Eşimin beni hiç yerine koyması tüketti beni..

Jara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2011
10
1
36
Diğer
Keske 6 yil once evliligime adim atarken tanisaydim KK yi, ve o zaman sorsaydim sizlere.
6 yil once tanidim esimi ve evlendik baska bir ulkeye geldim.
6 ay nisanli kaldiktan sonra evlendik esimle.. O daha onceden bir beraberliginden cocuklu bense hic evlenmemistim.
Annem babam ne kadarda yapamassin deselerde hyr oyle dusunmeyin belki benim hic cocugum olmaz, belki esim kendi yasimda olur ama anlasamam bunlar etken degil demistim, Oysa buyukler biseyler bilirde soylerlermis.
Babamda yillar once ettigi " cocuklarim kimle evlenmek isterlerse karismayacagim " soz ile dogru bildiklerini soyleyip cekildi kenara ve evlendim.
O kadar cocuksu ve saf duygularla evlenmisimki simdi nasil bu kadar gozum kapali atlamisim diye cok dusunuyorum.
Masallarda bile kotudur zordur uvey anneler oysa ben hic oyle olmadim
Sevgimden kollarini ope ope yataga gotururdum, ama yasi buyudukce annesinin dolduruslariyla degisti hersey.
Birgun bile al su 5 lirayi git disarda ye demedim annesi gibi en sevdigi yemekleri bisiririm daha bugun bile ama nedense 5 dk iyi davraniyorsa 5 saati kotu.
3 Yasinda bi cocugum var simdi ne ona huzur ne bana. Esimse annesinden ayrilmasidan dolayi kendini suclu cocuga karsi suclu hissettiginden dolayi sunuda yapma demiyor.
14 yasinda tamm tam ters bi cagi oldugunu bilerek hareket etsmde nafile. zoruma gittigi icin hergun aglamadan uyudugum gece yok.
Annesi ayda 1-2 marka giysi alip hafta sonlarida onemli isleri yoksa alip alip doldurmakla mesgul.
Evlenirken eski esiyle bagi kopmus,cocuguda 2 gun yaninda demelerine ramen geldim geleli tum hafta ici burda asla siz soyle demistiniz neden boyle demedim.cunku oda sevdigim insanin parcasi.
Evle ilgili bile bi karar vermek istesem " sen sonra geldin ben hep burdaydim " diyip uzuyor beni.
Annesi deseniz hergun telefon hergun problem. istedigi seyler olmayinca kadinin cama gelip kollarini baglayip yapana kadar gitmeyecegim siz diye sacma hareketler yapiyor
esim balayina gittigimizin ertesi gunu toplan gitmemiz gerek cocugu okuldan alicam dedi.
Hic biseyi yuzune vurmuyorum ama cok uzgunum herkes hayalleriyle evlenir, bende bu sartlara gore hayaller kurmustum ama hepsi bosmus.
Hergun rica ederek yalvararak soyledigim halde 14 yasinda klozetin her yanina bilerek bulastiriyor buyuk tuvaletini.sirf uzmek icin
Cocuk olabilir dedim ama 6 yil oldu artik dun agladim yaptigima karsilik bu yapilmaz diye.
3 yasindaki cocugu aglatip vurup sonrada neden yapiyosun dedigimizde bana vurdu diyor. esimde atiyo koltuga kalkmama cezasi veriyo saatlece el kadar cocuga.
Turkiyeden ucuz isci getirmis gibi yapilan muameleden yoruldum.
Cok mutsuzum anlatacak cok sey var ama yazamiyorum nede olsa oda bi parcasi bu evin.
