Ama insanlar değişir. Yapmıştır, ne boş olduğunu görmüştür. Artık istemiyordur. Ümüğüne mi yapışacak yani adamın,'bana çiçek al' diye. Boyle şeyler önemliyse isteme hariç çiçek almayan adamla evlenmeseydi.Bence bu konuda asil olay hediye, not yazmiş olmasi degil. Adam eski nişanlisina daha özenliymiş, konu sahibine degil. Konu sahibi de buna bu anilar sayesinde şahit oluyor. Bu adam "benim yapim bu cicek almam vs " diye kandiracaksa da boyle seyleri ortada birakmasaydi, kalbini kirmasaydi kizin.
Boyle bir arkadasim var. Nişanlisina coook aşikti bu anlaşiliyordu ama yurumedi ayrildilar sonra bu arkadasim başka kizla evlendi ama asla eski nişanlisina gosterdigi emegi özeni eşine göstermedi ben disardan bakan biri olarak farki goruyordum. Bazilari da böyle işte.
Evet sabah kalkinca göreyim diye oraya koymuş ben de devam ettirince bir sure tuvalette not kagitlari birakiyorduk. (Eşim işe giderken ben uyanik olmuyorum sabah ondan)
Ama insanlar değişir. Yapmıştır, ne boş olduğunu görmüştür. Artık istemiyordur. Ümüğüne mi yapışacak yani adamın,'bana çiçek al' diye. Boyle şeyler önemliyse isteme hariç çiçek almayan adamla evlenmeseydi.
Ben de ilk gençlik yıllarımda kavga edince falan ağlardım, üzülerek mesaj beklerdim,on saat mesaj gelmesin sinirden arayıp adamı kiskirtir hatta ayrilirdim vs. Ama zaman içinde daha az duygusal biri oldum, artık kavga etsek canımı sikmadan günüme devam ediyorum. Kavgadan sonra mesaj gelmezse kendi bilir, belli bir süre tutup (ortalama on gün) sonunda hiç bir cümle kurmadan engelliyorum,ne kadar zaman geçirmiş olursaj olalım :)
İnsanlar - ilişkiye bakışi vs değişir yani. Yirmilerimdeki aşıkla otuzlarindaki aşık farklıdır. Kazıklar yedikçe vs bazı şeyler önemini yitirir,insnain artık hevesi kalmaz. Bana normal geliyor.
İnsanız degisiriz. Mesela bugün çok rahatlıkla 'bir Nisan şakası ne ya, ne salakca' diyebilirim. Samimi hissim bu . Ama bir 5-6 sene önce günlerce şaka düşünürdüm, sevgilimin yüreğine indirirdim falan. Amma ve lakin,değiştim.
Adam da değişmiştir. Büyük bir olay değil ki. Sonuçta konu sahibi onu aldiginda böyleymiş, tanıştıktan sonra değişmemiş.
Adam eskiden daha iyi bir sevgiliymis diye karısı devamlı kavga mı çıkartsin, bence unutmaya çalışsın,kafasında kucultmeye çalışsın bu meseleyi. Yoksa olan yuvasina olur
By the way ben de eğer kişi duşa girecekse aynaya kalp falan çizerim,isim yazarım. Duştan çıkınca buhardan o işaret net olur :) gunici romantizm arayana tavsiyemdir
Evlendiğim hafta, yeni aldığımız konsolun kapağını açtım ve bir ajanda çıktı karşıma. İçinde şiirler dolu, isme yazılmış özel olarak. Ve atmaya kıyamamış isimleri daksillemiş. Görünce orta yerinden yırtıp parçaladım. Çünkü yeni evliyim, yeni eşyalar ama eskiden bir şiir defteri. Tepkisi şuydu : "Ne hakla yırtarsın şiir defterimi"Kızlar merhaba direk size özet geçeyim ben artık içimde tut tut patlayacağım . Eşimle sevgiliyken ve taşınırken 3 4 defa eski sevgilisi ile resimlerini eşyalarını buldum ona daha yeni sevgiliyken de gerekirse her yeri kurcala temizle demiştim geçmişi beni ilgilendirmez elbette fakat görmek istemiyorum sürekli dedim . Aradan sene geçti neyse yeni eve taşındım bir kaç gün önce kadar yine boy boy resimler mektuplar buldum ve evet okudum özellikle eşimin yazdıklarını. Eşim bana daha sevgiliyken ben doğum günlerini falan sevgililik günlerini falan umursamam yapım bu demişti . Fakat bariz eski nişanlısına şey yazmış doğum gününde yanında olamayacağım sevgililer gününde de yanında olamayacağımlar . Gidip dedim ki bu senin yapın ise sana göre değilse hiç yapmamış