• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esimin bugun ogrendigim planlari...

Canım eşinin yazdıklarına ulaşabildiğine göre eşin bunları gizleme ihtiyacı duymamış demek ki. Belkide senin bunları okumanı istiyordur. Seni üzmek için yazmış olamaz mı?

Evinizin genel havası iyiyse hiç üstünde durma. Arada herkese gelirler böyle. Eşinde dellendiği bir ara yazmıştır bunları.

Belkide şakaya vurmak lazım.

O planların karşısına esprili cevaplar yazabilirsin. Mesela çocuk yapmamak' ın karşısına ikinciyi yapalım da ondan sonra falan yaz. Böylece hem eşin bu saçmalıklardan haberin olduğunu öğrenir hemde sen yumuşak bir geçişle kavgadan kurtulmuş olursun.

Benim bildiğim A B C planları çözüm odaklı yapılır. Fırtına anında gemiyi ilk terkeden olmak için değil.

Yeni anne olmuş bir kadından çocuk gibi ilgi beklemek de bir tek bizim Türk erkeklerinde var.

Allah mutlugunuzu daim etsin, iyi birine benziyor esiniz. Bunu görmeniz sizin icin iyi oldu hem artik onun beklentilerini biliyorsunuz. Ihmal etmemeye calisin, iletisimde durun hep böyle icten ice kurmasin. Bana cok tatli bir cift gibi geldiniz birbirinizin kiymetini bilin.
cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin :KK36: kendi halimizde insanlariz,etliye sutluye karismayan..elimden geldigince ihmal etmemeye calisiyorum ama herzaman mumkun olmuyor..
evet konusmamis da icten ice kurmus..insallah bidaha boyle birsey olmaz,cok can sIkici cunku

Aciklamasi iyi güzel hosta, cocuk ikinizin cocugu kavga aninda yada stresli bi zamanda böyle listemi tutulur? B Plani nedir allah askina? Neyse en azindan olayi aciga cikarttiniz, ben tatmin olmazdim bu aciklamalara, yani sizde bi süre taviz vermeyin bence... Hakkinizda hayirlisi olsun...:KK14:

ona hala takigim zaten..ustune gidip suyunu cikarmak istemedim o ayri..az once gelmis ayak ucuma kivriliyor,basini dizime koymaya calisiyor filan..baska konu olsa coktan yumusamistim da simdi hele ki suanda taviz vermedim..

Canim gecmis olsun konusmussun..dedigim gibi kizginlik anlarinda dusunuyorlar boyle gelip gecici sacma seyler...biraz ilgi ve sosyal hayat bekliyor senden...cozum basitmis aslinda...onlem alinabilir bir noktada...erkeklerin cogu cocugun dogumundan sonra ilgisizlikten yakiniyor zaten.

gercekten cocuk gibi..hele oglum dogduktan sonra iyice cocuk gibi oldu esim..evet cozum basit,de yavruyu 2 dk birakacak hicbiyer yok,heryere de cocukla gidilmiyor..bakalim yaza daha rahat cikar gezeriz insallah.ilginiz icin cok tesekkurler:KK28:

Yanliz suraya takildim cocuk var diye siz bir muddet
sosyallesemiyorsaniz oda sosyallesmeyecek ohhhhh hem cocugu yap hem kadini bir basina birak egitimliyim diye gezmesin
hic tam derbent kafasi haftada bir iki kez beraber oldun da tirt geldi ne varki gayet basarili olmussun:oops:esiniz biraz bencilmi ne ya

valla onun disari gezmesini elinden alirsam karalar baglar,depresyona girer..mutlu olsun sadik olsun da gezsin,bisey demem de..bencil degil ama kendini seven biri diyelim..bi kere geliyorum hayata der hep..

Canım eşinin yazdıklarına ulaşabildiğine göre eşin bunları gizleme ihtiyacı duymamış demek ki. Belkide senin bunları okumanı istiyordur. Seni üzmek için yazmış olamaz mı?

Evinizin genel havası iyiyse hiç üstünde durma. Arada herkese gelirler böyle. Eşinde dellendiği bir ara yazmıştır bunları.

