• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin beni korumaması beni delirtiyor..

pemmbe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2012
28
0
36
İstanbul
2 yıllık evliyim eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyorum,evlendiğim günden itibaren eşimin ailesinin kaprisleriyle uğraşmaktan bıktım artık,2 günlük evliyken eşim hadi annemlere gidelim diye tuttururdu,çıkmama rağmen yine de kaynanamlar sen bizi istemiyosun,bize ısınamadın,oğlumuzu bizden ayırmaya çalışıyosun diye hesap sordular,kaynanamla görümcem aramama,yanlarına gitmeme rağmen annemi ablamı kıskanıp hep onlarla konuşuyosun bizi aramıyosun diye baskı yaptılar,eşimi doldurdular,eşimi benden soğuttular,yalanlarına bile şahit oldum,iki aylık hamileyken kaynanamın dolduruşuyla kayınbabam annemle babamın yanında bana başka kapıya dedi babamlarla tartıştılar,kaynanam kendine git başka kaynana bul deyip evden kovdu niye diye soruyorum sen bize ısınamadın diyolar evimize gelmiyosun diyolar,eşimin zoruyla beraber yiyip içiyoduk yemek yapmama rağmen ypmıyosun diyolar,yaptığım hiç bişeyi beğenmezlerdi.görümcem çocuklarıyla kocasyla her hafta bana gelip kalmak isterdi,dadılık yapmamı isterlerdi.bende istemezdim , gelicek kalıcak diye baskı yaptılar,kaynım bile bana laf söylemeye çekinmezdi,eşim de sessiz hiçbişey demezdi,bazen bana kızardı annemi memnun et diye bana baskı yapardı,çok ağlattılar beni,evlerine giderdim ağlyarak geri evime giderdim,kaynanamın başka kişilerden duyduğum kadarıyla keşke şu kızı alsaydım oğluma dediğini bile duydum,sen üvey gelinsin küçük gelinim de benim has gelinim der hep, ona rağmen yine yüzlerine bakardım çıkardım arada sırada yine ama çıkmadığım zaman eşim benim aileme gelmez..ben kovdukları halde on kere giderim eşim bi kere gelir iki gün surat asar..ablamla telefonla konuştum diye fenalık geçirdi kadın oğlum al karını evine git ben istemiyorum, benim yanıma gelmiyo gidiyo ablasıyla konuşuyo dedi kayınbabamda kaynanamın ağzına bakıp senin bu evde rızkın yok deyip hamile halimle evden kovdu,eşim hiçbişey demedi üzüldüğünün farkındayım ama benim karıma neden öyle yapıyosunuz demezdi hiç beni hiç korumadı..kızımın doğumuna bi gün kala kocamla onların yüzünden tartışmıştık kaynanam hemen evimize geldi kocamı bana karşı kışkırttı inceldiği yerden kopsun bırak annesine orda kalsın dedi ben de duyuyorum ama kocam ağzını açıp tek kelime etmedi dayanamıyorum artık ,kendimi savunduğum zaman kötü gelin oldum,başka eve gidelim derdim eşime ben annemleri bırakmam derdi,oturduğumuz ev kayınbabamın evi ama ev sizin dediler biz de içini sıfırdan kendi zevkimizle yaptırmıştık,haliyle düğünde takılan paralarımız evin borcuna gitti,ayrıca iki bileziğimi de verdim ve borcumuzun bitmesine iki ay var hala borç ödüyoruz yani,yazın kaynım evlenecek ve bizi borcunu hala ödediğimiz evden çıkartıyolar küçük oğlumuz oturcak diyolar,eşim yine sessiz, benim yaptırdığım evden niye ben çıkıyorum diye hesap sormuyo,kırgınlığını belli et diyorum hergün yemeği yer yemez kızımı alıp annesine gidiyo bişey demem.ama aynı mahallede oturmama rağmen anneme 20 günde bi giderim eşim suratını asar bana, bıktım artık,eşim sen haklıydın beni de kandırdılar başka evimiz olunca rahat etcez inş. diyo ama yine aynı,bana biri laf söylse bana sahip çıkmaz.ama artık ama yaşadıklarım canımı çok acıtıyo, eltimin düğünü olunca çıkıp gitcem başka eve ama onlara hakkımı helal etmiyorum maddi manevi okadar zarara uğrattılar ki beni,daha duyduğum yaşadığım o kadar şeyler varki çok uzun olur diye yazmıyorum..