olmalısın . İnstagramında ta bekarken ki mesajları vardı sileyim temizliyelim eskileri diye bakınırken arkadaşlarına çiçek yollamış bunu beğenir mi falan eski diye umursamadım fakat bana sadece istemede çiçek aldın dedim illa ben sana maddi bir şey yap demiyorum bi çiçek al Canlı ya da kopar getir ama ben demeden yap artık dedim. Zamanında yaptıysan benim neyim eksik dedim sen kafanda kuruyorsun ne saçmalıyorsun onunla aynı kefeye koyma kendini dedi. Eski nişanlısından konu açıldı bir gün yine normal sohbet ediyoruz benim ailem onu sevmedi arkasından konuştu ama o kız bana kimsenin yapmadığını yaptı para gönderdi ( ceza almış bir süre beraat etmiş yüz kızartıcı vs şeyler değil bu arada arkadaşlar ) beraat almış neyse mahkeme de suçsuz olduğu anlaşılınca . Bana diyor ki ben onun hakkını ödeyemem vefa borcum var ona . Mektuplarda baktığım da ise bizimki ona para gönderiyormuşMail adresinde ona yazdığı şiirleri buldum taslaklamış sanırsın nazım Hikmet. Her defasında da unutmuşum orada olduğunu bile hatırlamıyorum diyor . Yani ister istemez morelim bozuldu sizce ne yapsam nasıl davranmalıyım ?
Benim bi exim var. Ara ara haber gonderir bana. Ben evlenene kadar bekledi bi umut. Simdi 2 cocugu var. Gel desem birakip gelicek. Hem kendiminkilere hem onunkilere babalik yaparim bi sozune bakar diyomus. Ne esinin yerinde olmak isterim ne cocuklarinin. Akla bakale yine sinirlendim mal ya. Takan takiyo allah korusunZamanında totosu yetip aşkının arkasında durmamış, aile korkusundan g.tü titremiş, şimdiden sonra şu rahatı bırakıp da gitmez bi yere sanmıyorum.
Eşiniz sizi seviyor olabilir ama ona aşıkmış. Geçmişi kurcalamayı bırakın ki daha fazla canınız yanmasın.Kızlar merhaba direk size özet geçeyim ben artık içimde tut tut patlayacağım . Eşimle sevgiliyken ve taşınırken 3 4 defa eski sevgilisi ile resimlerini eşyalarını buldum ona daha yeni sevgiliyken de gerekirse her yeri kurcala temizle demiştim geçmişi beni ilgilendirmez elbette fakat görmek istemiyorum sürekli dedim . Aradan sene geçti neyse yeni eve taşındım bir kaç gün önce kadar yine boy boy resimler mektuplar buldum ve evet okudum özellikle eşimin yazdıklarını. Eşim bana daha sevgiliyken ben doğum günlerini falan sevgililik günlerini falan umursamam yapım bu demişti . Fakat bariz eski nişanlısına şey yazmış doğum gününde yanında olamayacağım sevgililer gününde de yanında olamayacağımlar . Gidip dedim ki bu senin yapın ise sana göre değilse hiç yapmamış olmalısın . İnstagramında ta bekarken ki mesajları vardı sileyim temizliyelim eskileri diye bakınırken arkadaşlarına çiçek yollamış bunu beğenir mi falan eski diye umursamadım fakat bana sadece istemede çiçek aldın dedim illa ben sana maddi bir şey yap demiyorum bi çiçek al Canlı ya da kopar getir ama ben demeden yap artık dedim. Zamanında yaptıysan benim neyim eksik dedim sen kafanda kuruyorsun ne saçmalıyorsun onunla aynı kefeye koyma kendini dedi. Eski nişanlısından konu açıldı bir gün yine normal sohbet ediyoruz benim ailem onu sevmedi arkasından konuştu ama o kız bana kimsenin yapmadığını yaptı para gönderdi ( ceza almış bir süre beraat etmiş yüz kızartıcı vs şeyler değil bu arada arkadaşlar ) beraat almış neyse mahkeme de suçsuz olduğu anlaşılınca . Bana diyor ki ben onun hakkını ödeyemem vefa borcum var ona . Mektuplarda baktığım da ise bizimki ona para gönderiyormuşMail adresinde ona yazdığı şiirleri buldum taslaklamış sanırsın nazım Hikmet. Her defasında da unutmuşum orada olduğunu bile hatırlamıyorum diyor . Yani ister istemez morelim bozuldu sizce ne yapsam nasıl davranmalıyım ?
