• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esimin bugun ogrendigim planlari...

Bir şekilde muhabbet aç ve eşine "hani hep sorulur ya 5 yıl sonra kendinizi nerede düşünüyorsunuz diye sen ne düşünüyorsun?" diye sor. Anlatınca "peki biz bunun neresindeyiz?" diye sor.

Verdiği cevaba göre "boşanmayı neden düşünüyorsun?" diye beklemediği bir soru sor.
Sen de beklemediğin bir anda öğrendin bu zırvalığı sonuçta.
Kafanda bu durumu netleştir sormaktan çekinme. Yoksa yer bitirir bu seni.

İnternetten indirdiği bir dosya olamaz mı? Yani kendi hazırlamamis olabilir. Hemen panik yapmayın.
Günlük yasantinizda boşanmaya dair durumların olmayışı bu dosyayı eşinizin hazırlanmadigini gösteriyor.

Diğer maddeler eşinin planlarına uyuyor mu? Mesela spor yapar kitap okur kariyer falan mı planlar?

evet diger planlarina uyuyor,kitap okumasi,seminerleri,evrak isleri..

Ben pek sabırlı değilimdir böyle durumlarda. Sormadan rahat edemezdim.
bende sabirli degilimdir ama bu kez bi susma geldi yoksa kapidan girdigi an ustune yururum diye dusunuyordum ama aksine yuzune bakamadim..:KK61:

esinin psikolojik sorunlari var mi? veya takintili halleri vs?
genel anlamda dingin biri ama burnumun dibinde de olsa icini bilemiyormusum..takintili degildir oyle sadece sporuna cok dikkat eder.

Planlar yapmış ama karısının bundan haberi yok. Dilleri farklı söyleyip, davranışları da kafasındakini yansıtmazsa nasıl anlar insan ne düşündüğünü ve kafasından geçenleri?
Yok benim kafam almıyor. Konu sahibesi okuduklarınız kocanızın kafasından geçenler olabilir malesef.

evet bunun farkindayim ne yazik ki..bu kadar iki yuzlu oldugunu tahmin etmiyordum..:KK43:

İnternetten indirdiği bir dosya olamaz mı? Yani kendi hazırlamamis olabilir. Hemen panik yapmayın.
Günlük yasantinizda boşanmaya dair durumların olmayışı bu dosyayı eşinizin hazırlanmadigini gösteriyor.
iyi niyetiniz icin tesekkur ederim ama kendi disinda kimseye elletmez laptopunu..ben sadece insallah duzgun bir aciklamasi vardir diye umuyorum,ama dosyayi onun hazirladigindan eminim..

Alllah Allaah bu nasıl bi yapılacaklar listesi böyle? Eve gelirken ekmek al unutma yazar gibi "BOŞAN" :KK57::KK57:
dimi..yaziklar olsun onca senenin hatri icin insan en azindan acik yurekli olur dimi..:KK43:

Sakin ol ve konuş açık açık de.
Askim bilgisayarın açıktı takvimden tatil için takvime bakar iken planlarını gördüm hayırdır de sor bu kadar basit hiç için içini yemesin birde bakmış sin sen evham yapyapmışsın

konusmayackmisin esinle ?
boyle için içini yiye yiye durabilecekmisin ?

Baska bir kadin olabilir hayatinda. Extra ilgili demissiniz sucluluk duygusuyla böyle davraniyor olabilir. Kendini emine almadan bosanma plani yapmazdi bence

o ihtimali dusunmemistim..:KK61: baska biri varsa neden cocuk ister ki ya :KK61:

Cok ilginc bir esiniz varmis, araniz nasil genel anlamda. Evliliginiz monotonlastigi icin sıkılmış gibime geldi. Can sıkıntısından yazdi degil ya resmen planlamis. Sorsaniz belki acik acik söyler bahane bulmaz eger istegi buysa 'arkadasim yazdi' moduna girmez

genel anlamda komik bi ciftizdir..kirginligimiz uzun surmez,yani ben kus kalamam sebeklik yapar ortami yumusatirim..

Ya benim iki ogretmen arkadasim var... Ikisi de erkek...dershaneden mesai arkadaslarimdi..ikisi de evlilik 30 Lu yaslarinda iyi insanlar...bi tanesi esinin cok pesinden kosmus...evlilige ikna edene kadar cok cektirdi bana derdi..bu arkadasim birgun bana " evlendigimin ertesi gunu sabah evlendigime pisman oldum dedi" bunu daha evvel kimseye soylemedim duysa cok uzulur ama bu mu yani demis...bu kadar mucadele etmesemde birgun beni bu kadar yormayan kafama gore biri cikcakti karsima demis kendi kendine..esini yine cok seviyor...yine gonlunu hos tutuyor..bazen sinirleniyor falan ama yasayip gidiyorlar..bu olayi bana esiyle tartistiklari birgun cani sıkkın olarak anlatmisti..yani bazen kafalari karisabiliyor...
Diger hoca arkadasimin durumu o kadar masumane degil ama...o esini severek evlenmis ama kavgalar iliskiyi yipratmis bosanmayi gercekten istiyor cok mutsuz ama asla bosanmayacak cunku kendini sorumlu hissediyor...
Erkekler boyle..iki tuhaf ornek...ikinci ornektekinin karisi kocasinin bosanmak istedigini bilmiyor bu arada..