Herkeste bi bencillik. Bi hafta sonumuz var esimle basbasa hic gitmek istedigin bi yer varmi ozel bi planin varmi diye bile sormadan hafta sonuda gondermiyor.(dersleri kotu burda calissin diye)
Nefes alamiyorum esim cocugun annesinden cok benim bakmama guveniyor anliyorum ama bu kadarda 1 kisiye yuklenilmezki
Annesi planlarim var , esim oglum var peki benim hic isteklerim yokmu artik cok yoruldum.((
Esimdeki tepki deli ediyo beni insan genc bi esim var bu kadar yuklenmek ayiptir demesi lazimken bugun sunu pisir cani istedi yarin sunu utule onu giyecek .
Hatalar bendede var ben bencillikle baslamadigim icin ama insanligimdan utaniyorum.
en iyi okula gitsin diye kendi oturdugum sehirdeki okula yazdirdim , anneside yakin 15 dk araba ile.
Daha 1 gun cocugunu okuldan alip okula birakmis degil.bu sogukta bisikletle yolluyor arabayla 15 dk olan yolu bisikletle 30 dkda geliyor
esime diyorumki bak bunu ben yapsam dersinizki vicdansiz uvey anne oz annesi 2 pahali kiyafet ve 5 lira vererek annelik yapiyor benim yapmam gerekeni o, onun yapmasi gerekeni ben yapiyorum.
ve o bekar cocuksuz haliyle.
Bende 2 cocuk ev es ve birde bu kotu muamele var.(
Boyle gurursuz yasamaktansa diyorum aliyim cocugumu gideyim trye ama vicdanim el vermiyor cocuguma karsi iste.
aglamaktan uzulmekten hasta olacagim icime at at.((
ugradigim haksizliklarin haddi hesabi yok. bu kadar ezik vicdanli oldugum icin utaniyorum kendimden
Ne yapmam gerek bilmiyorum.. sadece 5.5 yildir cektigimi biliyorum
Ben kotuluk yapamam diyorum ama en buyuk kotulugu kendime etmisim kimse kirilmasin diye icimdeki yasam sevincini oldurmusum.simdi sadece bugunde aksam oldu modunda yasiyorum.
Sunu yasayan biri olarak soylemek istiyorumki kimsenin hayatina sonradan dahil olsanda kabul gormuyorsun.
dogurdugun bile kabul gormuyor, uzgunum kizlar sadece.
Olmadi hayal ettigim gibi
simdide hayatta boyle yasayip olecegimi bilmek koyuyor acikcasi.
2 . cocuk istiyor birde esim benden ama gerek gormuyorum , sevgim ve saygim yok artik 2 gundurde hic konusmuyorum esimle.Bi insan ailesinden koparip bu kadar kotu muamele ettigi icin.
Oysa o benim icin degil ben onun icin yaptim onca fedakarligi.
Sorarsan seviyor, artik acikcasi buda onemli degil.
sabah kahvalti hazirladim cagirdim herkesi, Oglumun cani onu istemiyor bi afra tafra kendisi biseyler yapti, cocuk ise oturdu hazirladigim kahvaltiyi etti babasininkinide yedi
yine arada kalan ben oldum.
6 yilli buraya sigdiramam elbette zaten cogunuda hatirlamam belki ama ne yapacagimi bilmiyorum
simdi konusmuyoruz ama konusmamakta cozum degilki konuscan yani birgun sadece boyle mutsuz yasanirmi onu dusunuyorum.
Esimin beni hic yerine koymasi tuketti beni
napsam bilmiyorum kizlar agla agla beynim agriyo artik
Okudugunuz icin teskkr ederim yorumlariniz degerli
Bana fikir verin (

