Herkese merhaba . Benim sorunum tam da başlıktaki gibi. Eşim çok iyi bir insan ve genel olarak iyi anlaşıyoruz. Ama iş maddiyata gelince tartışmalar başlıyor. Ben birikim yapalım acil durumlarda elimizde paramız olsun, tatile nakitle çıkalım vs istiyorum. Eşiminse eli fazla açık. Etrafına gereksiz bonkör. Borçlardan sonra elinde kalan parayı biriktireceğine dağıtmayı seçiyor. Herşeye taksit yaptırıyor. Böyle olunca kart borcu hiç bitmiyor. Ben de zaman zaman ümitsizliğe kapılıyorum. Boşa çabalıyorum gibi geliyor. O dağıtırken benim toplamaya çalışmam anlamsız geliyor. Kısmetse 2 ay sonra doğum yapacağım. Ücretsiz izin düşünüyorum. O süreçte çok zorlanacağız diye stres yapıyorum. Sonra kendime kızıyorum neden kaygılanıyorum diye. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
Gizlice kendin biriktir eşine söyleme lazım olursa çıkar harca eşine de gerekirse ver ama geri ne kaldı falan detaylı hesap verme , bir şekilde birinizin geleceği düşünmesi lazım heleki bebek gelecekse mutlaka kenarda az da olsa para olması lazımHerkese merhaba . Benim sorunum tam da başlıktaki gibi. Eşim çok iyi bir insan ve genel olarak iyi anlaşıyoruz. Ama iş maddiyata gelince tartışmalar başlıyor. Ben birikim yapalım acil durumlarda elimizde paramız olsun, tatile nakitle çıkalım vs istiyorum. Eşiminse eli fazla açık. Etrafına gereksiz bonkör. Borçlardan sonra elinde kalan parayı biriktireceğine dağıtmayı seçiyor. Herşeye taksit yaptırıyor. Böyle olunca kart borcu hiç bitmiyor. Ben de zaman zaman ümitsizliğe kapılıyorum. Boşa çabalıyorum gibi geliyor. O dağıtırken benim toplamaya çalışmam anlamsız geliyor. Kısmetse 2 ay sonra doğum yapacağım. Ücretsiz izin düşünüyorum. O süreçte çok zorlanacağız diye stres yapıyorum. Sonra kendime kızıyorum neden kaygılanıyorum diye. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
Birikim yapabilecek kadar geliriniz var mı?
Gereksiz bonkörlük derken neyi kasdediyorsunuz?
Gizlice kendin biriktir eşine söyleme lazım olursa çıkar harca eşine de gerekirse ver ama geri ne kaldı falan detaylı hesap verme , bir şekilde birinizin geleceği düşünmesi lazım heleki bebek gelecekse mutlaka kenarda az da olsa para olması lazım
Kendin yap birikiminiHerkese merhaba . Benim sorunum tam da başlıktaki gibi. Eşim çok iyi bir insan ve genel olarak iyi anlaşıyoruz. Ama iş maddiyata gelince tartışmalar başlıyor. Ben birikim yapalım acil durumlarda elimizde paramız olsun, tatile nakitle çıkalım vs istiyorum. Eşiminse eli fazla açık. Etrafına gereksiz bonkör. Borçlardan sonra elinde kalan parayı biriktireceğine dağıtmayı seçiyor. Herşeye taksit yaptırıyor. Böyle olunca kart borcu hiç bitmiyor. Ben de zaman zaman ümitsizliğe kapılıyorum. Boşa çabalıyorum gibi geliyor. O dağıtırken benim toplamaya çalışmam anlamsız geliyor. Kısmetse 2 ay sonra doğum yapacağım. Ücretsiz izin düşünüyorum. O süreçte çok zorlanacağız diye stres yapıyorum. Sonra kendime kızıyorum neden kaygılanıyorum diye. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
Evet normalde birikim için de kenara para ayırabiliriz. Ama eşim borçları ödedikten sonra kalanı biriktirmeyi önemsemiyor. Borcumuzu ödeyebilirsek yeter diyor. Özellikle aile çevresi çok yüklü miktarlar olmasa da sürekli para istiyor. Temel ihtiyaçlar olsa rahatsız olmam ama tatillerine destek, sigara ya da eğlence için olunca canım sıkılıyor.
O zaman senden para isterse "ben de senin gibi harcadım " dersin böyle bir durumda olmak nasılmış dersin bir ay sürünsün bir dahaki ay maaşını alınca biraz daha tutumlu olur yoksa yine aynisini yaşayacağını bilirÖyle yapıyorum ama bu sefer de boşa mı uğraşıyorum duygusuyla boğuşuyorum. Ben kendimden kısarken o gayet güzel ne varsa harcıyor. Bazen sen de aynısını yap görsün dünyanın kaç bucak olduğunu diyorum ama buna da vicdanım elvermiyor.
Siz haklısınız tabi. Benim eşim de biraz öyle. Ben konuştum benim hesabımda biriktirecegiz. Bnm maaş yatar yatmaz birikim hesabına atacağım. Diğer türlü biriktirmek zor çünkü. O biriktirmiyirsa siz biriktirin. Elinize geçeni birikim hesabına atın. İzne ayrıldığınizda lazım olur size
Kendin yap birikimini
Benim eşim de benzer durumda
Ben çalışıyorum
Ona söylemeden dolu para biriktirdim :)
Bir kısmını ev alırken çıkardım verdim
Şimdikini çocuğum için gizli biriktiriyorum
Benim eşim başkasına değil bize harcar ama hep çok pahalı seyler alır ve alacakları hiç bitmez
Ben de garanticiyim biriktiririm
Borç dediğiniz kredi kartı borcu olmalı
O zaman siz de kendi bütçenize göre her ay kredi kartı ile altın alın. Altın sitelerinin ismi gözükebilir ekstrede, ama Carrefour gibi marketler altın satıyor. Oradan alıp market masrafı derseniz ay sonu diğer borçlarla birlikte o birikimi de ödemek zorunda kalır eşiniz. Geriye kalırsa onu da kendi bilir.
Valla biz de aynı durumdayızBen biriktirsem eşimin haberi olmaz ama o zaman da şöyle düşünüyorum o hiç hesap yapmazken ben neden bu kadar uğraşıyorum.