha kötüsünü vermesin inşallah

Kusura bakmayın ama sizi fazla rahat buldum..Yeni düşük yapıyorsunuz,hastaneye gitmek yerine buradasınız...:50:

evet rahatım çünkü ağrım yok bir kaç saattede bişey olmaz inşallah zaten kendimi kötü hissetsem hastaneye giderdim hemen

önceki düşüğümde hastaneye gittimde ne oldu nöbetçi uzman doktor yok asistanlar hamileliğime bile emin olamadan
canlı canlı küretaj yapmak istediler
anestezi doktoruda yokmuş
boşuna saatlerce sokakta acı çekmiştim

evet rahatım çünkü ağrım yok bir kaç saattede bişey olmaz inşallah zaten kendimi kötü hissetsem hastaneye giderdim hemen

önceki düşüğümde hastaneye gittimde ne oldu nöbetçi uzman doktor yok asistanlar hamileliğime bile emin olamadan
canlı canlı küretaj yapmak istediler
anestezi doktoruda yokmuş
boşuna saatlerce sokakta acı çekmiştim

Takibinizi yapan bir uzman doktor yok mu ? O kadar hafife almayın durumunuzu bence....

Takibinizi yapan bir uzman doktor yok mu ? O kadar hafife almayın durumunuzu bence....

var fakat telefonunu açmıyo

muaynehane olduğu içinde gece yok

allahın izniyle bişey olmaz inşallah
dediğim gibi insan az çok kendini anlar kendimi kötü hissetmiyorum
daha öncedende düşük yaptığım için malesefki acemi değilim

hangi anne ister ki bebegini kaybetmeyi...allah bir tane vermiş allah bağışlasın ama o bir taneyi bulamayanlarda var...eşiniz şükretmeli bence etmiyorsa da şu topiklere bir göz atsın!!! söylediği söz de bence size karşı edilmiş bir söz değil üzülmüş ortaya sitem etmiş belli ki ...sizde bebeginizi kaybettiginiz için hassassınız tabi ki.çok geçmiş olsun...allah oğlunuza saglık sıhhat versin..birbirimizden başka kimsemiz yok demişsiniz.öyleyse böyle zor günlerde birbirinize destek olmalısınız...yalnız bebeginiz neden düşüyor bunun içinde bir doktora görünün ve kendinizi suçlamayın...eşiniz de sizin kadar üzülmüştür sonuçta ikinizin bebegi bu.ama erkekler duygularını bizim gibi yaşamıyorlar.farklı yansıtıyorlar.yalnız içinizde parça kaldıysa zehirlenirsiniz dr a gitmelisiniz.umarım saglıgınıza kavuşur,en yakın zamanda kalabalık bir aile olursunuz:34:

Son düzenleme:
Geçmiş olsun böyle durma özele git belki bebeğin yaşıyordur,yaşamasa bile tedavini ol eşinde evdeyken ya kanaman artarsa nolucak.

canim benim esin üzüntüden ne söyledigini bilememis oda farkina varinca cok pisman olacaktir...bir kac gün gecsin aradan sen söylediklerini hatirlatirsin ona :31:

hangi anne ister ki bebegini kaybetmeyi...allah bir tane vermiş allah bağışlasın ama o bir taneyi bulamayanlarda var...eşiniz şükretmeli bence etmiyorsa da şu topiklere bir göz atsın!!! söylediği söz de bence size karşı edilmiş bir söz değil üzülmüş ortaya sitem etmiş belli ki ...sizde bebeginizi kaybettiginiz için hassassınız tabi ki.çok geçmiş olsun...allah oğlunuza saglık sıhhat versin..birbirimizden başka kimsemiz yok demişsiniz.öyleyse böyle zor günlerde birbirinize destek olmalısınız...yalnız bebeginiz neden düşüyor bunun içinde bir doktora görünün ve kendinizi suçlamayın...eşiniz de sizin kadar üzülmüştür sonuçta ikinizin bebegi bu.ama erkekler duygularını bizim gibi yaşamıyorlar.farklı yansıtıyorlar.yalnız içinizde parça kaldıysa zehirlenirsiniz dr a gitmelisiniz.umarım saglıgınıza kavuşur,en yakın zamanda kalabalık bir aile olursunuz:34:

bende ona üzülüyorum ya
biz eşimle birbirimize çok destek olduk önceki yazılarımdada dediğim gibi son 3 yıldır yaşadıklarımız her babayiğidin harcı değil
biz birbirimize gerçekten çok ama çok fazla destek olduk
galiba yaşadıklarımızın ardından bu bebek ilaç gibi gelmişti bize
yaşadıklarımız çok ağırdı zaten bunuda kaldıramadı eşim heralde

kızlar buraya yazı yazacağım hiç aklıma gelmezdi
sağolsun eşimin sayesinde burayada geldim

neyse
olay şu

ben 15 yıllık evliyim ilk seneden itibaren hep çocuk istedik 4 sene sonra tedaviyle bir oğlum oldu (allah uzun ömür versin)