alah yardımcın olsun.
ben okurken darakdım bide sen yaşıyorsun. zaten eşinle aran iyi olsa çocuk sana görünmezdi bile. sorun hep eşlerden kaynaklanıyor.

allah yardımcın olsun oncelıkle uzuldum acıkcası durumuna, eşinle bu olayların hepsını oturup konusmayı denesen..belki çözüm yolu bulursun.

kocanla bir güzel konuş arkadaşım.
nasıl tükendiğini anlat.
artık gücünün yetmediğini söyle.
çocukla ilgilenmeyi kocana bırak sen çok muhatap olma.
oğluna otorite kurması lazım.
şımarık bir çocuk yetiştiriyor farkında değil mi.
14 yaşında bir çocuk gayet güzel tuvalet temizliğini bilir.
resmen eziyet ediyor sana.
seninde bu ailenin bir bireyi olduğunu çocuğuna anlatması lazım.
seni kabullenmek zorunda çocuk.
adam sana gerekli önemi vermeyince çocukta sana olması gerektiği gibi davranmıyor demekki.
kocan çocuğa seni önemsediğini anlatmalı hissettirmeli.

ne saçma birşey,annesi niye almıyor yanına çocuğunu...ne kadar anne olduğu burdan belli zaten...çok sinir oldum kadına...ilk aklıma gelen şey eve kamera taktırmak oldu...eşinin sana inanmadığı yerlerde açıp izletirsin...sen de kötü üvey anne ol canım ya...evliya değilsin ki ölümüne sabredesin...o çocuk sana kötü davranıyorsa sen de kötü davran,ilgilenme bile...mecburmusun...yazık sana da bebeğine de...

koca çocuk her işini pekala kendi becerebilir. belki de annesiyle babasının barışma umudu taşıyor ve seni aradan çıkarmaya çalışıyor. 14 yaşındaki çocukla sen muhattap olmak zorunda değilsin bencede bırak babası ilgilensin. koşma her işine sen kendi bebeğinle ilgilen. mesafe koy arana. tabi kötü bi üvey anne modunada girme. olayları üstüne alınma ve sorunlu durumlarda babaya havale et.

canim benim ya ülke olarak neredesin suan? dil durumun nasil?
senin yerinde olsam alirim uc yasindaki yavrumu ayri bir eve cikar kendime yeni bir hayat kurardim
sen böyle yaparak üc yasindaki cocuguna ne verebilirsin ki?
önce kendi psikolojini duzeltmelisin yoksa böyle kahrolup gidersin giden senden gider.
senin o simarik cocuktan önce dusunmen gereken uc yasinda bir kuzun var

bugüne kadar buradaki konuların çoğunu okudum ama inan en çok senin konun üzdü beni..........ne olur kendinin kıymetini bil. bu kadar ezdirme kendini hiç kimse için değmez...
Ben bilsem nolucak kiymetimi karsidakiler harcadiktan sonra tskkr ederim yorumun icin
allah yardımcın olsun oncelıkle uzuldum acıkcası durumuna, eşinle bu olayların hepsını oturup konusmayı denesen..belki çözüm yolu bulursun.
Esimle konussam kusuyor, onun yuzunu kusmesini cekecegime konusmayi seciyorum acikcasi
Iste bunu hic yapmadi esim. dunku tartismada bunu soyledim insan 1 kere demezmi bu kadin bizim icin ne fedakarliklar yapiyor ayip etmeyelim diye dedim
Bana dedigi su gorme. (tuvalaet olayinda)
Annesi benden iyi bakici bulamayacagini iyi biliyor canim isine geliyor , benim esimde demiyorki sizin kolenizmi bu kadin. hata donup dolasip esime geliyor
6 yildir 1 defa tek 1 defa bile sesimi yukseltmedim. zaten yapim cok sakin . sorunlu durumlarda babaya havale etsemde degismiyor cnm cunku o kadar kibar ve kirmadan soyluyorki hic umursamiyor cocuk tam 5 dk sonra bisey olmamis gibi aynen devam

Bir anne cocugunu bu sekilde dolduruyorsa önce kendine sonrada cocuguna asil en büyük zarari veriyor demektir! ileride bir gün o cocuk kendi öz annesinede saygisini kaybedecektir böyle dolduruslardan sonra..
Ayrica bu cocuk ileride yeterince olgunlastiginda "eyvahh ben ne yaptim böyle bu kadincagiza" (yani size) diye pismanlik duyacaktir mutlaka..

Tuvalet ihtiyaci konusundada söyle bir sey yapmayi denedinizmi hic; biliyorum bu cok zor bir kadin icin ama belkide o cocugun arkasindan temizlememelisiniz, birakin pisligiyle kalsin arkasindan, sonucta tuvaleti tekrar kullanmak zorunda kalacak oda, ozaman o pisligin üzerine oturabilecekmi görelim bakalim. Esinize denk gelirsede o durum, bilmemezlikten gelirsiniz, cocugunun yaptigini koskoca 14 yasindaki cocugun tuvalet ihtiyacini rahatlikla tek basina giderip arkasindanda tuvaleti temiz birakabilecegini söylersiniz, hatta esiniz memnun degilse birakin birde o temizlesin cocugunun arkasindan. Baskalarina alttan al sabret felan demek yada bu beklenti icinde olmak cok kolay, SIKIYORSA cocuguyla kendisi tamamen ilgilensin, senin yaptiklarinida babasi olarak o yapsin, tabi dayanabiliyorsa eger, ama dayanamicagini pek tabi hepimizde biliyoruz..

