Eşimin banka hesabında bir otele yapılmış 3 farklı güne ait ödeme gördüm..

Asfgdds eve geç gelmek suç mu? 😂😂😂 Nobetli çalışanlar, esnaflar, gececiler, vardiyalilar hepten idamlık o zaman...
Suç diye dememiş ki. Boşanma gerekçesi olarak “eve zaten geç geliyor,bizimle ilgilenmiyor” diye eklemeyi kastediyor olabilir.

Ben kolay kolay yorum yazmam ama insanların üstüne çok gidildiğini görüyorum. Kadın burada üzüldüğü bir konudan bahsetmiş bazıları dalga geçmek için emojilerle garip garip sorular sormuşlar gülerek. Allah aşkına bu devirde çalışmayan biri için gerçekten boşanmak kolay mı? Hele ki ailesi arkasında durmuyorsa. Hem de maalesef toplumumuzda boşanmış kadınlar için çok zor olan bazı iller, yerler var bunu da hepimiz biliyoruz. Tabi ki korkacak bir anne olarak. Bunun neresi yanlış? Çocukları için korkacak, kendi için korkacak. Sanki çok medeni bir toplumda yaşıyoruz da bir kadın olarak boşanmak kolaymış gibi insanları buradan yargılıyorsunuz. Konu sahibi için söylüyorum korkmanda yanlış bir durum yok. İki ucu … değnek bu durum. Kocanla yaşamak da korkutucu bu saatten sonra, boşanmak da korkutucu. Duygularını bastırma lütfen. Çok çaresizsen boşanmayı erteleyip gizli gizli para biriktirebilirsin. Boşanmışsın gibi düzen kurup o hayattan sadece kocanı çıkarabilirsin sonrasında. Mesela bir mesleğin varsa küçük kızını yine kreşe verip çalışabilirsin.Nasılsa bir kere yapan adam yine yapacaktır. Hep tetikte olup kanıtları toplarsın. Mide bulandırıcı bir durum ama maalesef hazırlıksız boşanırsan anladığım kadarıyla ailen de mideni bulandıracak. Bir annenin çocukları için nelere sabredeceğini herkes bilir. Bol sabırlar diliyorum sana.

Hanımlar çok üzgün ve kafam karışık fikir almak beklide sağlıklı düşünmeme mantıklı hareket etmeme sebep olur.
Bugün telefon faturasısını ödemem için eşim internet bankacılığına girdi zil çalınca bana bıraktı ödemeyi yaptıktan sonra dikatimi çeken 29 Ocak tarihinde bir otele 600 TL ödeme yapmış! !
Biraz aşağılara doğru indiğimde yaklaşık 15 20 gün önce, yine aynı otele 600 TL bir ödeme Aralık ayında 500 TL ödeme görünüyor sadece.
Oda desem otel fiyatlarından haberim yok ama okadar olacağını sanmıyorum başka ne için ödeme yapılabilir ki??
Otele gitsem bilgi alma şansım olur mu?
Bakıyordum daha kayınpederim aradı eşimi kliniğe gitmek için verdim telefonu çıkıp gitti götürmek için hiçbir şey soramadım.. serum takılmış kp onu bekliyorlar.
Şimdi sorsam inkar etse içim içimi yiyecek.. Neyin nesi olduğunu nasıl öğrenebilirim. Otel çalışanı herhangi bilgi verirmi.?
Telefonuna bakacağım başka birşey varmı diye hiç öyle birşey beklemediğim için bakmıyordum hiç. Kendinden emin bir şekilde faturayı ödemem için bana vermesi ne anlam veremedim. Otel olayı işin içine girince içim içimi kemiriyor. Son 2 yıldır mutsuz giden bir evliliğimiz var bide bana diyor çok stresli dönem geçiriyorum seni ihmal ettim düzeltmek istiyorum kendimi iyi bir aile terapisi araştır diyor. Keşke bakmasaydım diyorum... Bakmasaydım salak yerine konacaktım diyorum kafam çok karışık yardımcı olun lütfen. Şimdi ben ne yapacağım..😔
Spaya gitmistir size de soyleyememistir.

