Eşimin Eski Eşinin Anneler Gününü Kutlaması...

Kuzuu özlemişim sizi ben ama :)
Allah hepinizin gönlüne göre versin inşallah canım benim, az çekmedik birbirimizin derdini :) helali hoş olsun, gene olsun gene çekerim, kıyamıyorum böyle mutsuz görünce işte ama yanlış anlaşılıyorum bazen işte, olsun hiç önemli değil. Tanıyayım, tanımayayım, dualarım sizlerle fıstığım benim :109:

ama güvenini sarsacak bişeyler görmese neden hayatını yaşayıp mutlu olmaktansa bunlarla yıpratsın kendini sence insan bile bile kendini üzermi

bu konuyu okuyup cevap vermekten kaçınmıştım fakat sürekli ilk sayfaya geliyor ve artık fikrimi söylemeden edemeyeceğim. başka bir tribala arkadaşın konusuna yaptığım girişi kullanayım hatta:

elhamdülillah kız olarak doğmuşum, bu kadın milletinin tiribi çekilmez çünkü.

Sevgili arkadaşım, elbetteki eşiniz eski eşinin anneler gününü kutlayacak. hatta denk gelmese bile, bir fiil arayıp kutlayabilir. neden biliyor musunuz? çünkü sizin kocanızın kızının annesi o kadın. ne olursa olsun değişmeyecek bir gerçek var karşınızda. onlar boşanmış olabilirler. ancak çok büyük bir ortak noktaları var; bir evlat. eski eşi kıskanabilirsiniz. ama konuşmalarına mani olamazsınız, konuşmamalarını isteyemezsiniz. yarın öbür gün, bundan 20 yıl sonra diyelim, o kızı istemeye gelcekler. nişan olacak kına olacak düğün olacak. siz o eski eşle yanyana olacaksınız. o zaman da mı konuşmasın, tebrik etmesin eşiniz eski eşini? saçmalık. azıcık medeni olmaya davet ediyorum sizi.

doğacak çocuklarınız için şimdiden anneler günü kutlaması beklemek? hadi bu olmadı, ben kardeşime annelik yaptım onun anneler günü kutlamasını beklemek.. bana olayı dramatize ediyormuşsunuz gibi geliyor. erkekler böyle şeyleri düşünmezler ki akıllarına gelmez. biraz realist olun. eşinizden daha az ve gerçekçi şeyler bekleyin. böylelikle mutlu olursunuz.

sürç-i lisan ettiysem affola

ama güvenini sarsacak bişeyler görmese neden hayatını yaşayıp mutlu olmaktansa bunlarla yıpratsın kendini sence insan bile bile kendini üzermi

Evet üzer gerçekten üzer eğer özgüven eksikliği varsa kendisinde eşini sürekli aldatacak insan potansiyelinde görüyorsa herşeyden nem kapıyorsa üzer. Onu kutlamış kendisini neden kutlamamış ya erkeklerin mantığı bayanlar gibi çalışmıyor daha çocuğumuz yok neden kutlayayım anne değil ki mantığı var erkeklerde benimkini de 6 senelik evliyiz bir kere kutlamadı eşim. Ama yanımda iş arkadaşlarının anneler günün kutladı cuma gününden çünkü onlar anneydi hiçte aldırmadım. Bakın eski eşi bile değil çalışma arkadaşı ama inanın hiç aldırmadım bana da hayatım seninkini de kutlayacağımız günler gelecek dedi ama çiçek filan görmedim. Ayrıca tek bu değil ki kızın gelip annem hasta demesinden ve eşinin çok mu kötü yapabileceğim bir şey var mı demesinden bile art niyet çıkarıyor ama bunu o kadın için değil çocuğu için yapıyor farkında değil. Peki eski konularında birden benimle evlenmeseydin 18 lik biriyle evlenir miydin ne demek. neymiş yan komşunun kız varmış 18 yaşındaymış ona ilgiliymiş. O zaman konuyu direkt eşim komşunun kızıyla ilgileniyor diye yazsaydı o direkt vay benimle evlenmesen 18 lik lik kızle evlenir miydin diye kim sorar daha çok karpuz kabuğu kaçırmak değil mi aklına. Adam zaten evlenmek istese 18 lik bulurdu kendine 2. evliliği adamın ya bu kadını sevmese neden evlensin gününü gün eder. Yok 10 sene önceki sevgilisine yazdığı şeylerin defteri varmış evde duygusal şeylermiş erkeklerin duygusal şeyler yazıp defter tuttuğunu ilk kez duyuyorum bir de o defter önce eski eşinin evinde sonra yeni evde ve ortada duruyor öyle. Yani o zaman güvenemeyecekse boşanmış biriyle evlenmeyecekti. Ne görmüş gördüğü bir şey yok ki gizli konuşmaları mı var eve geç mi geliyor ne yani. Hep bir söylediği şeyleri başka şeylerle pekiştirmeye çalışıyor burada mesela vay anne şehir dışında kızını görmüyor yani ona göre anneler günün kutlamaya layık biri değil. Ama eşini bana yapmış sonuçta sırf kızının gönlü olsun diye bile kutlamış olabilir. Madem öyle görüşmüyorlar bile neyini sorun ediyor kaç ay ki olay bir de yakın olsalar adam kızı için evine gitse kadının kıyamet kopacak demek ki bence ayrılsın çünkü böyle gerçekten yürümez.