Ailene anlat.... insallah arkanda durur destek olular ben olsam dayanamaz anneme gider yaptiklari hatalari anlayana kadarda donmezdim

İnanın son cümlelere gelince yüzüme geniş bir gülümseme yayıldı.Sakın yanlış anlamayın.Sadece birden aklıma '' her hayırda bir şer,her şer de bir hayır vardır '' sözü geldi..Evliliğin ilk yıllarında ki tarafların birbilerini tanıma sürecinde yaşanan ve yaşanacak bir takım sancılara bir de aynı yerde oturmanın verdiği ilişkilerin cıvıklaşması yüz göz olunmasıda eklenince daha da çekilmez bir hal almış.Size bir fırsat çıktı ve hiç düşünmeden orayı gelecek yeni eltiye bırakın ve taşınabilecek en uzak yere taşının derim : )) Hepsi geçecek laf olsun diye söylemiyorum.İyi niyet çizgisinden ,saygı çerçevesinde polyanna pamuk şeker kıvamında değil ama daha rahat düşünerek hepsi hallolacak İNŞAALLAH ! Güzel günler diliyorum.

Ailene anlat.... insallah arkanda durur destek olular ben olsam dayanamaz anneme gider yaptiklari hatalari anlayana kadarda donmezdim

aileme de anlatıyorum,eşimle konuştular ama ne fayda? eşimin ailesiyle o tartışmadan beri konuşmuyolar hiç, anneme gittiğim zaman eşim özledim deyip gelir alır ama eve gelince yine küser, , eşimin bu huyunu nasıl değiştirebilirim?

Cok sinir oldum ben olsam yaptirdigim seyleri soker sokturur oyle cikardim o evden sorduklarinda da eee ben yaptirmamismiydim zaten bunlarida yeni evime goturucem derdim. Naparlarsa yapsinlar sonra... ne gicik insanlar var ya... Bunlar saf insani bulmuslar cidden ben olsam fena olurdu ... Aglamaz aglatirdim o yapida bi insanim cunku. Kimseye kendimi ezdirmem. Bizde insan evladiyiz dimi ama kimse cocugunu elalem ezsin diye dogurmuyor... Herkes kendini korumali.

aileme de anlatıyorum,eşimle konuştular ama ne fayda? eşimin ailesiyle o tartışmadan beri konuşmuyolar hiç, anneme gittiğim zaman eşim özledim deyip gelir alır ama eve gelince yine küser, , eşimin bu huyunu nasıl değiştirebilirim?

Artik bicak kemige dayanmis... Esini al konus senin bu suratini tavir ve triplerini gormek istemiyorum de... Eger barismyacaksan evde boyle kotu bir hava esecekse aramizda hic kendini yorupta gelip beni alma ben ailemle muyluyum derdim ben olsam. Aileside cok terbiyesizmis ... Esin eger degismiyorsa ve degismeyecekse sor bakalim biye yapiyormus amaci seni biktirip bosanmani mi saglamak.. Degil ise bir an once kendine ceki duzen versin. Eger ceki duzen vermiyceksen benim icin birsey yapmiycaksan pisman oldugunda hersey cok gec olucak dersin.

canım bence sen bu fırsatı kaçırma oradan taşın boşver.içine masraf etmissiniz ama huzurun için boşver ayrıl oradan.allahlarından bulsunlar.inşallah diğer gelin onlara öyle davranırki seni mumla ararlar.benimde başımda olduğu için seni çok iyi anlıyorum.bende kaynımın evlenmesini bekliyorum.

İnanın son cümlelere gelince yüzüme geniş bir gülümseme yayıldı.Sakın yanlış anlamayın.Sadece birden aklıma '' her hayırda bir şer,her şer de bir hayır vardır '' sözü geldi..Evliliğin ilk yıllarında ki tarafların birbilerini tanıma sürecinde yaşanan ve yaşanacak bir takım sancılara bir de aynı yerde oturmanın verdiği ilişkilerin cıvıklaşması yüz göz olunmasıda eklenince daha da çekilmez bir hal almış.Size bir fırsat çıktı ve hiç düşünmeden orayı gelecek yeni eltiye bırakın ve taşınabilecek en uzak yere taşının derim : )) Hepsi geçecek laf olsun diye söylemiyorum.İyi niyet çizgisinden ,saygı çerçevesinde polyanna pamuk şeker kıvamında değil ama daha rahat düşünerek hepsi hallolacak İNŞAALLAH ! Güzel günler diliyorum.

