• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esimin bugun ogrendigim planlari...

ben, bu forumda kadınların kendilerini ezdirmemesi gerektiğini, kendi değerlerini bilmeleri gerektiğini, her şeyi alttan almamaları gerektiğini vs en çok savunan insanlardan biriyim.
fakat, bu konu başlığında bazı boşluklar olduğunu düşünüyorum ve çok fazla erkek tarafına yüklenildiği kanısındayım

herşeyden önce hiçbir evli insan tanımıyorum ki 1 kere bile eşinden boşanmayı düşünmemiş olsun
eşine "boşanalım" dememiş kadın da çok azdır kanımca (konu sahibi de söylüyormuş zaten)
burada adamın hatası, bunu yazmak olmuş

fakat, konu sahibi şöyle birşey yazmıştı : onun bilgisayarı - benim bilgisayarım
eğer durum böyle ise, yani bilgisayarlar ayrı ise, bence eşin bilgisayarını karıştırmanın, evin genç kızının günlüğünü karıştırmaktan çok bir farkı yok (okudu diye konu sahibini suçlamıyorum, her insan merak ediyor eninde sonunda)
yazmak, bazı insanlar için bir ihtiyaçtır
ben de eskiden eşime kızdığımda sayfalarca yazardım, ona vermek için değil, yazmak için yazardım
ki konu sahibinin eşi de söylemiş, o zaman aramız çok iyi değildi demiş

(konu sahibi sizden özür diliyorum, sizi kırmak için yazmıyorum ama)
konu sahibi çocuğunu avm'ye götürmek istemiyor, markete götürmek istemiyor, kuduruyor diyor, restoranta götürmek istemiyor, soğuk diyor
fakat bu havalarda hem çocuk + hem arkadaşlarla başka nerede görüşülür ki? sürekli evlerde görüşmek nereye kadar?
ben ki çocuklarına çok düşkün bir anneyim, ben bile yazılanlardan konu sahibinin gerçekten çok çok çocuk odaklı olduğunu algılıyorum, ki çocuk oyun grubuna gidebilecek kadar bile büyümüş, yanlış algılıyor olabilirim tabi

burada gezmek isteyen konu sahibi olsaydı ve eşi ya çocukla nereye, evde oturalım, ben gidip geleyim, şimdi avm'ye mi gideceğiz, kudurur ne gerek var diyor olsaydı bu sefer de denirdi ki kadın eve mahkum mu çocuğu oldu diye, ne anlayışsız erkekler var vs

ayrıca çocuk öncesi çok hareketli bir yaşantıları varmış, kamplar gibi
öyle hareketli bir yaşantıdan böyle dupdurgun bir yaşantıya geçmek çoğu insanı çok zorlar
bu kadar hareketli olmayan evliliklerde bile ki hemen hemen her evlilikte çocuktan sonra sıkıntılar yaşanır
önemli olan sevgi var mı? konu sahibi diyor ki var
o zaman tabi ki çözüm odaklı olmak lazım ve bunu iki tarafın da yapması lazım, tek taraflı, erkek bunu kabul etsin diyerek değil...

ben, bu forumda kadınların kendilerini ezdirmemesi gerektiğini, kendi değerlerini bilmeleri gerektiğini, her şeyi alttan almamaları gerektiğini vs en çok savunan insanlardan biriyim.
fakat, bu konu başlığında bazı boşluklar olduğunu düşünüyorum ve çok fazla erkek tarafına yüklenildiği kanısındayım

herşeyden önce hiçbir evli insan tanımıyorum ki 1 kere bile eşinden boşanmayı düşünmemiş olsun
eşine "boşanalım" dememiş kadın da çok azdır kanımca (konu sahibi de söylüyormuş zaten)

fakat, konu sahibi şöyle birşey yazmıştı : onun bilgisayarı - benim bilgisayarım
eğer durum böyle ise, yani bilgisayarlar ayrı ise, bence eşin bilgisayarını karıştırmanın, evin genç kızının günlüğünü karıştırmaktan çok bir farkı yok (okudu diye konu sahibini suçlamıyorum, her insan merak ediyor eninde sonunda)
ben de eskiden eşime kızdığımda sayfalarca yazardım, ona vermek için değil, yazmak için yazardım

konu sahibi çocuğunu avm'ye götürmek istemiyor, markete götürmek istemiyor, kuduruyor diyor, restoranta götürmek istemiyor, soğuk diyor
fakat bu havalarda hem çocuk + hem arkadaşlarla başka nerede görüşülür ki? sürekli evlerde görüşmek nereye kadar?
ben ki çocuklarına çok düşkün bir anneyim, ben bile yazılanlardan konu sahibinin gerçekten çok çok çocuk odaklı olduğunu algılıyorum, ki çocuk oyun grubuna gidebilecek kadar bile büyümüş, yanlış algılıyor olabilirim tabi

burada gezmek isteyen konu sahibi olsaydı ve eşi ya çocukla nereye, evde oturalım, ben gidip geleyim, şimdi avm'ye mi gideceğiz, kudurur ne gerek var diyor olsaydı bu sefer de denirdi ki kadın eve mahkum mu çocuğu oldu diye, ne anlayışsız erkekler var vs