Belkide şakaya vurmak lazım.

O planların karşısına esprili cevaplar yazabilirsin. Mesela çocuk yapmamak' ın karşısına ikinciyi yapalım da ondan sonra falan yaz. Böylece hem eşin bu saçmalıklardan haberin olduğunu öğrenir hemde sen yumuşak bir geçişle kavgadan kurtulmuş olursun.

bu harikaymis..:rolleyes: insallah olmaz ama bidaha yakalarsam butun maddeleriyle kafa bulcam :KK59: ya da trip atip sonra kafa bulabilirim :KK59: cok sagolun

Ne şerefsız erkekler var..Kadın normal bı evlılık yasıyor ve cocuk ıstıyor sanarken herıfın PLAN lıstesıne bak ınanamadım cnm naptın?Konustuysan yazılan tarıhle kıyasla bakarak.

Internetten indirmis olabilir. Sag tiklayip ozelliklerden gelmesi ve olusturulma duzenlenme tarihlerinden wmin olabilirsiniz.

Çok anormal gelmedi bana bende sinirlenince günlük şeklinde yazarım. Özellikle kk yokken yazardım. Sonra aradan zaman geçince bir okurdum yok artık nasıl bir ruh haline girişim öyle derdim.

Şimdi kk var allahtan kimse beni tanımıyor o yüzden yazıyorum bazen fırça yiyorum bazen destek alıyorum. Bazen ikiside iyi geliyor :)

Eşiniz hem sosyalleşmenizi isteyip hem ikinci çocuk istiyor madem tüm sorunu sizin sosyaleşememme ve eşinize istediği ilgiyi verememe niz ikinci çocuk fikrini atmalı kafasından. Biz ilk 1 yıl çok büyük kavgalar ettik ki çocuktan önce çocuktan sonra diye bir dönem ayrımı olmuş oldu ilişkimizde. Sonuç olarak çocuğu kıskandı ve zamanla buna alıştı.

Sizde üzmeyin kendinizi bence eşiniz doğru söylüyor. Ama bir ayar şartta talepleri arasındaki uyuşmazlıklarla ilgili. Iki çocuklu insan nasıl sosyalleşecekmiş .

Akıl verecek tecrübeye sahip değilim ama nişanlıyım çok da aşığım. kırılıp incindigim zamanlarda, nişanlımla konuşmaya çalışınca sinirlerime hakim olmayıp kırgınlığımı onunda kalbini kırarak geçirmeye çalışıyorum ve problem çözülmediği gibi daha da büyüyor.
Bunun bize zarar verdiğini düşündüğüm içinde kendi kendime konuşup senden ayrılmak istiyorum bencilsin kötüsün vs.. diye saydırıyorum ona, ağlıyorum döküyorum içimi.
Bir bakıyorum ki rahatlamışım ve onu ne kadar çok sevdiğimi tekrar hatırlıyorum.
Demem o ki kocanız da tıpkı benim gibi, kendi kendini telkin ediyor sadece. Herkesin rahatlama yöntemi farklı. Kimisi incitmeden, intikam alırcasına karşısındaki insanı da en az kendi üzüldüğü kadar üzmeden rahatlayamaz, kimiside üzerse daha çok üzülür.
Ne pis kocan varmış diyen empatiden uzak insanların fikirlerinden uzak durmanızı dilerim.Kocanızın kalbini sizden daha iyi kimse bilemez.
Sizi kırmamak için o yazıyor ben konuşuyorum. Ben nişanlımı çok seviyorum oda karısını çok seviyor. Ben okuduklarımdan sadece bunu anladım.