Suç diye dememiş ki. Boşanma gerekçesi olarak “eve zaten geç geliyor,bizimle ilgilenmiyor” diye eklemeyi kastediyor olabilir.
Yalnız işte "suç" bir ceza hukuku kavramı ya hani...

ben de hukukçu değilim ama, toplumumuz suç-günah-ayıp gibi kavramlarda neyin ne olduğu konusunda büyük kavram kargaşasına zaten sahip

hele hele suç-kabahat-kusur kavramlarına gelince tümden çorba...

boşanma davasında "suç" diye bir şey yok, evlilikte kusurlu taraf diye bir şey var. ha suça girecek bir şey varsa ceza davası açacaksın bir zahmet, mesela.

bir zamanlar zinanın suç sayılmasından mı kalmış nereden kalmış bu bilmiyorum ama hani sene 2025, bu kavramlar önemli kavramlar neyi kast ediyorsak da doğrusunu söylemeyelim mi artık?

Dayak yüzünden boşanan kadına şunu sormak lazım, ya sen yuvanı kurtarana kadar kocanın attığı bir yumrukla ölüp gitseydin ne olacaktı? Ya da sakat kalsaydın? Boşanınca ne zorluk yaşamışta acaba onu döven adamı bıraktığına üzülüyor?
Sizde aynı şekilde ya adamın eskortlardan getirdiği bir hastalığa yakalanirsaniz ne olacak? Boşanmak evet zor, iki kız çocuğuyla daha da zor ama böyle bir evlilige katlanmakta zor değilmi? Adamın yatağına hiç girmeden ve onun ne yaptığıyla hiç ilgilenmeden evde oturup kızlarınizi büyüyebilirsrniz boşanmayın. Adam disarda ne yaparsa yapsın, eve kaçta gelirse gelsin ilgilenmeyin. Ama böyle yaşamak bir kadın olarak kolaymı bilmiyorum. Ben yapamazdım şahsen.
böyle yaşayan akrabam var. maalesef adam amcam, evde ve dışarıda yaptıklarını anlatmayayım hiç gerek yok. aynı dediğiniz gibi yaşadılar. kadın ayrı, kızı ayrı manyak oldu kaba tabirle. en son herhalde 20 sene sonra kadın yine boşadı, yine boşadı. öyle veya böyle sonu ayrılık. adamın keyfi yerinde, hep yerindeydi.. sorsan ona çile çekmiştir. sülale gidik, ahlakları bozuk. benim annem öyle yaşamadı, boşandı bana baktı. biz de ayrı manyak olduk ama geçti :KK66: en azından vakit kaybetmedik, katlanmadık buna. bizim de başka dertlerimiz oldu, yine de yeğdir.

Diyorum ya işte dayak yüzünden boşanmış hala keşke yuvamı kurtarsaydım diyor öyle tokat falan dedil çiçek saksısı atmış üzerine bu tarz bir çevrem var gerçekten derdim koca değil böyle şeyler görüp bukadar kötü mü ya boşanmak diyerek sessiz kalıyoruz biraz da teyzemin torunu küfür hakaret duyuyor çayın şekerini bile arttırır kocası ona boşan desem ortada kalırım başıma herşey gelir der. Evet yıl olmuş 2025 ama neler neler yaşayan kadınlar var eşimin tarafından. Boşanmak en uç nokta. Burayı iyiki keşfettim diyorum ve katlandığım şeyler için okadar pişman ve üzgünüm ki. Çalışıp maaşımı verirdim keşke birikim yapsaydım. En azından ev araba alındı bende çalıştım herşey onun üzerine kalmayacak sonuçta. Demem o ki buradaki kadınlar çok başka benim çevremdekiler ultra başka aile binası herkes herşeyin içinde hepsi birbirinin ayıbını örtüyor. Ben başaracağım ama bu evlilik denilen zulümden kurtulmayı destek olun gerçekten kızsanız bile salakmısın bu adamla deseniz bile okadar haklı ki herkes ve insanın gözünü açıyor yazılanlar..😟
buradakilerin çoğu çevrenin ve kendilerinin hatalarını görüp bu kafalara erişmiştir emin olun. bundan sonra tahammül etmeyin ayıplara. ekonomik gücünüzü elinize alırsınız umarım da bitirirsiniz.
değiştim, tekrar deneyelim laflarına asla güvenmeyin ve acımasız olun, hakkınız olan malı ve maddiyatı sonuna kadar isteyin size tavsiyem. özellikle de çocuklar için nafakayı. kim ne düşünürse düşünsün, siz çektiniz hepsini. kimseyi ilgilendirmez.

