Eşimin Birikimi Gereksiz Görmesi

Sen Ye Çatırrrrr çatırrrrrr hemde Git marka marka kıyafetler al çocuguna,para pulda kalmasın sıkıştığı zaman sana hak verir.,

Tamda suan sikintida oldugum konu..yanlis hesaplar beklenmeyen ekonomik gelismeler sebebiyle borclanma ve akabinde cok sevdigim evimi satmak zorunda kaldik hem de zararina sattik.Cok direndim ama eksi hesaplara dusunce mecburen kabul ettim.Uzgunum kirginim yeniden sifira döndum kac yillik emegim gitti allah saglik versin.Simdi kasayi devraldim gerekirse kavga gurultu de olsa bu sefer hesapsizca para harcanmasina musade etmeyecegim.Altin hesabi acip birikim yapacagim allah saglik versin ins.Bence siz de oyle yapin

2 ay sonra doğum yapma kısmı olmasa bu yazıyı ben mi yazdım diyeceğim. Kelin ilacı olsa kendi başına sürer ama ben de 6 ay önce doğum yaptım bebekten sonra biraz daha dikkatli yani bir tık devede kulak kadar ama olsun belki devamı gelir 😁

2 ay sonra doğum yapma kısmı olmasa bu yazıyı ben mi yazdım diyeceğim. Kelin ilacı olsa kendi başına sürer ama ben de 6 ay önce doğum yaptım bebekten sonra biraz daha dikkatli yani bir tık devede kulak kadar ama olsun belki devamı gelir 😁

İnşallah eşim de en azından doğumdan sonra daha dikkatli olur.

Benim esim de biraz boyle ne yazik ki. Yani soyle ki 3 u 5 i hic hesaplamaz. Atiyorum markette bisey gorur aktuel kisminda, 70 tl dir, kullaniriz diye alir dusunmeden ama o aldigi sey bi ise yaramaz kullanmayiz. Ya da berbere gider on onbes liralik sac trasina 50 tl birakir. En cok canımı sikan da bu. Sonucta erkek en gec ayda bir bilemedin iki sac trasi oluyor. Benim bile kuafor masrafim sifir,en son evlendigimde gelinbasi icin gitmistim. Ama ufak bir yerde yasadigimiz icin esim de esnafi tanidigi icin bastan boyle baslayinca boyle gitmis. Bak dusununce bile canim sikildi. Ben tutumluyumdur. Bekarken calisiyordum ve asgari ucret maasimla hem ceyizimi yaptim.hem birikim yaptim. Hep hesapli yasadim. Ama esim oyle degil ne yazik ki. Ilkbaslarda cok mutsuz oldum bu durumdan, nasil olacak bu is dedim. Son zamanlarda umursamamaya calisiyorum. Birikim kismina gelince, esimin verdiklerinden biriktiriyorum her ay bir ceyrej ya da bir yarim parasina tekabul ediyo. Ama gercekten bonkor insanla hayat zor ya😕

birikim yapmak içten gelen bir duygudur , ve ben o duyguyu çok seviyorum ve keyifle para biriktiriyorum
tabiki genel ihtiyaçlarımı kısmıyorum ama birkim yapmazsam sinirlerim bozuluyor

Herkese merhaba . Benim sorunum tam da başlıktaki gibi. Eşim çok iyi bir insan ve genel olarak iyi anlaşıyoruz. Ama iş maddiyata gelince tartışmalar başlıyor. Ben birikim yapalım acil durumlarda elimizde paramız olsun, tatile nakitle çıkalım vs istiyorum. Eşiminse eli fazla açık. Etrafına gereksiz bonkör. Borçlardan sonra elinde kalan parayı biriktireceğine dağıtmayı seçiyor. Herşeye taksit yaptırıyor. Böyle olunca kart borcu hiç bitmiyor. Ben de zaman zaman ümitsizliğe kapılıyorum. Boşa çabalıyorum gibi geliyor. O dağıtırken benim toplamaya çalışmam anlamsız geliyor. Kısmetse 2 ay sonra doğum yapacağım. Ücretsiz izin düşünüyorum. O süreçte çok zorlanacağız diye stres yapıyorum. Sonra kendime kızıyorum neden kaygılanıyorum diye. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

aynı ben, sevdiklerime sürekli harcamaya çalışıyorum, taksit zaten bizim işimiz. benle aynı zamanda mesleğe başlayan, aynı maaşı alan arkadaşım ev aldı,elindeki nakitle araba alacak. bense sürekli kart limitimi arttırıyorum daha rahat harcayayım diye.

Ben de birikim yapmayı sevmiyorum. Ne zaman öleceğimiz belli değil. O yüzden çok fazla açılmadan yeme taraftarıyım. :dondurma::dondurma:
Ama gel gör ki eşim de birikimden yana. Iki hesap açmış kendine. Birisi günlük harcama için diğeri biriktirmek için. Ilk hesapta para biterse yandık. Ikinci hesaptan kesinlikle takviye yapmaz. 😂😂😂😂
Maaş alana kadar beklemek zorunda kalırız. Ama çok şükür ilk hesabı erittigimiz olmadı.

Biz sizin tam tersiniz durumdayız😅
Ben nakitle orta halli alacağıma taksitle kaliteli alırım. Tabii kartlar bazen patlar. Eşimse nakite dönme çabasında.
Ben evimiz arabamız var geleni yesek de olur kafasındayım. O illa kenarda para olsun kafasında.
Ben her sene tatil çıkarıyorun diye kızıyor bana. Ben de diyorum çocuğumla yapacağım tatil zaten 20 tane sonra arkadaşıyla sevgilisiyle karısıyla yapacak. Oara biriktiricem diye neden anılardan güzelliklerden mahrum kalayım.
Biz de bu konularda orta yolu bulamadık.

bence maaştan 'kalan'dan para birikmiyor.
maaşı aldığınız gibi, bir miktarını sanki düzenli borç ödemesi gibi kenara koyun. veya altın alın. kalanı yetirmeye çalışın. ancak o zaman kenarda birikmişiniz oluyor.

Kendin yap birikimini
Benim eşim de benzer durumda
Ben çalışıyorum
Ona söylemeden dolu para biriktirdim :)

Bir kısmını ev alırken çıkardım verdim
Şimdikini çocuğum için gizli biriktiriyorum
Benim eşim başkasına değil bize harcar ama hep çok pahalı seyler alır ve alacakları hiç bitmez
Ben de garanticiyim biriktiririm
victory nasılsın canım kuzu nasıl?
geçti mi biraz gazı vs?

X