Esimin beni hirpalamasi..

betulzkl

gönlüm..nereye böyle
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2009
43
0
86
Diğer
Onca zamandir kadinlarkulubu´nu takib ederdim, hatta bekarken de burada yazilanlari okuyup uzulurdum..dua ederdim buradaki bayanlara. Kendimde korkardim bi taraftan; nasil bir evliligim olacak, nasil bir insanla karsilasacagim, evlendikten sonra degisirmi, iyi bir insan iken bir anda degisirmi diye. Cok duyardim etrafimdaki evli olanlardan, bir insanla beraber yasamadikca anlayamazmissin o insanin nasil bir insan oldugunu. Gercektende oyleymis, yada ben goremedim taniyamadim evlenmeden once esimi. Biz esimle bir yil icerisinde tanistik, nisanlandik ve evlendik.. ben 28 yasinda o ise 33. Bu yasima kadar kismetlerim oldu ama olmadi bi sekilde, bazi sebeblerden dolayi ayrildim. Bekledim, karsima beni samimi bi sekilde sevecek insani bekledim…
Karsima cikti zannettim ama nisanliyken o kadar farkli davrandiki esim, evlendikten sonra ancak gorebildim bazi seyleri. Evliligimizin ilk aylarinda gormeye basladim esimin sinirli hallerini, sinirlendiginde ettigi kufurleri, beddualari.. Kufru, bedduayi hic sevmem..kimseye de etmemisimdir bu sekilde kotu soz ama gel gorun ki boyle bi insanmis.
Bir konuda emin olmasa bile karsisindaki insanla inatlasir, tartisir.. Kufurleri sadece baskalarina degil, bana da sarf eder o sozleri. Kac defa ozur diledi, bir daha yapmicam dedi tekrar sarf etti ayni sozleri. Bunlar bi kenara..beni hirpalamasi beni mahf ediyor. Babamdan, erkek kardesimden, kimseden gormedigim hirpalamayi esimden goruyorum.
Hirpalama nasil oluyor diye soracaksiniz, beni tuttugu gibi yere firlatir..iter beni. Kollarim, bacaklarim morarir.. Belimden rahatsizligim var normalde zaten, bu olaylardan sonra daha kotu oluyor belim. Seven insan bunu yaparmi, size soruyorum? Birincisinde affettim zar zor, sonra yine yapti, yine ayni seyi yapti. En son yaptiginda bir daha yaparsan ayni seyi gidecegim diye soyledim. Bugun yine yapti..ve ben kayinvalidemle annemi aradim. Kayinvalidem eve geldi ve sabret dedi, oglumun bu davranislarini bilseydim evlendirmezdim diyor. Pisman olur esin diye soyluyor.. Annem, karari benim vermemi istiyor..’gel, ayril kizim’ diyemiyor, demek istemiyor cunku kararin benden cikmasini istiyor.
Ben ise ne yapacagimi sasirdim, bunu her yaptiginda ondan daha da uzaklasip soguyorum.
Iyi oldugunda da inanin, o bu insanmi diye sasirirsiniz..sevgisini gostermekten cekinmez.
Ama ben biktim..seven insan sinirlense bile, kizsa bile bu sekilde davranirmi?
Ya gidecegim..yada af dilese bile sevgi gostermicem. Sevgisizlikle cezalandiracagim..
Bu insan duzelirmi, hic etrafinizda bu sekilde olup duzelen oldumu?
Bana kalirsa psikolojik tedaviye de ihtiyaci var..ancak duzelirmi bilemem.
Fikirleriniz beni aydinlatir umarim cunku ne dusunecegimi sasirdim..

bu el bi kere kalkmis alismisda anladigim kadariyla ve sanrim ayni seyler bu sekilde tekrar tekrar devam edecek en iyisini sen bilirsin..
hele bide alkol falan varsa kac git..

canım kolay deil yasadıgın seni anlıyabiliyorum bence otur son kez konus ve uyar annesinnde kocanla konusmasıda isteyebilrsin belki annesinn yolgöstermesiyle düzelebilir bu durumlarınz düzelene kadar bebek felan düşünmeyin hakkınıza ne hayırlı ise o olsun inşaallah

Keşke düzelseler canım, herkes bir değil tabi ama huylu huyundan vazgeçmiyor, iyi düşün taşın, acele karar verme derim ben, umarım eşin kıymeti anlar ve daha merhametli olur