öyle hareketli bir yaşantıdan böyle dupdurgun bir yaşantıya geçmek çoğu insanı çok zorlar
bu kadar hareketli olmayan evliliklerde bile ki hemen hemen her evlilikte çocuktan sonra sıkıntılar yaşanır
o zaman tabi ki çözüm odaklı olmak lazım ve bunu iki tarafın da yapması lazım, tek taraflı, erkek bunu kabul etsin diyerek değil...

Ben de bu forumda, çocuk odaklı yaşayacağız derken hayatınızı harcamayın, sıkıcı anneler olmayın, kendinizi hayata kapatmayın'ı en çok yazan üyelerden biriyim.

O nedenle çocuk ve konu sahibiyle ilgili yazdığınız şeylere genel olarak katılabilirim.

Ancak atladığınız çok önemli bir kısım var.

Konu sahibinin eşi, konu sahibine bebekle ilgili en ufak yardım etmiyor. En ufak. Hatta çocuk uyuyana kadar bir kenara çekiliyor, çocuk uyuduktan sonra ortaya çıkıyormuş.

Böyle bir adaletsizlik olamaz. Bunu yapan insan eşinden dışarı çıkıp gezmeyi de bekleyemez çünkü tüm sorumluluk eşinin üzerinde. Adam eğlenmesine bakıp, kadın bütün derdi çeksin diye bekleyecek.

Böyle bir şey olabilir mi? Bir de bu sebepten, yani zaten kendi hatası yüzünden, boşanmayı düşündüğünü yazıyor ciddi ciddi. Bu bir kavgada boşanalım demekle aynı şey değildir. Çünkü karısının asla göremeyeceği bir yere yazıyor, blöf yapmıyor. En güncel plan listesi de bu, yani değişmemiş planlar. Silmemiş de. Değiştirmemiş de.

Sevgi hissetmek falan yazmışsınız, çok güzel. Yalnız ertesi gün terkedilecek kadınlar bile sevgi hissetti her zaman bu forumda.

Eşinden sevgi görmeyen, eşi aslında pırlanta gibi olmayan, ama çocuk gibi olduğu için affedilmesi gerekmeyen, zaten çocuğu da babasına inanılmaz ama inanılmaz düşkün olmayan kadın yok ki bu forumda. Sizin haberiniz yok.

Ben de bu forumda, çocuk odaklı yaşayacağız derken hayatınızı harcamayın, sıkıcı anneler olmayın, kendinizi hayata kapatmayın'ı en çok yazan üyelerden biriyim.

O nedenle çocuk ve konu sahibiyle ilgili yazdığınız şeylere genel olarak katılabilirim.

Ancak atladığınız çok önemli bir kısım var.

Konu sahibinin eşi, konu sahibine bebekle ilgili en ufak yardım etmiyor. En ufak. Hatta çocuk uyuyana kadar bir kenara çekiliyor, çocuk uyuduktan sonra ortaya çıkıyormuş.

Böyle bir adaletsizlik olamaz. Bunu yapan insan eşinden dışarı çıkıp gezmeyi de bekleyemez çünkü tüm sorumluluk eşinin üzerinde. Adam eğlenmesine bakıp, kadın bütün derdi çeksin diye bekleyecek.

Böyle bir şey olabilir mi? Bir de bu sebepten, yani zaten kendi hatası yüzünden, boşanmayı düşündüğünü yazıyor ciddi ciddi. Bu bir kavgada boşanalım demekle aynı şey değildir. Çünkü karısının asla göremeyeceği bir yere yazıyor, blöf yapmıyor. En güncel plan listesi de bu, yani değişmemiş planlar. Silmemiş de. Değiştirmemiş de.

Sevgi hissetmek falan yazmışsınız, çok güzel. Yalnız ertesi gün terkedilecek kadınlar bile sevgi hissetti her zaman bu forumda.

