- 19 Şubat 2015
- 3.494
- 2.754
- 133
- 35
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Zaten cocuk 1 kez uyuyo oda 45 dk o sirada onlarin daginikligini topla ha bire camasir yika katla temizlik filan derken vakit yetmiyo ben bu isi kiviramiyorum yani gunluk 3 saat anca uyuyorum oda beni sinirli yapiyo surekli yatmak istiyorum firsat yok esimlede monotonluktan kurtulup kaliteli zaman gecirmek istiyorum ama cocuklar firsat vermiyorSizin 2 çocuk daha yorucudur elbette. Ben de akşama kadar kızımla yoruluyorum eşm de işte evet ama o aşırı yorgunsa salonda uyuklar falan ama kolay kolay 12 de önce yatağa girmez.
Ben de artık uykum gelse de bekliyorum onu; bekliyorum da denmez üzerime bir şey alıp moltuga yatiyorum tv ye bakarken uyumuş oluyorum zaten.
Geçen gece beni uyandıramayınca o da öteki koltuga uzanmış gece 2 de uyandım haydi yatağa diye kaldırdım yattı o ben kızımı emzirdim oyle yattım.
Eşiniz çocuklarla vakit geçirmeyi seviyorsa eve geldiğinde 1 saat de olsa sorumluluğu ona bırakıp kendinize vakit ayırabilirsiniz. İlkokul a giden çocuğunuz okuldayken küçük uyuyorsa o uyurken iş yaayın kendinize vakit ayırın.
Ben kendime vakit ayırmayı öyle yapabiliyorum. Bebeğim uyurken iş yaparsam kendime vakit kalmıyor. İşlerimi onunla yapıyorum; uyurken ben de kendime zaman ayiriyorum. Master tezimi bitirdim doğduğundan beri mesela. Onun sınavı bitsin kpss ye çalışmaya başlayacağım
Esimle ilgili degil ki konu esin degismez diyosun sorun esim degil o isten gelince cocuklar 2 saate kadar uyuyo o 2 saatte esim zaten ya cocuklarla ilgilenir ya mutfaga yardim eder yani elinden geldigince yardim ediyo sadece kendimize ozel vakit ayiramiyoruz bu tempoda benim tek yapmaktan zevk aldigim esimle birlikte basbasa olmak biseyler paylasmak ama vakitt yetmiyo cocuklar uyuyo is guc bitiyo ama gucum kalmiyo sizip kaliyorumBu açtığınız kaçıncı konu bilmiyorum bu konuda..
HAKLI olduğunuz çok nokta var ve hayatınız zor..
Ama eşiniz de bu... Gördüğünüz gibi adam değişmiyor ve değişmeyecek.
Kendinizi bu duruma göre programlasanız ve hayati böyle kabullenseniz. . Mesela eşi değil de çocukları birinci plana alsanız , emin olun daha mutlu olacaksınız.
Ikinci alternatif ise iş hayatı ve yardımcı tavsiyem olacak size. Gerekirse tüm maaşı aktarın yardımcıya işe sadece ekonomik katkı olarak bakmayın.
Kolay gelsin
Tamam da eşinin de şu özel vakit Geçirme durumunu sen kadar dert etmesi gerekmiyor mu?Esimle ilgili degil ki konu esin degismez diyosun sorun esim degil o isten gelince cocuklar 2 saate kadar uyuyo o 2 saatte esim zaten ya cocuklarla ilgilenir ya mutfaga yardim eder yani elinden geldigince yardim ediyo sadece kendimize ozel vakit ayiramiyoruz bu tempoda benim tek yapmaktan zevk aldigim esimle birlikte basbasa olmak biseyler paylasmak ama vakitt yetmiyo cocuklar uyuyo is guc bitiyo ama gucum kalmiyo sizip kaliyorum
Dogru hatirliyosun haftada 2 gun izni var bir gununu bana diger gununu kendine ayiriyodu ama bunu artik 2 haftada bir yapiyo aksamlari cocuklada ilgileniyo ama ince dusunemiyo birlikte vakit gecirmek benim kadar onemli degil onun icin..yatakta yarim saat muhabbet etmek cocluk cocukla carsiya gezmeye gitmek ona gore birlikte vakit gecirmek demek yani basbasa kelimesi yok onda biz demek cocuklarla biz demek adamin algisi boyleTamam da eşinin de şu özel vakit Geçirme durumunu sen kadar dert etmesi gerekmiyor mu?