Son düzenleme:

Kadınlar kulübünde yenisiniz sanırım diyecektim ki mart ayında katılmışsınız aramıza. Ben burada erkek arkadaşının telefonunda kayıtlı kız isimlerini kıskananı gördüm. Bir öğrencisi kendisine bir şey sormak için aradı diye kavga çıkaran sevgili gördüm. Ben de 6. hisse güvenirim ama her zaman bu geçerli olmuyor.

Fazlasıyla haklısınız bitmiş bir ilişki de tekrar anıların canlanması için özellikle yapılııyor gibi slayt gösterisi bile benim canımı sıkardı hemde sizden yardım alarak. siz çok iyi niyetli davranarak yardımcı olduğunuz halde sizin anneler gününüzü kutlamaması ve de kavga çıkarmması çok saçma .anneler gününü size dair görmemiş olabilir düşünememiş olabilir fakat konu açılınca sizden özür dilemeliydi bence...

canım yaa ne günlerdi değil mi, ne dertleşir konuşurduk saatlerce özlüyorum o grubu. çok kişiyi de gelin verdik gruptan
işte kulüpten sonra benim hayatıma biri girdi canım evlenip boşanmış birisiydi. birde çocuğu vardı. onunla ilgili sıkıntılarım oldu gerçekten çok çektim çok doldum. anlayışını biliyorum canım benim.

şuda var canım bazı kadınlarda gözünün önündekini görmüyo kocasının yanlış bişeyini duysa yok canım falan diyo adam telini ortada bırakmıyo kıza elini sürdürmüyo kızda merak etmiyo bi kere bile ayıp ya neden bakim yapmaz öyle şey diyo hiç bir şeyden şüphelenmiyo adamda rahat rahat haremini kuruyo adam artık nasıl bi güven verdiyse kadın herşeyi toz pembe görüyo bunada sinir oluyorum az gözün açık olmakta fayda var bence yapan yapacağını yapar ama en azından aptalyerine konmamış olur demek istediğim o ki karşındaki insan sana hangi yüzünü gösterdiyse olaylara o bakış açısıyla yaklaşıyosun istisnalar hariç tabi

