Esimin beni hirpalamasi..

Bizde asagi yukari 9 aydir evliyiz.. Sanirim ben pek tatli konusamiyorum kisa zaman once beni uzdukten sonra. Emrivaki yapmak degildi niyetim ama guzel sozle soyledim anlamiyor.. Insan bahceyi birakip bir saat bile esiyle vakit gecirmezmi bide 4 gun tatilim var diye seviniyor. Allah mutlulugunuzu daim etsin canim.

Yok, tatil planimiz yoktu ama 4 gun izni vardi bu ta onceden ayarlanmisti..belliydi onceden yani. Kiyaslamalari sinirlendigimde yaparim evet ama o anda kizgin oldugum icin
yapiyorum. Evet, bahce isini seviyor ve bende onunla bahcede oyalansaydim o sekilde sunsaydim buyuk ihtimal kabul ederdi. Ama benim soylediklerim ne kadar onu kizdirmis olursa olsun onun beni itmeye, kollarimi her tarafimi morartmaya hakki yok..

bu gibi durumlarda herkes için yapılabilinecek tek bir sey vardır bence... yarın ne olacak? sorusunu mantıklı bir şekilde kendine sormak. doğruluğuna inandığın cevap gerçektir. yolunu ona göre çizersin.. buradan sana ne desek boş..

Benim düşüncem öfkesini kontrol edemediği yönünde. Öfkeli anlar haricinde iyi bir eş ise, tek sorunu öfke gibi görünüyor. Bunun için tedaviye başlamasını isteyin. Eğer kabul ederse yuvanız güzel bir şekilde devam eder. Eğer kabul etmezse annenizin de yaptığı gibi kararı siz vereceksiniz. Ya ömür boyu böyle biri ile yaşayacaksınız, belki ondan çocuk sahibi olacaksınız ya da gitme kararınızı uygulayacaksınız.

Allah yardımcınız olsun.

teşekkür ederim bende yaklaşık 9 aylık evliyim 23 temmuz evlendim o bahçeyle uğraşıyosa sende git yanına beraber bişeyler yapın amaç beraber bişeyler yapmak değil mi? hem sen o şekilde söylemezsin ama onlar o şekilde anlar inşallah mutlu olursunuz bizde çok zor günler geçirdik

Son düzenleme:

arkadaşım senle aynı tarihte evlenmişiz:)) konu sahibi arkadaşım ben de biraz höthöt bir insandım ama çok iyi geçinen bir çifti gözlemleye gözlemleye çok şey öğrendim...onlardan şunu öğrendim hem kadın hem erkek güzel gzel söyledi mi karşı tarafa geç de olsa dediğini yaptırtabiliyor...dil çok önemli...

esinin gonlunu hos tutmaktan once onun tedavi olmasini saglayip
kendini korumayi ogrenmen lazim
hadi tansiyonun dustu seni yere carptiginda basin duvara zemine carpti
ne olacak?
kendini bu sekil agresifliklerle ifade eden bir adamdan korkmak gerekir
dayak yememek icin sirnasmak her istegine "evimin erkegi ne derse o" diye boyun egmekmi gerek?
tedavi olmasi gerek ve kesinlikle bir daha sana vurmasina izin verme
ailen nasil sesini cikartmiyor kollarini bacaklarini morartan adama bunada sasirdim

kollarında morarıyor '' lafından sonra daha fazla okuyamadım.. inan şuan okadar üzlüdüm ki anlatamam.. çünkü bende yaşadım onları zaman zamna çok buyuk kavgalarımda yaşarımda.. o hırpalama dedğim döğmedir.. ama söylemeyii bırak daha yazmayı utanıyorsun.. buraya bunları yazarken bıle utanmışsındır... o lafları kfürleri duyduktan snra tıksınmışsındır eşimden ama mutlaka en ince damarından yakalar seni demogajısı mi duygusallıgımı aglmasımı yapmadıgı hiç bir şey kalmazz.. bide gidemiyizneden evlenmek yuva kurmak kolay değil herşeye rağmende seviyoruzdur hala ınanlızmaz bir şekilde.. allahım ne yapsak ne etekte biraz mutlu olsan.. birazda sen çemkirince susssa.. bizim sesimizz yukseldımı dahada çıldırılarr amannnnn.... vallah kan beynıme çıktı

Üzüldüm yaşadıklarınıza.Giderim demişsiniz bir kere tekrar ederse bu sözünüzü yutmayın bence.İnandırıcılığınızı kaybetmeyin.

