- 22 Mart 2025
- 288
- 419
- 18
- Konu Sahibi golldkahveemm
-
ya hele bir de 600 liraya sevilen (!) eskortun sağlık durumunu nasıl bileceğiz
elit (!) birileriyle takılsa onların kendilerine çok dikkat edeceğine emin gibiyim.
benim nazarımda da en kritik mesele bu cinsellik, hastalık konusu,
bir de misal, aynı evde yaşayalım ama sevişmem dense erkek hhee tamam canım senin bedenin senin kararın, mı diyecek?
bir de adam seviyorum ayrılmam diyor evden gitmezse, zaten aile apartmanıymış adam ailesinin evinden neden gitsin, gitmez de kolay kolay.
burada boşanma konularında "boşan donuna kadar al" deniyor
gördüğüme yazarım
ablacım yapmayın ne yapacaksınız kirli donunu, hem almak öyle kolay değil o işler öyle olmuyor...
Ama konu sahibinin geliri yoksa nasıl biriktirecek? Zaten zamanında işten gelen tazminatını olduğu gibi kocasına vermiş. Elinde de şu an 250 bin tl değerinde bir birikim varmış.Ben kolay kolay yorum yazmam ama insanların üstüne çok gidildiğini görüyorum. Kadın burada üzüldüğü bir konudan bahsetmiş bazıları dalga geçmek için emojilerle garip garip sorular sormuşlar gülerek. Allah aşkına bu devirde çalışmayan biri için gerçekten boşanmak kolay mı? Hele ki ailesi arkasında durmuyorsa. Hem de maalesef toplumumuzda boşanmış kadınlar için çok zor olan bazı iller, yerler var bunu da hepimiz biliyoruz. Tabi ki korkacak bir anne olarak. Bunun neresi yanlış? Çocukları için korkacak, kendi için korkacak. Sanki çok medeni bir toplumda yaşıyoruz da bir kadın olarak boşanmak kolaymış gibi insanları buradan yargılıyorsunuz. Konu sahibi için söylüyorum korkmanda yanlış bir durum yok. İki ucu … değnek bu durum. Kocanla yaşamak da korkutucu bu saatten sonra, boşanmak da korkutucu. Duygularını bastırma lütfen. Çok çaresizsen boşanmayı erteleyip gizli gizli para biriktirebilirsin. Boşanmışsın gibi düzen kurup o hayattan sadece kocanı çıkarabilirsin sonrasında. Mesela bir mesleğin varsa küçük kızını yine kreşe verip çalışabilirsin.Nasılsa bir kere yapan adam yine yapacaktır. Hep tetikte olup kanıtları toplarsın. Mide bulandırıcı bir durum ama maalesef hazırlıksız boşanırsan anladığım kadarıyla ailen de mideni bulandıracak. Bir annenin çocukları için nelere sabredeceğini herkes bilir. Bol sabırlar diliyorum sana.
bir de eskort için nakit olarak ödeme yapmıştır. --> ben de öyle düşünüyorum, yani piyasayı bilmiyorum da öyledir herhalde 600 eskort için az, saatlik otel için normal herhalde ?ben suyu bulandırmak istemem ama 600 lira sadece odaya saatlik verdiği ücrettir. bir de eskort için nakit olarak ödeme yapmıştır. yani bütçede açılak delik de epey büyük. sırf bu yüzden bile insanın canı sıkılır.
açıkçası böyle izbe pansiyon ya da otel köşelerinde seks hizmeti sağlayan bir kadının korunmaya dair sıkı önlemler aldığını sanmıyorum. HPV için zaten hangi önlemi alırsan al önüne geçemezsin de keşke hastalıklar bununla sınırlı olsa. o yüzden bayram sonrası eşine duyurmadan sessiz sedasız şekilde bi hekimle görüşeceğini umuyorum.
bir de eskort için nakit olarak ödeme yapmıştır. --> ben de öyle düşünüyorum, yani piyasayı bilmiyorum da öyledir herhalde 600 eskort için az, saatlik otel için normal herhalde ?
hatta konuda çok önceden bir mesajım var bir de eskortlar POSla çalışmaya başlarsa iyice çarşı karışacak ülkede diye.
izbe pansiyon ya da otel köşelerinde seks hizmeti sağlayan bir kadının korunmaya dair sıkı önlemler aldığını sanmıyorum --> işte ben de sanmıyorum...korkutucu.
eğer boşanırsa da aynı şehirde kalacaksa (ailesi filan nerede ki acaba?)Ama konu sahibinin geliri yoksa nasıl biriktirecek? Zaten zamanında işten gelen tazminatını olduğu gibi kocasına vermiş. Elinde de şu an 250 bin tl değerinde bir birikim varmış.