Eşinden sevgi görmeyen, eşi aslında pırlanta gibi olmayan, ama çocuk gibi olduğu için affedilmesi gerekmeyen, zaten çocuğu da babasına inanılmaz ama inanılmaz düşkün olmayan kadın yok ki bu forumda. Sizin haberiniz yok.

sizinle karşılıklı yazışmayı hiç sevmiyorum çünkü bakış açılarımız çok farklı ve ne ben sizinkileri ne siz benimkileri şurada 40 gün de tartışsak kabul edemeyiz gibi geliyor bana

şimdi dönüp mesajları teker teker okuyamadım ama mesela konu sahibi eşim çocuğa bakıyor ben çıkıp geziyorum yazmıştı, konu sahibi öyle tercih ettiği için birlikte gidemiyorlar, yani benim anladığım "en ufak yardım etmiyor" değil.
haa ama yeterince yardım etmiyor evet. bu da ortak çözüm arayışı içinde konu sahibinin üstelemesi gereken bir madde.

ben herkes boşanmayı düşünmüştür derken bir kavgalık birşeyi kastetmedim
hemen hemen evli olan herkes eşinin bir takım huyları veya başka bir takım sebepler yüzünden zaman zaman düşünmüştür boşanmayı, acaba demiştir, öyle 1 saat 2 saat değil yani
evet en günceli ama 2 ay öncesine ait bir plan, ve eş o zaman aralarının bozuk olduğunu söylemiş

Sevgi hissetmek falan yazmışsınız, çok güzel. Yalnız ertesi gün terkedilecek kadınlar bile sevgi hissetti her zaman bu forumda. yazmışsınız, bu cümleye kesinlikle katılıyorum.

ancak "sizin haberiniz yok" diyerek yazdığınız cümle için de şunu yazmadan geçemeyeceğim: ne her "seviyorum seviliyorum" yazan kadına inanacak kadar saf, ne de okuduğum şeyleri kendi bakış açımla yorumlayamayacak kadar aptalım. ama siz beni saf, deneyimsiz anlamında "naif" bulduğunuz için (daha önce yazmıştınız) hakkımda böyle düşünmeniz ve "sizin haberiniz yok" yazacak kadar kendinizi üstün görmeniz normal.

sizinle karşılıklı yazışmayı hiç sevmiyorum çünkü bakış açılarımız çok farklı ve ne ben sizinkileri ne siz benimkileri şurada 40 gün de tartışsak kabul edemeyiz gibi geliyor bana

şimdi dönüp mesajları teker teker okuyamadım ama mesela konu sahibi eşim çocuğa bakıyor ben çıkıp geziyorum yazmıştı, konu sahibi öyle tercih ettiği için birlikte gidemiyorlar, yani benim anladığım "en ufak yardım etmiyor" değil.
haa ama yeterince yardım etmiyor evet. bu da ortak çözüm arayışı içinde konu sahibinin üstelemesi gereken bir madde.

ben herkes boşanmayı düşünmüştür derken bir kavgalık birşeyi kastetmedim
hemen hemen evli olan herkes eşinin bir takım huyları veya başka bir takım sebepler yüzünden zaman zaman düşünmüştür boşanmayı, acaba demiştir, öyle 1 saat 2 saat değil yani
evet en günceli ama 2 ay öncesine ait bir plan, ve eş o zaman aralarının bozuk olduğunu söylemiş

Sevgi hissetmek falan yazmışsınız, çok güzel. Yalnız ertesi gün terkedilecek kadınlar bile sevgi hissetti her zaman bu forumda. yazmışsınız, bu cümleye kesinlikle katılıyorum.

ancak "sizin haberiniz yok" diyerek yazdığınız cümle için de şunu yazmadan geçemeyeceğim: ne her "seviyorum seviliyorum" yazan kadına inanacak kadar saf, ne de okuduğum şeyleri kendi bakış açımla yorumlayamayacak kadar aptalım. ama siz beni saf, deneyimsiz anlamında "naif" bulduğunuz için (daha önce yazmıştınız) hakkımda böyle düşünmeniz ve "sizin haberiniz yok" yazacak kadar kendinizi üstün görmeniz normal.

Naif'i hep iyi anlamda kullanırım aslında, tamamen yanlış anlamışsınız. Deneyimsiz olduğunuzu da sanmıyorum, muhtemelen yaşınız benden büyüktür. Kişisel tartışmalara hiçbir zaman girmiyorum forumda, fikir tartışıyoruz.

