• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ettiği lafa bakın kendimi çok kötü hissediyorum

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
10
356
kızlar buraya yazı yazacağım hiç aklıma gelmezdi
sağolsun eşimin sayesinde burayada geldim

neyse
olay şu

ben 15 yıllık evliyim ilk seneden itibaren hep çocuk istedik 4 sene sonra tedaviyle bir oğlum oldu (allah uzun ömür versin)

şimdi oğlum 11 yaşında 3 sene önce tedaviyle hamile kaldım malesef düştü
sonra eşim kaza geçirdi 3 yıl eşimin iyileşmesi için uğraştık
herşey yolundaydı artık eşim iyiydi
hamile kalamayan ben hamile kalmıştım çok mutluyduk taki bebeğimizin kalbinin atmadığını öğrenene kadar
ben çok üzüldüm fakat allah dünyadaki çocuğuma uzun ömür versin dedim
eşimde çok üzüldü fakat belli etmedi

elinden geldiğince destek olmaya çalıştı

bu gün çocuğumu düşürdüm hatta yaklaşık 2 saat önce düşürdüm

eşim parçayı görmek istedi ben hayır desemde ısrar etti bende gösterdim
sonra niye düştüki neden düşüyo bizm bebelerimiz hep dedi gitti içeri
neyse bende o an şoktaydım bişey demedim

biraz dışarı çıktı geldi

kendini kötü hissedersen söyle doktora götürim dedi
ardından ben çocukları çok seviyorum iyiki oğlum olmuş başka olmuyo zaten o olmasaydı derken düşünceli bşekilde duruyo
yaşım kaça geldi ilk evlendiğimizde olsaydı düşürdüklerinde olsaydı bir sürü çocuğumuz olurdu dedi
milletin bir sürü çocuğu oluyo bide bize bak bi türlü olmuyo ben kalabalık bi aile olmayı çok istiyodum dedi

bu sözler üzerine hiç bişey söylemedim
kırıldığımı bile fark etmedi
ama ben çok üzüldüm çok ağladım sessizce
keşke tanımasaydım eşimi gidip benimle değil kendisine çok çocuk yapabilicek birisiyle evlenseydi dedim içimden
hatta yanına gidip istersen ayrılalım demeyi bile düşündüm
kendmi çok kötü hissetmeme sebep oldu sözleri

ben kendimi teselli ediyorum oğlum var en azından oda olmasaydı napardım diyorum eşimin dediğine bak

kızlar sizinle dertleşmek istedim sadece kendimi çok yanlız hissediyorum

ne benim ailemden ne eşimin ailesinden hiç kimsemiz yok yanlız bu hayatta 3 kişiyiz
bende bebeğimn düşmesini istemezdim hatta o kadar çok dikkat ettimki bişey olmasın diye ama oluca varsa oluyo elden ne gelir
kızlar kendimi işe yerema bi insan gibi hissediyorum sağolsun eşim sayesinde tabiki

bence üzülme eşin seni kırmak istememiştir o anki üzüntüyle isyan etmiş bu allahın takdiri bence sakin ol ve takılma söylediklerine..

Herseyde bır hayır vardır canım..uzme kendını..hersey cocuk sahıbı olmak degılkı onemlı olan ona guzel bır gelecek bırakabılmek..ne guzel bır oglun var allah sıze bagıslasın ve onemlı olan ona guzel bır egıtım vermek..ben bekarım ama ben evlendıgım zaman cocuk dusunmuyorum cunku cok sorumluluk ısteyen bır iş hamiilelik donemınden tut evlendıgı zamana kadar..
sen canını sıkma ve cocuguna güzel bır gelecek hazırlamaya calıs...

eşiniz elindekilerin kıymetini bilsin biz de o kadar istememize rağmen çocuğumuz belki de hiç olmayacak. tüp bebekle bile şansımız çok ama çok zor ...
nankörlük derim ben buna kusura bakmayın da .... o kadar çok çocuk diye yanıp tutuşan insanlar varken o da size neden düşüyor diye söyleniyor....