Bence bir an önce bir iş bulup dava açsa iyi ama çocuklarından biri çok küçük.
Nafaka dediğimiz şey komik bir fiyat arkadaşımın ablasına 5 bin tl bağlandı dava hala sürüyor çocuk 1.5 yaşında kreşi 15 bin tl. Bezi var mesela. Çok zengin bir tanıdığım öyle zengin ki her şehirde 4 5 şubesi olan bir marka sahibi boşanırken 800 bin tl tazminat verdi bir de ev verdi ama ev çocuk üstüne. Çocuğa da 2 asgari ücret anlaşmışlar. Bak anlaşmışlar mahkeme bu kararı vermemiş. Genelde 3te biri max nafaka o da nadiren. Bu adam esnaf vs ise zaten gelirini ispatlaması zor olur. Özel sektörde de düşük gelirli gösteren çok oluyor. Ben ve abim o zaman asgari ücret 1000 tlyken 400 400 nafaka alıyorduk. Ama bir kaç sene önce asgari ücret 11ken kardeşim 2500 tl alıyordu. Tabii fazlasını gönderiyordu ama mahkeme kararı buydu. kime sorsam 10 bin üstü nafaka duymadım. Nafakaya güvenilmez. Aynı hatayı benim annem de yapmış zamanında boşanıp ben boşandım diye ortaya çıkmış. Sonra nafaka davası açmış işte. Ama babamın arabası varmış. Altınları kalmış. Ne salaklık diyorumkonu sahibi daha öncesinde 12 yıllık çalışma geçmişinden bahsetmiş, 250 bin tl değerinde altın birikimi de varmış sanırım. eğer çalışma hayatına geri dönebilme imkanınız varsa dönün ve çocukları çalışma saatleri içinde kreşe veya ailenize verin derim ben. aile destek oluyormuş anladığım kadarıyla o sebeple. 2 yaşında bir çocuk varmış, ben de 3 yaşındaydım boşanma esnasında. hiçbir zaman boşanmaya üzülmedim babayla birlikte daha da çok sıkıntı çekeceğimizi bildiğim için. boşanıp yine sıkıntılar olacak hayatınızda ama ekonomik imkanınız varsa evliliği sonlandırmanız en iyisi bence. onun dışında benim annem maddi bir şey istemedi yeter ki gitsin dedi ama istemeliydi. aynı sizin gibi araba vs. mevzuları da vardı. nafaka boşanma sonrası çirkin olaylar yaşanana kadar istemedi. dava açıldıktan sonra da babam ödememek için itiraz etti. en sonunda bir nafaka bağlandı ama komik bir rakam (babam öğretmendi) ve yıllar boyu enflasyondan falan hiç etkilenmedi. yükseltmek için dava açılması gerekiyordu ama açmadık. babam da hiç sorumluluk alıp kendisi düşünmedi. yani kadın uğraştı durdu anlayacağınız. umarım sizin eşiniz kendisi düşünür de yapar. farklı ihtimalleri değerlendirmek açısından yazıyorum. maddi olarak ne olması gerekiyorsa isteyin ve gereksiz merhamet veya gurur yapmayın diyorum.
Hep böyle oluyor. Birileri konu sahiplerini kışkırtıp banlatıyor sonra kadınlar buraya ihtiyaç duydukları en kritik anlarda ulaşamıyor. Hiç şaşmıyor bu durum, çok sinirleniyorum.Bu konudaki birlik ve dayanışma çok güzel.
Darısı diğer mazlum kadınların konularına
Ben konu sahibi eşiyle nasıl yüzleşmiş onu merak ediyorum ama banlanmış maalesef.
