Eşimin eniştesinin nasihatleri

maydanozca06

Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2021
225
244
Gezme sebebiyle eşimin eniştesi bulunduğumuz bölgeye geldi. Teyzesinin eşi. Neyse (teyzesi de düğünde anneme saçmasapan laflar edip tartışma çıkartan bi kadın, özrünü üç sene sonra diledi ama ben affetmiyorum)
Eniştesi de ben gibi bu aileden çok yorulmuş herkesle bağını mesafesini kopartmış biri fakat yine de karısından ötürü olayları az çok biliyor. Bugün bana eşimin annesi ve kız kardeşi için bi amaçları var sizi ayırmak dedi bu zaten benim bildiğim bi şeydi. Kız kardeşinden için yine o öyle kurnazdır ki sakın güvenme dedi (görümcemle 2 aydır doğru düzgün sohbetim bile yok) ayda bi kere bile konuşmam o yazmadıkça yazmam mesafeliyim. Eşim bi önceki kız kardeşiyle buluşmasında şöyle demiş karım senin zamanında söylediğin hiç bi şeyi unutmuyor bu yüzden de her kavgada gelip yüzüme vuruyor demiş.(bunu sert bir dille değil naif bi dille söylediğine eminim çünkü o an sohbet ediyorlarmış) bunu bana eşim söylemişti. O gün bugündür kız bana yazmıyor. Bu benim işime geliyor tabiki sevmiyorsak birbirimizi konuşmayalım benim felsefem bu ama onların felsefesi iki yüzlülük. Defalarca da onlar yüzünden ayrılma yoluna girdik bi şekilde döndük. Neyse eniştesi bana bugün yemek yerken eşimin beş dk bi yere gittiği sırada tek amaçları sizi ayırmak dedi eğer aklında ayrılmak varsa ayrılın çocuk oyuncağı yapmayın dedi bunu kötü bi niyetle söylemedi yada eşine sahip çık ama ölene kadar da ayırmak için uğraşırlar kendine bu hayatı zindan etme bunlarla ama yine de sen bilirsin dedi. Eşime konuyu açmadım henüz eniştesi gitsin öyle açacağım. Benim tepkim şöyle oldu Ayırmak isteyenin asıl kendi yuvası olmasın dedim. Zaten görümcem de benden beter halde. Allah ıslah etsin ne diyim

eşine sahip çık ama ölene kadar da ayırmak için uğraşırlar kendine bu hayatı zindan etme bunlarla ama yine de sen bilirsin dedi. Eşime konuyu açmadım henüz eniştesi gitsin öyle açacağım.
Eşine konuyu acmanin amacı ne? Adam da senin gibi o aileden muzdarip, dertlesmissiniz işte , birbirinizi anlamissiniz.
Eşinize 'bak senin ailen şöyle şeytan enişte bile gördü uyardı' deyince eşinizi mahcup etmek
Ya da akabinde kavga etmek dışında elinize ne geçecek?

Gezme sebebiyle eşimin eniştesi bulunduğumuz bölgeye geldi. Teyzesinin eşi. Neyse (teyzesi de düğünde anneme saçmasapan laflar edip tartışma çıkartan bi kadın, özrünü üç sene sonra diledi ama ben affetmiyorum)
Eniştesi de ben gibi bu aileden çok yorulmuş herkesle bağını mesafesini kopartmış biri fakat yine de karısından ötürü olayları az çok biliyor. Bugün bana eşimin annesi ve kız kardeşi için bi amaçları var sizi ayırmak dedi bu zaten benim bildiğim bi şeydi. Kız kardeşinden için yine o öyle kurnazdır ki sakın güvenme dedi (görümcemle 2 aydır doğru düzgün sohbetim bile yok) ayda bi kere bile konuşmam o yazmadıkça yazmam mesafeliyim. Eşim bi önceki kız kardeşiyle buluşmasında şöyle demiş karım senin zamanında söylediğin hiç bi şeyi unutmuyor bu yüzden de her kavgada gelip yüzüme vuruyor demiş.(bunu sert bir dille değil naif bi dille söylediğine eminim çünkü o an sohbet ediyorlarmış) bunu bana eşim söylemişti. O gün bugündür kız bana yazmıyor. Bu benim işime geliyor tabiki sevmiyorsak birbirimizi konuşmayalım benim felsefem bu ama onların felsefesi iki yüzlülük. Defalarca da onlar yüzünden ayrılma yoluna girdik bi şekilde döndük. Neyse eniştesi bana bugün yemek yerken eşimin beş dk bi yere gittiği sırada tek amaçları sizi ayırmak dedi eğer aklında ayrılmak varsa ayrılın çocuk oyuncağı yapmayın dedi bunu kötü bi niyetle söylemedi yada eşine sahip çık ama ölene kadar da ayırmak için uğraşırlar kendine bu hayatı zindan etme bunlarla ama yine de sen bilirsin dedi. Eşime konuyu açmadım henüz eniştesi gitsin öyle açacağım. Benim tepkim şöyle oldu Ayırmak isteyenin asıl kendi yuvası olmasın dedim. Zaten görümcem de benden beter halde. Allah ıslah etsin ne diyim
Enişte beyde yangına körükle gitmiş.
Bence eşinizi seviyorsanız bütün bu zırvalıkları boşverin, siz zaten herkese mesafenizi koymuşsunuz. Umarım büyü işleriyle ilgilenmiyorlardır bu iki yüzlü insancıklar..

