- 14 Aralık 2011
- 1.712
- 1.703
- 333
- Konu Sahibi HayaLcicek
-
Aslında konu sahibin anlatmak istediği namaz hakkıyla yapılırsa bütün kötülüklerden kişiyi arındırır. Ama ben de ilk okuduğumda saçmalamış dedim. Bir kez daha iyimser okumayı denedim bir köşesinden yakaladım en nihayetinde. Mantalite doğru da anlatma şekli yanlış.
Bu saydıklarının hiçbiri kötü şeyler değil, ama çıkıpta namaz kılsın yeter anlamına gelecek bişey söylersen tepki çekersin, tersten bakarsak ben namaz kılmıyorum diye yaptığım hiçbi iyiliğin Allah katında değeri yok öyle mi
kindarrrr; konu sahibine çözümüm eşini karşısına alsın ve anladığı dilden konuşsun. Kadınlık gururunun incindiğinden, evliliklerinin aldığı olumsuz etkiden ve evet tabi Allah inancı olan bir insansa bunun günah olduğundan da bahsetsin. İnsan sonuçta karşısındaki, vazgeçirmeye çalışacak. Benim eşimde böyle bir durum olsa ben böyle yapardım. Başka bir şeye karşı bağımlılığı olsa ne yaparsam bunda da o doğrultuda çalışırdım.
bi dolu "günah" sıralayıp namaz kılıyosa bu günahların hiçbiri işlemiyo diyosun bu ne demek
yaw kardeşler konu nerden nereye gelmişi burası namaz kılmak gunah mı degilmi topigi degil. Onun yeri ayrı
bir insan kılsın yada kılmasın tek diyecegim kalbinde ALLAH korkusu varsa zaten o dediginizi yan kötülüğü yapmaz.
Nice insanlar bilirim namaz kılan ama farkında olmadan kul hakkı yiyen yada bilerek yiyen. Ben hep şunu söylerim
gavurun haftanın 6 gun gunah yap pazar tanrım beni affeti gibi, siz surekli kul hakkı yiyin ondan sonrada
allahım beni affet diyin. Bu kadar bu ne perhis olamaz.
O dediğin kişiler kendisini ilgilendirir. Veli öyle yapıyor diye sende onlara bakarak ön yargılı olamazsın...
canım çok üzüldüm durumuna
ben aynı senin gibiyim güvenim bi kere sarsıldı olayı unutmak istesem de unutamam hep şüpheyle yaşarım bu da beni kemirir bitirir. resmen şüphelendiğin biriyle kalınca insanın yaşam enerjisi gidiyo sürekli napıyo şimdi yine tekrarlıyo mu diye stres içinde yaşıyosun
tavsiyem bi uzman birinden yardım al. hatta gerekirse evlilik terapistine gidin. bunun için sert şekilde tepkini ortaya koyman gerekiyo
erkeklerin çoğu bu tarz şeyler izliyolar benim bildiim izledikçe de alışkanlık haline geliyodur.
ama yakalandığı ve söz verdiği halde tekrar tekrar yapması çok ayıp sana değer vermediğini gösterir bu.
sen yakaladığın anda tepkini koyacaksın hatta nelere baktığını bir bir say da anlasın ve utansın.
bu erkekler eşlerini salak sanıyo herhalde sanki geçmişten bakınca anlaşılmıyo naptıkları
geçmişi silseler gene anlaşılır zaten durup dururken bi insan temizlemez yani
bu durumu ancak konuşup çözebilirsin
ayrıca da senden memnun olmadığı için filan baktığını da düşünme bence. erkekler her türlü yapıyo bunu çünkü
bazı günahlar vardır arınılmaz canım, istediğin kadar namaz kıl birini öldürdüysen onun telafisi yok tövbe de etsen değişmez, tövbenin kabul olmasının 3 şartı vardır çünkü, tövbekar olmak tekrarlamamak kul hakkını iade, öldürdüğün birinin canını iade edemeyeceğine göre bu en affedilmez günahtır, Allahın yaratma yüceliğine hakarettir, o yüzden dini bi ibare yazılacaksa ucu açık bırakılmamalı, namaz kılıyosan hiçbir günah işlemez diye bişey yok
Sende bana nerenizle okuyorsunuz bilmem ki diyerek 5. sınıf çocuk muhabbetine indirgeyemez ve bana emir veremezsin herkesin ibadeti kendine kişilikle alakalı konuları islamiyete çekersen bu şekilde cevap alırsın.
Seninle tartışmaya girmek istemiyorum.
Neyse canım daha fazla konuyu uzatmaya gerek yok ama şunu bilki Allahın rahmeti ve merhameti bir annenin evladına olanından bin kat daha fazladır ve tövbeleri en çok kabul edendir. Gerisini ancak Allah bilir...
bazı günahlar vardır arınılmaz canım, istediğin kadar namaz kıl birini öldürdüysen onun telafisi yok tövbe de etsen değişmez, tövbenin kabul olmasının 3 şartı vardır çünkü, tövbekar olmak tekrarlamamak kul hakkını iade, öldürdüğün birinin canını iade edemeyeceğine göre bu en affedilmez günahtır, Allahın yaratma yüceliğine hakarettir, o yüzden dini bi ibare yazılacaksa ucu açık bırakılmamalı, namaz kılıyosan hiçbir günah işlemez diye bişey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?