Daydaydamanın mesajını okudum. Bir kadın ve yıllardır boşanma davalarına bakan bir avukat olarak çok cinsiyetçi ve kadın düşmanı bir yorum olduğunu düşünüyorum verdiği örneklerde öyle. Öncelikle linkini verdiğiniz konuyu bende okudum. Oradaki komşu kızı zaten konu sahibinin eşi ile konu sahibi evlenmeden sevgiliymiş adam bekarkende o evde oturuyormuş, kızı bırakmış konu sahibi ile evlenmişler, temiz bir sayfa açmak yerine, karısına bu kızdan bahsetmediği gibi, karısını salak yerine koyup orada oturmaya, hatta o ders bahanesi ile kızla görüşmeye devam etmiş. Burada tek hatalı o kız mı yani. Bakın ilişkiler iki kişiliktir. Herkes kendinden sorumludur. Kadın olsun erkek olsun herkesin başka tercihler, peşine düşenler başkaları vardır ama kimse yüz bulamadığı, terslendiği birinin peşinden koşmaz. Koşuyorsa onun psikolojik sıkıntısı vardır, bununda kadını erkeği olmaz. Lütfen şu erkeklere kötü kadınlar tarafından ayartılacak küçük çocuk muamlelesi yaparak, ihanetin suçunu kadınlara yüklemeyin. Tamam insanlara vıcık vıcık olmayı bende eşimde sevmeyiz ama bunu aman kocamı ayartırlar kafası ile yapmadım hiçbir zaman. Zaten kadın olsun erkek olsun bir insan ahlaksızsa ve kafaya birini koyduysa emin olun siz onu evinize almasanızda bir yolunu bulup, ayartmak istediği kişiye niyetini belli eder, önemli olan o durumda alacağı tepkidir. Eğer kişi ahlaklı biriyse gerekli tepkiyi verir zaten. Arkadaş demişki kadınlar çıplak resim atıyor, eğer bir koca kendisine her resim atana gidecek karakterdeyse vay haline, o evliliğin. Hayatı şu yeşilçam gözlükleri ile görmeyi bırakalım. İnsanlar kötü olabilir, ahlaksız olabilir ama kimse yüz bulmadığı, karşılık almadığı bir insanın peşinden kendini rezil etme pahasına koşmaz, hele hele iş güç sahibi bir sosyal çevresi olan kadınlar hiç yapmaz, yapıyorsa karşılık aldığı için yapıyordur. Bu onların ahlaksız olduğunu değiştirir mi değiştirmez ama lütfen şu zavallı erkeklere kadınlar musallat olur onları ayartır kafasından çıkalım.