Eşimin banka hesabında bir otele yapılmış 3 farklı güne ait ödeme gördüm..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Piraye gerçekten sıktı artık 🙄
Bazı konularda da ilginç bir şekilde çok yardımsever ve merhametli oluyor. Kendisine söylemiştim sanki iki farklı Piraye var gibi diye.
Ama çoğunlukla istediği şey istediği şekilde yapılmazsa konu sahibi her şeyi hak etmiş oluyor ona göre. Aslında en çok empatiyi onun yapması lazım ama empati yapması gereken konularda aksine çok daha sert oluyor.
Mesela kendisi kazara hamile kalmış söylediğine göre, ama burda herhangi birisi bunu söylerse dalga geçip inanmıyor. Kendi geçmişine belki de çok kızgın o yüzden hıncını başkalarından çıkarmaya çalışıyor bilmiyorum 🤔
Ama senin yorumuna da bayıldım 😅

Bazı konularda da ilginç bir şekilde çok yardımsever ve merhametli oluyor. Kendisine söylemiştim sanki iki farklı Piraye var gibi diye.
Ama çoğunlukla istediği şey istediği şekilde yapılmazsa konu sahibi her şeyi hak etmiş oluyor ona göre. Aslında en çok empatiyi onun yapması lazım ama empati yapması gereken konularda aksine çok daha sert oluyor.
Mesela kendisi kazara hamile kalmış söylediğine göre, ama burda herhangi birisi bunu söylerse dalga geçip inanmıyor. Kendi geçmişine belki de çok kızgın o yüzden hıncını başkalarından çıkarmaya çalışıyor bilmiyorum 🤔
Ama senin yorumuna da bayıldım 😅
O kadar detaylı bilmiyorum yorumlarını aslında ama son yazdığına gerçekten kendimi tutamadım. Bu kadar kendini üstün görmek de olamaz yani.

Herkesin uslubu ve dusuncesi farkli elbette ama ben kendi adima bosanma durumuna dusmus/dusurulmus/hic aklinda yokken bu sureci yasamak zorunda kalmis hem cinslerime elimden geldiğinince yardimci olunmasi gerektigine inaniyorum. Piraye'nin sert bir üslubu var ama ben kendisinde, cocuklari akillansin diye bagirip cagiran bir kadin imaji sezinliyorum, sanki kendi yaptigi hatalari (acikcasi kerkenes bi onceki sayfada yazana kadar sadece dolandirildigini ve bosandigini biliyordum) baskalari yapmasın diye cabalayan ama bu cabasinida hircin bir dille ifade eden bir kadin oldugunu dusunuyorum.

Ben sanırım burada yumusak basliligimla taniniyorumdur, cok deli oldugum (mesela kiraz) uyeler oldu mu oldu, onlarla artik sakayla karisik ugrastigim oldu mu oldu ama kaldiramayacagini dusundugum üyeye bunu yapmam, bosanma surecinin ve insanin yasadigi hassasligin ne oldugunu ilk elden bilirim.

Kimsenin uslubunu elestirmek bana dusmez ama burada benimde korktugum bazi uyeler yok degil :)

Kisiler kendi acmis olduklari konulari hicbir zaman kapatamiyor ama yoneticiler konu sahiplerini isteyince banlayip konularina erisimlerini engelleyebiliyor oyle mi? Buna gore bir duzenleme yapilsin madem oyle. Bu sacma sapan bir sistem.
Maalesef ben artık bir konuda sürekli yorum sayısı artıyorsa ve konu sahibi banlıysa, konu da bir süre sonra askıda kalıp kapatılıyorsa konuya kimin musallat olduğunu anlayabiliyorum.
Yalnız Piraye bu zamana kadar çok fazla konunun kapatılmasına sebebiyet verdi, çok daha sert ve alaycı bir tavrı vardı ama bu kadar tepki görmemişti. Açıkçası tepkilerin sebebi olan yorumları görünce şaşırdım, benim için gayet normal bir hale gelmişti çünkü o alaycı tavır. Şimdi bu konuda bu yaşanınca bence umutlandırıcı bir gelişme. Belki de defalarca kez yaşanan şeyin en başından önüne geçilmek istenmiştir bilmiyorum. Bu şekilde olayların en başından önüne geçersek forum daha sakin daha çözüm odaklı olacak.
Konu sahibi geldiğinde de tekrar bu tuzağa düşmez inşallah. Bari bu konu kapatılmasın artık.