Okudukca yazini agladim..aynen oyle hirpalamak dedigimiz sey dovmedir aslinda. Yazamadim o sekilde, utandim..konduramadim. Sen yazmissin benim yerime, hislerime tercuman oldun arkadasim. Cok uzgunum anlatamam.. Af ettirmek icin su anda yaptigi bisey yok, yapsa yinede affetmicem. Gitsem giderim..ah bi ne yapacagima karar verebilsem. Allah´a sukur meslegim var ama su anda issizim bir haftadir. O adama muhtac degilim sukur..ama yinede zor karar vermek. Senin icinde cok uzuldum, su anda kac yildir esinle berabersin? Kayinvalidemin bide 'birkac yil sabret, gor bak cok guzel olacak hersey' demesi yokmu.. Dedimki bende; ben onca zaman bu kotu muamaleyi nasil sineye cekecegim? Basim catliyor, o ise asagida yemegini yedi cay keyfi yapiyor..

Sadece annem biliyor durumumu, babama soylemesini istemedim. Babam bilse zaten burada birakmaz
gelir alir beni.. Babam uzerime titrerdi, beni dugun gunu esime emanet ederken bile aglayarak verdi elimi esime..
Emanete hiyanet eden bu erkeklere ne demeli, hicbir soz yetmez. Allah buyuk baska bisey demiyorum.

aynı sorunu kuzenim yaşıyor malesef ve çareyi doktor yardımında buldular biraz düzelme var gibi...bir de aile terapistiyle deneyin doktorla görüşün derim.olmazsa zaten uzatmanın anlamı yok.şiddetin açıklaması olamaz...

Çok üzüldüm canım Allah yardımcın olsun hemen bitir ayrıl demek olmuyo oda kolay değil çok dua et ve mutlaka eşin destek alsın gerekirse kayınvalidende konuşsun ikna etsin nuhtemelen almak istemicektir çünkü..ama çocuk bi müddet düşünme arkadaşım vede madem gidicem demişsin bence bi müddet git en azından biraz yalnız kalsın düşünür belki..

üzüldümm bunu deflarca defalarca defalarca yapıyorsa bundan sonraddaa yapmaya devam edecektiir.Karar senin hangi yanın ağır basıyorsa iyi düşün öyle karar ver.umarım hakkında hayırlısı olur.

ben 3 yıldır.. ama bende moratma olmadı hiç çok buyuk hakaretler itelemeler yere atmalar.. bzen bndan ılerı gitti bişey yapamadım.. Hepimiz geçken bana vurcak adamı anında boşarım demişizdir ama öyle olmuyomrmuş .. Kaynınvalidenın dediğine sadece pes diyorum nasıl bir zıhnıyete sahıp acabam...!
Vay anam vayy bugunun yarınıda var.. bu dunya varsa ahirette var unutmasınlaarrr. eden bulur dıye boşuna dememişler. burda yaptıkları orda fitil fitil burnundan gelir. ozamnda sen çay kahve içersin bacım.. alllahıma havale ediyorum desek senın yaşadıkarın ne olcak kıme ne anlata bilcenki.. ahh ahh nelere kadirsin diyorum bazen allaha nezman istersen benimle konuşa bilrsin özelden msn adresimi atarım ıstersen ekelyıp konuşrz.

kıyamam canım sana ALLAH bu adamları bildiği gibi yapsın,insan yavrusunu ne umutlarla büyütüyor,benim var kızım,ne hevesler besliyorum ona,diyorum yuvası olucak,huzur kokan,içinde yavrumun yavrusu,ben sevicem,yoksa hayalmi kuruyorum boş yere acaba,sende bir ana evladısın canım,annen seni ne umutla evlendirdi,elinoğlu senin canını yaksın,dünyanı dar etsin,acı ve keder içinde boğulasın diyemi kıyıp ele verdi seni,RABBİME havale ediyorum bu vicdandaki erkekleri,daha 9 ay yaa ne çabuk bıktın eşinden,de canını yakıp,birde üstüne daha acıtıp,gidip çay keyfi yapıyorsun,taptaze aldığın gülün,soluyor içeride,görmüyorsun,hayır görmek istemiyorsun,hırsın,nefretin sarmış seni,işte böyle gözünden sakındığı yavrusunu,umarsızca hırpalıyorsun,hiç bir şey değil,annenin elleri yakanda olucak merak etme.......