Yazdığınız şeyler de genel olarak doğru, ama bu konuya uygun değil bence. Benim bahsettiğim mesajında açıkça yazmış konu sahibi, eşi ilgilenmiyormuş çocukla. Dışarı çıkması gerektiğinde de elbette eşiyle kalacak çocuk, 3 ay evden çıkmayacak değil ya bu kadın. Önemli olan bu kısım değil ki. Hatta bu şunu gösteriyor, eşi ve çocuğuyla çıksa işini halledemez de gezemez de, çünkü eşi dışarda çocukla ilgilenmiyor.

Haberiniz var ise, forumdaki bütün konu sahiplerinin eşleri tarafından sevildiğini iddia ettiğini biliyor iseniz, o kısma pek bel bağlamamanızı söylememi de anlamış olmalısınız. Yani çoğu zaman bir şey ifade etmiyor kadınların hissettiği sevgi.

Araları bozuktu o zaman demişsiniz, yalnız araları bozuk değilmiş. Eşi konu sahibine kızgınmış. Bahsettiğimiz sebeplerden. Bir insan kendi hatası nedeniyle başkasına kızgınlık duyabiliyorsa terbiyesizlik yapıyordur bence.

Yazılı olarak planlara boşanmayı dahil etmek de günlükten farklı bir adım bana göre, çok daha ciddi. Cesaret edebilmek bile inanılmaz büyük bir aşamanın atlatıldığını gösteriyor.

Konu sahibi de eşini sizin baktığınız açıdan görmeye meyilli zaten, o nedenle sizin mesajlarınız gerekli. Ben insanların kendilerini kandırmasına dayanamadığım için fikrimi belirttim sadece.

evet sorunun kaynagi onu oglumuz olduktan sonra biraz ihmal etmem olabilir,ama gercekten cok ama cok yorgun oldugum icin basimi yastiga koydugum an uyuyordum..
hani kendimi acindirmak filan degil ama ben sabahtan aksama cocukla ugrasirken eve geldiginde odasina calisma bahanesiyle kapandiginda,oglan uyur uyumaz ise ortaya cikmasina icten ice cok sinirleniyordum..bu durumda biraz uzaklasmadim degil ama oyle kirici kavgalarimiz olmadi,tartissak da ertesi gune tasimadik kavgayi..
bundan sonrasi hayirlisi..

arada yavruya bakar ben hava almaya cikarim cunku markete avmlere filan cok sokmak istemiyorum oglumu,durmuyor kuduruyor oyle yerlerde..sanirim cok albenili geliyor.
ben istiyorum ki aksam ailece vakit gecirelim oglumla oynasin filan ama illa ki okuyacagi bisey cikiyor ya da bi evragi susu busu..ama ne hikmetse oglan uyuyunca isi bitiyor..kiziyorum da Allah biliyor ya kalbimi kirmamaya calistigi icin ve oglunuda sevdigi icin ses etmiyorum.

Konu sahibi, çocuk bakımı sadece sizin üzerinize vazife değil diyor ve konudan çekiliyorum.

Ben farklı düşünüyorum belki de sizin görmenizi istediği için onu oraya rahat bir şekilde bıraktı.
Yoksa karar vermiş bir insan boşanmayı yapılacaklar listesine almaz..Hatta liste tutmaz.İlginç bir eşiniz var.Fakat masumane yazılmış bir olay olarak göremiyorum.Mantıklı bir açıklaması olabileceğinide düşünmüyorum.

Naif'i hep iyi anlamda kullanırım aslında, tamamen yanlış anlamışsınız. Deneyimsiz olduğunuzu da sanmıyorum, muhtemelen yaşınız benden büyüktür. Kişisel tartışmalara hiçbir zaman girmiyorum forumda, fikir tartışıyoruz.

Yazdığınız şeyler de genel olarak doğru, ama bu konuya uygun değil bence. Benim bahsettiğim mesajında açıkça yazmış konu sahibi, eşi ilgilenmiyormuş çocukla. Dışarı çıkması gerektiğinde de elbette eşiyle kalacak çocuk, 3 ay evden çıkmayacak değil ya bu kadın. Önemli olan bu kısım değil ki. Hatta bu şunu gösteriyor, eşi ve çocuğuyla çıksa işini halledemez de gezemez de, çünkü eşi dışarda çocukla ilgilenmiyor.

Haberiniz var ise, forumdaki bütün konu sahiplerinin eşleri tarafından sevildiğini iddia ettiğini biliyor iseniz, o kısma pek bel bağlamamanızı söylememi de anlamış olmalısınız. Yani çoğu zaman bir şey ifade etmiyor kadınların hissettiği sevgi.

Araları bozuktu o zaman demişsiniz, yalnız araları bozuk değilmiş. Eşi konu sahibine kızgınmış. Bahsettiğimiz sebeplerden. Bir insan kendi hatası nedeniyle başkasına kızgınlık duyabiliyorsa terbiyesizlik yapıyordur bence.