Kisiler kendi acmis olduklari konulari hicbir zaman kapatamiyor ama yoneticiler konu sahiplerini isteyince banlayip konularina erisimlerini engelleyebiliyor oyle mi? Buna gore bir duzenleme yapilsin madem oyle. Bu sacma sapan bir sistem.
Konu sahibi konusunun kapatılmasını istediğinde ya da çok fazla polemik döndüğünde konu kapatılıyor.
Genellikle konu sahibi o kadar bunalıyor ki çıldıracak gibi olup kapatın konuyu diyor, çoğu konu böyle askıda kaldı, ne oldu hiç öğrenemedik 🫤

Herkesin uslubu ve dusuncesi farkli elbette ama ben kendi adima bosanma durumuna dusmus/dusurulmus/hic aklinda yokken bu sureci yasamak zorunda kalmis hem cinslerime elimden geldiğinince yardimci olunmasi gerektigine inaniyorum. Piraye'nin sert bir üslubu var ama ben kendisinde, cocuklari akillansin diye bagirip cagiran bir kadin imaji sezinliyorum, sanki kendi yaptigi hatalari (acikcasi kerkenes bi onceki sayfada yazana kadar sadece dolandirildigini ve bosandigini biliyordum) baskalari yapmasın diye cabalayan ama bu cabasinida hircin bir dille ifade eden bir kadin oldugunu dusunuyorum.

Ben sanırım burada yumusak basliligimla taniniyorumdur, cok deli oldugum (mesela kiraz) uyeler oldu mu oldu, onlarla artik sakayla karisik ugrastigim oldu mu oldu ama kaldiramayacagini dusundugum üyeye bunu yapmam, bosanma surecinin ve insanin yasadigi hassasligin ne oldugunu ilk elden bilirim.

Kimsenin uslubunu elestirmek bana dusmez ama burada benimde korktugum bazi uyeler yok degil :)

Ben mi mesela?
şaka bir yana, üyenin üslubu soru soran kişinin hoşuna gitmiyorsa sorudan yasaklamak bir seçenektir. bir başka üyenin üslubu birçok yaptığı yorumda canınızı sıkıyorsa onu görmezden gelmek de başka bir seçenek.
piraye'yi ben çok iyi anlıyorum ve birçok durumda da makul buluyorum. hatta ben de kendimi o öğretmen edası içerisinde kızarken bulduğum çok oluyor. muhtemelen bu yüzden iyi anlıyorum.
ama her ne kadar doğru ya da yanlış olursa olsun, buradaki asıl yanlış banlanmış bir üyenin ardından "vurun k.hpeye" modunda ardı ardına yorum yapılmış olması. ne piraye ne de yorum yapan diğer üyeler hakkında yorum yapacak yeterli bilgiye vakıf olmadığımı düşündüğümden kimseye bir haklılık teslim edemiyorum fakat çok ilginçtir ki bir başka üye ya da bağlamı ile kopuk başka bir konu hakkında yorum yapmak yasak. hatta bazılarımız bunun için siteden de yasaklandı bir süreliğine. ama anlaşılıyor ki, söz konusu piraye olunca konuşmamız serbest. tamam o halde.