Zaten insanın önce bi üzüntüsünü yaşayıp, üzerinden şoku atıp kendine geldikten sonra aksiyon alması gerekir.Hep böyle oluyor. Birileri konu sahiplerini kışkırtıp banlatıyor sonra kadınlar buraya ihtiyaç duydukları en kritik anlarda ulaşamıyor. Hiç şaşmıyor bu durum, çok sinirleniyorum.
Herkesin hayatı aynı olmak zorunda değil. Herkes her konuya aynı tepkiyi vermek zorunda değil. Benim ekonomik gücüm var, çocuğum yok kocaya tekmeyi şak basarım ama belki senin yoktur. Gidecek ailen bile yoktur yapamazsın. Herkesi kendimiz gibi düşünüyoruz. Empatiden yoksun bir topluma dönüştük.
İnşallah konu sahibi gerekli kanıtları toparlayabilir ve eşiyle yüzleşir. En kısa zamanda da bir kadın doğum uzmanına giderek sağlık taraması yaptırır.
Saatlik oda kiralandığını bilmiyordum.O fiyata oda da kiralanmaz.Kahve falan mı içmiş acaba dedim.Çünkü biz eşimle yapıyoruz bazen.Sürekli gidip kaldığımız oteller var.Günü birlik gitmişsek gidip kahve içiyoruz.600 tlye saatlik oda kiralayabilir. adini biliyor musun otelin? bana yaz istersen ozelden ben arastirayim
Buna çok katılıyorum ben. Ama insan kapasitesini görüp ona göre davranacak.Ben boşan baskısını çok yanlış buluyorum. Bu konuda da ortalarda bir yerde konu sahibine yazmıştım. Boşanmak için iş güç sahibi olmak lazım ya da arkanda “gerçekten” güçlü duracak aile. Çocuklarınla gidince 3. ayda yüzleri düşmeyecek, çocuğun maddi manevi tüm ihtiyaçlarını karşılayacak, kadın işe girince çocuklara bakacak aile lazım. Hazıra dağ dayanmaz. Nafaka kocanın maaşı çok yüksek değilse bir şeye yetmiyor. İyi düşünmek lazım. Yoksa kadınlar yüz göz olduklarıyla kalıyor.
Birazcık sakin ve sinsi hareket etmek gerekiyor. Görmemezliğe gelip bu arada iş bulmak, maaşını az söyleyip ya da harcadığını fazla söyleyip kenara para atmak, çocuklara da işteyken kim bakıyorsa onu devam ettirip boşanma lafını ortaya atmak lazım. Yoksa iş bulurum diye yola çıkmak maalesef yine o kocaya muhtaçlıkla sonuçlanıyor. Kimseye susup otursun demem ben. Aksine bugünden başlayıp şartlarını uygun hale getirsin.Buna çok katılıyorum ben. Ama insan kapasitesini görüp ona göre davranacak.
Boşayamayacağı adamı kurcalamak ne kazandıracak? Tam tersi iyice yüz göz olup adam başından atmak istese ne olacak?
Boşanmayacak kadınlar adamı araştırmayı kurcalamayı da bıraksın otursun yediği lokmaya şükür desin, devam.
Hangi sıklıkla, kaç kez ban aldığına göre süresi değişiyor.Dün avukatla görüşecekti konu sahibi. Ne olduğunu merak ediyorum. Ban kaç gün sürüyor acaba ?
Umarım... Zaten boşuna banlandi konu sahibi, kötü birşeyde yazmamıştı.Hangi sıklıkla, kaç kez ban aldığına göre süresi değişiyor.
Keşke şu tarz konularda banlanmadan önce buna sebebiyet veren kişiler konudan engellense de biz de doğru düzgün olayları takip edebilsek.
Umarım bari geldiğinde bunu yapar da tekrar tekrar ban alma durumu yaşamaz.
Maalesef ben artık bir konuda sürekli yorum sayısı artıyorsa ve konu sahibi banlıysa, konu da bir süre sonra askıda kalıp kapatılıyorsa konuya kimin musallat olduğunu anlayabiliyorum.Umarım... Zaten boşuna banlandi konu sahibi, kötü birşeyde yazmamıştı.
Piraye gerçekten sıktı artıkYalnız Piraye bu zamana kadar çok fazla konunun kapatılmasına sebebiyet verdi, çok daha sert ve alaycı bir tavrı vardı ama bu kadar tepki görmemişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?