Baska bir kadin olabilir hayatinda. Extra ilgili demissiniz sucluluk duygusuyla böyle davraniyor olabilir. Kendini emine almadan bosanma plani yapmazdi bence

yorumunuza yorum yapmayayım dedim ama dayanamadım
bu kadar bilinmeyenli bir olaydan
nasıl olayı başka kadına, hatta başka kadınla kendini garantiye almaya getirdiniz?
ekstra ilgili olduğu için mi?
yapmayın Allah aşkına
biraz konu sahibi insanları düşünün
yaptığınız konu sahibine bir bakış açısı sağlamak değil, onun içine feci şüpheler sokmak

yorumunuza yorum yapmayayım dedim ama dayanamadım
bu kadar bilinmeyenli bir olaydan
nasıl olayı başka kadına, hatta başka kadınla kendini garantiye almaya getirdiniz?
ekstra ilgili olduğu için mi?
yapmayın Allah aşkına
biraz konu sahibi insanları düşünün
yaptığınız konu sahibine bir bakış açısı sağlamak değil, onun içine feci şüpheler sokmak
Fazla paranoyak oldum sanirim, sasirdim aslinda öyle bir plan yapmasina. Biraz fevri yazmis bulundum kusura bakmasin konu sahibi

Ne şerefsız erkekler var..Kadın normal bı evlılık yasıyor ve cocuk ıstıyor sanarken herıfın PLAN lıstesıne bak ınanamadım cnm naptın?Konustuysan yazılan tarıhle kıyasla bakarak.
Internetten indirmis olabilir. Sag tiklayip ozelliklerden gelmesi ve olusturulma duzenlenme tarihlerinden wmin olabilirsiniz.

gunaydin,ilginiz icin tesekkurler.konustum,kendi hazirlamis dosyayi,onceki sayfalarda paylasmistim konusmamizi..aramizda boyle bi dialog gecti..az once ise giderken cok cok pisman gorunuyordu ama taviz vermedim..

ben: kendini son 4-5 yildir nerde ve nasil goruyorsun? benimle mutlu musun?
es : evet mutluyum ama seninle daha cok disari cikip insan icine karissak daha mutlu olurum sanirim..
ben : biliyorsun bebegimiz cok kucuk ve ben aklima gore heryere seninle gidemiyorum..
es : evet biliyorum ama bu beni gercekten uzuyor.ben evliligi,karimi bu sekilde hayal etmemistim.
ben : hem mutluyum diyosun hemde hayalim boyle degildi diosun sence sacma degil mi?
es : senin davranislarin beni rahatsiz etmiyor en azindan ama sosyallesmemen beni geriyor..
ben : anladim..bunun disinda benimle sorunun yok yani..
es : hayir yok..
ben : neden gozumun icine baka baka yalan soyluyorsun ki..
es : hayir soylemiyorum..gercekten yok..
ben: oyuzden mi benden ayrilma planlari yapiyorsun..
es : hayir yapmiyorum..nerden cikardin?
ben: hala gozumun icine baka baka bana yalan soyluyorsun biliosun dimi..bisey daha soyleyim ozaman,cocukta istemiyorsun sen..yapilmayacaklar listenin icinde cocuk da var..
es : gak guk..(gozu bilgisayara gitti)
ben : neden oraya buraya plan program yapacagina benimle acik acik konusmadin?
es : ben o plani sana cok kizgin oldugum bi donemde yaptim oylece de kalmis..
ben : her kizgin oldugunda boyle planlar yapicaksin ozaman..yazip cizecegine benimle konussana..
es : gak guk ( goz yerde) denedim ama gozun beni gormuyordu ki..
ben : hem sen bana neden kizdin o donem,ben hatirlamiyorum..
es : oglan yuzunden beni ihmal ettin,hepi topu haftada bir iki kere beraber olur olduk..
ben : bu seni bosanma dusuncesine itti oyle mi..ve ne alaka boyle oldugu halde ikinci cocugu istiosun sen deli misin?
es : bosanmaya itmedi..boyle devam ederse bi b plani gibi dusundum ama o donem gecti gitti simdi o anlamda bi sIkintim yok seninle..
ben : beni ne kadar kirdiginin farkindasin dimi..
es : gak guk..(hmmm gbi biseyler dedi)
ben : benim daha fazla diyecek biseyim yok,karnim acikti..
dedim ve konusmayi biraktim..
arkamdan gelmeye calisti engel oldum..