Çok üzüldüm...Aynı şeyi yaparsan giderim demişsin.Bence gitmelisin bir süreliğine.
Söylediğinin arkasında durup kuru bir tehdit olmadığını göster bence.
Kayınvalidenin desteği olması çok güzel.Gidişini ona da açıklayabilirsin.
Bir süre annende kalıp kafanı toparlarsın.
Bu arada eşin belki hatasını anlar,aileden onunla konuşanlar olur vs...Düzelir diye umuyorum.

içim yandı her böyle konuda içim yanıyor ayrıl demesi kolay değil ama düzelmiyorlar genelde umarım düzelir normalde iyi demişsin ya ondan çok katı konuşamıyorum ama çok zor düzelmesi bence tedavi olursa geri döneceğinizi söyleyin tedavi olacağına söz verince değil olup iyileşince geri dönün eğer dönecekseniz tabi ..allah yardımcın olsun(

Canım çok üzüldüm Allahım yardımcın olsun
demişsin ya çevrenizde böyle olupta değişen varmı benim gördüğüm amcam 6 yaşındaki oğlu öldükten sonra bir süre çok asabiydi ve yengemi döverdi sonradan 2 çocukları olunca hiç dövemedi aksine şimdi bakıyorumda karısı için ölür o derece seviyor.
bu durum belki bir istisna ama genelde sinirini karşısındaki kişiyi döverek çıkaran kişiler yani öfke kontrolü olamayan kişiler herzaman dövmeye meyilli oluyorlar
kaldiki eşinin hiçbir sebep yokken seni hırpalamasının açıklanır hiçbir yanı yok
lütfen ama lütfen seni bir daha hırpalamasına izin verme ve ona beni bir daha hırpalarsan giderim dediğin gibi yap
en azından onu denemek içinde olsa ailenin yanına git
yaptığı şeyin ne kadar kötü ve yanlış olduğunu anlasın sende onu bu şekilde cezalandırmış olursun oda seni istediği zaman hırpalayamacağını anlamış olur
yok anlamazsa ayrılırsın canım (bunu yazmak kolay görünsede) senden bu hayatta bir tane daha yok ve sen şiddet görmek zorunda değilsin

bak bu güzel bi fikir, bunu yap bence,ben yapmıştım biraz daha farklı şimdi

Duyguları bir anda mı değişiyor yoksa birşeye kızıp da seni hırpalıyor??? Bunun tabikii özrü olmaz ama psikolojik rahatsızlığı mı var acaba diye merak ediyorum...

allah sabır wersın
ne denırkı ayrılsan uzuluceksın ayrılmasan uzuluceksın
bılmıyorum sen daha ıyı karar werrsın
ama bıda yaparsan gdıcem diyıp gıtmemen onun ıcın guc kaynagı olucak
nasılsa gıdemedı dıye bı kac gunlugune gtsen annene
belkı anlardı hatasını

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin adına çok üzüldüm , bir arkadaş giderim deyip gitmezsen kuru gürültü olarak algılar demiş peki gidersen gelip yalvarıp bir daha yapmayacağım derse geri dönecek misin? Eğer gidip dönersen bu daha kötü olur kanımca gitmeden önce iyi düşün ben olsam tam olarak bitirmeyi düşünmeden önce aile büyüklerini araya sokmamalısın eşinizin düzeleceği varsa da düzelmez

ne kadar ayıp ya .koskoca adam yani bu olgun yaşta neyi paylaşamıyor senle bu kadar?şöle yapabilirsin mesela çok sinirlenince odaya kapat kendini dışarı çıkma .bölelikle siniri yatışmış olur sana el kaldıramaz off çok zor bir durum .bir erkek karısına neden bunu yapar anlamıyorum .evde kadını döven erkek acizdir kesinlikle bir sorunu vardır dışarda tabi onalara gücü yetmiyor sana yapıyor yazık bu adamlara.

Üzüldüm senin adına.

Aynı şey çoğu kişi için geçerli.
Ama ufak tefek şeyler diyelim.
Eşinin sinirlendiğinde seni fırlatıp atması çok kötü.

Giderim dediysen gitmelisin bir süre.
Kendinden mahrum etmelisin.
Bakalım ddeğişme olacak mı?

