Eşimin baska birine ilgisi mi var? Nasil anlayabilirim?

Vala bilmiyorum yemin ettirdim filan ama şu anda yapabilecek bir şeyim yok hamileyim. Ve daha ilerisini gormedim çok şükür ki. Ancak ben de ilgisi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden çok sert davrandım bir kez daha böyle bir şey olursa bosanacagimi söyledim. Konusunun bile geçerse çok farklı olacağını soyledim. Ama işte en kötüsü bu kız karşı komşumuz.

Konu linki için teşekkürler. O konunun son sayfası daydaydama nın mesajını bence herkes okumalı. Konular arası mesaj taşımak yasak diye kopyalamadım. Arkadaşlar görsün diye sizin konu linkinizden alıntıladım.

Mat ruj a ve yavrusuna Allah sağlık ve afiyet versin. O kız ilahi adaletle mutlu olmayacaktır da olan yıkılan bir yuva ile baba hasreti çekecek yavruya olmuş.

Bilmiyordum. Konuyu okuyunca çok üzüldüm ve güldüğüme pişman oldum, bunu da belirttim. Mesajınız için teşekkür ederim. Amin.

Daydaydamanın mesajını okudum. Bir kadın ve yıllardır boşanma davalarına bakan bir avukat olarak çok cinsiyetçi ve kadın düşmanı bir yorum olduğunu düşünüyorum verdiği örneklerde öyle. Öncelikle linkini verdiğiniz konuyu bende okudum. Oradaki komşu kızı zaten konu sahibinin eşi ile konu sahibi evlenmeden sevgiliymiş adam bekarkende o evde oturuyormuş, kızı bırakmış konu sahibi ile evlenmişler, temiz bir sayfa açmak yerine, karısına bu kızdan bahsetmediği gibi, karısını salak yerine koyup orada oturmaya, hatta o ders bahanesi ile kızla görüşmeye devam etmiş. Burada tek hatalı o kız mı yani. Bakın ilişkiler iki kişiliktir. Herkes kendinden sorumludur. Kadın olsun erkek olsun herkesin başka tercihler, peşine düşenler başkaları vardır ama kimse yüz bulamadığı, terslendiği birinin peşinden koşmaz. Koşuyorsa onun psikolojik sıkıntısı vardır, bununda kadını erkeği olmaz. Lütfen şu erkeklere kötü kadınlar tarafından ayartılacak küçük çocuk muamlelesi yaparak, ihanetin suçunu kadınlara yüklemeyin. Tamam insanlara vıcık vıcık olmayı bende eşimde sevmeyiz ama bunu aman kocamı ayartırlar kafası ile yapmadım hiçbir zaman. Zaten kadın olsun erkek olsun bir insan ahlaksızsa ve kafaya birini koyduysa emin olun siz onu evinize almasanızda bir yolunu bulup, ayartmak istediği kişiye niyetini belli eder, önemli olan o durumda alacağı tepkidir. Eğer kişi ahlaklı biriyse gerekli tepkiyi verir zaten. Arkadaş demişki kadınlar çıplak resim atıyor, eğer bir koca kendisine her resim atana gidecek karakterdeyse vay haline, o evliliğin. Hayatı şu yeşilçam gözlükleri ile görmeyi bırakalım. İnsanlar kötü olabilir, ahlaksız olabilir ama kimse yüz bulmadığı, karşılık almadığı bir insanın peşinden kendini rezil etme pahasına koşmaz, hele hele iş güç sahibi bir sosyal çevresi olan kadınlar hiç yapmaz, yapıyorsa karşılık aldığı için yapıyordur. Bu onların ahlaksız olduğunu değiştirir mi değiştirmez ama lütfen şu zavallı erkeklere kadınlar musallat olur onları ayartır kafasından çıkalım.

Ben asla zavallı erkekler zihniyetinde bir insan olmadım. Konuyu tesadüfen bu konudaki linkten gördüm. Ve öncesinde sevgili vb durumlarını görmedim. Üzerinden 2 yıl geçmiş bir konuda konu sahibesinin son mesajlarını gördüm , yaşadıklarına da üzüldüm.

Daydaydamanın mesajını aman kocalarınıza sahip çıkın olarak algılamadım ben.

Bakın siz de eşinizde aşırı samimiyet sevmeyen insanlarmışsınız. Ben de sevmem.

Dadaydama da bir başka açıdan bunu anlatmış bence. Ki o örneklerin tersi de var ve belirtmiş , onun örneğinde de var zaten.

Yeni çevre degiştirme , yeni taşınma , acaba mesafeli dursam ardımdan konuşulur mu kaygıları nedeniyle bazı durumlarda istemeden çevreyle kurulacak iliskilerin düzeyi aşılabiliyor. Buna dair kendi gördüklerini anlatmış.