Ben mi mesela?
şaka bir yana, üyenin üslubu soru soran kişinin hoşuna gitmiyorsa sorudan yasaklamak bir seçenektir. bir başka üyenin üslubu birçok yaptığı yorumda canınızı sıkıyorsa onu görmezden gelmek de başka bir seçenek.
piraye'yi ben çok iyi anlıyorum ve birçok durumda da makul buluyorum. hatta ben de kendimi o öğretmen edası içerisinde kızarken bulduğum çok oluyor. muhtemelen bu yüzden iyi anlıyorum.
ama her ne kadar doğru ya da yanlış olursa olsun, buradaki asıl yanlış banlanmış bir üyenin ardından "vurun k.hpeye" modunda ardı ardına yorum yapılmış olması. ne piraye ne de yorum yapan diğer üyeler hakkında yorum yapacak yeterli bilgiye vakıf olmadığımı düşündüğümden kimseye bir haklılık teslim edemiyorum fakat çok ilginçtir ki bir başka üye ya da bağlamı ile kopuk başka bir konu hakkında yorum yapmak yasak. hatta bazılarımız bunun için siteden de yasaklandı bir süreliğine. ama anlaşılıyor ki, söz konusu piraye olunca konuşmamız serbest. tamam o halde.
Hah günlerdir bunu yazmamak için sabrediyorum çünkü ağır banlanırım gene, arkadaşım bu yeni modamı zorbaliyorsunuz da zorbalıyorsunuz evet yapıyorum beğenmezseniz yoneticilerinde dediği gibi görmezden gel butonunu kullanırsınız olur biter veya konudan engellersiniz memlekette yemediğimiz yasak kalmadı düşüncelerimizide sizin istediğinize göre yazarız bundan sonra hey Allahım ya

Piraye'nin sert bir üslubu var ama ben kendisinde, cocuklari akillansin diye bagirip cagiran bir kadin imaji sezinliyorum, sanki kendi yaptigi hatalari (acikcasi kerkenes bi onceki sayfada yazana kadar sadece dolandirildigini ve bosandigini biliyordum) baskalari yapmasın diye cabalayan ama bu cabasinida hircin bir dille ifade eden bir kadin oldugunu dusunuyorum.
Çoğu böyle konuda zaten ben bunları yaşadım ve gördüm, şimdi size sesleniyorum sözümü dinleyin diyor. Ama onun sıkıntısı kendisinin yirmi senede ulaştığı yere başkası iki günde ulaşsın istiyor ve yapamıyorsa annelik falan kalmıyor konu sahibinin kötülüğünü isteyen birine dönüşüyor.
Dediğin gibi yapsa bu kadar tepki almaz. Bazı konularda mesela çok güzel yor yordam gösteriyor kızsa bile, o zaman kendisine laf edilmiyor.

Ben açıkçası forumda çok yeniyim. Sadece üyeliğim degil de degil daha önce de hiç okumazdim burayi. Hiçbir üyeyi tanımam,gecmis konularını bilmem ama tabi gözlemlediğim bazi üyeler var. Kimi daha sert ,kimi daha ılımlı, kiminin mizah seviyesi daha yüksek, kimi bana göre aşırı cahil düşüncelerinde vs. Ama bana göre kimse boş yere sizin dediğiniz gibi zorbalanmiyor.

Genelde eski konulara bakmadan guzel güzel yorum yapıyorum ama sonra öyle şeyler okuyorum,konu sahipleri öyle cevap veriyor ki bir kadın nasıl böyle düşünür diye aşırı sinirlenip ona göre yorum yapıyorum. İnsanı resmen kötü cevap vermeye sürükleyen konular var.

Evet toplumda hala çaresiz kadın çok,hala o baskıdan kurtulamayan,çok kötü hayatlar yaşayan kadınlar var. Ama böyle diyene de kimse durduk yere yüklenmiyor. Caresizligine care bulmaya çalışıyor. Mesela her pisliği yapan kocası için hala seviyorum vazgeçemiyorum diyen biri her cevabı alır bana göre hakettigi cevap pışpışlanmak olmuyor. En basit ornek bu buradaki konular içinde.

