Eşimin banka hesabında bir otele yapılmış 3 farklı güne ait ödeme gördüm..

Bu kadarcik idrak ve bilişsel kapasite ile kocasının hesabından çıkan otel parasını nasıl farketmiş hayret.
Bence aslında cin gibi ama boşanmak onun için cok zor hatta imkansız geliyor, haksız da değil...

Konu sahibi için bu aldatma ilk değil, adamın bu kadar rahat olmasının sebebi de bu zaten aldatmaya varana kadar 8 yılda 50 kere boşanması ve çocuklarını koruması gereken koşul oluşmuş ama yapamamış.

Bana kalırsa yine vazgeçecek, kendi kararı, biz ne dersek diyelim çocukları için doğru olanı yapmak zorunda, kararı ne olursa olsun güç ve sabır diliyorum kendisine çünkü farkında değil ama köprüden önce son çıkışta, bakalım ne yapacak?

Son düzenleme:
Ben olayın detayında değilim. Detaylar zaten 21 sayfa boyunca konuşulmuş. Ben bir kadının,diğer bir kadının zekasını küçümseyerek yorum yapmasındayım. “Bu kapasiteyle nasıl farkettin kocanın harcamasını” yorumu bana göre konu sahibine yol gösterme,fikir verme yorumu değil. Küçümseme yorumu.
Neyse boşanmayacaksa kendi bilir.
Bende detay anlatmadım zaten genel çerçeve çizdim . Bu kadarcik şey bilinir yani atla deve bir bilgi değil.

Bence aslında cin gibi ama boşanmak onun için cok zor hatta imkansız geliyor, haksız da değil...

Konu sahibi için bu aldatma ilk değil, aldatmaya varana kadar 8 yılda 50 kere boşanması ve çocuklarını koruması gereken koşul oluşmuş ama yapamamış.

Bana kalırsa yine vazgeçecek, kendi kararı, biz ne dersek diyelim çocukları için doğru olanı yapmak zorunda, kararı ne olursa olsun güç ve sabır diliyorum kendisine çünkü farkında değil ama köprüden önce son çıkışta, bakalım ne yapacak?
Yani evet eğer banka hesap hareketleri açıkken aklına bunu kontrol etmek geliyorsa sen uyanık bir hatunsundur. Ama yok ben kız çocuğu babaya verilir diye biliyodum tarzı kemal Sunal gullusah filmindeki mahkeme sahnesi şeklinde savunmalar ve açıklamalar yaparsan orda alaya alinirsin . 21. Yyda yaşıyoruz bu kadar basic bilgiyi çocuklar bile bilir .

Doğru yakaladım da yorumu yapanın piraye piraye olduğunu dalga geçtiğini sonradan fark ettim ciddi ciddi yazılmış sandım 🤦‍♀️
Ben de senin evet suç ama değil yorumunu dalga geçiyon zannettim 😂 lanet girsin erkek milletine 🥴

Hanımlar çok üzgün ve kafam karışık fikir almak beklide sağlıklı düşünmeme mantıklı hareket etmeme sebep olur.
Bugün telefon faturasısını ödemem için eşim internet bankacılığına girdi zil çalınca bana bıraktı ödemeyi yaptıktan sonra dikatimi çeken 29 Ocak tarihinde bir otele 600 TL ödeme yapmış! !
Biraz aşağılara doğru indiğimde yaklaşık 15 20 gün önce, yine aynı otele 600 TL bir ödeme Aralık ayında 500 TL ödeme görünüyor sadece.
Oda desem otel fiyatlarından haberim yok ama okadar olacağını sanmıyorum başka ne için ödeme yapılabilir ki??
Otele gitsem bilgi alma şansım olur mu?
Bakıyordum daha kayınpederim aradı eşimi kliniğe gitmek için verdim telefonu çıkıp gitti götürmek için hiçbir şey soramadım.. serum takılmış kp onu bekliyorlar.
Şimdi sorsam inkar etse içim içimi yiyecek.. Neyin nesi olduğunu nasıl öğrenebilirim. Otel çalışanı herhangi bilgi verirmi.?
Telefonuna bakacağım başka birşey varmı diye hiç öyle birşey beklemediğim için bakmıyordum hiç. Kendinden emin bir şekilde faturayı ödemem için bana vermesi ne anlam veremedim. Otel olayı işin içine girince içim içimi kemiriyor. Son 2 yıldır mutsuz giden bir evliliğimiz var bide bana diyor çok stresli dönem geçiriyorum seni ihmal ettim düzeltmek istiyorum kendimi iyi bir aile terapisi araştır diyor. Keşke bakmasaydım diyorum... Bakmasaydım salak yerine konacaktım diyorum kafam çok karışık yardımcı olun lütfen. Şimdi ben ne yapacağım..😔
Otelin cafesi, yemek bölümü vs varsa o olabilir.