gunaydin,ilginiz icin tesekkurler.konustum,kendi hazirlamis dosyayi,onceki sayfalarda paylasmistim konusmamizi..aramizda boyle bi dialog gecti..az once ise giderken cok cok pisman gorunuyordu ama taviz vermedim..

ben: kendini son 4-5 yildir nerde ve nasil goruyorsun? benimle mutlu musun?
es : evet mutluyum ama seninle daha cok disari cikip insan icine karissak daha mutlu olurum sanirim..
ben : biliyorsun bebegimiz cok kucuk ve ben aklima gore heryere seninle gidemiyorum..
es : evet biliyorum ama bu beni gercekten uzuyor.ben evliligi,karimi bu sekilde hayal etmemistim.
ben : hem mutluyum diyosun hemde hayalim boyle degildi diosun sence sacma degil mi?
es : senin davranislarin beni rahatsiz etmiyor en azindan ama sosyallesmemen beni geriyor..
ben : anladim..bunun disinda benimle sorunun yok yani..
es : hayir yok..
ben : neden gozumun icine baka baka yalan soyluyorsun ki..
es : hayir soylemiyorum..gercekten yok..
ben: oyuzden mi benden ayrilma planlari yapiyorsun..
es : hayir yapmiyorum..nerden cikardin?
ben: hala gozumun icine baka baka bana yalan soyluyorsun biliosun dimi..bisey daha soyleyim ozaman,cocukta istemiyorsun sen..yapilmayacaklar listenin icinde cocuk da var..
es : gak guk..(gozu bilgisayara gitti)
ben : neden oraya buraya plan program yapacagina benimle acik acik konusmadin?
es : ben o plani sana cok kizgin oldugum bi donemde yaptim oylece de kalmis..
ben : her kizgin oldugunda boyle planlar yapicaksin ozaman..yazip cizecegine benimle konussana..
es : gak guk ( goz yerde) denedim ama gozun beni gormuyordu ki..
ben : hem sen bana neden kizdin o donem,ben hatirlamiyorum..
es : oglan yuzunden beni ihmal ettin,hepi topu haftada bir iki kere beraber olur olduk..
ben : bu seni bosanma dusuncesine itti oyle mi..ve ne alaka boyle oldugu halde ikinci cocugu istiosun sen deli misin?
es : bosanmaya itmedi..boyle devam ederse bi b plani gibi dusundum ama o donem gecti gitti simdi o anlamda bi sIkintim yok seninle..
ben : beni ne kadar kirdiginin farkindasin dimi..
es : gak guk..(hmmm gbi biseyler dedi)
ben : benim daha fazla diyecek biseyim yok,karnim acikti..
dedim ve konusmayi biraktim..
arkamdan gelmeye calisti engel oldum..
arkadaşım eşinle aranıza geçen bu konuşma sizin sorununuzu çözmek yerine bence ilişkinizi iyice baltalamış. ve bana göre şu iletişin tarzına ve söyledilerinize bakarsak sen olumsuz bir tutum takınmışsın.. adam sana nelerden rahatsız olduğunu ve beklentilerini söylemeye çalışıyor sen ise sürekli onu suçluyor açığını arıyor ve utandırmaya çalışıyorsun...evet gerçekten eşinin ne olursa olsun böyle bir plan yapması akıl alır gibi değil ama benim demek istediğim har tartışmanızda iletişim şekliniz böyleyse sorunlarınızı çözmek için bir arpa boyu yol alamazsınız...
bana göre kırmızıyla işaretlediğim yer sizin sorunlarınızın kaynağını işaret ediyor..eşin aslında senin tarafından ferkedilmek , ilgilenilmek istediğini söylemiş.. bunları es geçme derim...