Yazılı olarak planlara boşanmayı dahil etmek de günlükten farklı bir adım bana göre, çok daha ciddi. Cesaret edebilmek bile inanılmaz büyük bir aşamanın atlatıldığını gösteriyor.

Konu sahibi de eşini sizin baktığınız açıdan görmeye meyilli zaten, o nedenle sizin mesajlarınız gerekli. Ben insanların kendilerini kandırmasına dayanamadığım için fikrimi belirttim sadece.

mesajiniz icin tesekkur ederim.evet orda bi yanlis anlasilma var siz duzeltmissiniz..esim avmde orda burda cocukla ilgilenmeyi sevmez zaten basli basina avm filan sevmez..cocugumun ihtiyaclari icin,arada havam degissin diye tek cikmayi tercih ediyorum.bunun disinda zaten hergun oglumla 2 saat yuruyus yapmaya cikiyorum arabasina koyup onu ,sonucta temiz havaya ihtiyaci var cocugun.kisa market alisverislerimi de oglumla yapiyorum,sut yogurt gibi seyleri alip cikiveriyorum tabi..
emin olun kendimi kandirmiyorum,o planlar kismi filan hala kafamda..sadece biraz kenara cekilip gozlem yapmak istiyorum bakalim bazi hareketlerinde duzelme olcak mi..oraya plan yazana kadar bana not birakabilirdi madem cok yogunum..iste anlamak guc insanlari ki bu kocan olsa dahi apayri bi kafa dusunce yapisi..
desteginiz dusunceleriniz icin tekrar tesekkur ederim.:KK68:

Konuşmalısın,ilk olarak aranızın nasıl olduğunu konuşmalısınız.Eşine bir probleminiz olup olmadığını sormalısın.Gerçekten öyle bir durum varsa söyleyecektir fırsatını bulmuşken... Söylemezse gördüğün planlardan bahsedebilirsin diye düşünüyorum.Belki de sen bakarsın diye şaka yapmak istemiştir. Gerçi böyle bir durumun şakası olur mu bilemiyorum.

zaman ayirip goruslerinizi yazdiginiz icin tesekkur ederim.herkesin gorusunden kendime pay cikarmaya calisiyorum.:KK31:
ama ufak bi duzeltme yapayim..
avm esim icin gezilecek yer degil,kaos ortami..gittigimde oglumu yalniz gitmeyi denedim ama olmuyor zaptedemiyorum onu orda.o yuzden bazen isim oldgunda esim evde kalir oglumla ben giderim,uygun ortam olursa kesinlikle katilmaya calisiyorum ona yoksa yilbasinda bile evde degildik arkadaslariyla kutladik coluk cocuk ama sigara solumak icin daha cok minik oglum,goturemem sigara icilen kafeye.

Eşi neden haklı olsun ki... Kadın boş yere ihmal etmiyor kocasını, ikisinin bir bebeği var ve onunla ilgileniyor.

Haftada hepi topu 1-2 kere birlikte olur hale geldik ne demek, okadar ev işi+bebek bakımının üstüne her gün mü olacaktı!

Eğer karısıyla vakit geçirmek çok istiyorsa, bebekle biraz kendi ilgilensin, karısı da kendine bakacak, kocasıyla ilgilenecek vakit bulsun...

O kadarını bilemem belki de yardım ediyordur siz de bilemezsiniz, yalnız bu konuda bi çözüm aradı mı konu sahibi burası önemli. belki yazmıştır okumadım, ama eşini ihmal etmesi de hoş değil evet ortada bakıma muhtaç bir bebek var ama anne olmak diğer tüm sıfatlardan arınmak anlamına da gelmiyor bana göre.

yani sinirlenmeyeyim, hoş olmayan şeyler yazmayayım diyorum ama bazen gerçekten zorlanıyorum
siz kibar bir dille yazarak laf sokmayı çok seviyorsunuz
Konu sahibi de eşini sizin baktığınız açıdan görmeye meyilli zaten, o nedenle sizin mesajlarınız gerekli. ne demek? hayır ben anlıyorum ne demek olduğunu da, bunu da gerçekten bir kalıba sığdırabilecek misiniz onu merak ettim.

bir de çok merak ettim, siz, kendi bakış açınızla, konu sahibi ile birebir aynı durumda olsanız ne yapardınız?

yani sinirlenmeyeyim, hoş olmayan şeyler yazmayayım diyorum ama bazen gerçekten zorlanıyorum
siz kibar bir dille yazarak laf sokmayı çok seviyorsunuz
Konu sahibi de eşini sizin baktığınız açıdan görmeye meyilli zaten, o nedenle sizin mesajlarınız gerekli. ne demek? hayır ben anlıyorum ne demek olduğunu da, bunu da gerçekten bir kalıba sığdırabilecek misiniz onu merak ettim.

bir de çok merak ettim, siz, kendi bakış açınızla, konu sahibi ile birebir aynı durumda olsanız ne yapardınız?