işin aslı astarını bilmeden yese düşmeyin, belki oradaki otel işleten kişi ile bir borç hukukları vardır veya şunu da unutmayalım hepimiz: Ne yaparsa yapsın elbet bir gün gerçekler ortaya çıkar.

her şeyden önce işin içinde bir tülü milletimizin öğrenemediği rıza faktörü vardır. mobbing, zaten tanımı gereği bir tarafım rızası olmadan gerçekleşen ve mağdura psikolojik zarar veren bir eylemdir. zinada ise zinaya iştirak eden taraflar arasında rıza vardır. en önemli durum ise mobbing kamusal fayda açısından zarar yol açar; bu yüzden suçtur. zina ise kamusal düzen açısından değil; bireysel ahlak düzleminde değerlendirilir. sizin talebiniz doğrultusunda suç olarak değerlendirilirse hayatın gizliliği ve kişisel özgürlük alanlarına müdahale söz konusu olur. mobbingi suç oalrak tanımlamanın amacı, bireyleri işyerindeki psikolojik şiddetten korumak ve çalışma ortamında güvenliği sağlamaktır. devletin vatandaşı koruma yükümlülüğünden ileri geliyor. zinanın suç olarak tanımlandığı durumda bireylerin kişisel hayatına müdahale ederek devletin bireyin özel yaşamını kontrol etmesine yol açar ki modern hukuk devleti prensipleriyle bağdaşmaz.
Ben burada zina kavramı ile kıyas yapmadım. Direkt fiziksel etki omadığı halde insan hayatı üzerinde ciddi etkileri olan iki eylemi benzettim ikisi birbirinin aynısıdır ikisi de suç olsun da demedim. Rıza kavramı var demişsiniz çünkü siz olayı ahlaki kavram olan zina üzerinden işlemişsiniz. Ama mobbing yapanla mobbinge maruz kalanla doğru kıyas aldatan iki kişi değil aldatan kişi ve aldatılan kişi arasındaki kıyas olur. Burda da zaten rıza yok. Sizin bahsettiğiniz rıza iki kişinin zina yaptığında alacağı ceza olarak değerlendiriyorsunuz. Ama ben evlilik olmasa bile aldatılan kişinin uğradığı manevi zarardan bahsediyorum. Diğer yazdıklarınıza yorumum yok çünkü ben hukukçu değilim. Olayı hukuki açıdan da değerlendirmiyorum. Ben bireyim ben normal vatandaşım ve görüyorum ki aldatmanın bu toplumda hiçbir karşılığı yok.

Ben burada zina kavramı ile kıyas yapmadım. Direkt fiziksel etki omadığı halde insan hayatı üzerinde ciddi etkileri olan iki eylemi benzettim ikisi birbirinin aynısıdır ikisi de suç olsun da demedim. Rıza kavramı var demişsiniz çünkü siz olayı ahlaki kavram olan zina üzerinden işlemişsiniz. Ama mobbing yapanla mobbinge maruz kalanla doğru kıyas aldatan iki kişi değil aldatan kişi ve aldatılan kişi arasındaki kıyas olur. Burda da zaten rıza yok. Sizin bahsettiğiniz rıza iki kişinin zina yaptığında alacağı ceza olarak değerlendiriyorsunuz. Ama ben evlilik olmasa bile aldatılan kişinin uğradığı manevi zarardan bahsediyorum. Diğer yazdıklarınıza yorumum yok çünkü ben hukukçu değilim. Olayı hukuki açıdan da değerlendirmiyorum. Ben bireyim ben normal vatandaşım ve görüyorum ki aldatmanın bu toplumda hiçbir karşılığı yok.
Tatlım beni seri eksiliyorsun ama şöyle yardımcı olayım, zina dini bir kavramdır, dini nikah dışı her ilişkiyi kapsar, ahlaki karşılığı sadakatsizliktir, hukuki karşılığı evlilik içi yükümlülüklerin ihlalidir....