Onun da dert edip bi çözüm yoluna gitmesi ??
Mesela hergün yarım gelen bir yardımcı seni çok mutlu eder ve rahatlatır.
Not: Bir de geçmiş konularınla bağdaştırdım ben. Eşin haftasonu bir gün kendine ayırıyordu ( balığa, arabaya ...vs) yanlış mi Hatırlıyorum?
Açtığınız konularda çocuklar yüzünden hep bi depresif haliniz olduğunu düşünüyorum ve sizi çok iyi anlıyorum. Benim de 17 aylık bir bebeğim var bazen ben de sizin gibi hissediyorum.Ne zaman 2. Çocuk lafı geçse sizin açtığınız konular geliyor aklıma ve eminim ben de en az sizinki gibi bir ruh halinde olurum o yüzden şu an asla düşünmüyorum belki ilerde.Yaa cok cok kotu hissediyorum yine sinirli gergin endiseli mutsuz hissediyorum yedigim yemekten oturmaktan gezmekten yasamaktan zevk almiyorum bedenim agir geliyo bi uyusam bi daha uyanmasam diyorum destek almam gerek annemde ayni fikirde ama emziriyorum ilac kullanamam suan bebisimin agzi hep yara disleri cok iri ve cikarken cok aci cekiyo kaniyo dis etleri bide grip oldu sy donem tek tesellisi beni emmek nasil kesiyim gece hic uyumuyo gunduz mizik mizik diger buyuk kiziminda odevleri cok bide alisma surecinde 1.sinifa..yani heryere yetismek zorundayim utu yemek banyo odevler kucuk bebis..okullarinda acilmasiyla bu tempoya ayak uydurmak cok zor oldu zaten halsizlik uyku hali de hic gitmiyo ustumden kendimi bu kadar yalniz hissederken birde yatma mevzusu son nokta oldu..
Cocuklarim 9 dedimi uyuyo ikiside bende o saatte kadar zor dayaniyorum onlar uyurken gozlerim kapaniyo ve hemen firsati degerlendirip yatmak istiyorum esime daha once tek yatmak istemedigimi onu bekledigimi vs. Cok soyledim oda erken yatmayi sevmiyo tamam diyorum zar zor saat 11 e kadar yaninda duruyorum birlikte vakit gecirelim diye ya tv bakiyo ya telefonda oyun oynuyo ben sap gibi bekliyorum yok adamin yatmaya niyeti..sen yat ben gelirim diye ya tek yatamiyorum uyuyamiyorum hem cok usuyorurum kizdigim sey sana gore onemsiz bi konu olabilir ama bekliyorum ki desin: benim karim sunu sunu kafaya takiyo benden sunu sunu bekliyo dur birinde kendi bildigimi yapiyosam birinde onun dedigini yapiyim yok isi dusunce erkenden yatmayi biliyo bende artik tepkimi koymak icin yatiyomusun diye once soruyorum yok biraz oturcam derse bende gidip kizimin yanina yatoyorum o zaman diyorum cunku usuyorum diyorum sonra sabah kalkinca moralim bozuluyo guya kari kocayiz hic bi beklentime karsilik alamiyorum sabah cocuklar tam 7 de kalkiyo onlari doyuruyorum sirf birlikte kahvalti yapalim diye saat 10 a kadar adamin uyanmasini bekliyorum cunku yesem bu sefer sofraya oturma birlikte , e gece ayni yatakta yatma sanki aile degiliz
Yaa cok uzuluyorum biz ne zaman "biz" olucaz tek istegim gonlumce guzel uyku uyumak sabah virlikte kahvalti yapmak disari gezmelerinden basbasa gidip zevk almak cocuklarin biran once buyumesi..zaman gecmiyo gencligim guzelligim heveslerim geciyo ama zaman gecmiyo tek gorevim cocuk bakmak kendimi unutmak yoruldum ben kocami istiyorum eski gunlerdeki gibi kola kola gezmek birlikte uyuyup uyanmak istiyorum elbet cocuklarda buyur ama ne zaman ne zamannnn
Esime gelince o cocuklarla ilgili yani hayatindan memnun benim abarttigimi yersiz endise ettigimi herseyin duzelecegini soyluyor uyuyodun orda kaldirmaya kiyamadim ondan tek uyudum diyor cocuklar seni yoruyo erken uyuyosun bende erken yatmak istemiyorum diyor ona gore hersey normal beni cok seviyomus ben cok hassasmisim falan filan..