Gerçekten anlayamadım sizi. Konu sahibinin sizin bakış açınızdan mesajlara ihtiyacı var, çünkü sizin gibi düşünüyor yazdım. Bunun hangi kısmında bir şey saklı sanıyorsunuz?

Yardımcı olacak mesajlar sizin mesajlarınız bence dedim sadece.

Konu sahibi ile birebir aynı durumda olsam evi terk ederim ve boşanırım merak ettiğiniz buysa. Farkettiyseniz konu sahibine pek yardımcı olmaz bunu yazmam. Ben de bunu kastediyorum ama siz kötü anlamlar arıyorsunuz altında, neden düşmanca bir şeyler aradığınızı anlayamıyorum. Normal bir fikir alışverişi yapıyoruz, kavga etmiyoruz ki.

Gerçekten anlayamadım sizi. Konu sahibinin sizin bakış açınızdan mesajlara ihtiyacı var, çünkü sizin gibi düşünüyor yazdım. Bunun hangi kısmında bir şey saklı sanıyorsunuz?

Yardımcı olacak mesajlar sizin mesajlarınız bence dedim sadece.

Konu sahibi ile birebir aynı durumda olsam evi terk ederim ve boşanırım merak ettiğiniz buysa. Farkettiyseniz konu sahibine pek yardımcı olmaz bunu yazmam. Ben de bunu kastediyorum ama siz kötü anlamlar arıyorsunuz altında, neden düşmanca bir şeyler aradığınızı anlayamıyorum. Normal bir fikir alışverişi yapıyoruz, kavga etmiyoruz ki.

son bir sorum daha var
peki sizce, boşanmayı çoktan aklına koymuş, bu konuyu kafasında bitirmiş bir adam
karısı hazır konuyu öğrenmişken, olay incelmişken
neden boşanmak istemiyorum der? öyle hissetmiştim ama boşanmak istemiyorum der?

son bir sorum daha var
peki sizce, boşanmayı çoktan aklına koymuş, bu konuyu kafasında bitirmiş bir adam
karısı hazır konuyu öğrenmişken, olay incelmişken
neden boşanmak istemiyorum der? öyle hissetmiştim ama boşanmak istemiyorum der?

Çünkü bu forumda yüzlerce konuda da gördüğüm gibi,

Erkekler boşanmak istiyor ama bunun sorumluluklarından kaçıyor. Maddi sorumluluğundan ayrı, evde onu bekleyen bir kadını kaybetmekten ayrı, sevgilisi halihazırda yoksa sevişeceği birinin olmamasından ayrı kaçıyorlar.

Ama boşanmak istediğini bu şekilde planlarının arasına koyan insan boşanmayı idealize etmiştir. Yani boşanmak onun ulaşmak istediği, ama şimdilik cesaret edemediği bir plandır. Spora gitmek, kendine bakmak, bekar olmak bence konu sahibinin eşinin gerçek istekleri. Şu an için cesaret edemese de asıl isteği bu. Bu da bana eşini yeterince sevmediğini gösteriyor.

Zaten eşi çocukla ilgili sorumluluklarını da yerine getirmiyormuş. Bu nedenle benim için boşanma sebebi. Siz başka türlü düşünebilirsiniz ama benim için öyle.

Valla keşke eşim de benim sosyallesmememden şikayet etse alsa gezdirse hep :))2 çocuğum var çocuklar kalabalık ortam girmez insanları görmezse saldırgan olabiliyorlar AVM ortamında falan.. her hafta sonu azar azar çıkarın alissin çocuk çevreye sadece sizi görürse babayı bile istemez bi zaman sonra sizden çok o çocuk asosyal olur ben oğlumda yaptım o hatayi evden cikarmadim aman o havayi solumasin aman hasta olmasin şimdi de okula başladı alisana kadar neler çektim ki yine kendini diğer cocuklardan soyutluyor. . Kızım 6 aylık yasadigim şehir türkiyenin en soğuk şehri gezilecek tek yeri avm buna rağmen çıkarıyorum ve hiç ciddi şekilde hastalanmadi oğlumun tam aksine hareketli sıcakkanlı.. esinizi takdir ettim kızmak yerine siz de hak verin ve sevinin sizinle vakit geçirmek isteyen sizi hep yaninda isteyen bi esiniz var ne mutlu.. not falan unutun herkesin yapabileceği şeyler onlar bundan sonrasına odaklanın daha çok. . Ve evet fazla pimpirikli anne gorundunuz bana bilemedim akışına bırakın sert tepkiler vermeyin. . Eşinize tek bi noktada kızdım haftada 2 birlikte olma olayını çok buyutmus İnsanız hepimiz ve o bir ihtiyaç, araç ,amaç olmamalı hiç ..çocuklu insanlarda bir dönem vardır ilk 1 yıl sarılıp uyusan öp başına koy.. inş düzelir hayatınız eski heyecanlı gunlerinize donersiniz. .