Son düzenleme:
Başta çok geçmiş olsun..İkinizde çok üzgünsünüz cnm kolaymı insanın canından canını kaybetmesi ..Ama şöyle düşün herşey Allah'tan bizim için şer gördüğümüz şeylerde de birsürü hayır vardır...Eşin seni suçlamamış anldığım kadarıyla..Sadece duruma isyan etmiş,sana özel bi yakınma sezinlemedim..İnşallah en kısa zamanda tekrardan anne baba olmak nasip olur size inşallah..

bu arada sana da çok geçmiş olsun canım inşallah çok geçmeden yine alırsın kucağına bebeğini... Vardır herşeyde bir hayır

herşeyde vardır bir hayır, üzülme ve üzme o tatlı canını..cenabı hak neyi ne zaman vereceğini çok iyi bilir...ben o kadar çok mucize gördümki inan bana senin şu durumun üzerine anlatmak , paylaşmak istiyorum..

bir tanıdığımız evlendikten 12 yıl sonra çocuk sahibi oldular..hemde doğal yoldan..bu zamana kadar hep olan bebekler düşüyordu,ankarada hem parası gidiyordu hemde canı yanıyordu..eşiyle artık boşanma noktasına gelmişlerdi..küçük bir ilçede oluşan dedikodular ve baskıları düşün artık...ama kadın o kadar allah inancı yüksek biriydiki, allah ona tümumutlarını kaybettiği anda bağışladı hemde 2 tane ard arda....
benim sana tavsiyem asla bir doktora başlı kalma bunun için farklı doktorlaragit asla yılma....eşin için, erkekler kadınlar kadar sabırlı olamıyor çevrenin baskısından çok çabuk etkileniyor..sen en çok etkilenen birisin..ama şükret ve sabret yüce allahım sana en doğru zamanda nasip edecektir....:nazar::nazar::emir_bebek:

Son düzenleme:
esinin dedigine cok takilma asla art niyetle soylenmis sozler dil yine senin esin seni suclayici sekilde konusmamis benim esim olsa kesin bisi yaptin yok oyle oldu yok boyle derken beni asagilarddi ortada bir sorun var esinde caninin acisindan bunu dile getiriyor kolay degil onun icinde ayrica bir ara ayrilalim demeyi dusunmussun boyle bisi icin ayrilma olurmu?alanda verende Allah senin ve esinin sonraki evliliklerinizde boyle sorun yasamayacaginizin bir garantisi varmi?Suan tek yapman gereken doktora gorunme cocugun dusmesinde bir cok neden var kan pihtilasmasi,sagliksiz bebek rahim yetmezligi,annenin yaptigi ani hareketler vs bunun saptanmasi lazim....daha sonraki hamileleiklerinde ki Allah nasip ederse boyle bir sorunla karsilasma riski aza indirgenmis olur herseyin hayirlisi unutma...Senin icin ve esin icin zor bir imtihan donemi Allah yardimciniz olsun

Bence de eşiniz o an üzgün olduğu için öyle demiştir
Kasti birşey yok bence
Ayrıca bir oğlunuz var ya hiç olmasaydı

bence de eşinizin amacı sizin kırmak değildir, o anki üzüntüsü yanlış bir şekilde paylaşmış sanırım, sesli düşünmüş belki iki kere düşünüp bir söylemek gerektiğini unutarak... birlikte dertleşip birlikte ağlamak, bağları sıklaştırmak için güzel bir fırsat... aslında ikiniz de aynı şeye üzülüyorsunuz, üzüldüğünüz şey etrafında kenetlenin bence, şefkatli bir konuşma her şeyi güzel yapacaktır...
okuduklarımdan ailenizi çok sevdim :)

İnan ki Eşin, Kötü Niyetle Söylememiştir..
Üzüntüden Olsa Gerek..

Lütfen Artık Sende Üzülme, Olacağı Varmış Oldu..
Unutma Olmuş İle Ölmüşün Önüne Geçemezsin..

Birbirinize Sımsıkı Sarılın..
1 Oğlunuz Var, Allah Ona Uzun Ömürler Versin..

Hayırlısı Demek Buymuş..
Sana da Çok Geçmiş Olsun..:38:

Çok geçmiş olsun inşallah sağ salim bir bebişin daha olur.Allah ölen bebeklerinden aldığı ömrü oğluna versin inşallah.

Ama eşin açısından üzüldüm.Hani demişsin ya hayatta sadece 3 kişiyiz.Eşininde içinde kalmış bu demekki.Bence isyanı sana değil sadece paylaşmış düşüncesini üzülerek.Sende hassassın şuan kendi üzerine alınmışsın.Birbirinize destek olun.Ayrıca eşinle arayı bozma.O kadar üzülmese söylemezdi böyle bişey.Hem sen neden düşürdün dememişki??