Ayyyyy icim sisti ben ne zaman hayata doncem buyur mu bu cocuklar ne dersiniz kitap okumayi disarda vakit gecirmeyi ceviri yapmayi cok seven ben vakit bulamiyorum hic biseye cok uykusuz yorgum mutsuzummm sadece
İyi yapiyorsunuz.Oğlum büyüdü 9 yaşinda.Ne zaman büyüdü bilmiyorum.Kucağa sigmiyor, öptürmüyor, o kadar vakit geçirdim bebekken ama bebekliğine doymadimAçtığınız konularda çocuklar yüzünden hep bi depresif haliniz olduğunu düşünüyorum. Benim de 17 aylık bir bebeğim var bazen ben de sizin gibi hissediyorum.Ne zaman 2. Çocuk lafı geçse sizin açtığınız konular geliyor aklıma ve eminim ben de en az sizinki gibi bir ruh halinde olurum o yüzden şu an asla düşünmüyorum belki ilerde.
Ben ne zaman sizin gibi hissetsem oğlum bigün büyüecek ve ben bu günlerini bebek hallerini çok özlicem diye düşünüp çocuğumu sevebildiğim kadar sevip öpüp oyunlar oynuyorum, eşim her zaman yanımda ama çocuklar öyle değil büyüyolar ve büyüdükçe bizden uzaklaşıyolar. Siz de öyle düşünün, yani en azından şimdilik bazı şeyleri olduğu gibi kabullenin eşiniz erken uyumak istemeyebilir bu onun en doğal hakkı, bırakın istediği zaman uyusun. Ne siz bütün günün yorgunluğuna rağmen gece yarılarına kadar uyanık kalabilirsiniz ne de eşiniz uykusu olmadığı halde erkenden uyuyabilir.yemek masasında eşinizle oturup onunla yiyin çocukları önceden doyurabilirsiniz ama tabi sizle birlikte masaya otursalar daha da iyi olur. Emin olun kitap okumayı sosyalleşmeyi ben de o kadar çok özledim ki ilerde yaparım istediğim şeyi ama bebeğim bidaha bu yaşlarında olamıcak o yüzden şu an onun masumluğunun tatlılığının sevimliliğinin tadını çıkarıyorum bol bol, siz de öyle yapın. Benden tavsiye eşinizin üstüne çok gitmeyin siz gittikçe o sizden uzaklaşır , mutlaka bi uzmandan yardım alın. Biz kadınlar çok daha hassasız erkeklerden de öyle olmalarını bekliyoruz ama istisnalar hariç erkekler hiç bi zaman bizim kadar hassas düşünemezler o yüzden beklentiyi sıfıra indirmek var olanı kabullenip ona göre hayatımızı şekillendirmek en iyisi emin olun. Mutlaka ama mutlaka bir psikoloğa danışın
Yoo cok dogru bi yorum ben 8 sene olmasina ragmen liseli asik modunda o ise daha oturakli 2 cocuklu bi anne olduguma alisip kabullenemedimKonu sahibi, kocanin aile bireylerinin hepsine düşkün olmasi gayet güzel.tabii ki özel zamaniniz olmali.Sanki, o tam baba olmuş siz ise genç kiz gibisiniz....(yanliş anlamayin, olumsuz bir yorum değil)
Ben 11. Yilimdayim.Ufak ufak kabulleniyorum durumumu...bu genç kiz havasi bence güzel yaaaYoo cok dogru bi yorum ben 8 sene olmasina ragmen liseli asik modunda o ise daha oturakli 2 cocuklu bi anne olduguma alisip kabullenemedim
Yaa cok cok kotu hissediyorum yine sinirli gergin endiseli mutsuz hissediyorum yedigim yemekten oturmaktan gezmekten yasamaktan zevk almiyorum bedenim agir geliyo bi uyusam bi daha uyanmasam diyorum destek almam gerek annemde ayni fikirde ama emziriyorum ilac kullanamam suan bebisimin agzi hep yara disleri cok iri ve cikarken cok aci cekiyo kaniyo dis etleri bide grip oldu sy donem tek tesellisi beni emmek nasil kesiyim gece hic uyumuyo gunduz mizik mizik diger buyuk kiziminda odevleri cok bide alisma surecinde 1.sinifa..yani heryere yetismek zorundayim utu yemek banyo odevler kucuk bebis..okullarinda acilmasiyla bu tempoya ayak uydurmak cok zor oldu zaten halsizlik uyku hali de hic gitmiyo ustumden kendimi bu kadar yalniz hissederken birde yatma mevzusu son nokta oldu..