Çünkü bu forumda yüzlerce konuda da gördüğüm gibi,

Erkekler boşanmak istiyor ama bunun sorumluluklarından kaçıyor. Maddi sorumluluğundan ayrı, evde onu bekleyen bir kadını kaybetmekten ayrı, sevgilisi halihazırda yoksa sevişeceği birinin olmamasından ayrı kaçıyorlar.

Ama boşanmak istediğini bu şekilde planlarının arasına koyan insan boşanmayı idealize etmiştir. Yani boşanmak onun ulaşmak istediği, ama şimdilik cesaret edemediği bir plandır. Spora gitmek, kendine bakmak, bekar olmak bence konu sahibinin eşinin gerçek istekleri. Şu an için cesaret edemese de asıl isteği bu. Bu da bana eşini yeterince sevmediğini gösteriyor.

Zaten eşi çocukla ilgili sorumluluklarını da yerine getirmiyormuş. Bu nedenle benim için boşanma sebebi. Siz başka türlü düşünebilirsiniz ama benim için öyle.

evet bu forum karısından boşanmak isteyen ama türlü sebeplerle bunu erteleyen, kaçan, cesaret edemeyen adamlarla dolu
ama onların çoğu, günlük hayatta da karılarına kötü, umursamaz davranıyorlar zaten, rol yapmaya zahmet edip sevgi gösterisi yapmaya çalışmıyorlar, eşleri konduramasa da, en azından KK üyeleri gibi dışarıdan bakan gözler, bunu çok net görebiliyor

eğer konu sahibinin eşinin içi de bu yazdıklarınız gibiyse
ve diğer adamların aksine, içinden böyle karar vermişken dışından konu sahibinin anlattığı gibi ortamlara onunla gitmek istiyor, onu öpüyor, sevgi gösterisi yapıyor, karısından ilgi göremediği için üzülmüyor da üzülmüş gibi yapıyorsa
bu adam çok fesat, kötü, eşlerine günlük hayatta kötü davranan diğer adamlardan çok daha beter bir adam demektir
eğer burada, konu sahibinin yazdıklarından, siz bundan bu kadar emin olabildiyseniz fikrinize saygı gösteriyorum.

merhaba hanimlar,
cok cok uzun zamandir bu forumu hamileligimden dolayi takip ediyordum fakat sorularimin cevaplarini genelde buldugum icin hesap acmak zorunda kalmamistim ama simdi bi sorunum var ve bunun cevabi yok..

4 yillik evliyim,bir evladim var.Her ailede oldugu gibi arada esimle itissek de beni sevdigini dusunurdum hep ta ki bugune kadar..bugun icimden bi ses su adamin bilgisayarini karistir dedi ve karistirdim,Allah var ne kadin kiz resmi ne ayip acayip videolar hicbisey bulamadim ne bilgisayar gecmisinde ne ozel dosyalarinda..tam bilgisayari kapaticakken gozume planlar diye bi dosya ilisti..bakayim ne varmis planlarinda dedim actim baktim..

spor yap,kitap oku,uzmanligini bitir,gez toz vs..orta vadeli planlarda ise `BOSANMAK` yaziyordu..bidaha bidaha okudum..:KK61: sonra devam ettim okumaya..YAPMAMASI GEREKENLER kisminda ise `COCUK` yaziyordu ki son 1 aydir oluyor ikinci cocugumuz olsun diye..hatta oglumuzun kardesi olursa beraber oynarlar sen rahat edersin diyordu..bu planlar 2 ay oncesine ait..

simdi evde yok arkadaslariyla disari cikti gelir 9 gibi..ben planlarini kendi mail adresime attim..ama simdi nasil tepki verecegimi ne yapacagimi bilemiyorum..seytan diyor ustune atla yuzunu gozunu ciz..kufret bagir:KK43:
ama kendimi kucultmek istemiyorum..saglikli dusunemiyorum..
sizce ne yapmali boyle bi durumda..:KK61:
onerileriniz icin simdiden tesekkurler..