Cok uzuldum okurken. İnsan kendisine yakistiramiyor siddet gormeyi. Cok asagilayici bir sey bu. Esin nasil yasiyor bu yaptiklarindan sonra.

Sense hala ne yapsam mi diyorsun. Bunun sonu gelir mi en iyi sen bilirsin ama siddetle rahatlamayi secen bir adam bunu hep devam ettirecek diye korkarim ben.

Kvalidenizede sastim ne demek bir yil sabret. O oyle mi yapmis? Kocasi da onu mu hirpaliyormus boyle. Mutlaka evde gormus esin bu davranislari. Cunku insan ogrenmedigi kotu bir davranisi yapamaz. Babasini model aliyor olmali.

O kendinebu asagilik hareketleri yakistiriyor olabilir ama sen yaptirma kendine. Hatasini anlasin. Sen ona canini emanet edip esim diyorsun, o seni sakinip kollayacagina kendi kiriyor. Yaptirma kendine bu davranislari lutfen. Cozumu en iyi sen bilirsin.

canım sanada çok üzüldüm ama ne yazıkki böyle beş para etmez erkeklerde var.
eğer imkanınız yoksa yani işiniz gidecek yeriniz yoksa dayak yemeyi bir nebze anlayabilirim ama işiniz gidecek yeriniz varsa lütfen bunu sineye çekmeyin derim
şimdi onlar dövüyor umursamıyor çay keyfi yapıyor diğer tarafta biz keyif yapacağız demeyin tamam Allahın ilahi adaleti var ama sizinde kendinize güveniniz olsun bu hakaretleri çekmek zorunda değilsiniz bide çocuklarınız yoksa lütfen kendi hayatınızı şiddetten zevk alan bu kalaslar için zindana çevirip boşa harcamayın.
inanınki onlar sizi hiç bir zaman anlamayacaklar bak arkadaşı sadece 4 gün tatlinde bir saatte olsa beraber geçirelim dedi diye kocası dövmüş karısı kahrolurken o umarsamadan keyfine bakmış üzgünüm ama böyle birini sevmek kendinizi sevememek demektir
konu sahibi arkadaşım Allah rızası için şu adama bir ders ver ve burda bizimle paylaş acayip derecede sinirlendim eşine

En dogru ders ne olur bilmiyorum inanin..yaptiginiz yorumlar icinde cok sagolun. Sabah uyandigimda her tarafimin
tutulmus oldugunu anladim. Cok dusundum..oyleki basimin agrimasindan uyuyamadim. Halada agriyor..
Dun esimin yanina gidip bugun gidecegimi soyledim, umurumda bile degildi. ´Susmasini bileceksin, konusmayacaksin,
beni sinirlendirmeyeceksin´ diye soyluyor. ´Ben ne soylersem soyliim sende eline koluna hakim olacaktin´ diye soyledim.
Hicmi pisman degilsin diye sordum, hayir diye cevap verdi. Gidiyorum oyleyse diye soyledim o ise git, cekemem senin
gibisini zaten dedi.
Az once uyandi, umurunda bile degil ki kalkip yine cayini kahvesini alip o batasica bahcesine cekildi. Insanin bi aklina
dank eder dimi, sabah olmus..sakinlesmistir diye dusundum. Ama yok..pisman olsa kizlar ben yapacagimi bilirdim.
Benim sevgimden onu mahrum birakirdim vede bi psikologa gitmesini isterdim ama bunlara da gerek yok artik.
Birazdan onemli olan esyalarimi bi valize koyup gidecegim. Zaten ona da soylemistim, hafta ici de geri kalanlari
almaya gelirim. Seytanda bi taraftan durtukluyor, gidip polise dilekce yazdirmak geliyor icimden. Tazminat almak icimi
rahatlatmaz ama o pisman olmuyorsa rezil olmasini istiyorum.
Siz ne diyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…