Allah sağlıklı bi bebiş daha verir inşallah.

evet oğlum olduğuna şükrediyorum ben allah oğlumu bize bağışlasın

benimde eşiminde ailemiz yok 3 kişiyiz sadece inanın ne anne diyebilicek kimsem var nede baba nede kardeş
öyle kötüki kimsesiz olmak
eşimde aynı durumda eşim ne hastalıklar ne ameliyatlar geçirdi hiç bir kimse yoktu yanımızda

bü yüzden kendi kurduğu ailenin kalabalık olmasını istiyo
aslında bende en az 2 çocuğumuz olsun çok isterdim ama
napim olmuyo işte oğlumu çok seviyorum eşimide fakat çok kırıldım laflarına
ben 3 yıl boyunca yaşadığı o kötü günlerde bir gün bile isyan itmeden ve eşime sıkıntımı yansıtmadan eşimede baktım hastanelerede koştum çocuğumada koştum elimden gelenin fazlasını yaptım

yeni düşük yaptığım için zaten kendimi kötü hissediyorum bana bu anımda destek olması acısını içine atması lazımdı
kendimi çok yanlız hissediyorum

evet oğlum olduğuna şükrediyorum ben allah oğlumu bize bağışlasın

benimde eşiminde ailemiz yok 3 kişiyiz sadece inanın ne anne diyebilicek kimsem var nede baba nede kardeş
öyle kötüki kimsesiz olmak
eşimde aynı durumda eşim ne hastalıklar ne ameliyatlar geçirdi hiç bir kimse yoktu yanımızda

bü yüzden kendi kurduğu ailenin kalabalık olmasını istiyo
aslında bende en az 2 çocuğumuz olsun çok isterdim ama
napim olmuyo işte oğlumu çok seviyorum eşimide fakat çok kırıldım laflarına
ben 3 yıl boyunca yaşadığı o kötü günlerde bir gün bile isyan itmeden ve eşime sıkıntımı yansıtmadan eşimede baktım hastanelerede koştum çocuğumada koştum elimden gelenin fazlasını yaptım

yeni düşük yaptığım için zaten kendimi kötü hissediyorum bana bu anımda destek olması acısını içine atması lazımdı
kendimi çok yanlız hissediyorum

Biz Varız Meleğim..:38:

ama bu düşüncelerinizi bize değil eşinize söyleseniz daha güzel olacak...

kızlar biz o kadar acı günler yaşadıkki
eski yazdıklarımı okursanız bi kısmını görürsünüz

inanın şu an kendimi çok yorgun ve bitkin hissediyorum 15 yılın içindeki tüm yaşadıklarım gözlerimin önünden geçiyo

biz eşimle birbirimizi tamamladık yıllarca birbirimize çok sabrederek bu zamana geldik

o kadar kötü şeyler gördüm ki allah yaşadıklarımın daha acısını yaşatmasın bi daha kimseyede benimki gibi sıkıntılar vermesin

canım bence çok hassas olduğundan böle düşünüyosun bence eşin onu demek istememiiştir...

Canım cok gecmıs olsun cok uzuldum canım sızı anlıyorum ama cenabı allah sıze evlat vermıs cocuk sahıbı olamayan okadar cok ınsan varkı su dunyada allah oglunuzu sıze bagıslasın 2 seferdır dusuk yapmanızın altında ne yatıyor doktora gıdıp bır arastırdınızmı?

kızlar buraya yazı yazacağım hiç aklıma gelmezdi
sağolsun eşimin sayesinde burayada geldim

neyse
olay şu

ben 15 yıllık evliyim ilk seneden itibaren hep çocuk istedik 4 sene sonra tedaviyle bir oğlum oldu (allah uzun ömür versin)

şimdi oğlum 11 yaşında 3 sene önce tedaviyle hamile kaldım malesef düştü
sonra eşim kaza geçirdi 3 yıl eşimin iyileşmesi için uğraştık
herşey yolundaydı artık eşim iyiydi
hamile kalamayan ben hamile kalmıştım çok mutluyduk taki bebeğimizin kalbinin atmadığını öğrenene kadar
ben çok üzüldüm fakat allah dünyadaki çocuğuma uzun ömür versin dedim
eşimde çok üzüldü fakat belli etmedi

elinden geldiğince destek olmaya çalıştı

bu gün çocuğumu düşürdüm hatta yaklaşık 2 saat önce düşürdüm

eşim parçayı görmek istedi ben hayır desemde ısrar etti bende gösterdim
sonra niye düştüki neden düşüyo bizm bebelerimiz hep dedi gitti içeri
neyse bende o an şoktaydım bişey demedim