canım bence eşinle konuşacaksan bile mutlaka sakin ol
çünkü
ben de bazı notlar alırım kendim için
aklımda tutabileceğim şeyleri de yazarım mesela "spor yap" gibi çünkü yazınca hedef gibi oluyorlar ve insan daha çok gerçekleştirmek istiyor
hatta burada da birçok kez tavsiye etmişimdir birşeylerin yazılmasını

fakat önemli olan şu
insan liste yaparken kısaltmalar kullanıyor
mesela "yapılacaklar" anlamına gelen listemde "çocuklar" yazıyor şu anda
ama bu çocuklar yap anlamına gelmiyor :confused:, Allah'a şükür 2 çocuğum var
"mutlaka hergün çocuklarla oyun oyna" anlamına geliyor , yani kısaltma var, başkası okusa böyle anlamaz :rolleyes:
belki o da "boşanmak" yazarken bir kısaltma yapmıştır
atıyorum, "eşim konuyu hep boşanmaya getiriyor, buna çözüm bul" anlamında bile olabilir
mutlaka, eşinin gerçek niyetini öğrenene kadar, sakin olmalısın!Hoppa

bilmiyorum ki insallah dediginiz gibidir,yorumunuz icin tesekkur ederim.

esinizin cevabini merak ediyorum..
yani böyle birseyi anca psikolojisi bozuk bir insan yapar gibime geliyor..aklima baska ihtimaller gelmiyor..
veya özgüven kazanmaya calisiyor..basardigi seylere bakarak?

birsürü plan dosyasi vardi demissiniz ve en güncel olanina baktim dediniz..
eskilerine baksaydiniz hic mi merak etmediniz .. halletmis oldugu listeler yokmuydu..
ben olsam sonuna kadar okurdum herhalde..bu sacmaligin ne oldugunu anlamak icin..

Son düzenleme:
İki saattir konuyu takip ediyorum meraktan catlıcaaaam eşinizin bahanesini merak edıyorum ne zaman konuscaksınız ona göre geleyim

Ya benim iki ogretmen arkadasim var... Ikisi de erkek...dershaneden mesai arkadaslarimdi..ikisi de evlilik 30 Lu yaslarinda iyi insanlar...bi tanesi esinin cok pesinden kosmus...evlilige ikna edene kadar cok cektirdi bana derdi..bu arkadasim birgun bana " evlendigimin ertesi gunu sabah evlendigime pisman oldum dedi" bunu daha evvel kimseye soylemedim duysa cok uzulur ama bu mu yani demis...bu kadar mucadele etmesemde birgun beni bu kadar yormayan kafama gore biri cikcakti karsima demis kendi kendine..esini yine cok seviyor...yine gonlunu hos tutuyor..bazen sinirleniyor falan ama yasayip gidiyorlar..bu olayi bana esiyle tartistiklari birgun cani sıkkın olarak anlatmisti..yani bazen kafalari karisabiliyor...
Diger hoca arkadasimin durumu o kadar masumane degil ama...o esini severek evlenmis ama kavgalar iliskiyi yipratmis bosanmayi gercekten istiyor cok mutsuz ama asla bosanmayacak cunku kendini sorumlu hissediyor...
Erkekler boyle..iki tuhaf ornek...ikinci ornektekinin karisi kocasinin bosanmak istedigini bilmiyor bu arada..
Aynen benim de bir arkadaşım var böyle. "Eşim çok iyi bir insan, seviyorum onu, mutluyum ama yine de evlendiğime pişmanım" der durur. Öyle gözü dışarıda, çapkınlık peşinde filan da değil. İnsanlar bazen böyle düşünebiliyor bence. Karşı taraf için kırıcı ama, işte...

Bence kendini bi doldurma. Sakinleş. Ve iyice ölç tart sonra uygun bir dille durumun izahını sor. Arada ona düşünme payı bırakma konuya girince. Çünkü planı doğruysa bile o sırada seni ikna edecek bi kıvırma içine girebilir.
Net ol. Önemli olan senin o bilgisayarı açmış olman değil, niye açtığını açıklama. Direkt bilgisayarda yazmış olduğu planları sor. Çünkü lazım olduydu falan dersen senin ondan şüphelendiğini hissedecek ve burdan "sen bana nasıl güvenmezsin" vs diyerek su üstüne çıkacaktır. Hemen giriş yap açıklama iste, mümkün olduğunca kısa yap düşünme fırsatı olmasın.

bence konuşmadan önce bigisayarda son görüntülenenler/uygulamalar kısmından okuduklarını baktıklarını bir sil.
silmeden de o boşan planının hangi tarihte oluştrulduğuna bir bak. Sonra biraz düşün bakalım o tarihte aranızda kötü bir şey geçti mi?
Geçtiyse o anın gazıyla yapılmış bir plan olabilir. Yok geçmediyse o zaman gardını al derim.
Yalnız enteresan bir eşin vaemış, yani plan yapıp onları yazıya dökmesinden bahsetmiyorum, madem boşanma gibi bir planı var, e bir çocuk da var neden ikinciyi istemiş ki? Düşünüp düşünüp kitlenip, kalıyorum...PES!

Back
X