aahaha
evet, yılmaz filansa soyadınız, 3. kişi olan erkek de evliyse, neden olmasın? tutuyor mu tutuyor. 2 taraf da evli mi evli.

eskiden zina eşe karşı kusur değil, direkt suçtu.
o zamanki filmlere bakın, evli adam çapkınlık yapıyor mesela, manitasına sahte nüfus cüzdanı çıkarmış, kızkardeşi gibi. ihbar ediyor karısı, polis geliyor (ama restauranttalar daha yatakta değiller) diyor polis bey, hanfendi kardeşim. olmuştur yani bu kesin, filmi bile yapılmış.
annemin kuzeni eşinin ihanetini ispatlıyor, kadın da evli, ikisi de 6 ay hapis cezası alıyorlar zina suçundan, 80'lerde olması lazım. 2004 civarı geri gelsin diye laf kalabalığı yapılmış ama ab üyeliği meselesinden suç kapsamına alamamışlar. 2018 civarı tekrar gündeme gelmiş ama çeşitli kadın kolları ve kadın örgütlerinden tepki alınmış. eski yasada zina suçu evlilik bağı gerektirmesine rağmen şimdilerde evlilik dışı cinselliği sınırlama aracı olarak kullanılmak isteneceği düşünülmüş. bilgilendirme geçmek istedim öyle bi içimden geldi. :oops:

Eklentiler

• Ekran Resmi 2025-04-02 07.12.08.webp
    Ekran Resmi 2025-04-02 07.12.08.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 37
  • Ekran Resmi 2025-04-02 07.01.09.webp
    Ekran Resmi 2025-04-02 07.01.09.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 36
annemin kuzeni eşinin ihanetini ispatlıyor, kadın da evli, ikisi de 6 ay hapis cezası alıyorlar zina suçundan, 80'lerde olması lazım. 2004 civarı geri gelsin diye laf kalabalığı yapılmış ama ab üyeliği meselesinden suç kapsamına alamamışlar. 2018 civarı tekrar gündeme gelmiş ama çeşitli kadın kolları ve kadın örgütlerinden tepki alınmış. eski yasada zina suçu evlilik bağı gerektirmesine rağmen şimdilerde evlilik dışı cinselliği sınırlama aracı olarak kullanılmak isteneceği düşünülmüş. bilgilendirme geçmek istedim öyle bi içimden geldi. :oops:
Aldatmanın toplumda da hukukta da hiçbir yaptırımı yok. Hani cezai yaptırım tartışılabilir bir şey belki ama toplum da buna artık fazlasıyla duyarsızlaşmış. Kimse bu ahlaksızlık yapanları toplumdan tecrit etmiyor çay çekirdek yanı dedikodu malzemesi etmekten başka. Ama aldatma karşı tarafa hem maddi hem manevi telafisi zor ve uzun zaman alan zararlar veren bir eylem. Ama suç kapsamında değil :) Mesela mobbing suç ama aldatma suç değil. İki kuruş tazminatı ver kapansın oluyor o da ıspatlanırsa. Evet aldatma bir ahlak bozukluğu meselesidir ama suçta caydırıcılık da uzun vadede toplum davranışları üzerinde yaptırımı olan bir şeydir. Geldiğimiz noktada saldım çayıra mevla kayıra olmuşuz kimin eli kimin cebinde ve her türlü mağdur olan yine kadın yine kadın maalesef.