teşekkür ediyorum inanın hepsi hallolcak demeniz o kadar rahatlattı ki beni , ama yaşadıklarım gerçekten beni bitirdi,psilolojikmen çökmüş durumdayım,6 aylık bi kızım var ona iyi bigelecek verememekten korkuyorum. o güzel günler çabuk gelsin istiyorum..

canım böyle fırsat bi daha ele geçmez, boşver kim girerse girsin o eve sen kaç kurtar kendini :1:
ayrıca has gelinim dediği kesin onları paylayıp azarlayan lafını esirgemeyen biridir, sen de bugüne kadar içine atıp susmakla iyi etmemişsin,
merhametten maraz doğar lafına çok inanırım ben, bu dünyada kıymetin bilinsin istiyorsan karşıdakine hakettiği gb muamele edeceksin, tecrübeyle sabit :37:

fırsat bu fırsat taşının kurtulun canım.kimileri istesede taşınamıyor:34:

canım böyle fırsat bi daha ele geçmez, boşver kim girerse girsin o eve sen kaç kurtar kendini :1:
ayrıca has gelinim dediği kesin onları paylayıp azarlayan lafını esirgemeyen biridir, sen de bugüne kadar içine atıp susmakla iyi etmemişsin,
merhametten maraz doğar lafına çok inanırım ben, bu dünyada kıymetin bilinsin istiyorsan karşıdakine hakettiği gb muamele edeceksin, tecrübeyle sabit :37:

evet aynen öyle sustum,ama bundan sonra susmayacağım,kendimi ezdirmeyeceğim ve eşimi de alıp kurtulcam bu evden,Allah onları bildiği gibi yapsın Allah beni onlara onları da bana muhtac etmesin. ihtiyacım vardı yorumlarınıza teşekkür ederim,

evet aynen öyle sustum,ama bundan sonra susmayacağım,kendimi ezdirmeyeceğim ve eşimi de alıp kurtulcam bu evden,Allah onları bildiği gibi yapsın Allah beni onlara onları da bana muhtac etmesin. ihtiyacım vardı yorumlarınıza teşekkür ederim,

Esin duzelcekmi bakalim?Ailene gitmek istememesi surat asmasi cok kotu

Benzer şeyler bende yaşadım..

Eşimm annesinin ablasının ağzına bakıp beni ezmedi hiç ama korumadıda..
bana yanında laf söylediler neden laf söylüyorsunuz demedi.. bana hep sus dedi..
eşime beni kötülediler ben odada yokken kulaklarımla duydum hakkımda konuşuyorlar eşim hiç ses etmiyodu dinliyodu sadece..
eşim böyle yaptıkça evimde ve üzerimde hakimiyet kurmaya çalıştılar..
eşim sustukça onların çenesi dahaa çok açıldı..
ben cevap verincede eşime hep sen yüz veriyosun senin yüzünden konuşuyo dediler..
hep sustumm ailem araya girdi annem babam rahmetli babannemde vardı konuşmakdan anlamadılar bide üstüne eşime demişlerki sen bizi bularla(bunlar=ailem oluyo) muhattap ediyosun demişler kan beynime sıçradıı ama sabredim dedim çocuğum var..
(anlıcanız ailede fayda etmiyo)
oturduğum ev evlenirken eşim aldı 1 yılda borcunu ödedik..
kaynanam oğlumun evi benim evimdir hesabı hep benim evim diye geldi aylarca kaldı huzurumu bozmak için elinden geleni yaptı..
sonuç naptımda kurtuldum..
Artık hastalık sahibi oldum kavgalar oldu komşular duydu ben hastanelik oldum vs vs..
resti çektim..
otur annenle evinizdee beni rahat bırakın dedim..
çocuğumu alırım dedi, gittiğin gibi geliceksin dedi, annem ne derse desin susucaksınn dediii.. dedi de dedii..(ben babamın evindeyim o dönem) tehditlerin biirii bin..

2 ay sonraa o adam her şartımı kabul ederek geldii..

istikrarlı olun.. kafanıza koyduysanız yapınn gözünüzü karartın..

Valla canım çok çekmişsin ama sonunda Allah yüzüne gülmüş bence... Çünkü eşin o evden çıkmazdı asla, senin de ömrün böyle mutsuzlukla geçerdi. Fırsat bu fırsat kaç kurtul o evden, eşinle kendinize huzurlu bir yuva kurun. Şu an oturduğun eve yaptığın masraf da artık başının gözünün sadakası olsun...