Vay be bu nasıl guzel bir jestaynı çocuk küçük prens koleksiyonum var ve onun dilindeki kitabı bulamadım diye ingilizce küçük prensi alıp Arapçaya çevirip bir de resimlerini çizerek kitap haline getirmişti.
Aslında bir sebepten beni hayal kırıklığına ugratmisti,sonra barismistik. "Benden zor bir şey iste" dedi,ben de arapça küçük prensi hiç bir yerde bulamıyordum,onu istedim. O zaman bu kadar Arap yoktu İstanbul'daVay be bu nasıl guzel bir jestnasıl uğraşmış öyle?
normal gelmedi bama silmemesini. Mektuplar bile duruyor garip. Ama bir yanan da erkekler bu konuda salak oluyor biraz kadın olsa a dan z ye temizlerdi. Bilemedim esinizi siz tanırsınız.Kızlar merhaba direk size özet geçeyim ben artık içimde tut tut patlayacağım . Eşimle sevgiliyken ve taşınırken 3 4 defa eski sevgilisi ile resimlerini eşyalarını buldum ona daha yeni sevgiliyken de gerekirse her yeri kurcala temizle demiştim geçmişi beni ilgilendirmez elbette fakat görmek istemiyorum sürekli dedim . Aradan sene geçti neyse yeni eve taşındım bir kaç gün önce kadar yine boy boy resimler mektuplar buldum ve evet okudum özellikle eşimin yazdıklarını. Eşim bana daha sevgiliyken ben doğum günlerini falan sevgililik günlerini falan umursamam yapım bu demişti . Fakat bariz eski nişanlısına şey yazmış doğum gününde yanında olamayacağım sevgililer gününde de yanında olamayacağımlar . Gidip dedim ki bu senin yapın ise sana göre değilse hiç yapmamış olmalısın . İnstagramında ta bekarken ki mesajları vardı sileyim temizliyelim eskileri diye bakınırken arkadaşlarına çiçek yollamış bunu beğenir mi falan eski diye umursamadım fakat bana sadece istemede çiçek aldın dedim illa ben sana maddi bir şey yap demiyorum bi çiçek al Canlı ya da kopar getir ama ben demeden yap artık dedim. Zamanında yaptıysan benim neyim eksik dedim sen kafanda kuruyorsun ne saçmalıyorsun onunla aynı kefeye koyma kendini dedi. Eski nişanlısından konu açıldı bir gün yine normal sohbet ediyoruz benim ailem onu sevmedi arkasından konuştu ama o kız bana kimsenin yapmadığını yaptı para gönderdi ( ceza almış bir süre beraat etmiş yüz kızartıcı vs şeyler değil bu arada arkadaşlar ) beraat almış neyse mahkeme de suçsuz olduğu anlaşılınca . Bana diyor ki ben onun hakkını ödeyemem vefa borcum var ona . Mektuplarda baktığım da ise bizimki ona para gönderiyormuşMail adresinde ona yazdığı şiirleri buldum taslaklamış sanırsın nazım Hikmet. Her defasında da unutmuşum orada olduğunu bile hatırlamıyorum diyor . Yani ister istemez morelim bozuldu sizce ne yapsam nasıl davranmalıyım ?
Yok bunu atamazsin buna kiyilmaz. El emeğiAslında bir sebepten beni hayal kırıklığına ugratmisti,sonra barismistik. "Benden zor bir şey iste" dedi,ben de arapça küçük prensi hiç bir yerde bulamıyordum,onu istedim. O zaman bu kadar Arap yoktu İstanbul'dao da aradı tarafı bulamadı 'ben cevirsem olur mu?' dedi, 'resimlerini de cizersen kabul' dedim
Şimdi ben bu tatlı kitabı , koleksiyonumun en nadide parçasını nasıl atayım? Neden hayatımi çok sevdigim bir insanla birleştirdim diye bu kadar güzel bir anıyı unutmak zorunda kalayim?