Eğer değişirse ne ala...
Değişmezse sen bilirsin canım.
Allah yardımcın olsun....

yasayamayn bioemez allah da kimselere yasatmasin.. disaridan yorum yapmak ne kadar dogru bilemiyorum cunku cok hassas bir donemde oldugunuzu dusunuyorum..

genelde derlerki el bir kere kalkti mi bir daha hep kalkarmis... kotumser de olmak istemiyorum ama hadi elaleme kufuru vs bi nebze sabir gosterrilecek bisey olsa da sizi hirpalamasi heleki yazik gunah belinizde sorun varmis.. insanda bir gram vicdan olsa yapmaz..

umarim cocugunuz yoktur.

ayrilin barisin hic bir yorum yapamam..

sadece kendinizi dinleyin.. deger mi ve degecek mi diye kendiniz karar verin. umarim hayatiniz icin en dogru karari verir ve hayatinizin geri kalanina huzurla mutlulukla ve saglikla devam edersiniz...

kolaysa eşim beni hırpalasın evi başına yıkarım kafasını gözünü patlatırım o bana 1 vuruyosa ben ona 3 vururum durup dururken öyle şey yapılır mı kadına

Sagolun kizlar, yazdiklariniz cok onemli benim icin. Esim alkol kullanmaz sukur ama buda affedilir bisey degil.
Gitsem, bir daha geri donmemek uzere gitmeliyim diye dusunuyorum. Geri donersem tekrar iyi olacagini pek zannetmiyorum.
Bugunki olayin asil sebebi, esimin 4 gun tatili var ve ben esimle biraz daha vakit gecirmeyi istedigimi soyledim. Dun ve bugun butun
gundur disarida bahcenin duzenlemesiyle mesgul. Iceri dogru durust girmiyor bile, aslisveris yapmaya gittik..ben tavirliyim ona cunku ondan once
ufak bi tartismamiz oldu. Neyse, ben ona dedimki..beraber vakit gecirmiyoruz, biraz yururuyus yapalim, bi yerlere gidelim. Oyle tatil
falanda kast etmiyorum, ufak seyler yani kast ettigim..
Sonra dedimki, ´baska esler esine zaman ayirir, gezdirir ama sen yapmiyorsun´ diye soyledim. Sonra parladi bu lafa, bende devam ettim : 'iki gundur bahcedesin, anlasilan onumuzdeki gunlerde de bahceyle ugrasacaksin, sali gunu olsada calissan yine' dedim. Ondan sonra iceriye adimimi attigim gibi yere itti beni.
Sonrada bagirdim ona 'bir daha yaparsan giderim demistim, gidiyorum' dedim. O da defol git, gelirsen bir daha gelemezsin bu eve diye bagirdi cagirdi. Ben yukari cikiyorum o yanima gelip hirpalamaya devam ediyor..sastim kaldim.
Simdi de yatak odasindayim, o da asagida yemegini yapiyor. Keyfi yerinde anlayacaginiz, gelip ozur bile dilemiyor. Kendisini dusunuyor.. Seytan
diyorki al bavulu doldur esyayi cek git..insan bu kadarmi bencil olur?

Of canım sakın bu adamdan çocuk yapma daha yapmayacağım diye özür dilemiş senden bu yüzden iyi niyetli cevap vermiştim ama anlaşılan bu adam iyi bir dersi hakediyor :2:

ayy tam tersine ben eşime yapıyorum eşim kavga çıkmasın diye odaya kaçar ben peşine gider bağırırım sonrada kedi gibi gider özür dilerim erkekler başkalarını örnek gösterip emri vaki konuşulmasından hoşlanmaz ben eşime hayatım sen işteyken seni çok özlüyorum gitmediğin zamanlar seninle vakit geçirmek istiyorum diyorum o da anlayışla karşılıyo çok şükür 15 gündür sorunumuz yok

Seven insan bunu yaparmi zaten, vicdani olsa..o iyi oldugu zamanlar insanin gozunde olmuyor bu yaptiklarindan sonra. Sukurki cocugumuz yok, o cok istedi ama ben
hep korunmaya devam ettim. Iyiki de oyle yapmisim.. Rabbim herkesi boyle kiymet bilmezlerden korusun. Hep kiymetimi bilen bir insanla evlenmek icin didindim, dualar ettim
ama olmadi.

Tabiki hırpalaması hoş değil.Hiç bir mazereti olmaz...(Gerçi ben de eşimi bazen hususi sinirlendiriyorum. Zaman zaman kavga dövüşü seviyorum sinirimi stresimi böyle atıyorum) Senin olayında sormak istediğim bazı noktalar var..Bu tatil planını birlikte mi yaptınız? Bi de böyle kıyaslamaları sürekli yapar mısınız? O bhçe işini seviyorsa siz de onla bahçede oyalanıp sonra biraz da benim istediğimi yapalım diye sunsaydınız kabul eder miydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…