Eşimin dedesi

herkes sevinerek demeyebilir ama çoğu kişinin böyle hayıflanacağını dertlenip dertlenip buralara konu açacağını zannetmiyorum yani sevinmek değil olay bir de öyle bir anlatmış ki sanki adam temelli yerleşecek biz onun cümlelerindenyola çıkarak yargılıyoruz onu

Ne alaka adamın Gelin demesinde ne gibi sakınca var hakaret mi ediyor?
Kendi ismini söylemesinden daha samimi sıcak bi kelime bnce
Tam tersine, el kızısın diyor resmen. Eşinizin annesine ''Kaynana'' diye hitap edin, bakalım neler oluyor sıcak bir kelime oluyor mu?
Tabii ben adamın içini bilmem, iyi de olabilir kötü de olabilir.

Peki ya kuaföre gidecektim yemek istedi diyen ev sahibi?

Ay Allah razı olsun arkadaşım. İnsanlıktan çıkardılar beni. Kızkardeşimle paylaştım bunu o bile abla ben bile rahatsız etmek istemiyorum sizi düşünüyorum dedi burda bazı arkadaşların yazdıkları moralimi bozdu. İlk bikaç kere geldi hiç ses etmedim. Güzelce ağırladım hatta kuzenlerim bile çok ayıpladı kendi gelini varken bana gelmesini. Kayınvalidem iyi davranmıyo ondan bize geliyo diye düşünüyorum ama biraz anlayış beklerdim açıkçası. Ama bayanlar sağolsunlar beceriksiz saygısız hayırsız saydırdılar

Bence konu sahibi bunalmış.. Daha önceden de gelip kaldığı için neler yaşayabileceğini az çok tahmin ediyordur o yüzden de bu durumda olması bana çok normal geliyor.. Dede biraz anlayışlı biraz halden anlayan biri olsa bu kadar sinirleneceğini de düşünmüyorum :)

Eşimin dedesi yaşlı gece altına kaçırmış sabah uyandım yataktan çıkmıyor sofra hazır gel diYorum gelmiyor. Eşime söyledim deden gelmiyor diye bi bak istersen dedim. Sormuş o da utanarak oğlum altima kaçırdım bi bez bulda gelin görmeden sileyim demiş. Esim de böyle böyle dedi al dedeni üstünü giydir ben hallederim dedim sofraya oturdular hemen ben temizledim ve benden utandigi için konuyu bile acmadik ve bu arada da oğlum 3 aylikti. .

Abartmayın adam dugunden dugune geliyor alti ustu her ay gelse bende sinir olurum hatta fazla misafiri sevmem emrivaki yapanida agirlamam lakin adam cok yaslidir ve kac yilda bikere gelen adamada gelme baska yerde kal diyemez.Ki adamın tavırlarıda sinir bozucuymuş evet ama duzenli bir ziyareti yoksa idare etmek gerekir

ya size göre çok çirkin de kalıp da altmış yetmiş yaşındaki adama bunun çirkinliğinden söz edip bir de üstüne kızamazsınız ki çünkü o öyle görmüş o zamanın adeti öyleymiş e dede de eski toprak0 kayınbaba öyle dese okey çirkin ama o yaşlı adama uff çok seviyesizsin diyemezsiniz çünkü belirli bir dönem farkı var arada

İlla tereyağlı kol böreği el açması mantı mı yapmak gerekli? Alırsın bi hazır çorba atarsın fırına patates tavuk-et bitti gitti.Yada ıslarsın akşamdan nohut kurufasulye bişi,sabahta bi yağ soğan yaptın mı al sana yemek.Gözünüzde büyüttüğünüz şeyler iş değil.

Kızkardeşimin düğünü diyorum hanımefendi, kardeşimin yanında olmam gerekiyo değil mi üstelik annemlerde doyurcaktım karnını ama istemedi!!! Kuaför diye kestirip atmayın yazdığımı iyi okuyun kardeşimin düğünü için kuaföre yetişmem gerekiyodu!!!

Bence hiç de öyle bi yaşlı yok son yazdığımı okurmusunuz

Kadın tam evden çıkacakken evde yemek yoksa kadın ne yapsın? Misafir olduğun evde ''O zaman yap'' nasıl der bir insan, 2 taraf da hatalı o konuda. Konu sahibi kuaförden dönünce pişiririm deyip ayaküstü bir şeyler hazırlar verirdi dönünce yapardı. Buraya yazması da hoş olmazdı. Dede de kıtlıktan çıkmadı 1-2 saat bekleyebilirdi.

Tamam kaptın sevapları burda anlatma kız sevabını kaçırcan

Bence senden gordugu ilgiyi gelininden cocuklarindan gormuyor canim...
Insan istemedigi yerde kalmak istemez...
Siz kuzenlerinizinde biraz doldurusuna gelmissiniz sanki bu yazdiklariniz o nedenle....

Yetişen kadar bir Şehriye çorbası pisirseydin Allah Allah ya..

Atarlanmaya yer arama

Ya tamam benim düşüncem böyle sizinki değil. Adamın suratına denmez zaten böyle şeyler. Ben böyle düşünüyorum ama. ''Bana adımla hitap edin, benim adım gelin değil'' diyebilirdim kibarca.

Rica ederim. Ben sizi anlıyorum. Sizin derdiniz gelip kalmasından ziyade daha önce yaşadıklarınız, dedenin anlayışsız olması ve birde eşinizin yardım etmemesi. Eğer eşiniz yardımcı olsaydı bu kadar sorun yapacağınızı düşünmüyorum. Yalnız dede geldiğinde karnım aç dediğinde o an eşiniz oradaysa verin ona bebeği siz herşeyi halledene kadar o baksın. Yok öyle hem size sormadan yatılı misafir kabul edip hem de kenara çekilmek..

Kuaföre geç kalmıştım zaten yemek hazırlayıp koydum önüne. Annemlere götürecektim orda yemek dağıtıldı çünkü

peki bu insanlar aç mı geziyor. ben bunu anlamadım.
konu sahibinin evinde hiç yemek yok ve evi her daim dağınık.
anormal olan durum bu zaten. düğün günü yemek olmaz mı insanın evinde ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…