- 7 Mayıs 2011
- 715
- 88
- 318
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım dertleşebileceğin bir değil binlerce kadın arkadaşın var. Yaşadıklarının bilincindesin. Ve bu yaşadığın psikolojik dertlewrin tedavi edilebilir olduğunun göstergesi. Tutunman gerek. Başka şansın yok, başka şansımız yok.
Yalnız değilsin. Bak birazdan pek çok kişi hikayesini yazmaya başlayacak. Senin yaşadıklarının benzerini yaşamış yüzlerce kadın. Ama çocuğun varsa hayatın sadece sana ait değildir artık. Çözümü bulacaksın ve yaşamaya devam edeceksin. Mecbursun. Unutma ki bazen yüzeye çıkmak için dibe vurmak gerekiyor
Sevgili kızım müsadenle kızım diye hitap etmek istedim sana...
Yaşadıgın travmayı bir çocukla yalnız kalmanın ne demek oldugunu iyi bilirim. Delice seversin yavrunu ama dogmamış olsaydı keşke dersin ona bir hayat sağlayamayacagını düşündükçe sonra oturur kendine lanet edersin bu canından fazla sevdigin varlıgın doğmamış olmasını dilediğin için ve sonra gene kahrolur içinden binlerce töbe edersin için titrer ona bir şey olacak diye.
Hayat yavrum düz bir ova değil hayat dedigin çukurlarla kaplı bir düzlük. Düşecek kalkacak belki gene düşecek sonunda ayakta kalmayı ögreneceksin.Çok bunaldıgın zamanlarda evladının yüzüne bak bir tanem hayatın kirliliği içinde parlayan o tertemiz yüz sana hayatın o kadarda kirli olmadıgını gösterecek. Ve dahada bunalırsan uzaga gitme bu site içinde evlat hasreti çeken ve kalben her birine dua ettiğim insanların yazılarını oku ve yaradanın sana bir evlat vererek ne derece büyük bir lütufta bulundugunu oku gör müşahede et.
Yaradan karşına temiz bir insan çıkartmış ve ona tutunmuşsun. Oturup ne zaman gidecek diye düşünmek yerine her anın tadını çıkart bir tanem. Ve varsay ki gerçekten gidecek buna hazırla kendini yıkılma dogrul bas ayaklarının üstüne. yanındayken ona yaslanmışken bir iş ara bir tanem. Bunu kendin için yap sadece kendin için çocuguna aldırmayan nefret ettiğini söledigin boşandıgın eşine inat yap. Yarın evladın büyüdügünde biz başardık diyebilmek için yap ve en önemlisi barış kendinle bir tanem affet kendini ve yeniden sevmeyi ögren kendini sen seni sevmeyi yeniden ögrendiginde hiç bir şey seni yıkamıycak göreceksin.. Sevgilerimle.
iş ilanları var oralara baktınmı kadın koruma dernekleri var orayada gidebilirsin kızın allahtan sana bir hediye bunu unutma çok zor bir durum bu travmatik bir duruma benziyor kendine hakim ol kızının ne günahı var kızınmı olanlardan sorumlu kızını kaybetsen allah korusun nasıl olucak durumun dahada için yanıcak kızın ilerde sana destek olur nolur kızının değerini bil kızına ve kendine zarar verme
Yarın evladın büyüdügünde biz başardık diyebilmek için yap ve en önemlisi barış kendinle bir tanem affet kendini ve yeniden sevmeyi ögren kendini sen seni sevmeyi yeniden ögrendiginde hiç bir şey seni yıkamıycak göreceksin.. Sevgilerimle.
HERŞEY ÖYLE AÇIK VE NET Kİ... BENİM EŞİM VEFAT ETTİ VE OĞLUM 16 AYLIKTI O ZAMAN ŞİMDİ 4 BİTECEK DİBEDE VURDUM ÇIKTIMDA YIPRANDIMDA AMA EN GÜZEL DESTEĞİ KURAN KURSUNDA BULDUM ÇALIŞMAYA İHTİYACIN YOKSA MUHAKKAK BU TÜR KURSLARA KATIL NEDEN VE NİÇİNLERE YANIT BULABİLİYOR VE ALLAH I HEP YANINDA HİSSEDİYORSUN BENCE SANA MANEVİ DESTEK LAZIM GÖZLERİNİ KAPAT VE ALLAHIM DE O SENİ DİNLİYOR
sevgili sütlü kahve öncelikle size teşekkür ederek başlamak istedim. yazdığım mesaja bir çok cevap gelmiş inanın çok şaşırdım. bu siteye fazla girmediğim için bu kadar duyarlı insanlar olacağını tahmin dahi etmemiştim. benimki bir anlık buhranla yazılmış derme çatma cümlelerle yarım yamalak anlatılmış bir veryansın anıydı.. buna rağmen öğüt ve teselli veren arkadaşlar, bana kızan durumu eleştiren arkadaşlar olmuş inanın çok sevindim yani bunu nasıl ifade edebiliceğimi bilemiyorum ama uzun zamandır kendimden başka ikinci bir ses çıkaran olmamıştı sıradan sorunlarıma..ama hep öyledir ya dostluklar; iyi ve kötü günde yanınızdadırlar, iyide kötüyüde söyleyiverirler size ve bu sizi dahada güçlü kılar..