Bu üç kavramı aynı zannettiginizde kafalar karışır elbette ama konumuz evlilikte aldatma olduğu için hukukî karşılığı hali hazırda yükümlülüklerin ihlali kapsamında ağır kusur olarak mevcuttur, zannettiğiniz gibi yok sayılmıyor yani, sadece yasal zeminde kanıtlaması zor ve gereksiz çünkü şüphe üzerine bile çat diye boşanma hakkınız varken sabancilardan tazminat beklemiyorsaniz yıllarca bir sürü pis ayrintiyla ugrastiginiza ve çekişmeli davaya 200k doktugunuze değmiyor.

Bu arada evet toplumsal ikiyüzlülüğümuz ve dini değerlerimiz sayesinde aldatma erkek için ayıp olmaktan muaf, bu konuda size katılıyorum

birinin uğradığı zarara manevi açıdan bakmak çok soyut ve subjektif bir durum olduğu için zaten bu konuda kesin hükümlerle suç ya da kabahat diyemeyiz. birisi aldatılmanın kendisi için bir yıkım olduğunu ifade ederken bir diğeri de "zaten herkesin başına geliyor" diyebilir. dolayısıyla genelgeçer bir zarardan söz edilmiyorsa bunu hukuken değerlendirmek mümkün değil. ancak deliller ile maddi yıkım belgelendiyse buna karşılık bir tazminat talep edilebilir.
dolayısıyla, manevi zarar kişisel bir algı olduğundan, toplumun veya hukukun genel-geçer standartlar koyması zor. bu noktada da iş zaten bireyin kendi vicdanına, değerlerine ve kişisel ilişkilerine kalıyor.

Mesela mobbing suç ama aldatma suç değil.

ayrıca tam olarak böyle dediniz. aldatmanın "suç" olarak tanımlanması için, zina suçunun tekrar Türk Ceza Kanunu'na girmesi gerekir. Çünkü aldatma, 2004 yılında Türk ceza kanunu'ndan çıkarıldı ve artık hukuken bir suç değil. medeni kanunda boşanmalarda haklı gerekçe olarak değerlendirilir ama suç değil.

neyi kıyasladığımıza dikat etmek lazım çünkü dezenformasyona yol açıyor.

görüyorum ki aldatmanın bu toplumda hiçbir karşılığı yok.
Affeden kadınlar olduğu sürece de karşılığı olmayacak. Çocuğum babasına çok düşkün, babam kalp hastası, annemin tansiyonu var, çocuğum daha küçük kreşe veremem, ailem arkamda değil, gelirim mesleğim yok, çalışamam... Her gün burada kaç üye okuyoruz böyle? En genci çocuksuzu da, en kariyerli meslek sahibi de, en aileden varlıklısı da kocam diye dövünüyor. Adamlar kendilerini aldatıyor dövüyor paralarını yiyor, bir canlarını almadığı kalıyor ama boşan demek kolay diye çemkiriyorlar bize burada.

Asfgdds eve geç gelmek suç mu? 😂😂😂 Nobetli çalışanlar, esnaflar, gececiler, vardiyalilar hepten idamlık o zaman...
Komik olan ne?? Yeterince güldün gidebilirsin çok insanları kınayan kendi hayatına bir baksın derim senin fikrine ihtiyacım yok.. Bı kadının yaşadığı şeylere bukadar gülmen normal değilsin tedavi ol. Merak edenler soranlar özelden yazanlar oldu hepsinden Allah razı olsun.
Ama sen alay etmek için gelmişsin konuya resmen gece vardiyalı çalışan mı dedim ben? Nöbetçi eczanede çalışıp eve gelmiyor mu dedim?? Bukadar anlama sonunlusu komik olan sensin asıl. Lütfen sen hiçbir yorum yapma git başka konularda eğlen....

golldkahveemm golldkahveemm insallah tazminatini verip aldiginiz audi senin üstünedir ve bu paranın senden çıktığı kanitlidir, birde galiba tamirat masraflari icin altinlarinizi bozdurmustunuz, umarim bunlarida kanitlayabilirsiniz.

Bende otel harcamasıni masumane olabilir diye yorumlamistim ama basliktaki yorumlari okuyunca vazgectim.
Evet tazminatı verdin ama iban üzerinden olduğu için onu tekrar talep etme hakkım olduğunu söyledi avukatım ayrıca altınları da almam mümkün olduğu söyledi. O Audi yi satacak önce benden aldıklarını ödeyecek..🙏🤲

Back
X