Durumun cok zor canim, Allah yar ve yardimcin olsun! Insallah hak ettigin iyi muameleyi görürsün bundan sonra

canım okudum ..gerçekten bende çok üzüldüm..Allah yardımcın olsun..bence de eşinle uygun bir dilde bi kere daha konuş ne bilim bunun bu şekilde artık gitmeyeceğini soyle..götüremediğini gücünün kalmadığını anlat ona. eşini en iyi tanırsın anladığı dilden konuş anlatmaya çalış..bişeyler yap ama ne olursa olsun kendini ezdirme artık..ailenin yanına dönecek olsan huzurlu olacaksan dön bence .orda kendi imkanların yoksa en azından burda bi ailen var..bebeğin ve kendini nasıl huzurlu hissedeceksen onu yapmaya çalış kimse için kendi hayatını mahfetme..bu günlerin birdaha geri gelmeyecek..inş..herşey istediğin gibi olur (

Tskkrler cnm yorumun destegin icin...
inan bunuda denedim cunku 100 defa olmustur en az.. Biraktim .
Esim girdi bakti duruma temizledi cikti.
Bu iki gun onceki olaydada artik insaf bu kadar olmaz diye bagirdigimda cocugun odasinin kapisini kapatti ses gitmesin diye.
Yani zoruma giden tuvaletide temizlemek degil elimde kalmaz sonucta ,su yapilan muamele beni bitiriyor.

cocuk diye hitap ediyorum ama boyu benden uzun ve kisisel bakimi son derece iyidir, genc yetiskin gibi
Parfumler surup okula gider ve bisey marka degilse giymez.
Birgun mutfak tezgahinda ekmek kirintilarini silmeden unutup uyumusum sabah esim gormus 1 gun surat yapti.(demek istedigim isine geleni gorur ,gelmeyeni gormez )
Bazen kendisinede soyluyorum ben esim degilde kayinvalde gibisin ama nafile.

Son düzenleme:
O yastaki cocuklar cok kolay etki altinda kalabiliyorlar, hatta anne baba birde ayriysa cok simarik oluyorlar, sonucta anne bir türlü baba baska bir türlü davraniyor.. En nihayetinde ise en büyük zarari cocuklarina verdiklerin bile farkinda olmuyorlar, cok yazik, acikcasi o cocugun sonunu hic iyi görmüyorum
Sundan kesinlikle emin ol, gün gelecek senin o cocuk icin yaptiklarin anlasilacak herkes tarafindan ve eminimki ozaman bu cektiklerinin ve gösterdigin sabrin mükafatini cok iyi bir sekilde kat be kat alacaksin

gerçekten yaşadıklarınız beni çok etkiledi ve fazlasıyla üzdü.. diyecek ne var ki... yapılacak olan şey bellii, ama siz hala kendiniz dışındakileri dşünüyorsunuz.. çocuğunuz alıp giderseniz çocuğunuza mı kötülük etmiş olacaksınız... büyüdüğü zaman size yapılan muamelemi mutlu edicek, yoksa abisiyle arasında çifte standart olduğunu görünce mi aile kavramından yoksun kalmamış olacak? belki de yarın öbür gün başka şeyler yapıp çocuğunuza atacak suçu üvey oğlunuz..... bence sizin için de küçük çocuğunuz için de memlekete dönmek en iyisi......

biraz evden uzaklaşmanız en iyisi. annenizin yanına gidin biraz kafanızı dinleyin, iyice düşünün derim.
çok iyilikten de maraz doğar. siz ne kadar fedakar olursanız karşı taraf bunu o kadar çok kullanır. biraz bebeğinizi kendinizi düşünün bencil olun.
Allah korusun bir gün sizde üzüntüden bir hastalık çıksa o bebeğe de yazık değil mii?