tüm mesajlarınıza istinaden bir kaç şeyi açıklama gereği duydum..majör depresyon sıradan bir bunalım durumu değil kalıtsal bir rahatsızlık. 17 yaşımdan bu yana dönem dönem sinir tedavisi tekrarlanıyor..genetik bir durum dedem ve babam şizofreni hastasıydı. baba tarafında olduğu gibi anne tarafındada anneannemde yaşlılığında şizofreni tedavisi gördü şimdi hiçbiri hayatta değil. 3 kardeşiz kızkardeşimin durumu benden daha kötü o hayatla olan tüm baglantısını kopardı odasında bir bitki gibi yaşıyor yalnız bu rahatsızlık öyle bir durumki zaman zaman normal sağlıklı bir insanın olamayacağı kadar yaşam enerjisiyle dolarsın bir anda bu bir kac gün bir kac saatte sürebilir bir kac ayda. en küçüğümüz olan erkek kardeşim bizden ayrı yaşıyor fakat ondada başlandı ilaç tedavisine.
birlikte olduğum erkek arkadaşımı 2 senedir tanıyorum 3 aydırda beraber yaşıyoruz.evet annemlerle aynı evi paylaşıyoruz bu konuda cok kızanlar olmuş bana haklısınızda fakat durum sandığınız gibi değil. erkek arkadaşımın evi yandı o yüzden bir süredir bizimle kalmak zorunda. yeni bir ilişki 2 sene uzun bir süre degil. fakat evi yanınca en azından kendi evimizi kuruncaya kadar bizimle yaşamasını uygun gördük. evin gecimini ikimiz sağlıyoruz. evet ben halihazırda bir işte çalışmıyorum fakat birlikte evden yürüttügümüz bir işimiz var. çalışmaya gücüm yoktan kastım; gidip bir işyerinde özel sektörde bağımlı çalışma sistemine ayak uydurucak psikolojiye sahip değilim.şuan gelirim azda olsa bu şekilde idare ediyoruz.geleceğe yönelik yatırımlarımız ve planlarımız elbette var şartlar olgunlaştığında bir ofis açıcaz.ve en önemlisi istanbulu terkedicez. ben erdekliyim o izmirli o taraflarda bir yere yerleşmeyi düşünüyoruz zaten kızımın istanbulda büyümesini hic ama hic istemiyorum.
kızım;evet meleğim 4 yaşında hayatla aramdaki tek bağ..onunla ilgili olan düşüncelerimi bazı arkadaşlar öyle iyi anlamışlarki verilen cevapları ağlayarak okudum. kızımı ve kendimi öldürmek düşüncesi elbette çok kötü..ama uçurum eşikleri hep rüzgarlıdır... ve sabır bazen o rüzgarın karşısında o kadar güçsüz kalırki..
dün o mesajı yazarken gözlerim şişmişti ağlamaktan ama bugün çok farklı bir ruh hali içindeyim..kimse görmesin diye güçsüz anlarınızı özellikle yavrunuz görmesin diye banyoya kapatıp kendinizi tuvalet duvarlarıyla konuşanlar vardır aranızda ve nasıl birşey olduğunu bilirsiniz..ama ben dayanamayıp en sonunda buraya patladım iyiki yazmışım hepinizden ama hepinizden Allah razı olsun..
son gittiğim psikolog bir kadındı. ben anlatırken (ki bu anlatma konusunda öyle tutuk kalıyorumki psikoloğa bile herşeyi tam olarak anlatamıyorum) suratının ifadesi değişti ve gözlerinden yaş geldiğini gördüm sustum. noldu dedim önündeki defterden başını kaldırıp şaşkın şaşkın yüzüme baktı devam edin siz lütfen dedi. güldüm yok doktor hanım dedim sizin benden daha cok ihtiyacınız var ağlamaya..cıktım tabi odadan arkamdan geldi size yatan hastaları göstermemi istermisiniz dedi gerek yok ben onlardan cok tanıyorum dedim cıktım hastaneden.. neyse çok uzattım lafı böyle işte hayat siyahıda karasıda bizim hepinize tekrar teşekkür ederim.mesajlarınızı tek tek tekrar yanıtlamak istiyorum. sesime ses veren herkesten allah razı olsun.