konu sahibi yazdı mı görmedim de,kendisi eşinin babalar gününü kutlamış mı

Sabırla 11 sayfanın hepsini, tüm yorumları okudum. ilk yazdığınız bu anneler günü ile ilgili sıkıntınızı okuduğumda ben de ilk önce diğer yorumcuların düşündüğü gibi düşünmüştüm. Ancak diğer sayfaları da okuduğumda anladım ki esas problem anneler günü kutlaması falan değil. Siz kendinizi anlatamamışsınız. Konuyu böyle değil de eşinizin size şefkat göstermediğini, size göstermesi gereken ilgiyi başka kadınlara gösterdiğini, sizin bunlara anlam veremediğinizi, bu durumu eşinizle paylaştığınızda da sizde problem olduğunu söylediğini, kendi hatalarını kabul etmediğini yazsaydınız sanırım daha yararlı olurdu. Evet henüz çok yeni evlisiniz. Her yeni evli çift gibi sizin de eşinizle çok iyi olmanız gerekirken sanki uzun yıllar evli gibi eşiniz uzaklaşmış sizden anladığım kadarıyla. Haklı olarak siz de beklediğiniz ilgiyi ondan göremeyince, onun başkalarına gösterdiği ilgiyi garip karşılıyorsunuz. Sanırım mutlu değilsiniz. Çünkü eğer mutlu olsaydınız, sevildiğinizi hissetseydiniz eşinizin eski eşinin anneler gününü kutlamasını problem etmezdiniz. Anladığım kadarıyla eşinizin size şiddeti de olmuş, sanırım hakaret de var. Bu size saygısı olmadığını gösterir. Ve yine anladığım kadarıyla güven problemi de var. Evliliklerde güven bittiği zaman o evlilik yavaş yavaş çatırdamaya başlıyor. Size tavsiyem eşinizin eski eşi ile ilgili anlattıklarına çok inanmayın. Hiç bir şey tek taraflı bitmez. Evlilikler, hele ki arada çocuk varsa, bıçak kemiğe dayanmadan bitirilmiyor. Siz eşinizin anlattığı kadarıyla biliyorsunuz, bir de eski eşinden dinleseniz belki de o da sizin yaşadıklarınızı yaşadığı için bitmiştir bu evlilik. Eski eşe çok takmayın derim. Eğer yeniden beraber olacak olsalardı çoktan olurlardı. Sizin asıl düşünmeniz gereken bence eşinizle ilgili sorunlarınız. Bunlara odaklanmalısınız. Bir de eski eşiyle, iyi niyetli olsanız bile, aradaki mesafeyi korumanız gerekiyor (şu limon gönderme meselesini falan kastediyorum), siz eski eşi falan boşverin, kendi evliliğinize bakın. Size tavsiyem evliliğinizi oturtmadan da çocuk düşünmeyin, çocuk evlilikleri kurtarmıyor çünkü. Bence eşinizle bir problem olduğunu ve bu evliliğin yürümeyeğini siz de biliyorsunuz. Sadece tecrübelerime ve yaşıma dayanarak şunu söylüyorum, eşinizin düzeleceğini beklerseniz yanılırsınız. Kişilik değişmiyor çünkü. Sadece size olan saygısını kazanabilirsiniz. Eğer gerçekten bu evliliğin yürümeyeceğine inanıyorsanız yıllarınızı boşuna geçirmeyin, henüz çok gençsiniz çünkü. Boşanmak o kadar da zor değil, sadece karar vermek zor. Eğer evliliklerde fedakarlık denen şeyde sadece siz herşeyi "feda" ediyorsanız ve eşiniz de bu işten "kar" elde ediyorsa bunda bir gariplik var derim ben. İki taraf da fedakar değilse, tek tarafın çabasıyla yürümüyor çünkü. Allah yardımcınız olsun.

konu sahibi yazdı mı görmedim de,kendisi eşinin babalar gününü kutlamış mı

Evet canım kutladım tabi hem şimdiki çocuğu için hem de ileride olması muhtemel çocuklarımız için.. Ben böyle şeylere önem veririm ve atlamam bi kaç arkadaş beni paranoyak zannetmiş ben ise onların paranoyakça düşündüğünü sanıyorum çünkü başka konularda dertlerini paylaşan hanımlara da aynı bakış açısıyla yaklaşıp olmadık eleştirlere tabi tutmuşlar şu an uzun uzun yazamıyorum bir ara konumda düzenleme yapıp neden böyle düşünür hale geldiğimi ayrıntılarıyla anlatıcam kimseye kendimi ispatlamak gibi bi derdim yok içimi dökmek istiyorum ama böyle mesnetsiz yorumlara maruz kalınca insanın da canı sıkılıyor tabi biraz onun için de gerekli açıklamayı yapıcam.

Bu arada bugün benim doğum günüm ve kardeşim eşimin yanında beni arayıp kutladıktan sonra anlamasına rağmen bile kutlamadı ben kardeşimin kutladığını duyuyosun sen bi şey demiyosun diye şakayla karışık bir serzenişte bulunduktan sonra gece bi ara uyku arasında kutladım hatırlamıyo musun falan dedi ama öyle bi şey olsa hatırlardım buyrun burdan yakın yani eski eşini unutmayan adamın bana yaptığına bakın.. ben şimdilik susuyorum hepsini uygun bir zamanımda tek tek anlatacağım

vakit ayırdığınız için hepinize teşekkür ederim.

Son düzenleme:
yanlış anlamazsanız sorduğunuz soruya ikinci eş olarak cevap vereyim .. bir tarafım biraz abartmışsınız diyor ..çünkü ben kendim bizzat ararım , anneler gününü kutlarım çünkü arada hem onun çocukları hem de benim çocuğum var ... diğer taraftan evliliğiniz daha henüz yeni olduğu ve bazı şeylerin tam rayına oturmadığı düşününce azıcık abartmışsınız diyorum :) sonuçta kızın annesine slayt hazırlamasına yardım etmek sizi rahatsız etmiyor ama eşinizin anneler günü günü kutlaması rahatsız ediyor ... bu durumda ya kızla ilişkinizde ya da eşinizle ilişkinizde samimiyetsizlik var gibi göründü ama bu düşünce burdan görünen..... çünkü o evde öncesinde ve sonrasında neler yaşandığını siz biliyorsunuz , kalplerde olanı da yalnız Allah biliyor...

not .. bu mesajı ilk sayfalara göre yazmıştım .. o yüzden bir yanlış anlaşılma olmasın :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…