şimdi oğlum 11 yaşında 3 sene önce tedaviyle hamile kaldım malesef düştü
sonra eşim kaza geçirdi 3 yıl eşimin iyileşmesi için uğraştık
herşey yolundaydı artık eşim iyiydi
hamile kalamayan ben hamile kalmıştım çok mutluyduk taki bebeğimizin kalbinin atmadığını öğrenene kadar
ben çok üzüldüm fakat allah dünyadaki çocuğuma uzun ömür versin dedim
eşimde çok üzüldü fakat belli etmedi

elinden geldiğince destek olmaya çalıştı

bu gün çocuğumu düşürdüm hatta yaklaşık 2 saat önce düşürdüm

eşim parçayı görmek istedi ben hayır desemde ısrar etti bende gösterdim
sonra niye düştüki neden düşüyo bizm bebelerimiz hep dedi gitti içeri
neyse bende o an şoktaydım bişey demedim

biraz dışarı çıktı geldi

kendini kötü hissedersen söyle doktora götürim dedi
ardından ben çocukları çok seviyorum iyiki oğlum olmuş başka olmuyo zaten o olmasaydı derken düşünceli bşekilde duruyo
yaşım kaça geldi ilk evlendiğimizde olsaydı düşürdüklerinde olsaydı bir sürü çocuğumuz olurdu dedi
milletin bir sürü çocuğu oluyo bide bize bak bi türlü olmuyo ben kalabalık bi aile olmayı çok istiyodum dedi

bu sözler üzerine hiç bişey söylemedim
kırıldığımı bile fark etmedi
ama ben çok üzüldüm çok ağladım sessizce
keşke tanımasaydım eşimi gidip benimle değil kendisine çok çocuk yapabilicek birisiyle evlenseydi dedim içimden
hatta yanına gidip istersen ayrılalım demeyi bile düşündüm
kendmi çok kötü hissetmeme sebep oldu sözleri

ben kendimi teselli ediyorum oğlum var en azından oda olmasaydı napardım diyorum eşimin dediğine bak

kızlar sizinle dertleşmek istedim sadece kendimi çok yanlız hissediyorum

ne benim ailemden ne eşimin ailesinden hiç kimsemiz yok yanlız bu hayatta 3 kişiyiz
bende bebeğimn düşmesini istemezdim hatta o kadar çok dikkat ettimki bişey olmasın diye ama oluca varsa oluyo elden ne gelir
kızlar kendimi işe yerema bi insan gibi hissediyorum sağolsun eşim sayesinde tabiki

sizde kocanıza diyin ki " keşke sürüsüne bereket çocuk istiyeceğine beni güney afrika gezisine götürseydin...aklın fikrin çocuk doğurtmakta...ne odun herifsin sen!!! " diyin.....oda odunluğunu anlasın..hayat çocuktan ibaret yaaa..ne asosyal bir hayat....çocuk dediğin bir tane olur..;)

Hastaneye gitmemişsiniz ama ya düşük değilde düşüğü gösteren bir kanamaysa?? Bazen kanamadan sonra bile düşük tehdidi varsa engelleniyor.Belkide hastaneye gitmeyerek hala bebek anne karnındaysa tehlikeye atmış oluyorsunuz.Doktor değiliz ki kesin düşük oldu diyebilelim???

Gece kanaman artar falan eşinde evdyken git bence,belkide yaşıyordur bebeğin.

Geçmiş olsun böyle durma özele git belki bebeğin yaşıyordur,yaşamasa bile tedavini ol eşinde evdeyken ya kanaman artarsa nolucak.

eşim gece 2 de işe gidicek eşim şöför bi telefon açsam en fazla 10 dakikada yanımda olur
ayrıca gündü bişey olsa evimden yürüyerek 4 dakkalık uzakta hastane var kendimde giderim ambulansda saniyede gelir

fakat hastanenin acilinde kadın doğum yok gündüz var ama

eşiniz bir anlık üzüntüsü ile söylemiş ama inan o 1 cocugu bulamayan o kadar cok kişi var ki.onlardan biri de benim. Eşinize lütfen bunları söyleyin haline isyan edeceğin haline şükretsin. bence iyi bir tedavi görürseniz cocugunuz yeniden olur. ve en azından hamile kalabiliyorsunuz umudunuz var......

Back