Cocuklarim 9 dedimi uyuyo ikiside bende o saatte kadar zor dayaniyorum onlar uyurken gozlerim kapaniyo ve hemen firsati degerlendirip yatmak istiyorum esime daha once tek yatmak istemedigimi onu bekledigimi vs. Cok soyledim oda erken yatmayi sevmiyo tamam diyorum zar zor saat 11 e kadar yaninda duruyorum birlikte vakit gecirelim diye ya tv bakiyo ya telefonda oyun oynuyo ben sap gibi bekliyorum yok adamin yatmaya niyeti..sen yat ben gelirim diye ya tek yatamiyorum uyuyamiyorum hem cok usuyorurum kizdigim sey sana gore onemsiz bi konu olabilir ama bekliyorum ki desin: benim karim sunu sunu kafaya takiyo benden sunu sunu bekliyo dur birinde kendi bildigimi yapiyosam birinde onun dedigini yapiyim yok isi dusunce erkenden yatmayi biliyo bende artik tepkimi koymak icin yatiyomusun diye once soruyorum yok biraz oturcam derse bende gidip kizimin yanina yatoyorum o zaman diyorum cunku usuyorum diyorum sonra sabah kalkinca moralim bozuluyo guya kari kocayiz hic bi beklentime karsilik alamiyorum sabah cocuklar tam 7 de kalkiyo onlari doyuruyorum sirf birlikte kahvalti yapalim diye saat 10 a kadar adamin uyanmasini bekliyorum cunku yesem bu sefer sofraya oturma birlikte , e gece ayni yatakta yatma sanki aile degiliz
Yaa cok uzuluyorum biz ne zaman "biz" olucaz tek istegim gonlumce guzel uyku uyumak sabah virlikte kahvalti yapmak disari gezmelerinden basbasa gidip zevk almak cocuklarin biran once buyumesi..zaman gecmiyo gencligim guzelligim heveslerim geciyo ama zaman gecmiyo tek gorevim cocuk bakmak kendimi unutmak yoruldum ben kocami istiyorum eski gunlerdeki gibi kola kola gezmek birlikte uyuyup uyanmak istiyorum elbet cocuklarda buyur ama ne zaman ne zamannnn
Esime gelince o cocuklarla ilgili yani hayatindan memnun benim abarttigimi yersiz endise ettigimi herseyin duzelecegini soyluyor uyuyodun orda kaldirmaya kiyamadim ondan tek uyudum diyor cocuklar seni yoruyo erken uyuyosun bende erken yatmak istemiyorum diyor ona gore hersey normal beni cok seviyomus ben cok hassasmisim falan filan..
Ayyyyy icim sisti ben ne zaman hayata doncem buyur mu bu cocuklar ne dersiniz kitap okumayi disarda vakit gecirmeyi ceviri yapmayi cok seven ben vakit bulamiyorum hic biseye cok uykusuz yorgum mutsuzummm sadece
Zaten cocuk 1 kez uyuyo oda 45 dk o sirada onlarin daginikligini topla ha bire camasir yika katla temizlik filan derken vakit yetmiyo ben bu isi kiviramiyorum yani gunluk 3 saat anca uyuyorum oda beni sinirli yapiyo surekli yatmak istiyorum firsat yok esimlede monotonluktan kurtulup kaliteli zaman gecirmek istiyorum ama cocuklar firsat vermiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?