Yengeç burcuyum valla ben, hatıralarım olmadan yaşayamam
Daha tatlısı var atmaya kıyamadıgim, dur fotosunu bulup özel mesajla atayimYok bunu atamazsin buna kiyilmaz. El emeğiimrendim ayol normalde kıskancım ama benim eşim böyle birseyi saklasa kizmam valla
Yanı saklıyor mu mesajları derdi ney? Ben bu olayı çok psıkopatca buluyorumKızlar merhaba direk size özet geçeyim ben artık içimde tut tut patlayacağım . Eşimle sevgiliyken ve taşınırken 3 4 defa eski sevgilisi ile resimlerini eşyalarını buldum ona daha yeni sevgiliyken de gerekirse her yeri kurcala temizle demiştim geçmişi beni ilgilendirmez elbette fakat görmek istemiyorum sürekli dedim . Aradan sene geçti neyse yeni eve taşındım bir kaç gün önce kadar yine boy boy resimler mektuplar buldum ve evet okudum özellikle eşimin yazdıklarını. Eşim bana daha sevgiliyken ben doğum günlerini falan sevgililik günlerini falan umursamam yapım bu demişti . Fakat bariz eski nişanlısına şey yazmış doğum gününde yanında olamayacağım sevgililer gününde de yanında olamayacağımlar . Gidip dedim ki bu senin yapın ise sana göre değilse hiç yapmamış olmalısın . İnstagramında ta bekarken ki mesajları vardı sileyim temizliyelim eskileri diye bakınırken arkadaşlarına çiçek yollamış bunu beğenir mi falan eski diye umursamadım fakat bana sadece istemede çiçek aldın dedim illa ben sana maddi bir şey yap demiyorum bi çiçek al Canlı ya da kopar getir ama ben demeden yap artık dedim. Zamanında yaptıysan benim neyim eksik dedim sen kafanda kuruyorsun ne saçmalıyorsun onunla aynı kefeye koyma kendini dedi. Eski nişanlısından konu açıldı bir gün yine normal sohbet ediyoruz benim ailem onu sevmedi arkasından konuştu ama o kız bana kimsenin yapmadığını yaptı para gönderdi ( ceza almış bir süre beraat etmiş yüz kızartıcı vs şeyler değil bu arada arkadaşlar ) beraat almış neyse mahkeme de suçsuz olduğu anlaşılınca . Bana diyor ki ben onun hakkını ödeyemem vefa borcum var ona . Mektuplarda baktığım da ise bizimki ona para gönderiyormuşMail adresinde ona yazdığı şiirleri buldum taslaklamış sanırsın nazım Hikmet. Her defasında da unutmuşum orada olduğunu bile hatırlamıyorum diyor . Yani ister istemez morelim bozuldu sizce ne yapsam nasıl davranmalıyım ?
Herkes sevdiğiyle evlenemiyor maalesef .Onu alaymış o zaman senle işi ne.
Madem çok seviyormuş nerde kız senle niye evli.
Ay yapmasınlar zaten onun yerine başka şeyler yapsınlar .Sen gerçekten çok numunelik adamlara denk gelmişsin ya. Burası ortadoğu aşkım, burda erkek değil deccal yetiştiriyorlar.Çok seviyorsa dünyayı falan ayağına seriyorlar da, not kağıdına aşk sözcükleri falan, ı ıh.
O sevgi değil bence işte.Herkes sevdiğiyle evlenemiyor maalesef .
Yıllar önce bir ilişkim vardı ilk aşkım. Severek ayrıldık(yanlış bir anlaşılmadan)
Sonra gitti evlendi arkadaşlarının dediğine göre unutmak için ,ve ailesinin zoruyla .evlendikten yıllar sonra mesaj attı unutamadığını falan söyledi. İki çocuğu olmuş ilgili baba ilgili eş diye duyarken içtiği birgün instagramdan aradı ağladı zırvaladı, şimdi ikimizin çocukları olacaktı , beni bıraktın vs gibi şeyler. Bi daha rahatsız edersen karına söylerim derim.
