Ayrıca bir kişinin banlanması onun yorumları hakkında konuşulmayacağı anlamına mı geliyor nerenin raconu bu
Şahsen bu uyarının yerinde olduğunu düşünüyorum. Bunu daha öncede dile getirmiştim.
Asıl tuhaf olan buna dikkat çekerken diğer yandan konu açıp banlanmış üyelerin arkasından aynı hassasiyetin asla gösterilmemiş ve dile getirilmemiş olması. Eskaza ifade etmekte bir mizah sebebi olabilir tabi, sürgit olan tutum tam tersi istikamette çünkü.
Bu ikircikli ve çifte standardize tutum üyelerin adalet tutumlarını sorgulatıyor.
Piraye hanıma tanıdığınız hakkı diğer üyelerde niçin gözetmediniz ve dile getirmediniz?
Bazıları için (yazanlardan çok beğenerek destek olan veya savunanları kastediyorum) bir mesafe meselesi aslında. Konu sahipleri gözden çıkarılabilir bir mesafede.
Okuyan ve yazan üyeler arasındaki muamele farkının bu kadar keskin olmaması gerektiğini savunuyorum.
Tarafgirlik iletişim şeklimiz ve kendi farkındalığımız hakkındaki kalitemizi çok düşürüyor.
Bu mevzularda beni en rahatsız eden detaylardan biri aynı veya benzer bir hakareti okuyan üye yaptığında onay alırken ondan bir sonra konu sahibi öfkesine yenik düşerek cevap verdiğinde
-bazen sadece saygısızlık etmeyin dediğinde- birebir aynı üyelerden red alması. Yanlışsa herkese yanlış.
Hani eğrilikleri düzeltecek ben değilim, ama madem her düzey ifadeyi herkes kendine hak görüyor, her seviyede uslup ve çıta düşürülebiliyor ve nasılsa bu kabul ve makul oluyor; o halde birilerinin de çıkıp bunun eleştirisini yapması kimseyi rahatsız etmemeli.
Bir çuvaldızda kendimize lazım.