Eşine konuyu acmanin amacı ne? Adam da senin gibi o aileden muzdarip, dertlesmissiniz işte , birbirinizi anlamissiniz.
Eşinize 'bak senin ailen şöyle şeytan enişte bile gördü uyardı' deyince eşinizi mahcup etmek
Ya da akaninde kavga etmek dışında elinize ne geçecek?
İşte o yüzden size soruyorum ya hani ne yapayım. Yani siz olsanız ne yapardınız diye gerçekten çaresizim bi de adamın kendini ziyan etme demesi içime oturdu

Enişte beyde yangına körükle gitmiş.
Bence eşinizi seviyorsanız bütün bu zırvalıkları boşverin, siz zaten herkese mesafenizi koymuşsunuz. Umarım büyü işleriyle ilgilenmiyorlardır bu iki yüzlü insancıklar..
Kitabı bile var kütüphanesine üzerinde bildiğiniz büyü kitabı yazıyor ...

Bana enişte sizi ayırmaya calisiyormus gibime geldi açıkçası 😅 çok ikna oldum hatta

İşte o yüzden size soruyorum ya hani ne yapayım. Yani siz olsanız ne yapardınız diye gerçekten çaresizim bi de adamın kendini ziyan etme demesi içime oturdu
Ya herkes kendi hayatına baksın, madem öyle kötü sülale adam ne demeye kendi ömrünü ziyan etmiş yüz senedir huyu kötü karısı ve ailesi ile yaşıyor?
Boşversene, iki insan ne güzel bir araya gelmiş, birbirinize hak vermiş, aileyi cekistirmissiniz. Ben de severim sevmediğim kisielre uyuz olan başka insanlarla gıyabinda konuşmayi, kim sevmez ki 😂 ama konustunuz,rahatladıniz,bitti gitti.
Daha olayı büyüt, eşine anlat falan. Gerçekten gereksiz hareketler.
Birkaç ihtimal var, ya eşin mahcup olacak ailesinin kötülüğü yüzünden (ki adamın ne suçu var)
Ya adam 'biktirdin beee, ailen de ailen' diyip kavga çıkaracak (ki gereksiz yere huzurunuz kaçacak)
Ya koca sinirlenip 'sana evimizi açtık sen ailem hakkında böyle böyle demişsin' diye enisteyi arayacak, enişte de böyle durumlarda laf getirip götüren herkesin yaptığı gibi öyle bir şey denediğine yeminler edecek (yine huzurunuz kaçacak, yetmedi yalancı damgası yiyeceksin)
Yani en olası senaryolar bunlar.
En olanaksiz senaryo da eşinin 'aaaaa! Bak dışarıdan el bile böyle söylüyor. Demek ki benim ailem cidden kötü kalpli,boşuna uyarmamissin beni' diye uhrevi bir aydınlanma yasayack. Ki bunun ihtimali sıfıra yakın.
O yüzden bence hiç açma bile konusunu adama. Boşu boşuna canınız sıkılacak. Zaten görüşmüyorsun, durduk yere huzursuzluk cikarma

Ben eşime anlatırdım ama sadece bilsin diye kavga ederek değil.
Eşinizle sorununuz yok ise ayrilmanizin da anlamı yok madem gorusmuyorsunuz ne halleri varsa görsünler

Birilerinin bir çifti ayırmak istediğini düşünsem bile bunu onlardan birine söylemem, ne geçecek ki elime söyleyince, hem bu benim düşüncemdir belki gerçek böyle değildir belli mi olur yani.
O yüzden eniştenizin bu sözleri çok yersiz ve art niyetli buldum.
Öte yandan siz zaten gerekli mesafeyi koymuşsunuz görümceye falan, aynen böyle devam edin tatsızlık çıkarmaya gerek yok ki.
Bu arada kv ve görümcelerimiz benziyor🤭

Enişteyle samimiyetiniz ne boyutta bilmem de

"amaçları sizi ayırmak dedi eğer aklında ayrılmak varsa ayrılın çocuk oyuncağı yapmayın"

Şunu bana soylese siz karişmayin derdim EN kibar modumdaysam.

Eşiniz izin vermese kimse sizi darlayamaz omur boyu ve ayiramaz. Eşinizden yana problemliyseniz o da sizin bileceginiz iş.
Eşimle paylasirdin ben

Ya aslında ben de biraz öyle hissettim sonradan ama mesela biriyle konuşurken o samimiyeti hissediyorum inanın yani o samimiyetsiz geliyorsa kesinlikle o an gardımı alıyorum. Umuyorum saflığıma denk gelmemiştir 😆
BEnce saflığınıza denk gelmis çünkü sizi daha kötülük potansiyeline inandiginiz insanlardan vurmuş .

Haliyle dikkatiniz öteki düşmana kaymış ama enişte de az değil diğerlerine benzemiş onlarla yasaya yasaya.

Ben olsam ay imdat filan olurdum korktum enisteden.

Hem enistelere çok guvenmeyin
Bayram değil seyran değil enistem beni niye öptü? Misal...

X