Neyse şükür 2 yıldır falan ses seda yok unuttu herhalhe evlenmek için çabalayamazmıydık çabalardık ama ben çabalayacak kadar aşık değildim ve ona da izin vermedim.
Yani herkes sevdiğiyle evlenemiyor işin özeti.
çevremde bir çok örnek var , gördüğüm, duyduğum..sevdiğiyle değil de başkasıyla evlenen ve bunlar genelde erkek oluyor.
Zaman geçtikçe çoğu şey anlamını yitiriyor zaten.Ama insanlar değişir. Yapmıştır, ne boş olduğunu görmüştür. Artık istemiyordur. Ümüğüne mi yapışacak yani adamın,'bana çiçek al' diye. Boyle şeyler önemliyse isteme hariç çiçek almayan adamla evlenmeseydi.
Ben de ilk gençlik yıllarımda kavga edince falan ağlardım, üzülerek mesaj beklerdim,on saat mesaj gelmesin sinirden arayıp adamı kiskirtir hatta ayrilirdim vs. Ama zaman içinde daha az duygusal biri oldum, artık kavga etsek canımı sikmadan günüme devam ediyorum. Kavgadan sonra mesaj gelmezse kendi bilir, belli bir süre tutup (ortalama on gün) sonunda hiç bir cümle kurmadan engelliyorum,ne kadar zaman geçirmiş olursaj olalım :)
İnsanlar - ilişkiye bakışi vs değişir yani. Yirmilerimdeki aşıkla otuzlarindaki aşık farklıdır. Kazıklar yedikçe vs bazı şeyler önemini yitirir,insnain artık hevesi kalmaz. Bana normal geliyor.
İnsanız degisiriz. Mesela bugün çok rahatlıkla 'bir Nisan şakası ne ya, ne salakca' diyebilirim. Samimi hissim bu . Ama bir 5-6 sene önce günlerce şaka düşünürdüm, sevgilimin yüreğine indirirdim falan. Amma ve lakin,değiştim.
Adam da değişmiştir. Büyük bir olay değil ki. Sonuçta konu sahibi onu aldiginda böyleymiş, tanıştıktan sonra değişmemiş.
Adam eskiden daha iyi bir sevgiliymis diye karısı devamlı kavga mı çıkartsin, bence unutmaya çalışsın,kafasında kucultmeye çalışsın bu meseleyi. Yoksa olan yuvasina olur
By the way ben de eğer kişi duşa girecekse aynaya kalp falan çizerim,isim yazarım. Duştan çıkınca buhardan o işaret net olur :) gunici romantizm arayana tavsiyemdir
İlk eşinde odun oğlu odun olup, 50sinden sonra bulduğu eşe şiir yazanı da gördük ya. Kimde ne huy var bilemiyorsun ki.Ama insanlar değişir. Yapmıştır, ne boş olduğunu görmüştür. Artık istemiyordur. Ümüğüne mi yapışacak yani adamın,'bana çiçek al' diye. Boyle şeyler önemliyse isteme hariç çiçek almayan adamla evlenmeseydi.
Aynen öyle. 14 Şubat kutlaması demiş. Ben de eskiden kutlardim, çok önemli bir gündü benim için. Şimdi umrumda bile degil, hatırlanmasa neden hatırlanmadi demem, kendim de kutlamam.Zaman geçtikçe çoğu şey anlamını yitiriyor zaten.
Yazana değil,yazdırana bakacaksın o zaman.İlk eşinde odun oğlu odun olup, 50sinden sonra bulduğu eşe şiir yazanı da gördük ya. Kimde ne huy var bilemiyorsun ki.
Bana da saçma geliyor eskiden anlamlıydı.Aynen öyle. 14 Şubat kutlaması demiş. Ben de eskiden kutlardim, çok önemli bir gündü benim için. Şimdi umrumda bile degil, hatırlanmasa neden hatırlanmadi demem, kendim de kutlamam.
Adama artık boş geliyordur. Ne yapacak. Adamı sevdiğinde aldığında böyleymiş. Kimseyi kandirmakla alakası yok yani
Yazana değil,yazdırana bakacaksın o zaman.