2 yıllık evliyim eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyorum,evlendiğim günden itibaren eşimin ailesinin kaprisleriyle uğraşmaktan bıktım artık,2 günlük evliyken eşim hadi annemlere gidelim diye tuttururdu,çıkmama rağmen yine de kaynanamlar sen bizi istemiyosun,bize ısınamadın,oğlumuzu bizden ayırmaya çalışıyosun diye hesap sordular,kaynanamla görümcem aramama,yanlarına gitmeme rağmen annemi ablamı kıskanıp hep onlarla konuşuyosun bizi aramıyosun diye baskı yaptılar,eşimi doldurdular,eşimi benden soğuttular,yalanlarına bile şahit oldum,iki aylık hamileyken kaynanamın dolduruşuyla kayınbabam annemle babamın yanında bana başka kapıya dedi babamlarla tartıştılar,kaynanam kendine git başka kaynana bul deyip evden kovdu niye diye soruyorum sen bize ısınamadın diyolar evimize gelmiyosun diyolar,eşimin zoruyla beraber yiyip içiyoduk yemek yapmama rağmen ypmıyosun diyolar,yaptığım hiç bişeyi beğenmezlerdi.görümcem çocuklarıyla kocasyla her hafta bana gelip kalmak isterdi,dadılık yapmamı isterlerdi.bende istemezdim , gelicek kalıcak diye baskı yaptılar,kaynım bile bana laf söylemeye çekinmezdi,eşim de sessiz hiçbişey demezdi,bazen bana kızardı annemi memnun et diye bana baskı yapardı,çok ağlattılar beni,evlerine giderdim ağlyarak geri evime giderdim,kaynanamın başka kişilerden duyduğum kadarıyla keşke şu kızı alsaydım oğluma dediğini bile duydum,sen üvey gelinsin küçük gelinim de benim has gelinim der hep, ona rağmen yine yüzlerine bakardım çıkardım arada sırada yine ama çıkmadığım zaman eşim benim aileme gelmez..ben kovdukları halde on kere giderim eşim bi kere gelir iki gün surat asar..ablamla telefonla konuştum diye fenalık geçirdi kadın oğlum al karını evine git ben istemiyorum, benim yanıma gelmiyo gidiyo ablasıyla konuşuyo dedi kayınbabamda kaynanamın ağzına bakıp senin bu evde rızkın yok deyip hamile halimle evden kovdu,eşim hiçbişey demedi üzüldüğünün farkındayım ama benim karıma neden öyle yapıyosunuz demezdi hiç beni hiç korumadı..kızımın doğumuna bi gün kala kocamla onların yüzünden tartışmıştık kaynanam hemen evimize geldi kocamı bana karşı kışkırttı inceldiği yerden kopsun bırak annesine orda kalsın dedi ben de duyuyorum ama kocam ağzını açıp tek kelime etmedi dayanamıyorum artık ,kendimi savunduğum zaman kötü gelin oldum,başka eve gidelim derdim eşime ben annemleri bırakmam derdi,oturduğumuz ev kayınbabamın evi ama ev sizin dediler biz de içini sıfırdan kendi zevkimizle yaptırmıştık,haliyle düğünde takılan paralarımız evin borcuna gitti,ayrıca iki bileziğimi de verdim ve borcumuzun bitmesine iki ay var hala borç ödüyoruz yani,yazın kaynım evlenecek ve bizi borcunu hala ödediğimiz evden çıkartıyolar küçük oğlumuz oturcak diyolar,eşim yine sessiz, benim yaptırdığım evden niye ben çıkıyorum diye hesap sormuyo,kırgınlığını belli et diyorum hergün yemeği yer yemez kızımı alıp annesine gidiyo bişey demem.ama aynı mahallede oturmama rağmen anneme 20 günde bi giderim eşim suratını asar bana, bıktım artık,eşim sen haklıydın beni de kandırdılar başka evimiz olunca rahat etcez inş. diyo ama yine aynı,bana biri laf söylse bana sahip çıkmaz.ama artık ama yaşadıklarım canımı çok acıtıyo, eltimin düğünü olunca çıkıp gitcem başka eve ama onlara hakkımı helal etmiyorum maddi manevi okadar zarara uğrattılar ki beni,daha duyduğum yaşadığım o kadar şeyler varki çok uzun olur diye yazmıyorum..

aynı sekilde bizde altlı üstlü oturuyorduk.bizde içini yaptırdık düzene soktuk sonra yok kira verin yok oglanı evlendirince siz cıkacaksınız dediler borclarımız da vardı eşimde hem babamın evine kira mı vercem diye kiraya çıktık ondan sonrada başka şehire taşındık şimdi sabah akşam ararlar özledik diye en iyisi hiç düşünme boşver başka yerde daha mutlu ve huzurlu olursun:16:

konu sahibi arkadaşım; uzakta ol,mutlu ol..
çıkın gidin bari huzurunuz olur, aynı çatı altında olmayınca..