Öncelikle eşinin pozitif yönleri var. Tamamen kötü değil. Evet kahvede takılan, tüm hayatın tek başına dışarda geçen o erkeklerden değil, birlikte sosyalleşmek istiyor. Bunlar güzel yönler. Ama bunlar her şeyi affettirmiyor. Misal bebek uyanıkken dosyaları ile uğraşırken, bebeğiniz uyuyunca gizemli bir şekilde tüm işlerinin bitmiş olmasını, sevişmeye her zaman vakti ve enerjisi varken başka şeylere vakit bulamamasına ve hatta sosyalleşmeye ortamlara girmeye vakit ayırabilirken bebeği ve eşi ile bir şeyler yapmaya ayıramamasını affettirmiyor.
Eşinin bocalamasını anlayabiliyorum. Eşimle ben gezme delisi insanlarız. Bebeği 2 sene sırf gezmek için erteledik. Yaşlarımız 31 oldu hala daha tam anlamı ile karar vermiş değiliz. En büyük isteğimiz bebeği slingoya sarıp sarmalayıp gezmeye devam etmek. Ama pimpirikli bir insanım, ayrıca benim bebekliğim hastalıkla geçmiş, e anneme ettiğimi çekmeden de ölemem. Yani ben de bebek yüzünden hayatımı değiştirebilirim. Bu durumda tek bir tarafı suçlamak çok mantıksız. Bir bebek tek başına yapılmıyor, iki o karar tek başına alınmıyor. Ayrıca büyük konuşmak istemem ama bebek sadece benim hayatımı da değiştirmemeli. İki kişinin yaptığı o bebeğin sorumluluğu da iki kişinin üzerinde. Ben tek başıma sap gibi kalıyorum dememeli eşiniz. Zaten ben evde bebekle cebelleşirken sen ortamlarda ne yapıyorsun? Tamam tabiki de göbek bağımız birlikte kesilmedi ama bir gün ben sap gibi sosyalleşirim bir gün de sen. Bu durumda da bir de beni suçlamak...
Eşiniz evlenmeyi kotarmış, iyi de bir eş olmuş sanırım ama baba olmaya hazır değilmiş. Olabilir tabi bir sürü insan hazır olmadan ebeveyn oluyor ve bocalıyor ama boşanmayı düşünmek???? İşte orda bir durmak lazım.

evet bu forum karısından boşanmak isteyen ama türlü sebeplerle bunu erteleyen, kaçan, cesaret edemeyen adamlarla dolu
ama onların çoğu, günlük hayatta da karılarına kötü, umursamaz davranıyorlar zaten, rol yapmaya zahmet edip sevgi gösterisi yapmaya çalışmıyorlar, eşleri konduramasa da, en azından KK üyeleri gibi dışarıdan bakan gözler, bunu çok net görebiliyor

eğer konu sahibinin eşinin içi de bu yazdıklarınız gibiyse
ve diğer adamların aksine, içinden böyle karar vermişken dışından konu sahibinin anlattığı gibi ortamlara onunla gitmek istiyor, onu öpüyor, sevgi gösterisi yapıyor, karısından ilgi göremediği için üzülmüyor da üzülmüş gibi yapıyorsa
bu adam çok fesat, kötü, eşlerine günlük hayatta kötü davranan diğer adamlardan çok daha beter bir adam demektir
eğer burada, konu sahibinin yazdıklarından, siz bundan bu kadar emin olabildiyseniz fikrinize saygı gösteriyorum.

Benim bu forumda gördüğüm en üzücü hikayeler tam olarak anlattığınız gibi gelişmiş olanlardı. En sevildiğine emin olanlar aldatıldı, ilgiye boğulanlar borçlarla terk edildi, böyle bir sürü hikaye.

Elbette emin değilim, kimse olamaz ama ben planlara yazılmasından bu sonucu çıkardım. Sizin çıkardığınız sonuca elbette saygı duyuyorum ve umuyorum ki o doğrudur.

planlı yapmışda olabilir bilgisayarını kurcalayıp kurcalamıyacağını öğrenmek için bunu görüncede doğal olarak ona hesap soracaksın ve eşibde öğrenmiş olacak. Ama birşekilde bunu ona sormalısın şakamı değil mi. Bilbgisayarını kullanman gerektiğini ona söyle onun yanındayken aç ve he o klasörü aç bakalım ne olacak

Back
X