Bu konuda da piraye özelinde söylemiyorum ama ilk başta herkes her fikri vermeye çalıştı el birliği ile. Kadın böyle birseyle bir anda karşılaştı ne yapacagini bilemedi diye. Boşanma imkanı var mı,nasıl yapılır hepsine fikir verilmeye çalışıldı. Ama sonra anlaşıldı ki bu muhteşem bir evliligin ilk falsosu degilmis. Daha öncede mesajlar,otel kayıtları vs olmuş, adam zaten eve gelmeyen ,ilgisiz berbat bir eşmis. Durum böyleyken bunlar hiç olmamış gibi davranıp ilk kez yakalanmış gibi bir tavırda olunca artık kimseye bir inandırıcılığı kalmıyor. Ondan sonra da ağır yorumlar gelmeye başlıyor. Ha ben eski konularini tartışmalarını bilmem ama bu konuda pirayenin takıldığı yerin yanlış olduğunu düşünüyorum sadece. Asıl mevzu orası degildi boş yere oldu.

Neyse çok uzun yazdım .Niye yazdım onu da bilmiyorum ama. Bu forumda gördüm ki çoğu kadınımız hala değerini, doğruyu, güçlü durmak için çabalamak gerektiğini bilmiyor. Ve bunun bilinmemesi de insanı çileden çıkarıyor.

Ben mi mesela?
🫣 Evet evet senden de piraye'den de birazcik cekindigim dogrudur.

Sakasi bir yana, buraya baslik acarken, her turlu fikirle karsilasacagimizi dusunerek acmaliyiz, uslubu bize uymayacak uyelerde cikacak, sonucta buraya uye olunurken sosyokulturel olarak tek potada eritilmis bir insan topluluguna dahil olmadigimizi bilerek uye oluyoruz.

Piraye'yi kastederek yazmiyorum ama yeri gelecek anne gibi yaklasan, yeri gelecek hor goren insanlarla da karsilasacagiz, hoslanmiyorsak uyeyi konumuzdan banlayarak dahi acabiliriz konuyu, cok zor değil, 2 tusa bakıyor.

Yonetimin tutumu konusunda benimde hoslanmadigim noktalar var, bazen (bilerek ya da bilmeyerek) adaletsiz cezalar kestikleri oluyor.

Konu sahibi eşinizle yaptığınız konuşmadan detay rica etsek? İnkar edip amcayı şahit tutması hemen siz konuyu açınca mı oldu, zaman gecti mi ( iletişim kurup amcayla anlaşma vakti oldu mu)? Neler konuştunuz, ne cevaplar verdi? Konuşma şekli, jest ve mimikleri, ses tonunun alçak yada yüksek oluşu, gözlerini kaçırması, kekelemesi, vsvsvs herşey ipucu verir aslında iyi gözlemlendiğinde...

Maalesef ben artık bir konuda sürekli yorum sayısı artıyorsa ve konu sahibi banlıysa, konu da bir süre sonra askıda kalıp kapatılıyorsa konuya kimin musallat olduğunu anlayabiliyorum.
Yalnız Piraye bu zamana kadar çok fazla konunun kapatılmasına sebebiyet verdi, çok daha sert ve alaycı bir tavrı vardı ama bu kadar tepki görmemişti. Açıkçası tepkilerin sebebi olan yorumları görünce şaşırdım, benim için gayet normal bir hale gelmişti çünkü o alaycı tavır. Şimdi bu konuda bu yaşanınca bence umutlandırıcı bir gelişme. Belki de defalarca kez yaşanan şeyin en başından önüne geçilmek istenmiştir bilmiyorum. Bu şekilde olayların en başından önüne geçersek forum daha sakin daha çözüm odaklı olacak.
Konu sahibi geldiğinde de tekrar bu tuzağa düşmez inşallah. Bari bu konu kapatılmasın artık.
Zaten bir konu çok yorum aldıysa yüzde doksan kapatılıyor. Konu sahibi de gelmiyor bir daha buralara. Bu zamana kadar hiç dikkat etmedim hangi üyelerin yaptığına ama sitede zorbalık çok fazla maalesef. Tepki göstermek lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X