Birinin kadın veya erkek aldatma veya kandırma eğilimi olacaksa ıssız adada da olsa yine bir yol bulur yoksa. Ortam , şartlar bahane olur.

Peki mesela sizce bu konu sahibesi ne yapmalı ? Herşey eşinin elinde. Kadın veya erkek ; herkes kendi duyguları ve hareketlerinden sorumlu.

2 değil 4 yıl geçmiş diğer konunun üzerinden. Yanlış yazmışım.

Konu sahibinin yapacağı birşey yok, diğer kızında yapacak bir şeyi yok konu sahibinin anlatığı kadarı ile kız tarafından kocasına karşı bir eğilimde yok, düz samimi olmayan komşuluk var o kadar. Adam buna rağmen kızı eşini rahatsız edecek kadar diline dolamış bu adamın aklının bir köşesinde kızın yer ettiğinin göstergesi, zira kimse aklında olmayanı diline bu kadar çok almaz. Dışarı çıktıklarında ise durum daha rezalet, eşini bırakıp kızdan bir istek talep gelmemesine rağmen kartopu savaşı bahanesi ile kıza kendini gösterme çabasına girmiş, üstelik bunu karısı fark edecek kadar aleni yapmış, eminim o kız ya da dikkatli başka komşularında bu durum dikkatini çekmiştir. Şimdi burada kızda geniş mezhepli ve ahlaki değerleri zayıf bir kız olup adamın bu çabalarına karşılık verse bu evliliğin bitme nedeni o kız mı olacak? Burada konu sahibinin yapacağı birşey yok zaten, gerekli uyarıyı yapmış, oradan taşınmak , kıza karşı gereksiz tavır almak çözüm değil. Zira adamın aklına girmiş kız, konu sahibi artık bekkeyecek, ya eşi adam olup, hatasını anlayacak ya da şerefsizllik yapıp evliliğini bitirecek adımlar atacak ama iki durumdada bu evliliğin kaderi onun elinde , elin kızının değil.
Bakın birçok başarılı zengin iş insanına bırakın çıplak resim atmayı ne teklifler gidiyor kadınlardan ya da güzel cazibeli akıllı ve başarılı kadınlara adamlar beraber olmak için neler neler teklif ediyorlar, üstelik bu kişilerin evli ya da beraberliği olmasını umursamıyorlar bile. Ben iş yaptığı bankacı kadını nişanlısından ayırmak için eskort tutup kızın nişanlısına musallat eden adam biliyorum. Üstelik bu adam baya baya zengin iş güç sahibi bir adamdı. Ahlakın kadını erkeği yok yani.
Verdiği örneklerde de ailesinin içine soktuğu, babasını tanıdığı kıza kız ne kadar o yolun yolcusu olsada( o hikayede ayartanın kız olduğunuda hiç sanmıyorum ama ), yan gözle bakan adam ya da arkadaşlık ettiği adamın karısına kadın yüz verse bile yan gözle bakabilecek ahlakta bir adam zaten bugün olmasa yarın aldatırdı . Bunun o kadınların eve girip çıkması ile ilgisi yok ki, bu adamların çevrelerinde başka kadınlar yok mu? Adım kadar eminim o kadınlar ilk aldatışlarıda değildi adamların, sadece bu kadar yakın ilişkide yakayı ele vermişler o kadar . Zira iş adamı olan mühendiste, senelerce ilçe yöneten vali yardımcınada ilk yüz veren ve sürekli çevrelerinde olan kadınlar onlar değildir.
Benim kadınlara bu aldatma hikayelerinde vereceğim tek tavsiye, çantada keklik ve eşlerine muhtaç olmasınlar, hayatlarını kazanabilecekleri bir meslekleri ve kişisel kendi uhdesinde olan küçükde olsa bir birikimleri olsun, evlilikleri devam ederken anne olmaya kadar tüm kararlarını yarın eşleri hayatlarında olmazsa kendi başlarına hayatlarına devam edebilecek güvenceleri ve güçleri varsa hayata geçirsinler, kendi özel zevkeri ve hayatları olsun. Evlilik ömrünü kocaya çocuğa adamak asla değil. Benim kişisel tecrübelerime göre bir kadın bir erkek için ne kadar çok fedakarlık yapıyor ve hayatını ona endeksli yaşıyorsa o kadar kolay aldatılıyor. Aldatmakta kişinin kendisi ile ilgili bir durum, içinde varsa yapıyorlar valla , karısı birini engellese diğerini engelleyemez, üstelik bu konuda çok yüzgöz olmak evlilikleri daha çok çıkmaza sokuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…