biraz dışarı çıktı geldi

kendini kötü hissedersen söyle doktora götürim dedi
ardından ben çocukları çok seviyorum iyiki oğlum olmuş başka olmuyo zaten o olmasaydı derken düşünceli bşekilde duruyo
yaşım kaça geldi ilk evlendiğimizde olsaydı düşürdüklerinde olsaydı bir sürü çocuğumuz olurdu dedi
milletin bir sürü çocuğu oluyo bide bize bak bi türlü olmuyo ben kalabalık bi aile olmayı çok istiyodum dedi

bu sözler üzerine hiç bişey söylemedim
kırıldığımı bile fark etmedi
ama ben çok üzüldüm çok ağladım sessizce
keşke tanımasaydım eşimi gidip benimle değil kendisine çok çocuk yapabilicek birisiyle evlenseydi dedim içimden
hatta yanına gidip istersen ayrılalım demeyi bile düşündüm
kendmi çok kötü hissetmeme sebep oldu sözleri

ben kendimi teselli ediyorum oğlum var en azından oda olmasaydı napardım diyorum eşimin dediğine bak

kızlar sizinle dertleşmek istedim sadece kendimi çok yanlız hissediyorum

ne benim ailemden ne eşimin ailesinden hiç kimsemiz yok yanlız bu hayatta 3 kişiyiz
bende bebeğimn düşmesini istemezdim hatta o kadar çok dikkat ettimki bişey olmasın diye ama oluca varsa oluyo elden ne gelir
kızlar kendimi işe yerema bi insan gibi hissediyorum sağolsun eşim sayesinde tabiki

Cok geçmis olsun bebeginizi kaybetmenize uzuldum. Kendinisizi ise yaramaz gibi hissetmeyin bu sizin elinizde olan bir sey degil, bu Allah'in elinde olan bir sey bizlere sadece sabredip kabullenmek duser. Bunu esinizin de biliyor olmasi lazim. Sizi suçlar gibi konusmasi size eziyet. Allah nasip etmeyecekse hiç yataktan kalkmayip her gun istirahat etseniz de nafile, veya nasip edecek olsa her gun kendinizi yoracak seyleri yapsaniz da bebeginizi korurdu. Demekki sizin imtihaniniz, sakin kendinizi bu baglamda kotu hissedip kendinize eziyet etmeyin.
Sessizce aglayip, esinizin soylediklerine karsi sessiz kalmaniz dogru olmamis. O esnada sasirdiginiz icin birsey dememis olabilirsiniz ama lutfen esinizi alin karsiniza ve sizin de ne kadar cok cocuk istediginizi kaybetmekten dolayi en az onun kadar hatta daha uzgun oldugunuzu anlatin. Sonra bu isin sizlerin iradesinde olmadigini soyleyin. Soyledigi sozlerin sizi ne kadar incittigini, yaraladigini ve kendinizi degersiz ve ise yaramaz hissettirdigini ifade edin. Bunlari soylemek zorundasiniz ki esiniz de yaptigi hatanin farkina varsin ve sizin karsinizda degil yaninizda yer alsin. Zira bu sizin isteyerek yasadiginiz bir sey degil... Icinize atip esinizden uzaklasmanizi ve onun hatasini ona gostermemenizi dogru bulmuyorum. Ve hemen konusup onun yaptigi seyin ne kadar yanlis oldugunu anlatmanizi tavsiye ediyorum. Ne guzel bir tane evladiniz varmis ya hiç evlat sahibi olmayanlar ne yapsin? Bu imtihandan alninizin akiyla ve birbirinizi kirmadan incitmeden bir olarak cikmanizi diliyorum.

Son düzenleme:
2 değil canım oğlumdan öncekinide sayarsam 4. oldu malesef

düşürdüğüm parçayı sakladım yarın doktora sorucam araştırma yapıyolarmı diye
bende muayne olucam parça düştü ama
tamamenmi düştü içimde parça kaldımı bilmiyorum yarın bakalım doktor ne dicek

kendiliğinden gelmişti meleğim bu sefer hiç bir tedavi görmemiştim
çokta dikkat etmiştim doktorun verdiği ilaçlarıda tam kullandım ama gene olmadı

oğlumda bu duruma çok üzülüyo kardeş istiyorum diye ağlıyo çocuk

oğlum çok yıkıldı
eğer bi daha hamile kalırsam oğluma iyi olduğuma emin olana kadar söylemicem
küçücük yavrumda böyle sıkıntılar yaşamıcak bidaha inşallah

Back