Son düzenleme:
Suç ve gerekçe ayrımını çocuklar bile biliyordur bence, konu sahibinin durumunu da bikac sayfa sonra "kız çocukları boşanınca babaya verilmiyor mu? " diye sorunca anladım, konu sahibi fanusta yetişmiş gibi , 8 yıldır aldatiliyor, burda ona boşan dediğimiz bir sürü konu açmış yıllarca ama hala bu soruları sorabiliyorsa boşanmaya hiç gerçekten niyet etmemiş derim ben. Bundan sonrası için de allah yardımcısi olsun çünkü niyet de yetmiyor, iki çocukla bosanabilmek bilgi güç ve zaman gerektirir hepimiz biliyoruz....

Ben kolay kolay yorum yazmam ama insanların üstüne çok gidildiğini görüyorum. Kadın burada üzüldüğü bir konudan bahsetmiş bazıları dalga geçmek için emojilerle garip garip sorular sormuşlar gülerek. Allah aşkına bu devirde çalışmayan biri için gerçekten boşanmak kolay mı?
Konu sahibi burda ona boşan dediğimiz onlarca konu açmış ,bu kadınin elinin altında internet var, iki çocuk eğitiyor, yıllardır burada derdini anlatıyor ve biz yıllardır ona boşan demişiz, yol gostermisiz, buna rağmen bir kez bile niyetlenmemis, açıp okumamış , tek bir adım atmamis, kız çocukları babaya verilir zannediyor , hâlâ o derece yabancı konuya, şimdi komik sorular sorduğu için gülüyoruz diye biz mi üstüne gitmiş oluyoruz?🥴

"eve geç gelmek suç değil mi? " komik bir soru arkadaşım, bunu kim sorsa gülünür, stand up repliğine de duyar kasmayın yani artık, öf...

Son düzenleme:
böyle yaşayan akrabam var. maalesef adam amcam, evde ve dışarıda yaptıklarını anlatmayayım hiç gerek yok. aynı dediğiniz gibi yaşadılar. kadın ayrı, kızı ayrı manyak oldu kaba tabirle. en son herhalde 20 sene sonra kadın yine boşadı, yine boşadı. öyle veya böyle sonu ayrılık. adamın keyfi yerinde, hep yerindeydi.. sorsan ona çile çekmiştir. sülale gidik, ahlakları bozuk. benim annem öyle yaşamadı, boşandı bana baktı. biz de ayrı manyak olduk ama geçti :KK66: en azından vakit kaybetmedik, katlanmadık buna. bizim de başka dertlerimiz oldu, yine de yeğdir.
Helal olsun annenize. Çocuklarını savaş meydanı gibi bir evde büyütmektense boşanmanın zorluklarına katlanmış. Bundan sonra herşey daha iyi olur umarım 🌸

Burda ona boşan dediğimiz onlarca konu açmış , bu kadınin elinin altında internet var, iki çocuk eğitiyor, yıllardır burada derdini anlatıyor ve biz yıllardır ona boşan demişiz, yol gostermisiz, buna rağmen bir kez bile niyetlenmemis, açıp okumamış , kız çocukları babaya verilir zannediyor o hâlâ derece yabancı konuya, şimdi komik sorular sorduğu için gülüyoruz diye biz mi üstüne gitmiş oluyoruz? "eve geç gelmek suç değil mi? " komik bir soru arkadaşım, bunu kim sorsa gülünür, stand up repliğine de duyar kasmayın yani artık, öf...
Mahkemede işten 5 te çıkıp eve gece 1-2 gibi geldiğini ispat etse boşanmada işine yarar bence. Mahkeme adama sormaz mı evli barklı adamsın ne işin var bu saatlerde sokaklarda diye?