Canım eşinin yaptığı çok saçma geldi bana niye insan boşanma isteğini bilgisayara yazsınki beynine yazması yeterli.benim düşüncem eşin bunu sinirli bir anında yazdı hiçbir ciddiyeti olduğunu sanmıyorum hani bazen bizde eşlerimize sinir olduğumuz zaman telde kayıtlı olan ismini değiştirip buna layık olmadığını düşünerek çeşitli lakaplar takıyoruzya onun hibi birşey bu bence

bence intikam al, kendisine hiç tepki gösterme buzdolabının üstüne kendi planlarını yaz kısa vadeli planlarında muhakkak boşanmak olsun, orta vadeli planlarında da yakışıklı seksi bir erkekle evlenmek. hırt ya

edit: son mesajı okudum da eşin biraz haklı gibi.

arkadaşım eşinle aranıza geçen bu konuşma sizin sorununuzu çözmek yerine bence ilişkinizi iyice baltalamış. ve bana göre şu iletişin tarzına ve söyledilerinize bakarsak sen olumsuz bir tutum takınmışsın.. adam sana nelerden rahatsız olduğunu ve beklentilerini söylemeye çalışıyor sen ise sürekli onu suçluyor açığını arıyor ve utandırmaya çalışıyorsun...evet gerçekten eşinin ne olursa olsun böyle bir plan yapması akıl alır gibi değil ama benim demek istediğim har tartışmanızda iletişim şekliniz böyleyse sorunlarınızı çözmek için bir arpa boyu yol alamazsınız...
bana göre kırmızıyla işaretlediğim yer sizin sorunlarınızın kaynağını işaret ediyor..eşin aslında senin tarafından ferkedilmek , ilgilenilmek istediğini söylemiş.. bunları es geçme derim...

zaman ayirip yorum yaptiginiz icin tesekkur ederim..evet sorunun kaynagi onu oglumuz olduktan sonra biraz ihmal etmem olabilir,ama gercekten cok ama cok yorgun oldugum icin basimi yastiga koydugum an uyuyordum..
hani kendimi acindirmak filan degil ama ben sabahtan aksama cocukla ugrasirken eve geldiginde odasina calisma bahanesiyle kapandiginda,oglan uyur uyumaz ise ortaya cikmasina icten ice cok sinirleniyordum..bu durumda biraz uzaklasmadim degil ama oyle kirici kavgalarimiz olmadi,tartissak da ertesi gune tasimadik kavgayi..
bundan sonrasi hayirlisi..

bence intikam al, kendisine hiç tepki gösterme buzdolabının üstüne kendi planlarını yaz kısa vadeli planlarında muhakkak boşanmak olsun, orta vadeli planlarında da yakışıklı seksi bir erkekle evlenmek. hırt ya

edit: son mesajı okudum da eşin biraz haklı gibi.

Eşi neden haklı olsun ki... Kadın boş yere ihmal etmiyor kocasını, ikisinin bir bebeği var ve onunla ilgileniyor.

Haftada hepi topu 1-2 kere birlikte olur hale geldik ne demek, okadar ev işi+bebek bakımının üstüne her gün mü olacaktı!

Eğer karısıyla vakit geçirmek çok istiyorsa, bebekle biraz kendi ilgilensin, karısı da kendine bakacak, kocasıyla ilgilenecek vakit bulsun...

canım eşinin senle bunları konuşmaması kötü elbet ama konuştuğunuzda senin ilgisizliğinden yakınmış seni sevdiğine inanıyorum eşinin ama çocuk bi şekilde hayatınızın merkezine yerleşmiş normal olarak ama eşin kendisine de ilgi bekliyor. bence 2. çocuğu biraz ertele çocuğun da şimdi kreş çağındaysa falan kreşe gönder bi süre hiç değilse biraz eşinle zaman geçirmeye çalış onun da hayallerini yaşamasına fırsat ver. eşinle aynı şeyi yaşıyorum canım. benm de evlilikten hayalim hiç şu anki evliliğim değildi ama eşimi seviyorum. hayallerimin hepsini tek yapma imkanım da var ama eşim olmadan da anlamlı gelmiyo. yani evlilikten beklediğini bulamamak kötü ama bulduğun da yetiyosa zaten sevgidendir. yine de orta yolu bulmak en güzeli olsa gerek biz de henüz bulmuş değiliz o orta yolu....

Back