aynı sekilde bizde altlı üstlü oturuyorduk.bizde içini yaptırdık düzene soktuk sonra yok kira verin yok oglanı evlendirince siz cıkacaksınız dediler borclarımız da vardı eşimde hem babamın evine kira mı vercem diye kiraya çıktık ondan sonrada başka şehire taşındık şimdi sabah akşam ararlar özledik diye en iyisi hiç düşünme boşver başka yerde daha mutlu ve huzurlu olursun:16:

senin eşinde iyi demiş,iyi yapmış gitmekle..
nasıl böyle kira isterler ana babalar anlamam..ihtiyaçta yoktur eminim,sırf pürüz olsun..

benzer şeyleri ben de yaşadım..
bence en kısa zamanda taşının ordan..
ben şimdi başka şehirdeyim ve herşey düzeldi..
hatta uzak biyere taşının sık görüşmeyin araya mesafe koyun..
ve eşinize neden böyle olması gerektiğini güzelce anlatın..
sizin için de herşeyin düzeleceğine inanıyorum..

benim eşim ,aramızda herhangi bir kavga yokken bir aksam eve gec geldi telefonda annesinde oldugunu soyledi.normaldir dedim .Neyse eve geldi yemek yedi hicbisey yok.
yaptıgım yemekten 1 tabak daha istedi , onuda yedi.Ben sofrayı topladım bi baktım arkamda bitti. Beni gecenin 1 inden sonra sokaga atmaya kalktı.Sonra hıncını alamadı yok dedi ben senin tutucam kolundan annenin evine goturup onların onune atıcam dedi .Ve ben sadece sebep sorarak yalvardım.Neden diye. Yok sen şoylesin boylesin diyip durdu.ailemde şok olmasın diye bu arada saat 2 - 3 olmus , diyorumki tamam o zaman ben sabah olsun yarın giderim ,zar zor ikna ettim , bu arada kollarımın iki tarafı ertesi gun mosmordu.Beni tutup cektigi icin ......Sonuc ne oldu biliyomusunuz ? Ben sabah ilk işim annemlere gitmek oldu , olayı net anlatmasamda ben biraz burda kalıcam dedim , yine ailem uuzlmesin diye dusundugumden. Baktım beni arıyoo sabah acmadım telefonumu , ısrarla mesajlar atıyor ben dun aksam ne yaptım diye. Cok uzgunum diyor ,bir dunya guzel sozler soyluyor ve en sonunda itirafı şuydu ; Annemler beni tam 2 - 3 saat abluka altına aldılar seni kotulediler ,gonder onu annesine sen daha iyisine layıksın dediler bende bi an bıolsuga dustum vs.vs.vs.....diyip durdu.

hicbirzaman bu yaptıgını unutmadım , unutcagımıda sanmıyorum , bu olaylardan sonra bircok kez sorun yasadık ,ettik mahkemeye kadar bile gitti olay ama Allahıma sukurler olsun şimdi iyiyiz , ama ben ailesiyle aramıza cok mesafe koydum.Sende bırak masraf yaptıgın evi , elbet bi sekilde Allah yardımcın olur.Sen mutlulugunun peşinden git , uzak bi yere tasının zaten uzak olunca eşinde sık sık gitmek istemiycektir annesine.Hatta o ev iicn yaptıklarınız ve elinizden gitmesi senin elindeki en iyi koz olucaktır ,eşinin onları pek önemsememesi adına....

Herşeyde-şerde bir hayır vardır ; sizin oradan taşınmanızda yeni hayat beraberinde huzur getirecek inşaallah.
Bu açıdan bakın.Boşverin bırakın emeklerinizi onların olsun.
Elbet hakkınız alınır. Siz hayatınızı yeniden kurun.

Bu yuvalara bu kadar huzursuzluk sokan ailelerin yerini merak ediyorum.
Nasıl ödeyecekler bu kadar hakkı.Bir yuva yıkıldığında arş bile titrerken,nasıl vicdan bu ?

Eşinize karşıda kendinizi doldurmayın.Bazen basireti kapanır insanların.Yaşaması gerekiyordu ki yaşadı, eşiniz haksızlığı en azından gözüyle görmüş oldu.

Mutluluğunuz ve huzurunuz artarak daim olsun.

Back
X