çocuğumu düşünüuyorum ayrılamıyorum diyorsunuzda böyle bir ortamda 14 yaşındaki çocuk yüzünden bu kadar pıstırılan kötü muamele gören çocuk daha mı iyi olacak sizin için eşiniz bile 2 çocuk arasında büyüğünü seçiyor o çocuğun ileriki hali ne olacak çocuğunuz ilerde ne olacak hiç düşündünüz mü

canım bu konuyu okurken çok ama çok sinirlendim...hem sana hem de çevrendeki herşeye herkese.. 1.si sen herşeyi bile bile gidip evlenmişsin gözün kapalı pembe hayallerin peşinden gitmişsin sorunlar bu yüzden başlamış zaten.. neyse hadi sen seviyordun aşıktın mantıklı düşünemedin diyelim peki baban??? o neden geri çekildi de seni engellemedi...bunlar artık geçmişte kalan ve asla düzeltilemeyecek sorunlar...

ben bir okulda psikolojik danşman olarak çalışıyorum... üvey oğlunun yaşında 100lerce öğrencim var..ve ben sana onların durumunu anlatsam seninki yanlarında melek gibi kalırlar.. bu çocuklar kendi öz anne babalarını bile nasıl üzüyorlar anlatamam.. istemedikleri herşeyi yapıyorlar asla sözlerini tutumuyorlar vs. vs.. ve onlarda kendi öz çocuklarına verdikleri emeklerin boşa gidişini karşımda ağlayarak anlatıyorlar.. bence ergenlik dönemindeki çoğu çocukta böyle şeylerin olması doğal.. bak zaten yaşı epey büyümüş yakında sizin evinizden gider.. bu kadar emek verdiğin evliliğini biraz daha sabret ve kurtarmaya çalış..bence o çocukla konuşman asla bi işe yaramayacak deneme bile.. sadece biraz daha sabret.. sende emeklerinin boşa gitmesinin hayal kırıklığı var ama insanlara yaptığın yardımıları düşünme.. benim annem de çok iyidir melek gibi.. ama kimse ona onun davrandığı gibi davranmaz.. o da yıllarca bu hayal kırıklığıile yaşaya yaşaya kendini hasta etti..tuvalet konusunda eşin demiş ya GÖRME diye sende görme o zaman..sorarsa da görmedim dersin.. sen eşinle bişeyler yapamıyorsan hafta sonu kendi bebeğinle çık yap kendine zaman ayır.. eğer hayatın bizi yönetmesini beklersek asla mutlu olamayız.. akıl ve irade sahibi insanlar olarak hayatı bizim yönetmemiz gerek.. lütfen üzerindeki tükenmişliği at kendini üzmeyi bırak.. herkesin hayatı mükemmel değil. herkesin başında kaldırabileceği kadar sıkıntı var.. ama önemli olan onlarla yaşayabilmek..eşin de anladığım kadarı ileoğluna yaşşattığı parçalanmış aile hissini çok taviz vererek güya fedakarlık yaparak seni ezerek gidermeye çalışıyor ama sen kendini geri çek derim. ilgilenme hiç bişeyi de yüzlerine vurma.. hııı de geç..allahım sana bol sabır ve hayatını kurtarmak için irade verin inş..

biraz uzun oldu ama umarım okursun

çok üzüldüm. adeta iyiliğinizle sakin yapınızla kendinizi bu duruma düşürmüşsünüz. insan hiç kendini kollamaz mı, korumaz mı? bebeğinizi de alın, ailenizi ziyarete dönün bir an önce, en az 2 hafta da kalın. dönmeden önce de oturup eşinizle, hiç olmadığınız kadar ciddi bi konuşma yapın bence, bu durumu hak etmediğinizi, o çocuğun sizin de babasının gözünde değerli olduğunu bilmesi gerektiğini, en önemlisi o evin hizmetçisi değil, hanımı olduğunuzu belirtin. aksi takdirde daha fazla katlanamayacağınızı bilmeli. bunlar ne terbiyesiz, ne çirkin insanlarmış böyle..

arkadasın yazdıklarına tamamen katılıyorum.size de yazık elin cocuguna bak kıymetin de olmasın üstelik.kötü davranmayın o da cahil yaptıgının farkında olsa yapmaz belki ama cok fazla da iyi olmayın.bence en bastan hata yapmıssınız hata demek ne kadar dogru bilmiorum ama cocuk olarak görüp hep iyi davranmısınız keske sözünüzden cıkamıycak bi halde yetiştirmeye calıssaydınız.olan olmus ama bence bu hayat böyle yürümez ailenizin yanına tatil amaclı dönüp ailenizden da yardım alarak saglıklı bi karar verin ve uygulayın derim.ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN İNŞ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…