Mahkemede işten 5 te çıkıp eve gece 1-2 gibi geldiğini ispat etse boşanmada işine yarar bence. Mahkeme adama sormaz mı evli barklı adamsın ne işin var bu saatlerde sokaklarda diye?
🥴 Boşanmaya gerekçe olur, suç olmaz 🥴
Ayrıca bu ülkede hiçbir hakim o soruyu sormaz, o sorunun cevabı da tek başına bosanmada tazminata veya nafakaya etki etmez 🤷

E kadın da onu kastetmiş zaten. Kocam eve geç geliyor kaç yıl hapis yatar dememiş. Doğru kelimeyi kullanmamış ama hepimiz anladık kusur anlamında söylediğini.
İyi o zaman hepiniz anladiysaniz boşanmada esas olanın kusur kanıt biriktirmek değil taraflardan birinin kararlı başvurusu olduğunu da anlatın konu sahibine...

Çünkü bu kadın aile apartmanında oturuyor, bosanirken kusur kanıt sunup tazminat alicam diye ugrasirsa avucunu yalayacak , zaten ne öyle yıllarca uğraşmaya değecek bir tazminat kaynağı ne de bu tazminata esas gerekçeleri davaya hazır hale getirecek hukuki dayanağı ödeyecek gücü yok...

Dayanamiyorsa verecek dilekçesini şiddetli geçimsizlikten boşanacak, yapacağı tek şey bu. Biz bunu burda sayfalarca yazıp yıllardır kendisine anlatamamisiz, hala "kız çocukları babaya verilir mi?" diyor, hadi siz anlatın şimdi gerekçeleri "suçları" nasıl kanitlayacagini , nasıl kullanacağını, nasıl davaya hazır hale getireceğini, velayeti, mal paylaşımını, nafaka, tazminat koşullarını... Buyrun, kolay gelsin 😂

Son düzenleme:

her şeyden önce işin içinde bir tülü milletimizin öğrenemediği rıza faktörü vardır. mobbing, zaten tanımı gereği bir tarafım rızası olmadan gerçekleşen ve mağdura psikolojik zarar veren bir eylemdir. zinada ise zinaya iştirak eden taraflar arasında rıza vardır. en önemli durum ise mobbing kamusal fayda açısından zarar yol açar; bu yüzden suçtur. zina ise kamusal düzen açısından değil; bireysel ahlak düzleminde değerlendirilir. sizin talebiniz doğrultusunda suç olarak değerlendirilirse hayatın gizliliği ve kişisel özgürlük alanlarına müdahale söz konusu olur. mobbingi suç oalrak tanımlamanın amacı, bireyleri işyerindeki psikolojik şiddetten korumak ve çalışma ortamında güvenliği sağlamaktır. devletin vatandaşı koruma yükümlülüğünden ileri geliyor. zinanın suç olarak tanımlandığı durumda bireylerin kişisel hayatına müdahale ederek devletin bireyin özel yaşamını kontrol etmesine yol açar ki modern hukuk devleti prensipleriyle bağdaşmaz.

her şeyden önce işin içinde bir tülü milletimizin öğrenemediği rıza faktörü vardır. mobbing, zaten tanımı gereği bir tarafım rızası olmadan gerçekleşen ve mağdura psikolojik zarar veren bir eylemdir. zinada ise zinaya iştirak eden taraflar arasında rıza vardır. en önemli durum ise mobbing kamusal fayda açısından zarar yol açar; bu yüzden suçtur. zina ise kamusal düzen açısından değil; bireysel ahlak düzleminde değerlendirilir. sizin talebiniz doğrultusunda suç olarak değerlendirilirse hayatın gizliliği ve kişisel özgürlük alanlarına müdahale söz konusu olur. mobbingi suç oalrak tanımlamanın amacı, bireyleri işyerindeki psikolojik şiddetten korumak ve çalışma ortamında güvenliği sağlamaktır. devletin vatandaşı koruma yükümlülüğünden ileri geliyor. zinanın suç olarak tanımlandığı durumda bireylerin kişisel hayatına müdahale ederek devletin bireyin özel yaşamını kontrol etmesine yol açar ki modern hukuk devleti prensipleriyle bağdaşmaz.
Azmine ve sabrına hayranım Sigrid😂😂😂😂

Back
X